Ciorba de porc cu tarhon

Ciorba de porc cu tarhon din carne de porc, tarhon, morcovi, telina, radacina de patrunjel, ceapa, orez, bulion, lamaie si sare. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă 75 g orez 2 linguri bulion 2 linguri tarhon uscat sau 1 legă­tură tarhon verde 1 lămâie 1 […]

Ciorba de legume si zarzavat

Ciorbita de legume cu porumb

O reteta foarte simpla si gustoasa de ciorbita de legume cu porumb din: morcovi, ceapa, cartofi, piper, telina, frunze de telina, paturnjel, boabe de porumb, boabe de mazare, smantana, zeama de lamaie, sare si ulei de masline. Ingrediente: 2 morcovi o ceapa cartofi piper o telina mica frunze de telina patrunjel boabe de porumb boabe […]

Ciorbă de roşii cu bame

Ciorbă de roşii cu bame

O reteta foarte simpla si gustoasa de ciorba de rosii cu bame din: rosii, ceapa verde, orez, bame, sare, ulei si paturnjel verde tocat. Bamele sunt bogate în nutrienți și fibre alimentare. Acestea conțin vitaminele A, C și K, precum și minerale importante precum fierul, calciul și potasiul. De asemenea, conțin antioxidanți care pot ajuta […]

Ciorba de legume dreasa cu ou si cu smantana

Ciorba de legume dreasa cu ou si cu smantana

O reteta de ciorba de legume dreasa cu ou si cu smantana din: ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, dovlecei, praz, varza alba, cartofi, fasole verde, rosii, bors sau zeama de varza, ou, smantana, sare si leustean. Ingrediente: ceapă 60 g morcov 60 g ţelină şi albitură 150 g ardei gras 100 g dovlecei […]

Supa Yayla Corbasi

Ciorbă de ciocănele cu leustean

O ciorba de ciocanele specifica zonei Moldovei din: picioare, cozi, urechi si limba de purcel, ceapa, morcov, telina, albitura, ulei, orez, bors sau zeama de varza, sare, knorr si leustean Ingrediente: picioare, cozi, urechi şi limbă de purcel 1,2 kg ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g ulei 60 ml orez […]

Ciorba de gogosari cu smantana

Bors cu sfeclă si carne de vită

O reteta de bors de sfecla si carne de vita din: ceapa carne de vita, morcov, telina si albitura, ulei, ardei gras, varza alba, sfecla rosie, cartofi, rosii, bors, smantana, sare si patrunjel. Ingrediente: carne de vită 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ulei 50 ml ardei gras […]

Ciorbă cu gogosar murat

Ciorbă cu gogosar murat din: ceapa, usturoi, morcovi, suc de rosii, foi de dafin, cartofi, bors si sare. Ingrediente: 2 cepe 3 căţei de usturoi 3 mor­covi 2 rădăcini pătrunjel + frunzele 2 linguri suc de roşii 2-3 foi de dafin 5-6 cartofi 1 gogoşar murat 1 cană borş sau 3 linguri zeamă de lămâ­ie […]

Ciorba de peste Clarias

Ciorba de peste cu rozmarin sau marar tocat

O reteta de ciorba de peste din: patrunjel, peste, morcov, telina, ceapa, praz, usturoi, rosii, ardei gras, fasole rosie, boabe de porumb, pasta de tomate, marar, rozmarin si ulei. Ingrediente: un kilogram de peşte pătrunjel un morcov un sfert de ţelină o ceapă un fir de praz usturoi 4 roşii un ardei gras 100 g […]

Ciorba de potroace cu orez

Ciorbă de potroace cu zeama de varză sau bors

O reteta de ciorba de potroace cu zeama de varza sau bors din maruntaie de pasare, knorr, ceapa, morcov, telina si albitura, orez, bors sau zeama de varza, rosii proaspete, pasta de tomate, sare si o legatura mica de leustean. Ingrediente: măruntaie de pasăre (aripi, spinare, pipote, inimă) 600 g o linguriţă de Knorr ceapă […]

Supă Vichyssoise

Borş Moldovenesc

O reteta de bors moldovenesc din carne de vita, ceapa, morcov, telina si albitura, castraveti murati, bors, sare, knorr, patrunjel verde si leustean. Ingrediente: carne de vită 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g castraveţi muraţi 150 g borş 3-400 ml sare şi knorr după gust pătrunjel verde şi […]

Ciorba de porc cu legume si agurida

Ciorba de porc cu legume si agurida din carne de porc, ceapa, morcov, telina si albitura, praz, varza alba, cartofi, ardei gras, dovlecei, smantana, sare, knorr, agurida si o legatura mica de patrunjel. Ingrediente: carne de porc 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g praz 100 g varză albă […]

Bors cu verdeturi

Bors de legume delicios

O reteta de bors de legume absolut delicios din oase de porc, rosii, cartofi, morcovi, ardei gras, dovlecel, telina, fasole, ceapa, patrunjel, bors, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg oase de porc 3-4 rosii 2 cartofi 2 morcovi 1 ardei gras 1 dovlecel 1 telina 150 g fasole congelata 100 g fasole boabe 2 […]

Bors de legume cu albitura

Ciorbă de batal cu legume

O reteta de ciorba de batal (berbec) cu ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, cartofi, varza alba, rosii, pasta de tomate, sare, bors si patrunjel sau leustean. Ingrediente: carne de berbec 600 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ardei gras 50 g car­tofi 150 g varză albă 150 […]

Bors de cartofi si carnati de casa

Bors de cartofi si carnati de casa cu foi de dafin, patrunjel uscat, marar uscat, morcov, pasta de tomate, zacusca, smantana si galbenusuri. Ingrediente: 1 kg car­tofi 1/2 kg cârnaţi de casă 3 foi dafin 1 lin­gură pătrunjel uscat 1 lingură mărar uscat 1 mor­cov 2 linguri pastă tomate 4 linguri zacuscă 200 g smântână […]

Ciorbă de văcuţă cu legume

Ciorbă de văcuţă cu legume

O reteta de ciorba de vacuta cu legume din carne sau rasol de vita, ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, varza alba, cartofi, fasole verde, rosii, smantana, bors, sare si patrunjel sau leustean. Poate te intereseaza si: Ciorba de vacuta Reteta zilei: Ciorba de vacuta cu legume si suc de rosii Ingrediente: carne sau […]

Ciorbă de coadă de vacă

Ciorbă de coadă de vacă din: coada de vaca, usturoi, ceapa, morcov, foi de dafin, oua, smantana, otet, piper, sare, faina si leustean. Ingrediente: 1 kg coadă de vacă 1 căpăţână de usturoi 1 ceapă mare 1 morcov mai mare 3 foi de dafin 5 ouă 5 linguri de smântână 3 lin­guri oţet piper boabe […]

Ciorba de peste Clarias

Ciorba de peste Clarias

O reteta de ciorba de peste din medalioane de peste Clarias, ceapa, cartofi, leustean, marar, bors, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi medalion peşte Clarias 1 ceapă 3-4 cartofi 2-3 roşii leuştean mărar borş sare piper   Mod de preparare: Cureţi de coa­jă ceapa şi cartofii, le speli şi le toci mărunt. Le pui la […]

Ciorba de hribi cu verdeata

Ciorbă de peste cu hribi

O reteta foarte simpla de ciorba de peste cu ceapa, hribi uscati, zeama de varza si piper. Ingrediente: 1 kg de peşte 3-4 cepe mari 200 g hribi uscaţi 2 l zeamă de varză piper     Mod de preparare: Pui zeama de varză în oală şi mai adaugi 2 l de apă. Adaugi ceapa […]

Ciorbă dreasă de legume

Ciorbă dreasă de legume

O reteta de ciorba dreasa de legume din morcov, ceapa, telina si albitura, ardei gras, dovlecel, varza alba, cartofi, fasole verde, rosii, bors, oua, sare si knorr, patrunjel sau leustean. Ingrediente: morcov 100 g ceapă 100 g ţelină şi albitură 150 g ardei gras 100 g dovlecei 100 g varză albă 100 g cartofi 150 […]

Ciorba de miel a la grec cu telina

Ciorba de pasare a la grec

O reteta de ciorba de pasare a la grec cu ceapa, morcov, carne de pasare, telina si albitura, ulei, orez, smantana, ou, sare, suc de lamaie si o legatura mica de patrunjel verde. Ingrediente: carne de pasăre 600 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g ulei 30 ml orez 50 […]

Ciorba de fasole

Ciorba de fasole ca in Bucovina

O reteta de ciorba de fasole cu carnat afumat fasole alba, kaizer afumat, albiura, morcov, ceapa, mujdei, fidea, rosii in bulion, sare, cimbru si otet. Ingrediente: 300 g fasole alba 1 cârnat afumat 100 g kaizer albitură 1 morcov 1 ceapă mujdei 50 g fidea 150 g roşii în bulion sare cimbru oţet   Mod […]

Bors bucovinean

Bors bucovinean

O reteta de bors bucovinean cu oase, morcovi, ceapa, sfecla, ceapa, ardei gras, telina, varza alba, ulei, rosii, verdeata si sare. Ingrediente: 1,5 kg oase 400 g mor­covi 300 g ceapă 600 g sfeclă 200 g ardei gras 100 g ţelină 500 varză albă 100 ml ulei 600 g roşii 2 l borş 2 legă­turi […]

Ciorba de crap cu patrunjel si leustean

Ciorba de crap cu patrunjel si leustean din: morcov, telina si albitura, ceapa, ulei, pasta de tomate, bors, ardei gras, rosii, sare si knorr, patrunjel si leustean. Ingrediente:   morcov 100 g ţelină şi albitură.. 150 g ceapă 60 g ulei 30 ml o lingură de pastă de tomate crap 500 g ardei gras 50 […]

Bors pescaresc

Bors pescaresc cu verdeata

O reteta de bors pescaresc cu ceapa, morcov, peste, knorr, telina si albitura, ardei gras, rosii, pasta de tomate, otet sau bors, sare, leustean sau patrunjel. Ingrediente: peşte mic 500 g peşte mare 600 g o linguriţă de Knorr Delikat ceapă 150 g morcov 150 g ţelină şi albitură 200 g ardei gras 100 g […]

Ciorba de dovlecei cu carne

Ciorba de dovlecei cu carne din: dovlecei, cartofi, pasta de tomate, rosii, spanac, bors, ceapa, oua, ardei gras, sare, piper, patrunjel si ardei iute murat. Ingrediente: 4 dovlecei rotunzi doi morcovi doi cartofi 3 roşii o lingură de pastă de tomate 300 g spanac 800 g carne de porc 300 ml borş două cepe două […]

retete

Ciorba de dovlecei cu orez si verdeata

O reteta de ciorba de dovlecei cu ceapa, morcovi, telina si albitura, orez, smantana, ou, faina, sare, sare de lamaie si patrunjel verde. Ingrediente: ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g orez 50 g dovlecei 400 g smântână 100 g un ou o lingură de faină sare şi sare de lămâie […]

Ciorba de burta cu usturoi

Reteta zilei: Ciorba de burta traditionala

O reteta traditionala de ciorba de burta din: rasol de vita, burta de vita, ceapa, morcov, telina, usturoi, smantana, galbenus de ou, faina, sare si otet dupa gust. Poate te intereseaza si: Ciorba de burta Cum se prepara Ciorba de Burta (VIDEO) Ciorba de burta cu ardei iute si mujdei de usturoi Ciorba de burta […]

Ciorba de vitel

Ciorba de vitel banateana

O reteta simpa de vitel cu ceapa, morcov, telina si albitura, faina, ulei, cartofi, ardei gras, rosii, pasta de tomate, mazare sau fasole verde, sare de lamaie si paturnjel sau leustean. Ingrediente: carne de viţel 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ulei 100 ml o lingură de faina […]

Ciorba de fasole rosie si alba cu carne de porc

Ciorba de fasole rosie si alba cu carne de porc

O reteta de ciorba de fasole rosie si alba cu carne de porc si morcovi baby, telina, ceapa, usturoi, rosii, frunze de dafin, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de porc 200 g fasole roşie boabe 200 g fasole albă boabe 200 g morcovi baby un sfert de telină o ceapă doi căţei […]

Ciorba de fasole verde cu oua

Ciorba de fasole boabe cu cimbru

O reteta de ciorba de fasole boabe cu cimbru, ceapa, morcov, frunze de telina, pulpa de rosii si sare. Se serveste atat calda cat si rece. Ingrediente: 300 g boabe de fasole o ceapă 2 morcovi două frunze de ţe­lină o ramură de cimbru 200 ml pulpă de roşii sare   Mod de preparare: Fasolea […]

Ciorba de porc cu hrean

Ciorba de porc taraneasca

O reteta de ciorba de porc taraneasca cu ceapa, morcov, telina, albitura, cartofi, ardei gras, varza alba, rosii, mazare sau fasole verde, sare si patrunjel sau leustean. Ingrediente: carne de porc 400 g ceapă 60 g morcov 60 g ţelină şi albitură 100 g ardei gras 50 g cartofi 150 g varză albă 150 g […]

Ciorba de miel cu legume si orez

Ciorba de miel cu legume si patrunjel

O reteta de ciorba de miel cu ceapa, morcov, telina, albitura, ulei, orez, tarhon, ceapa verde, smantana, galbenus de ou, sare, sare de lamaie si patrunjel Ingrediente: carne de miel 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ulei 50 ml orez 50 g tarhon 25 g ceapă verde 100 […]