Ciorba de gulas din carne de oaie

Ciorba de muraturi

Ciorba de muraturi din: muraturi, ceapa, morcov, ardei, telina, pastarnac, patrunjel, cartofi, rosii, smantana, verdeata. Ingrediente: 500g murături asortate, in saramura o ceapă un morcov un ardei gras o felie rădăcină de telină o radacina pâstârnac o rădăcină pătrunjel 4 cartofi 3 roşii în bulion smântână verdeaţă, după gust   Mod de preparare: Toate murăturile se […]

Ciorba de fasole

Ciorba de fasole cu verdeata

Ciorba de fasole cu verdeata din: fasole, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, telina, cimbru. Ingrediente: 250 g fasole boabe o ceapă un morcov o felie dintr-o rădăcină de telină o radăcina pastărnac o rădăcină pătrunjel 2 tulpini telină 300 ml zeamă de varză un pic de cimbru 4 roşii în bulion pătrunjel pentru servit   Mod […]

Ciorba de cocos

Ciorba de cocos din: carne de cocos, morcovi, ceapa, varza, telina, pastarnac, ardei, rosii. Ingrediente: carne de cocoş 2 morcovi 2 cepe 4 foi de varză 1 păstârnac 2 felii ţelină câte 1 ardei gras roşu şi galben 3 roşii 1/2 l zeamă de varză ardei iute pentru servit   Mod de preparare: Carnea de cocoş […]

Ciorba cu naut si praz

Ciorba cu naut

Ciorba cu naut din: praz, naut, rosii, morcov, ulei, telina, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1 fir de praz 1 conservă năut 4 roşii 1 morcov 1 ţelină mică cu frunze 2 linguri ulei de măsline leuştean verde sare piper 2 ouă fierte, pentru servire   Mod de preparare: Cureţi prazul şi îl speli, apoi îl […]

Bors de miel cu spanac

Bors de miel cu spanac

Bors de miel cu spanac din: carne de miel, ceapa, telina, pastarnac, morcovi, cartofi, spanac, rosii, bors. Ingrediente: un kg carne de miel de gătit 2 cepe o rădăcină mică ţelină 2 rădăcini păstârnac 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 3 cartofi 500 g spanac 4-5 roşii foarte bine coapte 500 ml borş 2-3 fire leuştean […]

Bors de sfecla cu bulion

Bors de sfecla cu smantana

Bors de sfecla cu smantana din: sfecla, morcovi, ceapa, usturoi, bors, ulei, smantana. Ingrediente: 3 sfecle crude 2 morcovi un cartof 2 cepe 2 căţei usturoi 500 ml borş o lingură ulei smântână, pentru servit sare   Mod de preparare: Se curăţă sfecla şi se taie cuburi mici care se pun la fiert în apă […]

Ciorba ardeleneasca cu oase de porc

Ciorba ardeleneasca cu oase de porc

Ciorba ardeleneasca cu oase de porc din: oase de porc, ceapa, morcovi, cartofi, smantana, oua, faina, marar, tarhon, otet, sare, piper. Ingrediente: un kg oase afumate de porc 2 cepe 2 morcovi 4-5 cartofi 2 gălbenuşuri 125 ml smântână 2 linguriţe făină oţet tarhon 3-4 fire mărar sare   Mod de preparare: Oasele se pun […]

Ciorba de peste dreasa cu smantana

Ciorba de peste cu curry

Ciorba de peste cu curry din: peste, curry, ceapa, rosii, cartofi, morcovi, iaurt, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 400 g peşte 2 linguri praf de curry o ceapă 3 roşii 1,5 l apă 3 cartofi 2 morcovi 2 linguri suc de lămâie 60 g iaurt o lingură ulei sare 3-4 fire pătrunjel   Mod de preparare: […]

Ciorba de porc cu smantana

Ciorba de porc cu smantana din: oase de porc, ceapa, morcovi, cartofi, smantana, oua, faina, marar, sare, piper. Ingrediente: un kg oase afumate de porc 2 cepe 2 morcovi 4-5 cartofi 2 oua 125 ml smântână 2 linguriţe făină 3-4 fire mărar sare   Mod de preparare: Ciorba de porc cu smantana: Oasele se pun la fiert […]

Ciorba de ciuperci cu sos de rosii

Ciorba acra de ciuperci

Ciorba acra de ciuperci din: morcovi, patrunjel, ceapa, ciuperci, orez, bors, leustean, sare, piper, smantana. Ingrediente: 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 1,5 l apă 300 g ciuperci 2 linguri orez 500 ml borş sare si piper 1 legătură leuştean smântână vegetală, opţional   Mod de preparare: Cureţi legumele, mai puţin ciupercile, le speli, le […]

Bors cu perisoare de peste si smantana

Ciorba de perisoare cu peste

Ciorba de perisoare cu peste din: ceapa, morcov, pastarnac, ardei, rosii, suc de rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapă medie 1 morcov 1 păstârnac 1 ardei capia 2 roşii coapte 1 cană de suc de roşii ulei sare Pentru perişoare: 400 g carne de peşte (macrou, somn) 1 ceapă mică 2 linguri de orez […]

Ciorba cu ciolan afumat si legume

Ciorba de ciolan afumat

Ciorba de ciolan afumat din: fasole, ciolan, ceapa, morcovi, ardei, telina, rosii, sare, piper. Ingrediente:  2 căni fasole boabe 1 ciolan afumat 2 cepe mici 2 morcovi 1 ţelină 1 ardei 1 albitură 3 roşii sare piper cimbru 4 linguri bulion pătrunjel   Mod de preparare: Laşi peste noapte fasolea la înmuiat cu apă atât […]

Borş de legume umplute

Bors de casa cu legume

Bors de casa cu legume din: praz, ceapa, mazare, cartofi, morcovi, ardei, bors, sare. Ingrediente: un fir praz o ceapă 100 g mazăre congelată 3 cartofi 2 morcovi un ardei gras 3 linguri ulei 500 ml borş sare   Mod de preparare: In ulei, se pun la călit prazul şi ceapa tăiate cât mai mărunt. […]

Borş de sfeclă roşie

Bors de sfecla si fasole

Bors de sfecla si fasole din: sfecla, fasole, ceapa, morcov, bors, pastarnac, ulei, smantana, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 bucăţi sfeclă roşie o cană fasole boabe fiartă o ceapă un morcov o rădăcină păstârnac 500 ml borş 2 linguri ulei 2 linguri smântână sare pătrunjel   Mod de preparare: Ceapa si sfecla tăiată cuburi se călesc […]

Ciorba de casa cu fasole

Ciorba de casa cu fasole din: fasole, morcov, ceapa, pastarnac, telina, cimbru, sare. Ingrediente: o conservă mare fasole roşie gata fiartă o ceapă un morcov o rădăcină păstârnac o felie dintr-o rădăcină de ţelină 500 ml zeamă de varză puţin cimbru ceapă roşie, pentru servit sare   Mod de preparare: Ceapa, morcovul, păstârna-cul şi ţelina […]

Ciorba de legume aromata

Ciorba de legume aromata

Ciorba de legume aromata din: fasole, ceapa, morcov, telina, pastarnac, petrunjel, rosii, sare, lamaie. Ingrediente: 200 g fasole păstăi congelată o ceapă un morcov o felie dintr-o rădăcină de ţelină câte o rădăcină de păstârnac şi pătrunjel 4 roşii sare zeama de la 1/2 de lămâie   Mod de preparare: Ciorba de legume aromata:  taie […]

Ciorba de peste cu perisoare

Ciorba de peste cu perisoare din: ceapa, morcov, pastarnac, ardei, rosii, suc de rosii, ulei, sare, peste, orez, patrunjel. Ingrediente: 1 ceapă medie 1 morcov 1 păstârnac 1 ardei capia 2 roşii coapte 1 cană de suc de roşii ulei sare perişoare: 400 g carne de peşte (macrou, somn) 1 ceapă mică 2 linguri de […]

Ciorbe

Ciorba picanta cu legume si ciuperci

Ciorba picanta cu legume si ciuperci din: ceapa, usturoi, morcov, patrunjel, gulie, telina, marar, patrunjel, ciuperci, ardei rosu, ghiveci de legume, ardei iute, smantana. Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 morcov 1/2 rădăcină pătrunjel 1/2 gulie 1/2 ţelină mărar pătrunjel verde 200 g ciuperci pleurotus pastă de ardei roşu ghiveci de legume (opţional) […]

Borş de perişoare

Ciorba de perisoare de porc cu tarhon

Ciorba de perisoare de porc cu tarhon din: carne tocata de porc, ciolan, orez, gris, oua, morcovi, patrunjel, ceapa, cartof, leustean, tarhon, otet de mere, sare, piper.   Ingrediente: 500 g carne de porc tocată 1 bucată de ciolan 3 linguri orez 2 linguri griş 2 ouă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă […]

Ciorba de cartofi

Ciorba delicioasa de cartofi

Ciorba delicioasa de cartofi din: cartofi, telina, morcovi, patrunjel, ceapa, rosii, faina, pasta de tomate, tarhon, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ţelină 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe 5 roşii 3 linguri cu pastă de tomate 1 lingură cu făină 1 legătură de tarhon sare ulei   Mod de preparare: Curăţă […]

Ciorba de burta

Cum se prepara Ciorba de Burta (Video) – usor de preparat

Cum se prepara Ciorba de Burta: Ingrediente: 1 kg burtă de vită 1 kg rasol de vită 2 morcovi 2 cepe 1 ţelină mică 1 căpăţână usturoi 3-4 gălbenuşuri de ou 3-4 linguri oţet din vin 1 cană iaurt gras pătrunjel verde 1-2 linguriţe sare 1 linguriţă boabe de piper 1 frunză de dafin   […]

Ciorba cu sunca sau muschi de porc

Ciorba de rosii cu zdrente

Ciorba de rosii cu zdrente din: oase de vita, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, cartofi, faina, rosii, sare, piper, ou, verdeata.   Ingrediente: 500 g oase de vită cu măduvă 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel sau păstârnac 1 ţelină mică 1 ceapă 2 cartofi 20 g făină 300 g roşii congelate sau cuburi în bulion […]

Fasole cu afumatura in paine

Ciorbita de fasole in paine

Ciorbita de fasole in paine din: paine, fasole, ceapa, morcov, pastarnac, telina, ardei, telina, bors, sare. Ingrediente: 4 pâini rotunde medii, bine coapte 250 g fasole albă sare 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 1/2 ţelină 3-4 linguri pastă de tomate 1 ardei gras 250 ml borş pătrunjel tocat 1-2 linguri ulei   Mod de […]

Ciorba de curcan cu taitei

Ciorba de legume cu suc de rosii

Ciorba de legume cu suc de rosii din: ceapa, ulei, morcovi, sare, piper, cartofi, fasole, suc de rosii, patrunjel. Ingrediente: 1 ceapă tocată 2 linguri ulei 2 morcovi 1 albitură sare piper 2-3 l apă 3 cartofi 200 g fasole fiartă 200 ml suc de roşii 1 legătură pătrunjel 1 roşie   Mod de preparare […]

retete

Ciorbe de porc

Ciorbe de porc: Ciorba ardeleneasca cu piept de porc Ciorba ardeleneasca cu piept de porc din: piept de porc, orez, zarzavat, ceapa, oua, smantana, otet, tarhon, sare. Ciorba de porc cu tarhon si orez Ciorba de porc cu tarhon si orez din: scaricica, ceapa, orez, patrunjel, pastarnac, morcovi, tarhon, otet, sare, piper. Ciorba taraneasca de […]

Ciorba de perisoare de curcan

Ciorba de perisoare de curcan

Ciorba de perisoare de curcan din: carne de curcan, orez, hasma, sare, piper, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, ceapa, rosii, ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de curcan 50 g orez 1 haşmă (şalotă) 1 ou un vârf cuţit de sare un vârf cuţit de piper 2 morcovi 1 păstârnac 1 pătrunjel i felie de ţelină […]

Ciorba cu afumatura

Ciorba cu afumatura

Ciorba cu afumatura din: carne de porc, ceapa, cartofi, dovleac, tarhon, lamaie, ou, lapte, faina. Ingrediente: 1 kg carne de porc afumată 1 ceapă 4-5 cartofi 500 g dovleac 2-3 linguri tarhon (poate fi tarhon în oţet) 1 lămâie 1 ou 400 ml lapte 2 linguri rase de făină   Mod de preparare Ciorba cu […]

Ciorba de ied

Ciorba ardeleneasca de porc

Ciorba ardeleneasca de porc din: carne de porc, morcovi, ceapa, telina, pastarnac, patrunjel, tarhon, patrunjel, oua, smantana, ardei iute. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 morcovi 1 ceapă 1/2 rădăcină de ţelină 1 păstârnac 1 pătrunjel 2 linguri frunze tocate de ţelină tarhon în oţet 1 legătură pătrunjel verde 2 gălbenuşuri 200 g smântână […]

Ciorba de cartofi

Ciorba de cartofi si pastai

Ciorba de cartofi si pastai din: cartofi, morcovi, ceapa, pastarnac, ardei, fasole, tarhon, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi roşii 2 morcovi 2 cepe 1 păstârnac 1 ardei gras roşu 1 lingură pastă de tomate 100 g fasole păstăi 3 l apă 2 linguri frunze de tarhon la oţet 1 linguriţă cimbru uscat 2 linguri […]

Fasole cu afumatura si vin rosu

Ciorba de fasole cu ciolan

Ciorba de fasole cu ciolan din: fasole, ceapa, morcovi, patrunjel, dafin, ciolan, suc de rosii, cimbru, sare, piper.   Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 cepe 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 2 foi de dafin 400 g ciolan afumat suc de roşii sare cimbru uscat   Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat […]

Ciorba de burta cu usturoi

Ciorba de burta cu usturoi

Ciorba de burta cu usturoi din: burta de vita, usturoi, smantana, otet, sare, piper, oua, faina, mustar, morcovi, ceapa, pastarnac, ulei, gogosar. Ingrediente: 1,5 kg burtă de vită prefiartă 0,5 kg os de vită (de preferinţă cu măduvă) 1/2 căpăţână de usturoi 250 ml smântâna 100 ml oţet sare piper 5 gălbenuşuri 1 lingură cu […]

Ciorba de potroace de pasare

Ciorba de potroace cu zeama de varza

Ciorba de potroace cu zeama de varza din: carne, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, orez, sare, piper, zeama de varza, leustean, oua.   Ingrediente: 1 kg bucăţi carne de pasăre (aripi, spate, pipote, inimi) 1 ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină mică 2 linguri orez sare piper 2 l zeamă de varză leuştean 2 gălbenuşuri […]