Ciorba de aripioare

Ciorba de aripioare  Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 5 l apă 3 ardei graşi verzi 3 ardei roşii 6 morcovi mijlocii 3 cepe mari condimente  după gust 1/2 l borş sau moare de varză 1/2 kg smântână 1 legătură pătrun­jel ulei sare pi­per   Mod de preparare: Ciorba de aripioare: Cureţi si ardeii, ceapa […]

Bors de vara

Bors de vara Ingrediente: 1 morcov o ceapă un dovlecel 2-3 cartofi 3-4 roşii o mână de fasole păstăi galbenă 250 ml borş 2-3 linguri de smântână 1 ou, leuştean tarhon mărar pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Bors de vara : Speli foarte bine şi cureţi toate legumele. Tai ceapa şi o pui […]

Ciorba de fasole pastai galbena

Ciorba de fasole pastai galbena

Ciorba de fasole pastai galbena Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 1 legătură de ceapă verde 2 ardei graşi 1 kg roşii de gătit ulei 2 linguri de făină 1 gălbenuş o jumătate de legătură de mărar, la fel de pătrunjel 100 g smântână   Ingrediente: Cureţi, speli şi tai în bucăţele mai mici păstăile de […]

Borş de sfeclă

Bors de sfecla

Bors de sfecla Ingrediente: 750 ml apă 1 sfeclă mijlocie 2-3 cartofi 1 ceapă mică pătrunjel cimbru după gust 3/2 l borş   Mod de preparare: Cureţi sfecla, o tai tăieţei şi o laşi 5 minute cu puţină sare. O storci uşor şi o pui la fiert cu ceapa tăiată mărunt. După ce s-a înmuiat […]

Ciorbe ardelenesti

Ciorba ardeleneasca de rabarbăr

Ciorba ardeleneasca de rabarbăr  Ingrediente: 1-2 codiţe de rabarbăr (fără frunze, căci sunt toxice) 2-3 cepe potrivite 6-8 linguri ulei 2 l de supă 4 ouă 5-6 felii de şuncă (kaizer) boia dulce piper 1 cutie suc de roşii 1 legătură leuştean sau tarhon 1 pahar smântâna condimente sare   Mod de preparare: Codiţele de […]

Ciorba de pui cu orez

Ciorba de pui cu orez

 Ciorba de pui cu orez Intr-o oală pui la fiert aproximativ 2 l apă cu măruntaiele unui pui (aripi, spate, gheare, gât, cap, pipotă, inimă) şi spumezi bine. Separat, rumeneşti, în 100 ml ulei, 2-3 morcovi raşi, stingi cu 1/2 l apă şi adaugi pătrunjel, păstârnac, o ţelină mică, un gogoşar, o felie de gulie, […]

Bors de peste

Bors de peste cu morcovi

 Bors de peste Pui la fiert într-o oală cartofi tăiaţi mai mărunt, cepe (cât mai multe) tăiate în patru, un morcov tăiat rondele. Când zarzavatul este aproape fiert adaugi capetele de peşte (în general, din capete iese borşul delicios). Le laşi la fiert până când ies ochii peştelui. După ce dai focul mic adaugi roşiile […]

Bors rusesc

Bors romanesc cu smantana

Bors romanesc cu smantana Ingrediente: 500 g piept de vită 1 os mare 1 cu măduvă 2 cepe 1 morcov 1/4 varză 1 rădăcină pătrunjel 1 sfeclă roşie 1 păstârnac 1 ţelină 4-5 cartofi 1 litru borş sare piper boabe 1 cană smântână leuştean proaspăt mărar pătrunjel ţelină 3 roşii (2 linguri bulion)   Mod […]

Ciorbă de legume cu lapte bătut

Ciorba secuiasca

Ciorba secuiasca din carne de porc, morcovi, cartofi, telina, radacina de patrunjel, ceapa, ulei, sare, piper, dafin, chimen, condimente, boia, rosii.   Ingrediente: 1/2 kg carne de porc (sau plămâni de porc) 3 mor­covi 4 cartofi 1/2 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe mai mari 3 lin­guri de ulei piper sare o frunză de […]

Sarmale cu ciolan fierte in vin

Ciorba de sarmale cu varza noua

Ciorba de sarmale cu varza noua: Faci sarmale în mod obişnuit, din carne tocată, ceapă crudă şi călită şi condimente. Impătureşti sarmalele şi le aşezi în oală astfel: toci varza crudă şi o aşezi pe fundul oalei cu mărar proaspăt şi cimbru. Pui 2-3 rânduri de sar­male şi deasupra pui din nou varză tocată mărunt, […]

Ciorba radauteana de pui

Ciorba radauteana

Pui la fiert în apă cu sare o găină mărişoară (preferabil de casă pentru că e mai gustoasă), o pungă de piept de pui (în funcţie şi de cantitatea de ciorbă pe care vrei s-o faci), 2 morcovi, 2 rădăcini de păstârnac, 2 rădăcini de pătrunjel, 2 rădăcini de ţelină. Când carnea este aproape fiartă, […]

Ciorba de ardei umpluti

Ciorba de ardei umpluti din: carne tocata, orez, morcovi, ceapa, sare, piper, boia. O pregăteşti astfel: Cureţi şi speli foarte bine 10 ardei graşi, nu prea mari. Ii laşi să se scurgă, între timp faci umplutura. Ingrediente: 1/2 kg carne tocată 250 g orez 4 morcovi 4 cepe mijlocii sare piper boia   Mod de […]

Ciorba de varza cu rata

Ciorba de varza cu rata

Ciorba de varza cu rata din: varza, ceapa, lesutean, carne de rata, bulion, bors. Poate te intereseaza si Ciorba cu carne de rata si legume Ingrediente: 1 kg varză 1 ceapă potrivită 1 legătură leuştean sau pătrunjel carne de raţă (spate, gât, aripi, picioare) bulion borş pentru acrit (după gust)   Mod de preparare: Toci […]

Ciorbă de varză cu costiţă de porc

Ciorba de varza dulce cu costita afumata

Ciorba de varza dulce cu costita afumata Ingrediente: 2 verze potrivite 500 g costiţă afumată 5-6 roşii verdeaţă sare 2 l apă   Mod de preparare: Toci varza mărunt, tai costiţa în bucăţi. Aşezi într-un vas înalt un strat de varză şi unul de costiţă şi tot aşa, terminând cu varză. Adaugi apă până când […]

Ciorba de legume si zarzavat

Ciorba armeneasca

Ciorba armeneasca Ingrediente: (cantităţile le sta­bileşti în funcţie de nr. de per­soane la masă şi de cât de deasă vrei să fie ciorba): ceapă sare fidea ulei iaurt mentă uscată apă   Mod de preparare: Căleşti ceapa în ulei cu sare, pui fideaua şi o căleşti şi pe ea puţin. O laşi să se răcească, […]

Bors de peste cu leustean

Bors de peste cu leustean –  Ușor de gătit și extrem de sățios, acest borș poate deveni un favorit în bucătăria oricărei familii. Indiferent dacă îl servești într-o zi de toamnă sau într-o masă festivă, borșul de pește cu leuștean este o alegere excelentă pentru o masă sănătoasă și reconfortantă. Ingrediente: 1,5 kg pește (de […]

Ciorba de miel cu morcovi si patrunjel

Ciorba de pasare cu smantana si verdeata

Ciorba de pasare cu smantana si verdeata Ingrediente: 500 g carne de pasăre 1 căniţă cu orez 1/2 kg morcovi 2-3 rădăcini de pătrunjel 3 legături ceapă 4 linguri ulei 200 g smântână 2 gălbenuşuri 100 g lămâie 1 legă­tură pătrunjel sare după gust   Mod de preparare: Tai carnea de pasăre în bucăţi şi […]

Ciorba de vacuta cu tarhon si leustean

Ciorba de vacuta cu tarhon si leustean

Ciorba de vacuta cu tarhon si leustean din: carne de vacuta, conopida, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei, otet, bulion, sare, condimente, piper alb, tarhon, leustean, usturoi.   Ingrediente: 1/4 kg carne de vacuta 1 conopida mica 1 ceapa mica 2 morcovi mici 1 patrunjel mic 1 ardei verde mic 1 lingura otet 3 linguri bulion sare […]

Supă-cremă de spanac cu boia de ardei si busuioc

Ciorba de spanac cu bors

Ciorba de spanac cu bors Ingrediente: 1 kg spanac 1 ceapă 1 legătură mărar 1 l borş sare 2-3 roşii (sau bulion) 2-3 ouă   Mod de preparare: Speli, toci şi opăreşti frunzele de spanac. Le pui în apă şi le fierbi cu ceapă şi mărar. După ce au fiert, pui borşul, sarea, roşiile (sau […]

Ciorbe

Ciorba taraneasca de pasare cu leustean

Ciorba taraneasca de pasare cu leustean Ingrediente: 1 pui mijlociu 1 buc. morcov 1 buc. radacina patrunjel 1 buc. telina 1 buc. ceapa 2 buc. cartofi 1 buc. ardei gras 150 gr. mazare boabe 10-15 pastai de fasole 8-10 buc. rosii o lingura ulei sare verdeata leustean 2 l apa   Mod de preparare: Pasarea […]

Ciorba de peste (cod)

Ciorba de peste (cod)

Ciorba de peste (cod) din: cod, cartofi, ardei grasi, rosii, ceapa, otet, sare, leustean. Ingrediente: 1 kg cod, 4 cartofi noi (mărişori) 2 ardei graşi 1/2 kg roşii 2 legături ceapă oţet sare leuştean   Mod de preparare: Laşi peştele să se dezgheţe la temperatura camerei, îl cureţi bine şi împărţi cantitatea în două: pentru […]

Ciorba de varza noua

Ciorba de varza noua Ingrediente: 1 varză potrivită 3 mor­covi 2 ardei 1 ceapă pătrunjei ţelină mărar cimbru suc de roşii (din roşii proaspete trecute pe râzătoare) boia   Mod de preparare: Ciorba de varza noua: Ceapa tocată o căleşti în ulei şi puţină apă, împreună cu morcovul ras şi cu boiaua. Completezi cu apă, […]

Ciorba taraneasca cu zeama de varza

Ciorba taraneasca cu zeama de varza Ingrediente: 1/2 kg. carne de vaca 1-2 buc. ceapa 2 buc. morcov 1 fir praz 1 buc. pastirnac 1 buc. radacina de patrunjel 1/2 buc. telina 2 buc. cartofi 2 buc. rosii 1/2 lingura bulion 2 l apa sare patrunjel leustean 1/2 l zeama de varza 2 linguri orez […]

Ciorba de verdeturi

Ciorba de verdeturi Ingrediente: 5 salate verzi 5 frunze de rabarbură 5 frunze ştevie 8 frunze măcriş 6 fire ceapă verde 8 fire usturoi verde   Mod de preparare: Ciorba de verdeturi: Speli verdeţurile în două-trei ape. Rabarbura o tai mai mare şi o opăreşti. Tai normal toate verdeţurile, ceapa şi usturoiul. Aşezi o oală […]

ciorbe

Ciorba din carne de ovine

Ciorba din carne de ovine Ingredinete: 1/2 carne de berbec sau de oaie fara grasime morcov patrunjel o ceapa de marime mijlocie 2 ardei grasi 250 g rosii 2 cartofi de marime mijlocie o felie de varza dulce bors zeama de varza zeama sau sare de lamiie marar cimbru tarhon piper sare   Mod de […]

Retete de ciorbe

Ciorba de verdeturi cu smantana

Ciorba de verdeturi cu smantana Ingrediente: 2 l apa 1 l bors o farfurie adinca plina cu verdeturi 3 linguri de orez o bucatica de zahar sare un galbenus doua linguri de smintina   Mod de preparare: Se pun la fiert intr-o oala cu apa frunze de loboda, frunze de sfecla, cozi de ceapa verde, […]

Bors de legume cu galuste

Bors de legume cu galuste Ingrediente: 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac 1 ţelină mică 200 ml ulei 2 cepe 4- 5 linguri făină 1 l borş boia de ardei pătrunjel verde şi piper   Mod de preparare: Toci zarzavaturile şi le pui la fiert împreună cu o ceapă. Toci şi ceapa rămasă, […]

Ciorba de cartofi cu sos

Ciorba de cartofi cu sos Ingrediente: 700-800 g cartofi vechi sau noi o ceapa 25 g faina 3 linguri untdelemn bors zeama de castraveti zeama sau sare de lamiie boia sau pasta de ardei tarhon leustean patrunjel sare 100 ml smintina   Mod de preparare: In circa 1-1/2 -2 l apa (simpla sau in care […]

Bors de sfecla cu bulion

Ciorba de sfecla cu patrunjel si leustean

Ciorba de sfecla cu patrunjel si leustean Ingrediente: 1/2 sfecla morcov patrunjel ceapa (apoximativ 200 g) un cartof de marime mijlocie 2-3 linguri untdelemn leustean patrunjel sare   Mod de preparare: Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc in untdelemn 2 minute, adauginduse apoi circa 1-1/2 l apa fierbinte. Se fierbe […]

Ciorba de varza alba cu ciolan afumat si sos

Ciorba de varza alba cu ciolan afumat si sos

Ciorba de varza alba cu ciolan afumat si sos Ingrediente: 1/2 kg ciolan de porc afumat o varza de circa 6-700 g o ceapa mijlocie 1 kg rosii o lingurita cu varf faina 2 linguri untdelemn 100 ml smintina cimbru marar sare Mod de preparare: Carnea se pune la foc in 3 l apa rece.Dupa […]

Ciorba olteneasca de loboda

Ciorba de loboda rosie si stevie

Ciorba de loboda rosie si stevie din: loboda rosie, stevie, ceapa, orez, morcovi, cartofi, leustean, ulei si condimente. Ingrediente: 10 legături de lobodă roşie 1 legătură de ştevie 1 ceapă mijlocie 1 mână de orez (circa 100 g) 2 morcovi 1 cartof mare 1 legătură leuştean ulei condimente   Mod de preparare: Dai pe răzătoarea […]

Ciorba de stevie cu ou

Ciorba de stevie – o reteta tradițională

Ciorba de stevie – o reteta tradițională, apreciată pentru gustul său fresh și beneficiile nutriționale. Această ciorbă aromată este perfectă pentru primăvară, când stevia este în sezon, și este o alegere excelentă pentru cei care doresc să includă mai multe legume în alimentația lor. Stevia, cunoscută pentru conținutul său bogat în vitamine și minerale, aduce […]