Bors de sfeclă cu costită afumată

Bors de sfeclă cu costită afumată Ingrediente: 150 g costiţă afumată 2 sfecle roşii 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 2 cartofi, 1 l borş 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Cureţi sfecla, o tai bucăţi şi o pui la fiert în borş. Separat pui la fiert costiţa afu­mată tăiată […]

Borş de legume cu perişoare din dovlecei şi branză

Borş de legume cu perişoare din dovlecei şi branză

Borş de legume cu perişoare din dovlecei şi branză Ingrediente: 2-3 morcovi 2 ardei 1 roşie 2 cepe 1 ceaşcă orez 200 ml bors condimente Maggi Ingrediente perişoare: 2 dovlecei 2 ouă 2 linguri griş 2 linguri brânză de vaci 1 legătură mărar verde 1 ceapă cimbru piper 1 legătură leuştean verde   Mod de […]

Ciorba acra de ciuperci

Ciorbă albă de ciuperci Pleurotus

Ciorbă albă de ciuperci Pleurotus Ingrediente: 500 g ciuperci pleurotus 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina patrunjel 200 g smantana 2 linguri faina 1 lamaie 2 catei de usturoi 2 galbenusuri 1 legatura frunze de leustean   Mod de preparare: Cureţi zarzavatul, il pui la fiert in 4 l de apa cu sare si […]

Ciorbă de oase afumate cu dragavei

Ciorbă de oase afumate cu dragavei

Ciorbă de oase afumate cu dragavei din: morcovi, ceapa, zarzavat, conopida, oase afumate, smantana, ou, sare, dragavei. Ingrediente: 3 morcovi 2 cepe 2 linguri zarzavat de la borcan 1 conopidă (de la congelator) 3 oase afumate 100 g smântână 1 ou sare 1 mână dragavei (ştevie) congelat   Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt […]

Ciorbă de carnati afumaţi si varză acră

Ciorbă de carnati afumaţi si varză acră

Ciorbă de carnati afumaţi si varză acră din: carnati afumati, ceapa, varza acra, faina, ulei, bulion, smantana, zeama de varza. Ingrediente:  500 g câmaţi afumaţi 1 ceapă 1 varză mică acră 1 lingură făină 2 linguri ulei 1 lingură bulion 250 g smântână 1 cană zeamă de varză   Mod de preparare: Speli bine varza, […]

Ciorbă de gască acrită cu zeamă de varză

Ciorbă de gască acrită cu zeamă de varză

Ciorbă de gască acrită cu zeamă de varză Ingrediente: măruntaiele unei gâşte 3 morcovi 3 cepe 3 cartofi 4-5 roşii din con­servă zeamă de varză 1 legătură pătrunjel leuştean uscat 1 ou 1 mână de fidea sare după gust   Mod de preparare: Pui măruntaiele la foc cu puţină apă şi sare. Când zeama a […]

Ciorba de conopida cu orez

Ciorbă de orez cu afumatură de porc

Ciorbă de orez cu afumatură de porc os afumat de porc, smantana, orez, usturoi, faina, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1 os afumat de porc 250 g smântână 200 g orez 5-6 căţei usturoi 3 linguri făină 1 ceapă sare piper apă     Mod de preparare: Pui osul afumat la fiert într-o oală cu […]

Bors de telina cu taitei

Borş de pasare cu legume

Borş de pasare cu legume Ingrediente: 2 cepe 3 morcovi 2 linguri pastă de ardei 2 rădăcini pătrunjel 8 cartofi 4 pulpe de pui 1 legătură pătrunjel verde borş sare   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, pătrunjelul, cartofii, îi tai măiunt şi îi pui la fiert în 4 litri de apă. In acest timp […]

Ciorbă albă din ciolan afumat cu tarhon

Ciorbă albă din ciolan afumat cu tarhon

Ciorbă albă din ciolan afumat cu tarhon Ingrediente: 1 ciolan afumat 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 2-3 bucheţele conopidă la congelator 2-3 cartofi 1 ceapă 2 linguri tarhon uscat 1 ou sare 100 g smântână     Mod de preparare: Pui ciolanul întreg (foarte bine curăţat şi spălat) la fiert în apă […]

Ciorbă rădăuţeană cu usturoi

Ciorbă rădăuţeană cu usturoi

Ciorbă rădăuţeană cu usturoi Ingrediente: 1 pui întreg şi 1 piept de pui zarzavat pentru supă (morcov, păstârnac, ţelină) 2 ouă 1 pahar mare cu iaurt 1 pahar mic cu smântână pătrunjel 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Speli şi cureţi foarte bine carnea pe care o pui să fiarbă ca pentru supă […]

Ciorbă de perişoare cu oase afumate

Ciorbă de perişoare cu oase afumate

  Pui 2-3 oase afumate şi spălate bine la fiert şi după ce a dat zeama în 2-3 clocote, adaugi ceapa tocată şi 2-3 lin­guri de zarzavat. Laşi totul să fiarbă circa 20 de minute, timp în care prepari perişoarele. Pui la înmuiat în apă ;aldă 4 linguri de orez. Treci prin maşina de tocat […]

Ciorbă de jumări cu cartofi

Ciorbă de jumări cu cartofi din: jumari, cartofi, ceapa, morcovi, bulion, ulei, otet, bors, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 300 g jumări 3 cartofi 3 cepe 2 morcovi 2 linguri bulion 50 ml ulei 20 ml oţet 1/2 l borş sare piper 1 legă­tură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi cartofii, ceapa şi morcovii, tai cartofii […]

Ciorba de gogosari cu smantana

Ciorbă de caltaboş cu zeamă de varză

 Ciorbă de caltaboş cu zeamă de varză din: caltabosi, cartofi, morcovi, zarzavat, ceapa, ulei, zeama de varza, lestean, orez. Ingrediente: 5-6 caltaboşi mici 2 cartofi 1 morcov 3 linguri zarzavat din roşii şi ardei (de la borcan) 2 cepe ulei zeamă de varză (0,5 l – 1 l) leuştean 1 ceşcuţă de orez   Mod […]

Bors cu perisoare de peste si smantana

Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză

Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză Ingrediente: 600 g carne tocată 1 ou 1 pahar orez 1 pahar ulei 300 g bulion 2 morcovi 2 cepe 1 păstâmac leuştean pătrunjel sare piper 120 g smântână 500 ml zeamă de varză acră   Mod de preparare: Pui la fiert 4 l de apă cu zeama […]

Borş de sfeclă roşie

Borş de dovlecei umpluţi

Borş de dovlecei umpluţi Ingrediente: 500 g carne de vacă 2 l apă 1 lingură orez 1 morcov 1 pătrunjel 2 cepe 1 lingură untură 3 dovlecei tineri 1 ţelină 1 lingură mărar şi pătrunjel tocat sare piper borş 1/2 pahar smîntînă   Mod de preparare: Se pun la fiert împreună cu oasele de la […]

Ciorbă cu porc şi carnaţi

Zamă de porc dreasă cu iaurt

Zamă de porc dreasă cu iaurt din: picioare, urechi, cap de porc, ceapa, morcovi, telina, radacina de patrunjel, tarhon, oua, iaurt, orez, sare. Ingrediente: 750 g picioare urechi şi cap de porc 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 lingură tarhon 2 ouă 250 g iaurt oţet 50 g orez […]

Retete de ciorbe

Ciorbă din carne de la borcan cu zdrenţe

Ciorbă din carne de la borcan cu zdrenţe  Tai 2-3 cepe mărunt, le căleşti cu 4 cârnaţi şi 4 bucăţi de carne din bor­can. Cârnaţii şi carnea le poţi tăia în două. Adaugi 3 l de apă, potriveşti gustul de sare, piper şi boia şi laşi să fiarbă pe foc mic. La sfârşit adaugi 2 […]

Ciorbă rusească fără carne

Ciorbă rusească fără carne

Ciorbă rusească fără carne  Ingrediente: 3 l apă 1 morcov mic 1 pătrunjel mic 1 ceapă mare 1 mînă de fasole verde 1 sfeclă roşie mică 1/4 varză mică 2 ardei graşi 1 lingură unt sau untură 1 lingură mărar şi pătrunjel tocat 1/2 lin­guriţă făină sare 1 pahar smîntînă   Mod de preparare: Morcovul, […]

Ciorbă roşie de burtă

Ciorba de burta cu gogosari

Ciorba de burta cu gogosari din: burta de vita, morcovi, gogosari, ceapa, usturoi, galbenus, sare, smantana, otet, cimbru, piper, ardei. Ingrediente: 1 kg burtă de vită 4 morcovi potriviţi 4 gogoşari din oţet 1 ceapă usturoi 2 găl­benuşuri sare 500 g smântână oţet cimbru foi de dafin piper ienibahar ardei iuţi la servit     […]

Bors de berbec

Bors de berbec din: carne de berbec, apa, bors, ceapa, morcov, patrunjel, ardei, rosii, orez, leustean, sare. Ingrediente: 750 g carne de berbec 1 l apă 0,5 l borş 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ardei gras 5-6 roşii 2 linguri orez leuştean sare   Mod de preparare: Bors de berbec: Se taie carnea […]

Bors de fasole verde

Bors de fasole verde

Bors de fasole verde din: apa, fasole, morcov, patrunjel, rosii, unt, smantana, verdeata, sare. Ingrediente: 2 l apă 300 g fasole 1 morcov 1 pătrunjel 500 g roşii 1 lingură unt 1 linguriţă făină 1/2 pahar smîntînă verdeţă tocată sare   Mod de preparare: Se prăjeşte zarzavatul foarte fin tăiat, în unt, împreună cu făina. […]

Bors de pui si ardei iute

Reteta bors de pui

Reteta bors de pui din: pui, apa, bors, morcov, patrunjel, ceapa, rosii, orez, marar, ou, sare. Ingrediente: 1 pui tînăr 2 l apă borş 1 pătrunjel 1 morcov 1 ceapă 2 roşii 2 linguri orez 1/2 lingură mărar şi pătrunjel tocat 1 ou sare   Mod de preparare: Morcovul, pătrunjelul şi ceapa tăiate ca fideaua […]

Ciorba bulgareasca cu usturoi

Ciorba de castraveti murati si carnati

Ciorba de castraveti murati si carnati din: carnati, ceapa, castraveti, untura, faina, smantana, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg cârnaţi 500 g castraveţi muraţi 2 cepe 2 linguri untură 2 linguri făină 250 ml smântână sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în untură, în oala în care […]

Bors

Bors de urechiuse umplute cu peste

Bors de urechiuse umplute cu peste din: morcov, sfecla, ceapa, telina, patrunjel, bors, sare, ulei, faina, ulei, peste, ciuperci, sare, piper, patrunjel. Ingrediente borş: 1 morcov 2 sfecle roşii 1 ceapă 1 ţelină 1 rădăcină pătrun­jel 1 l borş sare 2 linguri ulei Ingrediente urechiuşe: 200 g făină 2 linguri ulei apă sare 200 g […]

Bors de chitici

Bors de chitici

Bors de chitici din: ceapa, patrunjel, pastarnac, morcov, telina, bors, ardei, rosii, leustean, cartofi, sare, piper, pescuti. Ingrediente: 1 ceapă 1 pătrunjel 1 păstârnac 1 morcov 1 ţelină 1 1 borş 1 ardei gras 2 roşii 1 legătură leuştean 2 cartofi sare piper 1 kg pescuţi de un deget; porcuşori, obleţi, clenişori, cărăşei   Mod de […]

Ciorba transilvaneana

Ciorba transilvaneana Ingrediente: 500 g carne afumată 500 g frunze gulii şi varză 2 linguri făină 1 ceapă usturoi 4 ouă 4 linguri făină 100 g slănină afumată 2 linguri untură porc < legătură> 250 ml lapte acru sare piper     Mod de preparare: Se bat ouăle cu făina până iese o pastă, se […]

Ciorba ardeleneasca de loboda

Ciorba ardeleneasca de loboda Ingrediente: 500 g carne afumată 1 poală de lobodă câţiva căţei de usturoi 1 lingură de faină 1 pahar lapte dulce 1 ceaşcă lapte acru 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Ciorba ardeleneasca de loboda: fierbe carnea. grijeşte loboda, se taie fâşii .Se toacă verdeaţă şi usturoi. […]

Ciorbă de gasca cu sfecla

Ciorbă de gasca cu sfecla Ingrediente: 1 gâscă 2 morcovi 1 ţelină mică 2 linguri pastă ardei 1 varză mică 3 roşii răscoapte 1 sfeclă roşie mică 1 gulioară 1 lingură paprică 3 foi de dafin 1 ceaşcă lapte 1 pahar oţet 2 linguri miere 2 linguri pastă roşii 2 cepe 1 ceaşcă smântână leuştean […]

Ciorba olteneasca de pui

Ciorba olteneasca de pui

Ciorba  olteneasca de pui din: pui, ceapa, morcov, loboda rosie, ardei gras, ceapa verde, ou, sare, piper, leustean, bors, taitei. Ingrediente: 1 pui mare 2 cepe 1 morcov 1 legătură lobodă roşie 1 pătrunjel 1 ardei gras verde 1 legătură ceapă verde 1 ou sare piper leuştean 200 g tăietei de casă sau zdrenţe acreală: […]

Ciorbă de văcuţă cu legume

Ciorba olteneasca de vacuta

Ciorba olteneasca de vacuta Ingrediente: 3-4 kg oase mari 1 kg came de văcuţă 2 cepe 1 morcov 1 păstârnac 1 ţelină mică 1 pătrunjel 1 fir de praz 1 cotor de varză dulce 4 cartofi sare 1 legătură leuştean 1 pahar smântână   Mod de preparare: Oasele sparte se pun la fiert în 2 […]

Bors Romanesc

Bors Romanesc Ingrediente: 500 g piept vită 1 os mare cu măduvă 1 – 2 litri supă de carne 2 cepe 1 morcov 1 felie varză 1 jumătate rădăcină pătrunjel 1 sfeclă 1 jumătate păstârnac 1 jumătate ţelină 4-5 cartofi 1 jumătate litru borş sare piper boabe 2 dl smântână foi verzi de leuştean mărar […]

Ciorba de cartofi noi acrită cu zarzăre

Ciorba de cartofi noi acrită cu zarzăre Ingrediente: 700 g cartofi noi 1 legătură ceapă verde 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 cană zarzăre 3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 1 lingură vegeta     Mod de preparare: Ciorba de cartofi noi acrită cu zarzăre: Se pune la fiert, în apă clocotită, […]