Ciorba de papadie

Ciorbă de păsat (crupe de porumb)

Ciorbă de păsat din: apa, bors, pasat, verdeturi, sare. Ingrediente: 3 l apă 1 l borş 1 farfurie adâncă plină cu păsat verdeţuri de tot felul sare     Mod de preparare: Speli păsatul, îl pui la fiert într-o oală cu 3 l apă, adaugi verdeţurile tocate mărunt şi când totul este bine fiert torni […]

Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt

Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt

Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt Ingrediente: 1 mână de mazăre 1 mână de fasole verde 2 cartofi 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2-3 roşii 500 g iaurt 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi mazărea, fasolea, cartofii, ceapa, morcovul, pătrunjelul, apoi razi rădăcinoasele, tai mărunt […]

Ciorba de perisoare din peste (cod)

Ciorbă cu perişoare de peşte si gris

Ciorbă cu perişoare de peşte din: peste, morcov, ceapa, radacina de patrunjel, zarzavat, rosii, cartofi, sare, piper, ulei, otet, verdeata.   Ingrediente: 1 peşte indigen de circa 1 kg (indiferent de specie) 1 morcov 1-2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 2-3 linguri zarzavat la borcan sau 1 lingură pastă de ardei 2 roşii din conservă […]

Ciorba de miel cu gulie

Ciorbă de miel cu orez si smantana

Ciorbă de miel cu orez si smantana Ingrediente: carne de miel cu mai mult os (capul, gâtul, capul pieptu­lui, şira, partea de jos a picioarelor) zarzavat pentru ciorbă (2-3 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, ţelină, păstârnac, 1 legătură ceapă) 1/2 căniţă orez smântână 1 ou 1 legătuă de leuştean borş oţet sau zeamă de varză […]

Borş cu perişoare din dovlecei

Borş cu perişoare de peşte

Borş cu perişoare de peşte Ingrediente: 1,5kg peşte (crap) 2 cepe medii 1 leg. ceapă verde 2 morcovi 2 ardei graşi l/2 felină 2 linguri orez l felie de pâine 1 ou 750ml borş 1 lingură pastă de tomate 3 linguri ulei 1 leg. pătrunjel verde 1 leg. leuştean sare piper   Mod de preparare: […]

Ciorbă de burtă de miel

Ciorbă de burtă de miel

Ciorbă de burtă de miel din: burta si intestine de miel, picioare de miel, carne de miel, pastarnac, patrunjel, telina, morcov, ceapa, galbenusuri, smantana, sare, otet si mujdei de usturoi.   Ingrediente: burta şi intestinele de la miel (bine spălate) picioarele mielului până la genunchi (care rămân de la cele 4 pulpe) 1 bucăţică (1/2 […]

Ciorba de miel cu orez

Bors de miel cu lobodă

Bors de miel cu lobodă Ingrediente: 500 g coaste de miel 2 morcovi 2 fire de ceapă verde 2-3 legături de lobodă 1/2 cană orez 1/2 l borş 1 legătură leuştean sare piper 2-3 foi de dafin 1 ceaşcă oţet   Mod de preparare: Pui la fiert 2 l de apă cu foile de dafin, […]

Ciorbă pescărească la ceaun

Ciorbă pescărească la ceaun Ingrediente: 750g crap 750g somotei 250g biban mic 500g aterină sau hamsie 2 morcovi mari 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină păstărnac 4 cepe mari 100ml ulei 1 kg roşii 1,5 l borş proaspăt 1leg. pătrunjel 1leg. leuştean 100ml oţet sare piper   Mod de preparare: Se curăţă zarzavatul, se spală […]

Ciorba de peste

Ciorbă ca-n Delta Dunării

Ciorbă ca-n Delta Dunării din: peste, ceapa, telina, ardei grasi, morcovi, patrunjel, bulion, leustean, lamai, sare, piper.   Ingrediente: 1,5 kg peşte mărunt (roşioară, bi­ban, cărăşel, oblete, ghiborţ) 1,5 kg peşte mare (crap, somn, morun, ten) 1 ceapă mare 1 ţelină potrivită (ccal50g) 2-3 ardei graşi 2 mor­covi mari l rădăcină de pătrunjel 2 linguri […]

Ciorbă de praz cu cartofi

Ciorbă de peşte cu slănină

Ciorbă de peşte cu slănină Ingrediente: 1cap de crap de baltă 300g file de ştiucă 300g file de somn 300g file de şalău 150g slănină afu­mată 200g ceapă 200g morcovi l50g telină 200ml vin alb sec 1lingură pastă de ardei l/2 – lin­guriţă boia iute 1 leg. pătrunjel 3-4 l de apă sare piper   […]

Ciorba de fasole

Ciorba de fasole

 Ciorba de fasole Ingrediente: 500 g fasole fierte 2 cepe tocate mărunt 1 lingură de pastă de tomate 1 legătură de mărar 75 ml ulei 2 legături de leuştean 100 g tăiţei fierţi 1linguriţă de cimbru mărunţit 1 morcov ras 2 ardei tăiaţi 1 lingură de Borş Magic 1 linguriţă din Secretul Gustului   Mod […]

Ciorba de conopida cu afumatura

Ciorba de conopida cu afumatura

Ciorba de conopida cu afumatura din: costita afumata, ceapa, morcov, gogosar, oua, bulion, smantana, leustean, telina, conopida.   Ingrediente: 300 g costiţă afumată 2 cepe 1 morcov 1 ardei sau gogoşar 1 lingură de bulion 2 ouă bătute 200 g smântână leuştean ţelină tocată fin 500 g conopidă   Mod de preparare: Se taie costiţa […]

Bors rusesc

Reteta bors rusesc

 Reteta bors rusesc Ingrediente: 2 l de apă 1 l de borş 500 g carne cu os 100 g slănină 1 morcov mic 1 ţelină mică, pătrunjel 1 ceapă 1/4 varză mică 1 sfeclă mică 3 cartofi 10 păstăi de fasole 1 ardei gras 4-5 roşii 150 g unt 100 g smântână 1 gălbenuş sare […]

Ciorba de stavrid

Ciorba de stavrid

Ciorba de stavrid Ingrediente: 1 kg stavrid cu cap 1 ceapă 1 morcov 4-5 linguri bulion 1 legătură leuştean puţin ulei 1 lămâie sare piper 250 g cartofi 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi în 2 l de apă tot zarzavatul şi cartofii spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi. După ce au fiert, pui […]

Ciorba de ied

Ciorba de ied

O reteta de ciorba de ied din: carne de ied, morcovi, albitura, telina, ceapa, orez, smantana, oua, faina, sare de lamaie, verdeata, ulei si sare. Poate te intereseaza si: Friptura de ied marianta cu iaurt si menta Carne de ied la cuptor Cum se marineaza carnea de miel/ied cu vin si mirodenii (VIDEO)   Ingrediente: […]

Ciorba din cap si maruntaie de miel

Ciorba din drob de miel

 Ciorba din drob de miel Ingrediente ciorbă: 2 l apă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă mică 1 foaie de dafin bulion oţet Ingrediente umplutură: măruntaie de la un miel 4 ouă 2 cepe tăiate mărunt câte 2 legă­turi de mărar şi pătrunjel sare piper 1 lingură de pesmet fin ulei Ingrediente aluat: […]

Reteta bors de loboda

Reteta bors de loboda Ingrediente: 3-4 legături de lobodă 1 legătură ceapă verde 2 cepe 2 linguri orez morcov 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 2 cartofi 1 legătură leuştean 1/2 l borş 1 ceaşcă suc de roşii   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, păstârnacul, ră­dăcina de pătrunjel, ţelina, le speli şi […]

Ciorba de dovlecei cu orez

Ciorba de dovlecei cu orez

Ciorba de dovlecei cu orez Ingrediente: 2 dovlecei de la congelator sau din conservă 2 cepe 1 morcov 1 ţelină 1 păstârnac 2 linguri de orez, 1 legătură pătrunjel 1 cană suc de roşii 1 cană borş leuştean uscat sare 2 linguri ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, ţelina şi păstarnacul, le tai […]

Ciorbă de legume cu lapte bătut

Ciorba cu scaricica afumata

 Ciorba cu scaricica afumata Ingrediente: scăricică afumată (sau oase afumate) 500 ml lapte 1/2 linguriţă busuioc 2-3 morcovi potriviţi 500 ml borş tăieţei de casă ulei   Mod de preparare: Cureţi mor­covul, îl dai pe răzătoarea mică şi îl căleşti în ulei până se înmoaie, adaugi busuiocul, scăricică şi aproximativ 3 l de apă. Laşi […]

Ciorba de stevie

Ciorba de stevie congelata

 Ciorba de stevie congelata Ingrediente: 1 morcov 1 lingură pastă de ardei 1 cartof potrivit 2 cepe zarzavat pentru ciorbă după gust 1 lingură condiment puţină fidea 2-3 linguri ulei 3-4 linguri ştevie tocată de la congelator sare pătrunjel sau leuştean   Mod de preparare: Intr-o oală de 3-4 l pui apă la fiert, iar […]

Ciorba de zarzavat de iarna

Ciorba de zarzavat de iarna

Ciorba de zarzavat de iarna din: morcovi, patrunjel, telina, gulie, varza, cartofi, orez, sare, condiment. Ingrediente: 3 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină 1 felie de gulie 1 varză (300-400 g) 3 cartofi 100 g orez sare condiment   Mod de preparare: Cureţi zarzavaturile şi le speli. Dai pe râzătoare morcovii, pătrunjelul, ţelina, felia de gulie. […]

Reteta bors de urzici

 Reteta bors de urzici Ingrediente: 500g urzici 6 fire de ceapă verde sare 1/2 l borş 1 l supă 11/2 l apă 30 g orez 3 linguri de ulei 1 legătură de leuştean   Mod de preparare: Urzicile se spală bine şi se opăresc. Se strecoară şi se taie mărunt. La fel se procedează şi […]

Tarhana cu sos de peste

Ciorba bucovineana

 Ciorba bucovineana Ingrediente: 5 cartofi 3 morcovi 1 ceapă 2 rădăcini de pătrunjel sau conopidă de la congelator 1 sfeclă roşie 1 ardei iute ulei sare 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 legătură leuştean   Mod de preparare: Cureţi, speli şi pui la fiert într-o oală cu apă cartofii, morcovii, rădăcina de pătrunjel şi […]

Ciorbă de roşii cu orez

Ciorbă de roşii cu orez

Ciorbă de roşii cu orez Ingrediente: 1 kg roşii 6 fire de ceapă verde 700 g oase de viţel sau porc sare piper 50 g orez 15 g zahăr 1 pahar de iaurt   Mod de preparare: Se pun la fiert oasele nesparte cu 3 1 apă şi sare şi, după ce au fiert bine […]

Ciorba de varza acra dreasa cu smantana

Ciorba de varza acra dreasa cu smantana Ingrediente: 1 farfurie de varză acră tăiată mărunt 3 linguri ulei cimbru 1 ceapă tăiată mărunt 4 linguri smântână 1 vârf de cuţit boia dulce 2 linguri orez sare 2 linguri făină   Mod de preparare: Ciorba de varza acra dreasa cu smantana: Fierbi varza tăiată mărunt în […]

Ciorba de praz cu orez

Ciorba de praz cu cartofi

 Ciorba de praz cu cartofi Ingrediente: 1,200 kg praz 60 g orez 2 cepe zarzavat de supă 300 g cartofi 100 g ulei sare 1 legătură pătrunjel 100 g smîntînă 1 /2 lămîie   Mod de preparare: Zarzavatul tăiat cuburi mici şi cartofii tăiaţi mai mari se pun la fiert în 3 1 apă cu […]

Bors de loboda cu verdeata

Bors de loboda cu verdeata Ingrediente: 1 kg lobodă zarzavat de supă 1 ceapă 6 fire ceapă verde 30 g orez 4 lin­guri de ulei 1 legătură leuştean 1 legătură de pătrunjel sare borş lămîie sau sare de lămîie 3 l apă 3 linguri smîntînă   Mod de preparare: Bors de loboda cu verdeata: Loboda […]

Ciorba de fasole boabe

Ciorba de fasole boabe

 Ciorba de fasole boabe Ingrediente: 400 g fasole uscată 1ceapă zarzavat de supă cîţiva cartofi 3 linguri de ulei ziama de varză sare 1 legătură de pătrunjel 3 l apă   Mod de preparare: Fasolea, după ce a fost muiată cîteva ore, se pune la fiert. Cînd începe să clocotească se schimbă apa şi se […]

Bors de cartofi

Bors de cartofi din: cartofi, ceapa verde, bors, ulei, sare, ardei gras, rosii, leustean, patrunjel, apa. Ingrediente: 600 g cartofi 6 fire de ceapă verde 1/21 borş 1 lingură ulei sare 2 ardei graşi 250 g roşii 1 legătură de leuştean 1 legătură de patrunjel 2 1/2 l apă   Mod de preparare Bors de […]

Ciorba de vita cu rosii

Ciorba de burta de vita

Ciorba de burta de vita Cureţi 1 kg burtă de vită, o opăreşti, o mai cureţi o dată şi o mai opăreşti de două ori. O tai fâşii subţiri, de 2 cm lungime, apoi o speli într-o sită sub jet de apă caldă. Separat opăreşti 1 kg uger de vită, tăiat în 3-4 bucăţi mari, […]

Ciorba de fasole in test

Ciorba de fasole uscata dreasa cu stevie

 Ciroba de fasole uscata dreasa cu stevie Pui fasolea boabe la fiert aşa cum faci de obicei, iar în timpul fierberii schimbi apa de 2-3 ori. In ultima apă în care va fierbe defini­tiv fasolea pui la fiert şi un morcov tăiat mărunt şi când a fiert fasolea tragi cratiţa de pe foc. Iei o […]

Ciorba de sfecla rosie cu oase de porc afumate (sira)

Ciorba de sfecla rosie cu oase de porc afumate (sira)

 Ciorba de sfecla rosie cu oase de porc afumate (sira) Ingrediente: 500 g oase de porc afumate (de preferinţă şiră) 3-4 sfecle roşii 1 ceapă mare 1 morcov 2 linguri zarzavat pentru corbă 1 foaie dafin condiment 300 g smân­tână verdeaţă uscată (pătrunjel, cimbru) sare piper   Mod de preparare: Oasele foarte bine spălatele pui […]