Ciorba de sfecla rosie cu bulion

Ciorba de sfecla rosie cu bulion din: sfecla, morcovi, cartofi, ceapa, bulion, verdeata. Sfecla roșie este bogată în nutrienți esențiali precum vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, mangan și fibre alimentare. De asemenea, conține antioxidanți și fitonutrienți cu proprietăți benefice pentru sănătate. Sfecla roșie conține nitrați naturali care pot ajuta la menținerea tensiunii arteriale […]

Bors racoritor de legume

Bors racoritor de legume din: fasole, conopida, ardei, cartof, ceapa, morcovi, telina, bors. Ingrediente: 200 g fasole verde (sau galbenă) 1 conopidă 1 ardei gras roşu 1 cartof 2 morcovi 1 ceapă 1/2 ţelină 1 păstârnac 2-3 roşii 2-3 linguri ulei 1 l borş 1 legătură leuştean verde sare condimente de legume   Mod de […]

Ciorba cu ciolan afumat si legume

Ciorba cu ciolan afumat si legume

Ciorba cu ciolan afumat si legume din: fasole, ciolan, ceapa, morcovi, ardei, telina, rosii, sare, piper. Ingrediente:  2 căni fasole 1 ciolan afumat 2 cepe mici 2 morcovi 1 ţelină 1 ardei 1 albitură 3 roşii sare piper cimbru 4 linguri bulion pătrunjel   Mod de preparare: Laşi peste noapte fasolea la înmuiat cu apă […]

Bors cu piept de gasca

Bors cu piept de gasca din: piept de gasca, morcovi, telina, broccoli, bors, sare, piper. Ingrediente: 250 g piept de gâscă fără piele, tăiat fâşii 1 legătură mare pătrunjel 1 l supă de pui 2 morcovi tăiaţi cuburi de 1 cm 2 tije ţelină tăiate cuburi de 1 cm 100 g bucheţele broccoli 250 ml […]

Borş de perişoare

Ciorba simpla de perisoare

Ciorba simpla de perisoare din: carne, ceapa, morcov, pastarnac, rosii, ardei, orez. Ingrediente: 200 g carne amestec (porc+vită) tocată 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 2 roşii 1/2 ardei capia roşu pătrunjel 1 căniţă orez 1 ou borş proaspăt de putină 1 linguriţă făină albă   Mod de preparare: Se curăţă legumele şi se taie […]

Ciorba de perisoare olteneasca

Ciorba de perisoare cu ardei

Ciorba de perisoare cu ardei din: carne, ceapa, morcov, pastarnac, rosii, ardei, orez. Ingrediente: 200 g carne amestec tocată 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 2 roşii 1/2 ardei capia pătrunjel 1 căniţă orez 1 ou borş 1 linguriţă făină   Mod de preparare: Se curăţă legumele şi se taie mărunt, într-o oală se pun 2-3 […]

Bors moldovenesc de vita cu castraveti murati

Bors moldovenesc de vita cu castraveti murati din: carne de vita, ceapa, morcovi, telina, bors, verdeata, sare. Ingrediente: 900 g carne de vită 3 cepe 2 morcovi 1 ţelină mică 1 l borş 500 g castraveţi muraţi 2 rădăcini de pătrunjel 1 legătură leuştean 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Pune […]

Bors rusesc de sfecla

Bors rusesc de sfecla din: carne de porc, sfecla, morcov, ceapa, varza, cartofi, ulei, smantana, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de porc cu os 1 sfeclă medie 1 morcov 2 cepe mari 300 g varză 4 cartofi medii 2 linguri pastă de tomate 4-5 linguri ulei 1 lingură zeamă de lămâie 150 g smântână […]

Ciorba de pui cu rosii si ardei

Ciorba de pui cu rosii si ardei din: tartite de pui, aripi de pui, ceapa, ardei, rosii, pastarnac, ulei.   Ingrediente: 500 g târtiţe de pui 500 g amestec de aripi şt gât de pui o ceapă 2 ardei graşi o felie dintr-o rădăcină de ţelină o rădăcină păstârnac 2 roşii foarte coapte 2 linguri […]

Ciorba de miel cu gulie

Ciorba de miel cu spanac

Ciorba de miel cu spanac din: carne de miel, ceapa, telina, pastarnac, morcovi, cartofi, spanac, rosii, bors. Ingrediente: un kg carne de miel de gătit 2 cepe o rădăcină mică ţelină 2 rădăcini păstârnac 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 3 cartofi 500 g spanac 4-5 roşii foarte bine coapte 500 ml borş 2-3 fire leuştean […]

Bors de legume cu albitura

Bors de legume cu albitura

Bors de legume cu albitura din: ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, cartofi, bors. Ingrediente: o ceapă 2 morcovi o rădăcină pătrunjel o rădăcină păstârnac o felie rădăcină telină 2-3 cartofi 500 ml borş verdeaţă, după gust sare   Mod de preparare: Intr-o oală cu doi litri de apă se pun la fiert ceapa, morcovii, pătrunjelul, […]

Ciorba de peste dreasa cu smantana

Ciorba asortata de peste

Ciorba asortata de peste din: biban, crap, somn, morcovi, cartofi, ceapa, patrunjel, concentrat de legume, bors. Ingrediente: 300 g biban 300 g crap 300 g somn 3 morcovi 2 cartofi 2 cepe 2 rădăcini de pătrunjel 1 legătură pătrunjel verde 1 lingură concentrat de legume deshidratate 1 frunză de dafin 1 I borş   Mod […]

Ciorba bulgareasca

Ciorba bulgareasca din: castraveti, iaurt, usturoi, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 4 castraveţi sare iaurt usturoi verdeata piper   Mod de preparare: Ciorba bulgareasca: Se curăţă 4 castraveţi de mărime potrivită, se taie cubuleţe ceva mai mici decât zarzavatul pentru ciorbă, se sărează şi se lasă cca 30 minute. Se adaugă apoi un sos preparat din […]

Ciorba de castraveti murati

Ciorba aromata de castraveti

Ciorba aromata de castraveti din: castraveti, iaurt, usturoi, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 4 castraveţi sare iaurt usturoi verdeata piper   Mod de preparare: Se curăţă 4 castraveţi, se taie cubuleţe ceva mai mici decât zarzavatul pentru ciorbă, se sărează şi se lasă 20-30 minute. Se adaugă apoi un sos preparat din iaurt bătut cu apă, usturoi […]

Ciorba bulgareasca cu usturoi

Ciorba bulgareasca cu usturoi

Ciorba bulgareasca cu usturoi din: castraveti, iaurt, usturoi, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 4 castraveţi sare iaurt usturoi verdeata piper   Mod de preparare: Se curăţă 4 castraveţi de mărime potrivită, se taie cubuleţe ceva mai mici decât zarzavatul pentru ciorbă, se sărează şi se lasă cca 30 minute. Se adaugă apoi un sos preparat din iaurt […]

Ciorba bulgareasca cu usturoi

Ciorba de castraveti cu usturoi

Ciorba de castraveti cu usturoi din: castraveti, iaurt, usturoi, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 4-5 castraveţi sare iaurt usturoi verdeata piper   Mod de preparare: Se curăţă castraveţii, se taie cubuleţe ceva mai mici decât zarzavatul pentru ciorbă, se sărează şi se lasă 20-30 minute. Se adaugă apoi un sos preparat din iaurt bătut cu apă, usturoi […]

Bors aromat de legume

Bors aromat de legume

Bors aromat de legume din: ceapa, morcov, pastarnac, dovlecel, fasole, rosii, bors. Ingrediente: o ceapă un morcov o rădăcină păstârnac un dovlecel 150 g fasole păstăi 3 roşii o conservă mică fasole boabe gata fiartă 500 ml borş sare   Mod de preparare: Bors aromat de legume: Se pun la fiert ceapa, morcovul şi rădăcina […]

Bors rapid cu fasole

Bors rapid cu fasole

Bors rapid cu fasole din: fasole, ceapa, morcov, dovlecel, bors, sare. Ingrediente: o conservă mare fasole gata fiartă o ceapă un morcov o rădăcină albitură o rădăcină pătrunjel un dovlecel 500 ml borş sare   Mod de preparare: Se pun la foc, în doi litri de apă, toate legumele tăiate cubuleţe în afară de dovlecel. […]

Ciorba de legume si zarzavat

Ciorba de legume cu corcoduse

Ciorba de legume cu corcoduse din: fasole, ceapa, morcov, corcoduse, cimbru, sare. Ingrediente: 500 g fasole lată o ceapă un morcov o rădăcină pătrunjel o rădăcină păstârnac 250 g corcoduşe puţin cimbru proaspăt sare   Mod de preparare: Se pun la fiert corcoduşele şi, când s-au înmuiat, se trec prin sită. 2. Se pun la […]

Ciorba bulgareasca cu usturoi

Ciorba de castraveti cu iaurt si usturoi

Ciorba de castraveti cu iaurt si usturoi din: castraveti, iaurt, usturoi, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 4 castraveţi sare iaurt usturoi verdeata piper   Mod de preparare: Ciorba de castraveti cu iaurt si usturoi: Se curăţă 4 castraveţi, se taie cubuleţe ceva mai mici decât zarzavatul pentru ciorbă, se sărează şi se lasă 30 minute. Se […]

Bors de peste (cod)

Bors de peste (cod) din: cod, morcov, telina, cartofi, ceapa, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cod 1 morcov 1 ţelină 2 cartofi mari 2 cepe 1 lămâie ulei pătrunjel sare piper boabe   Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa, rade ţelina şi taie morcovul rondele. Căleşte zarzavatul, adaugă doi litri de apă şi […]

Ciorba a la grec cu orez

Ciorba simpla a la grec

Ciorba simpla a la grec din: ceapa, ulei, dovlecei, oua, smantana, faina, orez, lamaie, morcovi, telina, sare, piper. Ingrediente: 2 kg dovlecei 2 cepe 50 ml ulei 3 gălbenuşuri 200 ml smântână 50 g făină 50 g orez 100 ml zeamă de lămâie 2 morcovi 1 ţelină mijlocie 1 pătrunjel 1 păstârnac 1 legătură de […]

Borş de păstrăv

Bors de peste aromat 

Bors de peste aromat din: cod, morcov, telina, cartofi, ceapa, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cod sau pastrav 1 morcov 1 ţelină 2 cartofi mari 2 cepe 1 lămâie ulei pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa, rade ţelina şi taie morcovul rondele. Căleşte zarzavatul, adaugă doi litri de apă şi […]

Ciorba cu dovlecei a la grec

Ciorba a la grec cu dovlecei

Ciorba a la grec cu dovlecei din: ceapa, ulei, dovlecei, oua, smantana, faina, orez, lamaie, morcovi, telina, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg dovlecei 2 cepe 50 ml ulei 3 gălbenuşuri 2 l supă de oase 200 ml smântână 50 g făină 50 g orez 100 ml zeamă de lămâie 2 morcovi 1 ţelină mijlocie 1 […]

Borş de legume umplute

Bors simplu de legume

Bors simplu de legume din: fasole, ceapa, ardei, telina, morcov, rosii, bors. Ingrediente: 300 g fasole verde o ceapă o rădăcină păstârnac un ardei gras roşu o felie dintr-o rădăcină de ţelină un morcov un dovlecel 2-3 roşii în suc 500 ml borş o legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Se pun la fiert […]

Bors cu spanac

Bors cu spanac

Bors cu spanac din: spanac, ceapa, pastarnac, patrunjel, bors. Ingrediente: 350 g spanac o ceapă un morcov o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel o legătură pătrunjel 1/2 l bors o lingură ulei sare   Mod de preparare: Spanacul se curăţă şi se spală în 2-3 ape. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Morcovul, păstârnacul […]

Ciorba de miel cu gulie

Ciorba de miel cu usturoi

Ciorba de miel cu usturoi din: carne de miel, unt, ceapa, rosii, usturoi, orez, verdeata, sare. Ingrediente: 800 g carne de miel cu os 100g unt o ceapă 4 roşii 3 căţei usturoi 2 litri apă 3 linguri suc de lămâie 100 g orez 50 g făină verdeaţă, după gust sare   Mod de preparare: […]

Ciorba de spanac cu ou

Ciorba simpla de spanac

Ciorba simpla de spanac din: spanac, ceapa, pastarnac, patrunjel, bors. Ingrediente: 350 g spanac o ceapă un morcov o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel o legătură pătrunjel 1/2 l bors o lingură ulei sare   Mod de preparare: Spanacul se curăţă şi se spală în 2-3 ape. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Morcovul, […]

Ciorba de miel cu orez

Ciorba de miel cu legume si orez

Ciorba de miel cu legume si orez din: carne de miel, unt, ceapa, rosii, usturoi, orez, verdeata, sare. Ingrediente: 800 g carne de miel cu os 100g unt o ceapă 4 roşii 3 căţei usturoi 2 litri apă 3 linguri suc de lămâie 100 g orez 50 g făină verdeaţă, după gust sare   Mod […]

Ciorba de ied

Ciorba de miel cu orez

Ciorba de miel cu orez din: carne de miel, unt, ceapa, rosii, usturoi, orez, verdeata. Ingrediente: 800 g carne de miel 100 g unt 1 ceapă 4 roşii 3 căţei usturoi 2 litri apă 3 linguri suc de lămâie 100 g orez 50 g făină verdeaţă sare   Mod de preparare: Carnea se trece prin […]

Ciorba de fasole cu rosii

Ciorba de fasole verde cu bulion

Ciorba de fasole verde cu bulion din: fasole verde, morcovi, telina, bulion, ceapa, verdeata. Ingrediente: 800 g fasole verde 3 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 3 cepe câteva linguri de bulion pătrunjel verde şi frunze de ţelină tocate ulei sare cimbru   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală toate legumele. Ceapa, morcovul, păstârnacul şi […]

Ciorba de fasole verde cu oua

Ciorba de varza cu untura

Ciorba de varza cu untura din: varza, ceapa, untura, boia, chimion, dafin, bulion, carne, sare, piper. Ingrediente: 1 varză 1 ceapă 1 lingură untură de porc 1 linguriţă boia chimion măcinat foi de dafin 1 lingură pastă de ardei 500 ml bulion sare piper 1 lingură făină leuştean 200 g tarhana 1 lingură ulei 1 […]