Ciorbă de peşte cu leuştean proaspăt

Ciorba de peste cu mujdei

Ciorba de peste cu mujdei din: peste, ceapa, ardei, cartofi, otet, ardei, usturoi, verdeata. Ingrediente: 1,5 kg peste amestecat mic si mare, capete si cozi o ceapă 2 ardei grasi 5 cartofi 5 linguri otet alb un ardei iute Pentru servit: mujdei de usturoi verdeata   Mod de preparare: In 2,5 litri de apă se […]

Ciorbă de perişoare din pasăre, acrită cu corcoduşe

Ciorba cu perisoare si zeama de varza

Ciorba cu perisoare si zeama de varza din: ceapa, morcov, ardei, telina, pastarnac, patrunjel, zeama de varza, ulei, carne, ceapa, verdeata, sare, piper. Ingrediente: o ceapă un morcov un ardei gras o felie dintr-o rădăcină de ţelină o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel 500 ml zeamă de varză 2 linguri ulei Pentru perişoare: 400 g […]

Bors de coaste de porc

Bors de coaste de porc din: coaste de porc, ceapa, ardei, morcovi, telina, pastarnac, bors, patrunjel, sare, leustean. Ingrediente: 650 g coaste de porc impănate o ceapă un ardei gras 2 morcovi o felie dintr-o rădăcină de ţelină o rădăcină păstărnac 800 ml borş o rădăcină pătrunjel un praf sare 2-3 fire leustean fulgi de ardei […]

Ciorba de gulas din carne de oaie

Ciorba de muraturi

Ciorba de muraturi din: muraturi, ceapa, morcov, ardei, telina, pastarnac, patrunjel, cartofi, rosii, smantana, verdeata. Ingrediente: 500g murături asortate, in saramura o ceapă un morcov un ardei gras o felie rădăcină de telină o radacina pâstârnac o rădăcină pătrunjel 4 cartofi 3 roşii în bulion smântână verdeaţă, după gust   Mod de preparare: Toate murăturile se […]

Ciorba de fasole

Ciorba de fasole cu verdeata

Ciorba de fasole cu verdeata din: fasole, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, telina, cimbru. Ingrediente: 250 g fasole boabe o ceapă un morcov o felie dintr-o rădăcină de telină o radăcina pastărnac o rădăcină pătrunjel 2 tulpini telină 300 ml zeamă de varză un pic de cimbru 4 roşii în bulion pătrunjel pentru servit   Mod […]

Ciorba de cocos

Ciorba de cocos din: carne de cocos, morcovi, ceapa, varza, telina, pastarnac, ardei, rosii. Ingrediente: carne de cocoş 2 morcovi 2 cepe 4 foi de varză 1 păstârnac 2 felii ţelină câte 1 ardei gras roşu şi galben 3 roşii 1/2 l zeamă de varză ardei iute pentru servit   Mod de preparare: Carnea de cocoş […]

Ciorba cu naut

Ciorba cu naut din: praz, naut, rosii, morcov, ulei, telina, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1 fir de praz 1 conservă năut 4 roşii 1 morcov 1 ţelină mică cu frunze 2 linguri ulei de măsline leuştean verde sare piper 2 ouă fierte, pentru servire   Mod de preparare: Cureţi prazul şi îl speli, apoi îl […]

Bors de miel cu spanac

Bors de miel cu spanac

Bors de miel cu spanac din: carne de miel, ceapa, telina, pastarnac, morcovi, cartofi, spanac, rosii, bors. Ingrediente: un kg carne de miel de gătit 2 cepe o rădăcină mică ţelină 2 rădăcini păstârnac 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 3 cartofi 500 g spanac 4-5 roşii foarte bine coapte 500 ml borş 2-3 fire leuştean […]

Bors de sfecla cu bulion

Bors de sfecla cu smantana

Bors de sfecla cu smantana din: sfecla, morcovi, ceapa, usturoi, bors, ulei, smantana. Ingrediente: 3 sfecle crude 2 morcovi un cartof 2 cepe 2 căţei usturoi 500 ml borş o lingură ulei smântână, pentru servit sare   Mod de preparare: Se curăţă sfecla şi se taie cuburi mici care se pun la fiert în apă […]

Ciorba ardeleneasca cu oase de porc

Ciorba ardeleneasca cu oase de porc

Ciorba ardeleneasca cu oase de porc din: oase de porc, ceapa, morcovi, cartofi, smantana, oua, faina, marar, tarhon, otet, sare, piper. Ingrediente: un kg oase afumate de porc 2 cepe 2 morcovi 4-5 cartofi 2 gălbenuşuri 125 ml smântână 2 linguriţe făină oţet tarhon 3-4 fire mărar sare   Mod de preparare: Oasele se pun […]

Ciorba de peste cu curry

Ciorba de peste cu curry din: peste, curry, ceapa, rosii, cartofi, morcovi, iaurt, sare, ulei, patrunjel. Ingrediente: 400 g peşte 2 linguri praf de curry o ceapă 3 roşii 1,5 l apă 3 cartofi 2 morcovi 2 linguri suc de lămâie 60 g iaurt o lingură ulei sare 3-4 fire pătrunjel   Mod de preparare: […]

Ciorba de porc cu smantana

Ciorba de porc cu smantana din: oase de porc, ceapa, morcovi, cartofi, smantana, oua, faina, marar, sare, piper. Ingrediente: un kg oase afumate de porc 2 cepe 2 morcovi 4-5 cartofi 2 oua 125 ml smântână 2 linguriţe făină 3-4 fire mărar sare   Mod de preparare: Ciorba de porc cu smantana: Oasele se pun la fiert […]

Ciorba de ciuperci cu sos de rosii

Ciorba acra de ciuperci

Ciorba acra de ciuperci din: morcovi, patrunjel, ceapa, ciuperci, orez, bors, leustean, sare, piper, smantana. Ingrediente: 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 1,5 l apă 300 g ciuperci 2 linguri orez 500 ml borş sare si piper 1 legătură leuştean smântână vegetală, opţional   Mod de preparare: Cureţi legumele, mai puţin ciupercile, le speli, le […]

Bors cu perisoare de peste si smantana

Ciorba de perisoare cu peste

Ciorba de perisoare cu peste din: ceapa, morcov, pastarnac, ardei, rosii, suc de rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapă medie 1 morcov 1 păstârnac 1 ardei capia 2 roşii coapte 1 cană de suc de roşii ulei sare Pentru perişoare: 400 g carne de peşte (macrou, somn) 1 ceapă mică 2 linguri de orez […]

Ciorba cu ciolan afumat si legume

Ciorba de ciolan afumat

Ciorba de ciolan afumat din: fasole, ciolan, ceapa, morcovi, ardei, telina, rosii, sare, piper. Ingrediente:  2 căni fasole boabe 1 ciolan afumat 2 cepe mici 2 morcovi 1 ţelină 1 ardei 1 albitură 3 roşii sare piper cimbru 4 linguri bulion pătrunjel   Mod de preparare: Laşi peste noapte fasolea la înmuiat cu apă atât […]

Borş de legume umplute

Bors de casa cu legume

Bors de casa cu legume din: praz, ceapa, mazare, cartofi, morcovi, ardei, bors, sare. Ingrediente: un fir praz o ceapă 100 g mazăre congelată 3 cartofi 2 morcovi un ardei gras 3 linguri ulei 500 ml borş sare   Mod de preparare: In ulei, se pun la călit prazul şi ceapa tăiate cât mai mărunt. […]

Borş de sfeclă roşie

Bors de sfecla si fasole

Bors de sfecla si fasole din: sfecla, fasole, ceapa, morcov, bors, pastarnac, ulei, smantana, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 bucăţi sfeclă roşie o cană fasole boabe fiartă o ceapă un morcov o rădăcină păstârnac 500 ml borş 2 linguri ulei 2 linguri smântână sare pătrunjel   Mod de preparare: Ceapa si sfecla tăiată cuburi se călesc […]

Ciorba de casa cu fasole

Ciorba de casa cu fasole din: fasole, morcov, ceapa, pastarnac, telina, cimbru, sare. Ingrediente: o conservă mare fasole roşie gata fiartă o ceapă un morcov o rădăcină păstârnac o felie dintr-o rădăcină de ţelină 500 ml zeamă de varză puţin cimbru ceapă roşie, pentru servit sare   Mod de preparare: Ceapa, morcovul, păstârna-cul şi ţelina […]

Ciorba de legume aromata

Ciorba de legume aromata

Ciorba de legume aromata din: fasole, ceapa, morcov, telina, pastarnac, petrunjel, rosii, sare, lamaie. Ingrediente: 200 g fasole păstăi congelată o ceapă un morcov o felie dintr-o rădăcină de ţelină câte o rădăcină de păstârnac şi pătrunjel 4 roşii sare zeama de la 1/2 de lămâie   Mod de preparare: Ciorba de legume aromata:  taie […]

Ciorba de peste cu perisoare

Ciorba de peste cu perisoare din: ceapa, morcov, pastarnac, ardei, rosii, suc de rosii, ulei, sare, peste, orez, patrunjel. Ingrediente: 1 ceapă medie 1 morcov 1 păstârnac 1 ardei capia 2 roşii coapte 1 cană de suc de roşii ulei sare perişoare: 400 g carne de peşte (macrou, somn) 1 ceapă mică 2 linguri de […]

Ciorbe

Ciorba picanta cu legume si ciuperci

Ciorba picanta cu legume si ciuperci din: ceapa, usturoi, morcov, patrunjel, gulie, telina, marar, patrunjel, ciuperci, ardei rosu, ghiveci de legume, ardei iute, smantana. Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 morcov 1/2 rădăcină pătrunjel 1/2 gulie 1/2 ţelină mărar pătrunjel verde 200 g ciuperci pleurotus pastă de ardei roşu ghiveci de legume (opţional) […]

Borş de perişoare

Ciorba de perisoare de porc cu tarhon

Ciorba de perisoare de porc cu tarhon din: carne tocata de porc, ciolan, orez, gris, oua, morcovi, patrunjel, ceapa, cartof, leustean, tarhon, otet de mere, sare, piper.   Ingrediente: 500 g carne de porc tocată 1 bucată de ciolan 3 linguri orez 2 linguri griş 2 ouă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă […]

Ciorba de cartofi

Ciorba delicioasa de cartofi

Ciorba delicioasa de cartofi din: cartofi, telina, morcovi, patrunjel, ceapa, rosii, faina, pasta de tomate, tarhon, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ţelină 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe 5 roşii 3 linguri cu pastă de tomate 1 lingură cu făină 1 legătură de tarhon sare ulei   Mod de preparare: Curăţă […]

Ciorba de burta

Cum se prepara Ciorba de Burta (Video) – usor de preparat

Cum se prepara Ciorba de Burta: un fel de mâncare emblematic al bucătăriei românești, cunoscut pentru bogăția sa de arome și consistența sa cremoasă. Preparată din burtă de vită, legume proaspete și condimente aromate, această ciorbă este nu doar delicioasă, dar și nutritivă, oferind proteine de calitate și vitamine esențiale. Este ideală pentru mese în […]

Ciorba cu sunca sau muschi de porc

Ciorba de rosii cu zdrente

Ciorba de rosii cu zdrente din: oase de vita, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, cartofi, faina, rosii, sare, piper, ou, verdeata.   Ingrediente: 500 g oase de vită cu măduvă 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel sau păstârnac 1 ţelină mică 1 ceapă 2 cartofi 20 g făină 300 g roşii congelate sau cuburi în bulion […]

Fasole cu afumatura in paine

Ciorbita de fasole in paine

Ciorbita de fasole in paine din: paine, fasole, ceapa, morcov, pastarnac, telina, ardei, telina, bors, sare. Ingrediente: 4 pâini rotunde medii, bine coapte 250 g fasole albă sare 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 1/2 ţelină 3-4 linguri pastă de tomate 1 ardei gras 250 ml borş pătrunjel tocat 1-2 linguri ulei   Mod de […]

Ciorba de curcan cu taitei

Ciorba de legume cu suc de rosii

Ciorba de legume cu suc de rosii din: ceapa, ulei, morcovi, sare, piper, cartofi, fasole, suc de rosii, patrunjel. Ingrediente: 1 ceapă tocată 2 linguri ulei 2 morcovi 1 albitură sare piper 2-3 l apă 3 cartofi 200 g fasole fiartă 200 ml suc de roşii 1 legătură pătrunjel 1 roşie   Mod de preparare […]

retete

Ciorbe de porc

Ciorbe de porc: Ciorba ardeleneasca cu piept de porc Ciorba ardeleneasca cu piept de porc din: piept de porc, orez, zarzavat, ceapa, oua, smantana, otet, tarhon, sare. Ciorba de porc cu tarhon si orez Ciorba de porc cu tarhon si orez din: scaricica, ceapa, orez, patrunjel, pastarnac, morcovi, tarhon, otet, sare, piper. Ciorba taraneasca de […]

Ciorba de perisoare de curcan

Ciorba de perisoare de curcan

Ciorba de perisoare de curcan din: carne de curcan, orez, hasma, sare, piper, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, ceapa, rosii, ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de curcan 50 g orez 1 haşmă (şalotă) 1 ou un vârf cuţit de sare un vârf cuţit de piper 2 morcovi 1 păstârnac 1 pătrunjel i felie de ţelină […]

Ciorba cu afumatura

Ciorba cu afumatura

Ciorba cu afumatura din: carne de porc, ceapa, cartofi, dovleac, tarhon, lamaie, ou, lapte, faina. Ingrediente: 1 kg carne de porc afumată 1 ceapă 4-5 cartofi 500 g dovleac 2-3 linguri tarhon (poate fi tarhon în oţet) 1 lămâie 1 ou 400 ml lapte 2 linguri rase de făină   Mod de preparare Ciorba cu […]

Ciorba de ied

Ciorba ardeleneasca de porc

Ciorba ardeleneasca de porc din: carne de porc, morcovi, ceapa, telina, pastarnac, patrunjel, tarhon, patrunjel, oua, smantana, ardei iute. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 morcovi 1 ceapă 1/2 rădăcină de ţelină 1 păstârnac 1 pătrunjel 2 linguri frunze tocate de ţelină tarhon în oţet 1 legătură pătrunjel verde 2 gălbenuşuri 200 g smântână […]

Ciorba de cartofi

Ciorba de cartofi si pastai

Ciorba de cartofi si pastai din: cartofi, morcovi, ceapa, pastarnac, ardei, fasole, tarhon, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi roşii 2 morcovi 2 cepe 1 păstârnac 1 ardei gras roşu 1 lingură pastă de tomate 100 g fasole păstăi 3 l apă 2 linguri frunze de tarhon la oţet 1 linguriţă cimbru uscat 2 linguri […]