Ciorba de varza alba cu ciolan afumat si sos

Ciorba de varza alba cu ciolan afumat si sos

Ciorba de varza alba cu ciolan afumat si sos Ingrediente: 1/2 kg ciolan de porc afumat o varza de circa 6-700 g o ceapa mijlocie 1 kg rosii o lingurita cu varf faina 2 linguri untdelemn 100 ml smintina cimbru marar sare Mod de preparare: Carnea se pune la foc in 3 l apa rece.Dupa […]

Ciorba olteneasca de loboda

Ciorba de loboda rosie si stevie

Ciorba de loboda rosie si stevie din: loboda rosie, stevie, ceapa, orez, morcovi, cartofi, leustean, ulei si condimente. Ingrediente: 10 legături de lobodă roşie 1 legătură de ştevie 1 ceapă mijlocie 1 mână de orez (circa 100 g) 2 morcovi 1 cartof mare 1 legătură leuştean ulei condimente   Mod de preparare: Dai pe răzătoarea […]

Ciorba de stevie cu ou

Ciorba de stevie – o reteta tradițională

Ciorba de stevie – o reteta tradițională, apreciată pentru gustul său fresh și beneficiile nutriționale. Această ciorbă aromată este perfectă pentru primăvară, când stevia este în sezon, și este o alegere excelentă pentru cei care doresc să includă mai multe legume în alimentația lor. Stevia, cunoscută pentru conținutul său bogat în vitamine și minerale, aduce […]

Ciorba de potroace cu zeama de varza si leustean

Ciorba de potroace cu zeama de varza si leustean

Ciorba de potroace cu zeama de varza si leustean Ingrediente: maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari 2-3 oase de vaca 1 bucata morcov 1/2 buc. radacina de patrunjel 1/2 buc. pastirnac 1/2 buc. telina 2 linguri orez 1 l zeama de varza o legatura leustean sare 1/2 l apa Mod de preparare: […]

Ciorba de tarhon cu carne de pasare sau vita

Ciorba de tarhon cu carne de pasare sau vita

Ciorba de tarhon cu carne de pasare sau vita Ingrediente: maruntaie de pasare sau piept de vita morcov patrunjel telina o ceapa mijlocie 20 g orez un galbenus 100 ml smintina sau iaurt 2 linguri de untdelemn bors zeama sau sare de lamiie tarhon sare   Mod de preparare: Carnea, taiata in bucatele, se pune […]

Bors de hribi cu varza acra

Bors de hribi cu varza acra

Bors de hribi cu varza acra Ingrediente: 100 grame hribi uscati 1 litru apa 1/2 l bors 500 grame varza acra 1 buc. ceapa 2 linguri faina 2 linguri ulei sare verdeata   Mod de preparare: Se taie varza fin, se presara cu faina si se prajeste. Se fierb hribii, se scot din zeama, se […]

Ciorba de cartofi cu tarhon

Ciorba de cartofi cu tarhon (varianta)

Ciorba de cartofi cu tarhon Ingrediente: 500-600 g cartofi morcov patrunjel telina o ceapa de marime mijlocie 3 linguri de untdelemn bors zeama de castraveti suc de rosii zeama de castraveti suc de rosi zeama sau sare de lamiie sau otet leustean tarhon patrunjel telina   Mod de preparare: Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea […]

Ciorbă de peşte cu leuştean proaspăt

Ciorba de peste dreasa

Ciorba de peste dreasa Ingrediente: 1,5 kg, peste 150 gr. morcovi 250 gr. ceapa 100 gr. albitura 400 gr. cartofi rosii 300 gr. smintina sau iaurt 3 oua 2 legaturi verdeata 100 ml ulei lamiie si sare dupa gust   Mod de preparare: Morcovii, ceapa si albitura se curata, se spala, se taie julien si […]

Ciorba de burta

Ciorba de burta cu mujdei de usturoi

Ciorba de burta cu mujdei de usturoi Ingrediente: 2 kg de burtă de vaca 3 litri de apa 1 kg de picioare de vaca 150 grame de morcovi 150 grame de ceapa 100 grame de telina 50 grame de usturoi 2 grame de piper negru boabe 500 grame de iaurt sau de smantana 3 oua […]

Bors cu perisoare de peste (crap)

Bors cu perisoare de peste Ingrediente: 1 kg peste(crap) 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi (pot fi si congelati) 2 linguri de orez 1 felie de franzela 1 ou 1 lingura pasta de tomate ulei sare piper patrunjel 1-2 l de bors (dupa gust)   Mod de preparare: Bors cu perisoare de peste: Pestele […]

Ciorba din cap si maruntaie de miel

Ciorba din cap si maruntaie de miel

Ciorba din cap si maruntaie de miel din: cap, maruntaie de miel, morcov, patrunjel, ceapa, orez, bors, otet, galbenus, smantana, sare, tarhon, leustean. Ingrediente: cap si maruntaie de miel morcov si patrunjel cca 250 g, o ceapa de marime mijlocie o lingura orez bors zeama sau sare de lamaie sau otet un galbenus 100 ml […]

Ciorba de fasole cu ciolan

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Ciorba de fasole cu ciolan afumat Ingrediente: 1 kg fasole uscata alba 2 cepe 2 morcovi 1/2 capatana telina 1 radacina patrunjel 1 ardei gras 2 linguri pasta de tomate 1 lingurita cimbru pisat 1 ciolan afumat circa 1,5 kg 5 l apa   Mod de preparare: Se pune fasolea in apa rece cu 10 […]

Ciorba de bucatele

Ciorba de bucatele din: carne, morcov, patrunjel, telina, cartofi, conopida, sare de lamaie, galbenus, smantana, ulei, sare. Ingrediente: 300-400 g carne un morcov un legatura patrunjel 200 g telina o ceapa 2 cartofi 200 g conopida sare de lamiie un galbenus 100 ml smintina ulei sare   Mod de preparare: Ciorba de bucatele: Carnea taiata […]

retete

Ciorba ardeleneasca de perisoare

Ciorba ardeleneasca de perisoare din: oase de porc, carne tocata, ou, ceapa, morcov, telina, patrunjel, ardei gras, zeama de varza, smantana si leustean. Ingrediente: oase porc carne tocata porc si vita ou ceapa morcov telina patrunjel radacina ardei gras rosu si verde morcov zeama de varza sau bors smintina leustean   Mod de preparare: Se […]

Bors moldovenesc de gaina cu taitei

Bors moldovenesc de gaina cu taitei Ingrediente: o gaina 300 g taitei de casa 1-2 cepe 1/2 telina 1-2 radacini de patrunjel 1 morcov câteva boabe piper sare marar leustean si patrunjel taiat marunt 1 l de bors acru   Mod de preparare: Gaina curatata, spalata, se taie bucati, se fierbe cu apa atât cât […]

Bors din tarate de grau

Bors din tarate de grau din: tarate de grau, malai, drojdie, lamaie si paine neagra.   Ingrediente: 500 grame tarate de grau 300 grame de malai un pahar huste sau 20 grame de drojdie o lamaie 2-3 felii de paine neagra     Mod de preparare: Bors din tarate de grau: prepara intr-un vas de […]

Ciorba ardeleneasca din tacamuri cu slanina

Ciorba ardeleneasca din tacamuri cu slanina Ingrediente: 1 kg tacamuri de pui 2 morcovi 1 telina 2 cepe un ardei gras 3-4 rosii 5-6 catei de usturoi o felie subtire de slanina afumata o legatura patrunjel verde otet   Mod de preparare: Ciorba ardeleneasca din tacamuri cu slanina: Se pune carnea la fiert. Se ia […]

Ciorba de perisoare din peste

Ciorba de perisoare din peste: Scoţi fieurile din 2 kg de peşte de toate soiurile. Le treci prin maşina de tocat cu sită deasă împeună cu 2 morcovi, două cepe, 2 ardei. Amesteci bine cu 1 ou, o linguriţă rasă cu sare, puţin piper, puţine condimente, făină. Le pui a fiert în apă cu sare. […]

Ciorba de aripi de curcan

Ciorba de aripi de curcan

Am luat 2 aripi de curcan, care au cântărit 1,300 kg, le-am pârlit la flacăra aragazu­lui, le-am spălat bine şi le-am tăiat bucăţi. Le-am pus la fiert în apă rece, într-o oală de 5 l. După primul clocot am aruncat apa murdară, am spălat oala şi bucăţile şi le-am pus din nou în apă rece. […]

Ciorba olteneasca de pui

Ciorba de carne de porc a la grec

Ciorba de carne de porc a la grec din: carne de porc, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ceapa, orez, oua, lamaie, smantana, faina, leustean, sare. Poate te intereseaza si: ciorba de porc cu zeama de varza Ciorba de porc cu iaurt Ciorba taraneasca cu piept de porc   Ingrediente: 400 g carne de porc 2 […]

Bors rusesc

Bors rusesc: Pui fasolea la fiert. între timp cureţi o sfeclă roşie şi o dai pe râzătoare. Toci varza mărunt, apoi o căleşti în untdelemn. Adaugi fasolea (fiartă pe jumătate) cu zeama ei şi un morcov ras. Când este aproape gata, pui şi câţiva cartofi tăiaţi cubuleţe. Când totul este bine fiert, adaugi borşul. Separat […]

Ciorba cu sunca sau muschi de porc

Ciorba cu sunca sau muschi de porc

Ciorba cu sunca sau muschi de porc Ingrediente: 500 g şuncă ori muşchi de porc 2 cepe 5 morcovi 5 cartofi 2 cuburi concentrat de pui 125 g smântână 150 g brânză rasă 2 linguri suc de lămâie sare piper coriandru sau chimen   Mod de preparare: Prăjeşti şunca presată (sau carne slabă de porc) […]

Ciorba de legume si zarzavat

Ciorba de legume de post

Ciorba de legume de post Ingrediente: 100 g morcov pătrunjel 150 g fasole verde 150 g mazăre 100 g ceapă 75 ml ulei 250 g cartofi 200 g roşii 50 ml oţet sare   Mod de preparare: Toci ceapa mărunt şi o căleşti în ulei. Adaug morcovul tăiat rondele şi-l căleşti şi pe el. Sting […]

Ciorba de fasole uscata

Ciorba de fasole uscata

Ciorba de fasole uscata Ingrediente: 400 g fasole boabe 1/2 kg zeamă de varză 1 morcov 1 păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 praz (rădăcina) 1 ceapă pătrunjel frunze piper sare foi de dafin   Mod de preparare: Fasolea înmuiată o pui la fiert într-un litru de apă. Schimbi apa o dată, după care […]

Ciorba de ciuperci cu sos de rosii

Ciorba de ciuperci cu marar

Ciorba de ciuperci cu marar din: ciuperci, ceapa, marar, boia dulce de ardei, faina, ulei, sare.   Ingrediente: 500 g ciuperci (proaspete sau din conservă) 5 cepe 1 legătură mărar 1 vârf cuţit boia dulce de ardei 2 linguri făină 3 linguriţe ulei sare   Mod de preparare: Cureţi şi speli în mai multe ape […]

Ciorba de praz cu zeama de varza

Ciorba de praz cu zeama de varza din: praz, rosii, morcov, radacina de patrunjel, verdeata, faina, ulei, zeama de varza, sare. Ingrediente: 1 kg praz 400 g roşii 150 g morcov 100 g rădăcină de pătrunjel 100 g fidea 2 legături verdeaţă (pătrunjel şi leuştean) 50 g făină 130 ml ulei 1 litru zeamă de […]

Ciorba de varza cu chimen

Ciorba de varza cu chimen

Ciorba de varza cu chimen Ingrediente: 400 g varză dulce 2 cepe mici 2 cartofi 1 vârf de cuţit boia de ardei 500 ml supă de legume 1 lingură mar­garină vegetală 1 linguriţă chimen sare după gust   Mod de preparare: Toci ceapa mărunt şi o căleşti într-un vas cu margarină încinsă. Adaugi varza tăiată […]

Bors de galbiori uscati cu fasole

Bors de fasole boabe

Bors de fasole boabe Ingrediente: 200 g fasole boabe 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă frunze de leuştean 3 roşii sau bulion sare borş     Mod de preparare: Pui fasolea să fiarbă şi schimbi prima apă. Pui altă apă fierbinte, în care pui mor­covii şi pătrunjelul. Când a fiert fasolea, adaugi sare, roşiile curăţate […]

Bors de cartofi si sfecla rosie

Bors de cartofi si sfecla rosie Ingrediente: 2 cepe mijlocii 100 ml ulei 700 g cartofi 1 sfeclă roşie zarzavat condimente borş de putină sare fidea sau tăieţei de casă fără ou   Mod de preparare: Căleşti ceapa, adaugi cartofii tăiaţi tuburi. Laşi puţin, apoi adaugi apă şi zarzavat­ul şi laşi să fiarbă. Separat, razi […]

Ciorbă de legume cu lapte bătut

Ciorba de orez cu legume

Ciorba de orez cu legume Ingrediente: 1 conopidă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă 50 g orez 100 g bulion sare 2 linguri ulei   Mod de preparare: Când apa din oală clocoteşte, pui legumele tăiate felii, conopida tăiată în sferturi şi ceapa o poţi pune întreagă sau tăiată felii. Laşi să fiarbă […]

Ciorba cu galuste de faina

Ciorba cu galuste de faina Ingrediente: 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 ţelină 1 cană ulei 1 ceapă tăiată cubuleţe şi una întreagă boia 4-5 linguri făină sare piper bors   Mod de preparare: Ciorba cu galuste de faina: Intr-o oală pui la fiert zarzavatul tocat mărunt. Când a fiert adaugi sare. Intr-o […]

Ciorba de gaina si carnati afumati

Ciorba de gaina si carnati afumati din: carne de gaina, ceapa, morcov, pastarnac, radacina de patrunjel, orez, varza acra, carnati afumati, smantana, zeama de varza. Ingrediente: bucatile de carne cu os de la o gaina 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac o radacina de patrunjel 2 linguri orez 2 linguri varza acra tocata 150 g […]