Ciorba de masline

Ciorba de masline

O ceapă tăiată cubuleţe şi un mor­cov dat pe râză­toare le căleşti într-o ceşcuţă de ulei. Adaugi 1 lingură de bulion şi stingi totul cu 2 I apă. Adaugi 1 lin­guriţă de condimente, puţin piper şi o ceaşcă mare de orez ales şi spălat anterior, laşi să fiarbă la foc potrivit până e gata fiert […]

Bors rapid cu fasole

Bors de fasole boabe cu ciuperci

Bors de fasole boabe cu ciuperci Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe 1/2 kg ciuperci (ideal ar fi să foloseşti ghebe) 1 l borş 2 cepe 2 morcovi 1 rădăcină de patrunjel bulion dupa gust ulei sare piper marar uscat   Mod de preparare: Fierbi fasolea şi-i schimbi apa de trei or. Adaugi ceapa, morcovul, pătrunjelul […]

Ciorba de potroace cu zeama de varza

Ciorba de potroace cu zeama de varza

Iei o jumatate de inima de porc, o bucata de ficat, una de plaman si o bucata de carne de porc nu prea grasa si le pui la fiert. Dupa ce au fiert, le scoti si le tai cubulete. Separat, pui la fiert 1 ceapa, 1 morcov si 1 ardei, toate tocate marunt si 1 […]

Ciorba de cartofi

Bors de cartofi cu mar

Bors de cartofi cu mar Ingrediente: 5-6 cartofi 2 roşii din conservă 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 legătură pătrunjel 1 măr 1 legătură leuştean borş   Mod de preparare: Cureţi şi tai fideluţă morcovul şi pătrunjelul, iar ceapa o tai mărunt. Le pui la fiert într-un litru de apă. Când au fiert […]

Ciorba de perisoare cu zeama de varza si carnati

Ciorba de perisoare cu zeama de varza si carnati Ingrediente: o ceapa mijlocie 1-2 ardei grasi 3 morcovi o telina data pe razatoarea cu ochiuri mici   Mod de preparare: Ciorba de perisoare cu zeama de varza si carnati: Toate legumele le calesc in ulei. Dupa ce s-au calit (de fapt, mai mult s-au inmuiat), […]

Reteta ciorba cu carne de porc

Ciorba de carne de porc cu bors si zeama de varza

Ciorba de carne de porc cu bors si zeama de varza Ingrediente: 3-4 cepe potrivite 2 morcovi 1 kg carne (macra sau mai grasa, dupa preferinta) fidea 1 cub condimente 1 cub bors 4 linguri bulion si 2 linguri zarzavat in bulion 1 litru zeama de varza murata o mana de orez cimbru sare patrunjel […]

Ciorbă secuiască cu creier de porc

Ciorba de creier cu zeama acra de varza

Ciorba de creier cu zeama acra de varza creier de porc, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, telina, zeama de varza murata, sare, piper Ingrediente: 300 g creier de porc 4 morcovi 4 radacini de patrunjel 3 cartofi 1 telina bulion zeama de varza murata sare piper condiemente   Mod de preparare: Pui creierul pe porc […]

Ciorba de sira de porc cu galuste de faina

Ciorba de sira de porc

Ciorba de sira de porc Ingrediente: 8 bucati sira proaspata de porc ceapa morcov telina suc de rosii ardei verdeata, 6 l apa 10 foi de varza murata zeama de varza fidea   Mod de preparare: Fierbi sira, avand grija sa iei mereu spuma in timpul fierberii. Adaugi zarzavatul taiat si lasi sa fiarba la […]

Bors cu hribi

Bors cu hribi – usor de preparat

Bors cu hribi din: hribi, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, radacina de telina, ardei gras, fasole boabe, marar, leustean, patrunjel, bors, ulei, sare. Ingrediente: 1 pungă (sau două) de hribi decon­gelaţi 1 ceapă mare 2-3 morcovi pătrunjel păstârnac rădăcină de ţelină date pe râ­zătoare 1 ardei gras 1 pumn de fasole boabe mari mărar leuştean pătrunjel […]

Ciorba de tarhon cu afumatura

Ciorba de tarhon cu afumatura: Se face cu carne de porc, oase proaspete sau afumate. Intr-o oală de 3 l pui la fiert 4-5 oase tăiate potrivit ca mărime şi bine spălate, lei spuma şi laşi să fiarbă complet. Adaugi tarhonul mărunţit (cam cât prinzi între trei de­gete, de două ori). Tarhonul poate fi proaspăt […]

Ciorba de gulas din carne de oaie

Ciorba de gulas din carne de oaie

Ciorba de gulas din carne de oaie Ingrediente: 1 kg carne de oaie 1 lingură untură 1 ceapă sare boia de ardei 1 kg cartofi 1/2 linguriţă chimen măcinat dupa preferinte 1-2 linguriţe smântână   Mod de preparare: Tai carnea în cuburi mari, în­călzeşti untura într-o cratiţă, adaugi ceapa tăiată mărunt, boiaua roşie, sarea şi […]

Ciorba de carne cu orez si iaurt

Ciorba de carne cu orez si iaurt

Ciorba de carne cu orez si iaurt Ingrediente: 100 g carne fiartă de pasăre sau vacă 4-5 mor­covi 1/2 lingură orez 1-2 linguri mazăre verde 1-2 linguri fasole verde 1 cartof mare 1-2 roşii 2 linguri iaurt mărar pătrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi morcovul, îl tai cuburi şi-l pui la fiert în 500 […]

Retete de ciorbe si borsuri

Ciorba de peste cu zeama de varza

Ciorba de peste cu zeama de varza din: ceapa, morcov, telina, patrunjel, ardei, leustean, peste, sare, piper, zeama de varza, bulion. Poate te intereseaza si Ciorba de peste cu legume si zeama de varza Ingrediente: 2 cepe 1 morcov 1 telina 1 patrunjel 1 ardei leustean 500 g peste sare piper ulei zeama de varza […]

Ciorbă de perişoare din pasăre, acrită cu corcoduşe

Ciorba cu perisoare din nuci

Ciorba cu perisoare din nuci din: orez, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, nuca, piper, leustean, zeama de varza, sare, bulion, condimente. Ingrediente: 1 cana orez 2 cepe mai mari 2 morcovi 1 patrunjel 1 telina mica 4 linguri cu nuca macinata piper leustean zeama de varza sare bulion condimente   Mod de preparare: Punem la fiert […]

Bors rusesc

Bors rusesc de post

  Pune fasolea la fiert si in timp ce fierbe fasolea, cureti o sfecla, o speli si o dai pe razatoare. Taie si o varza mica, in firisoare subtiri, pe care le calesti in ulei. Adaugi apoi fasolea care a fiert pe jumatate (pui si zeama in care a fiert) si un morcov ras. Cand […]

Ciorba de praz cu paste si hrean

Ciorba de praz cu paste si hrean

Ciorba de praz cu paste si hrean Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 3-4 fire de praz 5-6 linguri ulei 100 g paste scurte, suc de rosii si zeama de varza acra (dupa gust) 1 lingura hrean ras leustean uscat   Mod de preparare: Ceapa si morcovul taiate marunt se calesc 1-2 minute in ulei si […]

Ciorba de bureti cu carne de miel

Ciorba de bureti

Ciorba de bureti din: apa, bors, bureti, zarzavat de ciorba, sare, condimente. Ingrediente: 4 l apa 1 l bors 500 g bureti zarzavat de ciorba sare condimente   Mod de preparare: Buretii pot fi proaspeti sau pentru iarna. Intr-o oala cu apa pune la fiert un morcov, o ceapa, patrunjel si marar. Taie buretii in […]

Ciorba de soia cu zeama de varza

Ciorba de soia cu zeama de varza din: soia, morcovi, ceapa, cartofi, ardei, orez, condimente, sare, leustean, piper, zeama de varza. Ingrediente: 200 gr soia cuburi (din care folosesti 1/2, din cealalta jumatate pregatesti pilaf), 3 morcovi 1 ceapa 3 cartofi ardei din conserve 2 linguri orez 1 lingura condimente un praf de sare leustean […]

Ciorba taraneasca de praz

Ciorba taraneasca de praz – un preparat apreciat pentru gustul său bogat și valorile nutritive. Această ciorbă este ideală pentru zilele reci, fiind reconfortantă și plină de legume proaspete, care aduc un aport considerabil de vitamine și minerale. Prazul, ingredientul principal, adaugă o notă dulce și delicată ciorbei, făcând-o deosebit de savuroasă. Este o rețetă […]

Ciorba taraneasca de pasare

400 g carne de pasare se fierb inabusit la foc mic, cu legume (morcov, patrunjel, telina, ceapa, ardei, fasole verde, 1-2 cartofi). Carnea fiarta se toaca marunt, se amesteca din nou cu supa si legumele, se mai continua fierberea 10 minute, adaugandu-se 2 rosii curatate de coaja. La sfarsit se adauga bors si verdeata. Pofta […]

Ciorba

Ciorba din: carne de porc, carne de gaina, carnati afumati, ceapa, ardei, morcovi, patrunjel, varza acra, orez. Ingrediente: 200 g carne de porc 200 g carne de gaina 200 g carnati afumati de porc 1 ceapa mare 2 ardei rosii 2 morcovi 1 patrunjel 1 mana de varza acra taiata fideluta 1 canita de orez […]

Ciorba de sfecla rosie cu telina

Ciorba de sfecla

Se calesc 2-3 cepe, se adauga zarzavatul de ciorba (de la borcan), se caleste, se adauga 1 sfecla de masa taiata cubulete si apa si se fierbe circa o ora. Apoi se pune orez si se mai ferbe 15 minute. Se pune bulion si se acreste cu zeama de varza. Se pun si 1-2 oua […]

Ciorba moldoveneasca de bureti

Ciorba moldoveneasca de bureti – Această ciorbă este un adevărat deliciu pentru iubitorii de ciuperci și se remarcă prin gustul său autentic, oferit de bureții proaspeți, de obicei culeși din pădure. Este un fel de mâncare ușor de preparat și ideal pentru zilele răcoroase sau pentru o masă tradițională de toamnă. Adăugarea de smântână și […]

Ciorba cu oase proaspete de porc

Ciorba cu oase proaspete de porc din: oase de porc, morcovi, radacina de patrunjel, orez, ceapa, telina, zeama de varza, piper, marar, frunze de patrunjel. Ingrediente: 500 g oase porc 3 morcovi potriviti 2 radacini de patrunjel 100 g orez 1 ceapa 1 telina 1 l de zeama de varza piper sare marar uscat sau […]

Ciorbita de legume cu rasol de vita

Ciorbita de legume cu rasol de vita din: morcovi, radacina de patrunjel, telina, pastarnac, ceapa, suc de rosii, patrunjel, ardei, rasol de vita, sare, piper. Ingrediente: 3-4 morcovi o radacina de patrunjel o telina un pastarnac o ceapa mare 500 g suc de rosii o legatura de patrunjel 2 ardei un rasol de vita sare […]

Ciorbă de pui cu smantana si legume

Ciorbă de pui cu smantana si legume

Ciorbă de pui cu smantana si legume din: piept de pui, smantana, pastarnac, radacina de patrunjel, ceapa, telina, usturoi, ardei grasi, oua, piper, sare, morcovi, zeama de lamaie. Ingrediente: 600 g piept de pui 250 g de smantana un pastarnac o radacina de patrunjel o ceapa mare o telina 1-2 catei de usturoi 2 ardei […]

Bors din legume

Bors din legume

Bors din legume din: cartofi, morcovi, ceapa, castarveti murati, telina, marar, lesutean, bors, ulei, sare. Ingrediente: 300 g cartofi 100 g mor­covi 100 g ceapă 300 g castraveţi mu­raţi o ţelină mărar leuştean şi pătrun­jel o frunză de dafin borş ulei sare   Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, apoi se dă pe […]

Ciorba de pui cu untura

Ciorba de pui cu untura Ingrediente: 1 pui de gretate medie(1 kg) 1-2 cepe 1 lingură untura, 1 pachet mărar 1 pachet pătrunjel fidea un litru de borş     Mod de reparare: Ciorba de pui cu untura: Se curăţă puiul, se taie şi se pune într-o cratiţă alături de ceapă, untură, mărar şi pătrunjel. […]

Ciorba de potroace cu zeama de varza

Ciorba de potroace acra

Ciorba de potroace acra din: oase de porc, morcovi, ceapa, radacina de patrunjel, orez, leustean, oua, telina, pastarnac, zeama de varza, sare, piper, tacamuri de pasare.   Ingrediente: 1 kg oase de porc morcovi ceapă rădăcină de pătrunjel orez leuştean 2 ouă ţelină, păstârnac 1 l zeamă de varză sare piper 1 kg tacâmuri de […]

Bors moldovenesc de gaina

Bors moldovenesc de gaina

Bors moldovenesc de gaina Ingrediente: 1 kg carne de găină 2 morcovi 2 cepe mai mari 1 rădăcină păstârnac 1/2 rădăcină ţelină 2-3 roşii din bulion sare după gust piper verdeţuri, leuştean verde (sau uscat) 1 l borş Pentru tăieţei de casă: 1 ou şi făină cât cuprinde un praf de sare   Mod de […]

Ciorba de fasole uscata

Ciorbă de fasole boabe cu sfecla rosie

Ciorbă de fasole boabe cu sfecla rosie Ingrediente: 150-200 g fasole boabe un morcov un pătrunjel o ceapă de mărime potrivită un ardei gras două roşii 150 g sfeclă roşie borş zeamă de castraveţi zeamă de lămâie suc de roşii leuştean frunze de ţelină sare ulei   Mod de preparare: Fasolea se curăţă de impurităţi, […]

Bors de chitici

Borş de primăvară

Borş de primăvară Ingrediente: 6 fire de ceapă verde două fire de usturoi verde 4 legături de lobodă două legături de ştevie mai multe frunze de spanac o lingură de orez doi cartofi o lingură de bulion o cană de borş o legătură de mărar leuştean pătrunjel sare şi piper după gust   Mod de […]