Ciorba de stevie

Reteta ciorba de stevie

Reteta ciorba de stevie din: stevie, ceapa, morcov, rosii la borcan, ulei si bors sau zeama de varza Ingrediente: 1 şi 1/2 kg ştevie 3 cepe 1 morcov 1 cană roşii de la borcan pentru iarnă 4 linguri ulei 1 l borş (sau zeamă de varză)   Mod de preparare: Alegi ştevia de cotoare, o […]

Ciorba de peste acrita cu zeama de varza

Ciorba de peste acrita cu zeama de varza

 Ciorba de peste acrita cu zeama de varza Ingrediente: peşte ceapă morcov păstârnac bulion orez zeamă de varză mărar   Mod de preparare: Pui la fiert ceapa morcovul şi păstârnacul tocate mărunt şi, după ce dau într-un clocot, adaugi orezul. Când orezul e aproape fiert, pui bulionul şi puţin mai târziu zeama de varză. La […]

Ciorba de praz cu zeama de varza si orez

Ciorba cu zeama de varza si hrean

 Ciorba cu zeama de varza si hrean Tai 1 kg de carne de porc mai grasă în bucăţi. Pui bucăţile de carne la fiert în apă clocotită, adaugi şi 3-4 bucăţi de hrean potrivite. După ce a fiert carnea, adaugi zeamă de varză stre­curată, după gust, laşi să mai dea în câteva clocote, iei oala […]

Ciorba de porc cu zeama de varza

Zeama moldoveneasca cu ciolan de porc

Zeama moldoveneasca cu ciolan de porc din: oase de porc, ceapa, fidea, zarzavat, bulion, bors, sare, piper, condiment.   Ingrediente: 2 oase de porc 2 cepe fidea 4 linguri zarzavat de la borcan 1 lingură bulion 1 l borş acru sare piper condiment   Mod de preparare: Pui oasele tăiate bucăţi la fiert în 3 […]

Ciorba taraneasca cu pui

Ciorba taraneasca cu carne de vitel sau pui

Ciorba taraneasca cu carne de vitel sau pui Ingrediente: 500 g carne de viţel sau de pui 1 cutie mică de mazăre 2 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină mică 1 cutie mică de fasole verde 1 varză cât un pumn 1 ceapă 2 cartofi 250 ml suc de roşii sau 1-2 linguri pastă de roşii […]

Ciorba de ciuperci cu smantana

Ciorba de ciuperci cu smantana

Ciorba de ciuperci cu smantana din: ciuperci, morcovi, smantana, galbenus, patrunjel, condiment, usturoi, otet, piper, apa, sare. Ingrediente: 500 g ciuperci din conservă 2 mor­covi 200 g smântână 1 gălbenuş 1 legătură pătrun­jel condiment 3 căţei de ustu­roi oţet după gust piper 3-4 l apă sare     Mod de preparare: Pui apa la fiert, […]

Ciorba de burta

Ciorba de limba

 Ciorba de limba Ingrediente: 1/2 kg limbă 1 rădăcină de pătrunjel 2 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 2 linguri orez 2 ouă lămâie pătrunjel verde sare apă   Mod de preparare: Pui apă la fiert într-o oală şi când începe să clocotească, pui limba spălată bine în prealabil, laşi să dea în câteva clocote, după […]

Ciorba cu coaste afumate

Ciorba de coaste de porc

 Ciorba de coaste de porc Ingrediente: 1/2 kg coaste de porc neafumate 3 cartofi 1 ceapă mare 1 l zeamă de varză 200 g zarzavat (1 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ardei gras roşu, 1 ardei gras verde, rase şi păstrate la congela­tor) sau 5-6 linguri zarzavat de ciorbă de la borcan 1 legătură […]

Reteta ciorba cu carne de porc

Reteta ciorba cu carne de porc

 Reteta ciorba cu carne de porc Ingrediente: 1/2 kg carne de porc cu os morcov 1/2 ţelină 2 cepe 2 cartofi 1 linguri pastă de ardei 1/2 l borş sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Pui carnea în apă cu sare se foc, o dai într-un clocot, o speli cu apă rece, apoi […]

Ciorba de praz cu afumatura

Ciorba de praz cu afumatura

O reteta simpla si delicioasa de ciorba de praz cu afumatura din: praz, costita afumata, morcovi, pastanrac, fidea, faina, patrunjel, leustean, suc de rosii, zeama de varza, sare si untura. Ingrediente: 1 kg de praz 300 g costiţă afumată 3 morcovi 1 păstârnac 100 g fidea 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel leuştean uscat 1 […]

Bors de ciuperci cu afumatura de porc

Bors de manatarci

Bors de manatarci din: manatarci, supa, apa, bors, ulei, faina, sare, ceapa, marar, smantana.   Ingrediente: 500 g manătărci sau alţi bureţi de pădure 1 l supă 1 1/31 apă 1/2 l borş 4 linguri de ulei 15 g făină sare 1 ceapă 2 legături de mărar 3 linguri de sman­tană     Mod de […]

Ciorba de peste marin si scoici

Ciorba de peste afumat si scoici

 Ciorba de peste afumat si scoici Ingrediente: 30 scoici 300 g peşte afumat 1 l zeamă de peşte 3 ardei graşi 1 ceapă 1 morcov 1 /2 telină 1 păstarnac 1 legătură pătrunjel 1 lingură de bulion 1/2 lămaie   Mod de preparare: Zarzavatul tăiat julien se fierbe timp de 20 minute cu zeama de […]

Bors cu spanac

Bors de spanac cu orez

 Bors de spanac cu orez din: spanac, ceapa, morcovi, ulei, orez, condimente, bors, sare.   Ingrediente: 300 g spanac 1 ceapă 2 morcovi 1 lingură de ulei 1 cană de orez condimente 1 cană de borş sare   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o speli şi o toci mărunt, o căleşti în ulei şi adaugi […]

Ciorba de ied

Ciorba de cap de miel

Ciorba de cap de miel din: cap de miel, oase de miel, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ceapa, leustean, orez, ou, smantana, sare si otet.   Ingrediente: 1 cap de miel câteva oase de miel 2 morcovi 1 rădăcină pătunjel 1 ţelină mică 1 ceapă frunze de leuştean 1 pahar cu orez 1 ou 1 […]

Ciorba de peste cu castraveti in saramura

 Ciorba de peste cu castraveti in saramura Ingrediente: 1,200 kg peşte proaspăt (de preferat şi crap) oceanic 1/21 zeamă de cas­traveţi în saramură 1 1/2l apă sau zeamă de peşte 1 legătură pătrunjel 1 le­gătură de leuştean 250 g castraveţi muraţi 20 g măsline fără samburi 1 ceapă 50 g ulei 1 /2 lingură de […]

Ciorba de peste dreasa cu smantana

Ciorba de peste si raci

 Ciorba de peste si raci Ingrediente: 700 g peşte (preferabil şi crap) oceanic 20 raci 21/1 l supă sau zeamă de peşte 1fir de praz 1ceapă 1/4 linguriţă de boia roşie sare 200 g roşii 1 legătură pătrunjel 3 ouă 3 linguri smantană 1/2 lămîie   Mod de preparare: Peştele fără oase se spală, se […]

Ciorba de peste dreasa cu smantana

Reteta ciorba de peste cu zeama de varza

 Reteta ciorba de peste cu zeama de varza Ingrediente: 500g peşte 500 ml apă 500 ml zeamă de varză 1 morcov pătrunjel 1ceapă 1 leg. leuştean sare   Mod de preparare: Se pune la fiert în apă sărată tot zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat potrivit, şi când este aproape fiert, se adaugă zea­ma de varză. […]

Bors de peste

Reteta bors de peste – Usor de Preparat

Reteta bors de peste – Usor de Preparat din: peste, resturi de peste, zarzavat, rosii, ceapa, ceapa verde, orez, sare, piper, bors, leustean, apa.   Ingrediente: 600 g peşte (de preferat şi crap, somn şi păstrugă) 1,500 kg resturi de peşte (cap, şiră, peşte mic) 300g zarzavat 350g roşii 1 ceapă 5fire ceapă verde 30 […]

Ciorba de miel cu orez

Bors de miel cu patrunjel si hasmatuchi

 Bors de miel cu patrunjel si hasmatuchi Ingrediente: 1,200 kg carne de miel (cap, şi coaste) 5-6 fire de ceapă verde 25 g orez legătură de leuştean 1 legătură de hasmaţuchi 1 mor­cov 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe mijlocii 2 linguri smân­tână 2 gălbenuşuri 1 l de borş 2 l de apă   Mod de […]

Ciorba de peste aromata

Ciorba de peste aromata

Ciorbă de peşte aromată din: peste proaspat, ceapa, zarzavat, sare, piper, leustean, patrunjel, faina, otet de vin, foaie de dafin, cimbru, cuisoare, unt, ardei grasi, rosii, smantana, apa. Poate te intereseaza si Cum se prepara Ciorba de peste Ingrediente: 1,500 kg peşte proaspăt (preferabil crap cu lapţi) 1 ceapă 250 g zarzavat de supă sare […]

Ciorba de peste marin si scoici

Ciorba de peste marin si scoici

Ciorba de peste marin si scoici Ingrediente: 1,500 peşte mic (guvizi, macrouri, cambulă) 25 scoici sau midii şo­fran sare 1/21 vin alb puţină boia iute 1 foaie de dafin 1 ceapă 200 g zar­zavat 200 g roşii 1 /2 lămaie 1 1/21 apă   Mod de preparare: Zarzavatul ras se pune la fiert în apă […]

Ciorba galbena de peste

Ciorba galbena de peste

 Ciorba galbena de peste Ingrediente: 1,200 kg peşte proaspăt (preferabil şi crap) sare piper 250 g roşii 1 ceapă 200 g zarzavat de supă 1/2 lămaie 10 g şofran 300 g fileu de peşte 1 albuş 2 linguri lapte 3 linguri de smantană 1/2 pahar vin alb 2 l apă   Mod de preparare: Zarzavatul […]

Ciorba de miel ardeleneasca

Ciorba de miel ardeleneasca

Ciorba de miel ardelenească din: morcovi, ceapa, pastarnac, telina, patrunjel, leustean, carne de miel, orez, galbenusuri, foi de dafin, smantana, piper si condimente. Poate te intereseaza si: Ciorba de miel cu smantana si loboda Ciorba de miel cu legume si verdeata   Ingrediente: 3 morcovi potriviti 2-3 cepe 3 bucati de pastarnac 1 telina 1 […]

Reteta ciorba de urzici

Reteta ciorba de urzici

Reteta ciorba de urzici Ingrediente: 1 kg de urzici 2 cepe de mărime potrivită 1 ceşcuţă (de cafea) cu orez puţin ulei 1/2 l borş leuştean condimente   Mod de preparare: Reteta ciorba de urzici: Cureţi şi speli foarte bine urzicile, într-o oală de 2 litri pui apă să fiarbă şi când a dat în […]

Ciorba de pasare cu taitei de casa

Ciorba de pasare cu taitei de casa Ingrediente: aripile, coastele, spatele şi gâtul de la 1 pui 1/2 l borş ceapă ardei morcovi ţelină rădăcină de pătrunjel roşii 1 ou sare făină   Mod de preparare: Ciorbă de pasare cu tăiţei de casa: Dintr-un ou, sare şi făină cât cuprinde frămânţi aluatul pentru tăieţei pe […]

Borş de perişoare

Ciorba de perisoare de carne de gris

Ciorbă de perişoare de carne de griş din: carne tocata, ceapa, ardei gras, gris, ou, pasta de tomate, patrunjel verde, morcovi, rosii, bors, sare, piper, condiment, smantana. Poate te intereseaza si: Ciorba de perisoare cu legume Ciorba de perişoare cu carne de vita si porc Ciorba de perisoare Ingrediente: 1 kg carne tocată 2 cepe […]

Bors de praz cu orez

Bors de praz cu orez Ingrediente: 2 fire de praz 1 morcov 1 ceapă 1/2 de ţelină 1 ceşcuţă de orez 1-2 roşii 1 legătură leuştean 1/2 l borş proaspăt 1 linguriţă de ulei   Mod de preparare: Bors de praz cu orez: Tai prazul rondele de 1 cm, celelalte legume le tai bucăţele mici, […]

Bors de fazan

Bors de fazan din: fazan, telina, ceapa, cimbru, piper, sare, apa, bureti, marar, smantana. Ingrediente: 1 fazan mic 1 ţelină 2 cepe cimbru piper sare 3 l apă 1/2 borş 400 g bureţi 2 legături mărar 3 linguri smantana   Mod de preparare Bors de fazan: Fazanul se spală cu un şervet înmuiat în vin […]

Borş de sfeclă roşie

Reteta bors de sfecla

 Reteta bors de sfecla Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 2 morcovi 2 cepe 3 cartofi 1 rădăcină de pătrunjel o legătură de pătrunjel o legătură de leuştean sare piper 1/2 l borş 2 l apă 1 lingură de bulion 2-3 linguri de ulei   Mod de preparare: Cureţi sfecla, morcovii şi rădăcina de pătrunjel, le […]

Ciorba de dovleac de post

Ciorba de dovleac de post

Ciorba de dovleac de post din: dovleac, ceapa, orez, ulei, faina, condiment, zarzavat de ciorba, marar, patrunjel, sare, sare de lamaie.   Ingrediente: 1 kg dovleac 2 cepe 1 lingură orez 150 ml ulei 1 linguriţă făină 1 lin­guriţă condiment 3 linguri zarzavat de ciorbă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare sare de lămâie […]

Reteta bors pescaresc

Reteta bors pescaresc

 Reteta bors pescaresc Ingrediente: 500 g peşte mărunt 1 kg peşte mare 2 cepe 2 morcovi rădăcină pătrunjel rădăcină păstâmac 1 legatura leuştean 1 kg borş   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine peştele. Se pune la fiert peştele mic împreună cu zarzavatul tăiat cubuleţe. Se fierbe circa 30 de minute, se […]

Ciorba de legume si zarzavat

Ciorba de legume cu galuste de faina

 Ciorba de legume cu galuste de faina Ingrediente: 1 mororcov 1 păstârnac 1 ţelină 2 cepe 5 linguri făină 50 ml ulei boia dulce de ardei sare piper 1 cană borş sau zeamă de varză 1 legătură pătrunjel     Mod de preparare: Cureţi toate legumele, le tai mărunt şi le pui la fiart în […]