Usturoi la borcan

Usturoi la borcan din: usturoi, cimbru, ulei. Usturoiul, cunoscut pentru beneficiile sale sănătoase, inclusiv îmbunătățirea imunității și proprietățile antibacteriene, poate fi conservat în diverse moduri. Ingrediente: 3-4 căpăţâni de usturoi cimbru dafin ulei de masline     Mod de preparare: curăţă 3-4 căpăţâni de usturoi şi se pun într-o cratita. adaugă 3 crenguţe de cimbru, scos […]

Dulceata de dude roz

Dulceata de dude roz

Dulceata de dude roz din: dude, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 farfurie adâncă de dude roz 1 farfurie (aceeaşi) cu zahăr 1 lămâie     Mod de preparare: Se curăţă dudele de codiţe, se spală sub jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se pune apa cu zahărul să fiarbă până se leagă […]

Castraveti murati cu telina

Castraveti murati cu telina

Castraveti murati cu telina din: castraveti, ceapa, morcovi, conopida, usturoi, telina, mustar, zahar, hrean.   Ingrediente: 3 kg castraveţi 3 cepe albe 4 morcovi 2 conopide 2 căpăţâni de usturoi frunze de ţelină boabe de muştar 2 l apă 1 l oţet 500 g zahăr 5 linguri sare grunjoasă frunze de hrean   Mod de preparare: […]

Dulceata de pepene galben

Dulceata savuroasa de pepene galben

Dulceata savuroasa de pepene galben din: pepene, zahar, lamai. Ingrediente: 1 kg pepene galben 1 kg zahar 2 lamai 400 ml apă   Mod de preparare: Se curăţă pepenele de coajă şi de seminţe. Se taie pulpa cubuleţe şi se pune într-o oală. Se acoperă cu 1 kg zahăr şi se adaugă 2 lămâi tăiate […]

Dulceaţă de piersici şi lămâie

Dulceata de piersici si cirese

Dulceata de piersici si cirese din: piersici, cirese, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 kg piersici 1 kg cireşe galbene 1 1/2 kg zahăr 6 felii lămâie 200 ml apă     Mod de preparare: Se curăţă piersicile de sâmburi şi se taie pe jumătate. Se spală cireşele şi se curăţă de codiţe şi sâmburi. Intr-o oală […]

Patlagele murate la borcan

Patlagele murate la borcan

Patlagele murate la borcan din: patlagele, zahar, otet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 kg pătlăgele apa sare zahar otet ulei piper boabe   Mod de preparare: Se aleg 3 kg pătlăgele roşii rotunde. Se pune la fiert compoziţia de marinare formată din: 1,5 l apă, 2 linguri sare, 100 g zahăr sau 4-5 linguri miere, […]

Gem de prune cu lamaie 

Gem de prune cu lamaie din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 1 lămâie       Mod de preparare: Prunele se spală bine şi li se scot sâmburii. Se aşază într-o oală un rând de prune, unul de zahăr şi se ţine la frigider până a doua zi. Se pune a […]

Dovlecei in otet cu ceapa

Dovlecei in otet cu ceapa

Dovlecei in otet cu ceapa din: dovlecei, ardei, ceapa, otet, zahar. Ingrediente: 1 kg dovlecei 500 g ardei 500 g ceapă 200-300 ml oţet 300 g zahar   Mod de preparare: Se amestecă 1 kg dovlecei raşi, 500 g ardei capia fâşii şi 500 g ceapă solzişori. Se toarnă 200-300 ml oţet, se presară 300 […]

Gem de zmeura cu ghimbir

Gem de zmeura cu ghimbir – usor de preparat

Gem de zmeura cu ghimbir din: zmeura, miere, ghimbir. Ingrediente: 4 kg zmeură 50 g ghimbir 2,5 kg miere       Mod de preparare: Se curăţă şi se spală zmeura. Se pregăteşte un vas în care se pune zmeura, se adaugă mierea peste ea, se amestecă bine şi se lasă să stea la macerat […]

Varza murata cu gutui 

Varza murata cu gutui

Varza murata cu gutui din: varza, hrean, mere, gutui, porumb, mustar, marar, sare. Ingrediente: 30 verze 4-5 rădăcini hrean 4-5 mere 2-3 gutui 1 ştiulete de porumb boabe de muştar coriandru, ienibahar si mărar uscat sare grunjoasă   Mod de preparare: Varza se curăţă, se scobesc cotoarele; în găuri se pune câte 1 lingură de sare […]

Patlagele murate la borcan

Patlagele murate in otet

Patlagele murate in otet din: patlagele, zahar, otet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2-3 kg pătlăgele apa sare zahar otet ulei piper boabe dafin   Mod de preparare: Se aleg pătlăgele roşii rotunde. Se pune la fiert compoziţia de marinare formată din: 1,5 l apă, 2 linguri sare, 100 g zahăr sau 4-5 linguri miere, 3-4 linguri ulei […]

Rosii la borcan cu foi de visin

Rosii la borcan cu foi de visin din: rosii, frunze de vita, sare, telina, piper, usturoi, foi de visin. Ingrediente: rosii frunze de viţă sare frunze de ţelină boabe de piper căţei de usturoi foi de vişin   Mod de preparare: Se aleg roşii proaspete, rotunde şi tari, se spală şi se curăţă de codiţe. […]

Dulceata aromata de caise

Dulceata aromata de caise din: caise, zahar. Ingrediente: 5 kg caise 2 kg zahar       Mod de preparare: Se scot sâmburii de la 5 kg caise. Se pun pe foc cu 2 kg zahăr şi se lasă să fiarbă în suc propriu cca 45 minute, timp în care se amestecă cu o lingură […]

Dovlecei fripţi cu mentă

Dovlecei si ardei la borcan

Dovlecei si ardei la borcan din: dovlecei, ardei, ceapa, otet, zahar. Ingrediente: 1 kg dovlecei 500 g ardei 500 g ceapă 200-300 ml oţet 300 g zahar   Mod de preparare: Se amestecă 1 kg dovlecei raşi, 500 g ardei capia fâşii şi 500 g ceapă solzişori. Se toarnă 200-300 ml oţet, se presară 300 […]

Gem clasic de prune

Gem clasic de prune

Gem clasic de prune din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 1 lămâie     Mod de preparare: Prunele se aşază într-o oală un rând de prune, unul de zahăr şi se ţine la frigider până a doua zi. Se pune a doua zi gemul la fiert, la foc mic, până […]

Varza murata cu hrean si marar 

Varza murata cu hrean si marar

Varza murata cu hrean si marar din: varza, hrean, mere, gutui, porumb, mustar, marar, sare.   Ingrediente: 30 verze 4-5 rădăcini hrean 2-3 gutui 1 ştiulete de porumb boabe de muştar coriandru ienibahar mărar sare grunjoasă   Mod de preparare: Varza se curăţă, se scobesc cotoarele; în găuri se pune câte 1 lingură de sare grunjoasă. […]

Bulion cu miere

Rosii cu telina la borcan

Rosii cu telina la borcan din: rosii, telina, ardei, sare, zahar. Ingrediente: 5 kg roşii bine coapte 5 teline mari fără frunze 3 kg ardei gras 10 aspirine 300 g sare 150 g zahăr   Mod de preparare: Se spală roşiile, ardeii şi ţelina se curăţă. Toate se macină cu maşina de tocat carne. Se […]

Compot asortat 

Compot asortat

Compot asortat din: capsuni, zmeura, fragi sau mure, zahar. Ingrediente: capsune zmeura fragi sau mure 150 g zahar     Mod de preparare: Fructele se spală, se curăţă cu grijă, s se zvântă şi se pun în borcane uscate, în straturi alternative cu 150 g zahăr brun. Primul strat de fructe trebuie să fie 1/3 din […]

Ciresata cu vanilie

Visinata asortata

Visinata asortata din: visine, zmeura, cirese, zahar. Vișinata este o băutură tradițională românească, realizată prin macerarea vișinelor în alcool și îndulcită cu zahăr. Această licoare, deosebit de populară în România, se prepară de obicei acasă și este cunoscută pentru gustul său dulce-acrișor și aroma intensă de vișine. Originea vișinatei nu este clar documentată, însă se crede […]

Cum se prepara Dulceata de capsuni cu menta

Cum se prepara Dulceata de capsuni cu menta (VIDEO)

Cum se prepara Dulceata de capsuni cu menta: Combinația dintre dulceața intensă a căpșunilor și prospețimea mentei creează un gust complex și răcoritor, perfect pentru a fi savurat pe parcursul întregului an. Pregătire: 30 minute Gătire: 45 minute Total: 1 oră și 15 minute Ingrediente Căpșuni: 1 kg de căpșuni proaspete, bine spălate și curățate […]

Dulceata de cactus

Dulceata din flori de salcam

Dulceata din flori de salcam din: flori de salcam, apa, lamaie, cardamom, zahar. Ingrediente: 150 g flori de salcâm 500 ml apa 1/2 lamaie cardamom 60 g zahar gelfix   Mod de preparare: Dulceata din flori de salcam: Se spală 150 g flori de salcâm (doar petale), se fierb în 500 ml apă rece, se adaugă […]

Dulceata de salcam cu cardamom 

Dulceata de salcam cu cardamom

Dulceata de salcam cu cardamom din: flori de salcam, apa, lamaie, cardamom. Ingrediente: 150 g flori de salcâm 500 ml apa 1 lamaie cardamom 60 g zahar     Mod de preparare: Se spală 150 g flori de salcâm, se fierb în 500 ml apă rece, se adaugă zeama de la 1 lămâie şi 1 vârf de […]

Dulceata din flori de bujor

Dulceata din flori de bujor

Dulceata din flori de bujor din: petale de bujori, lamai, apa, zahar. Ingrediente: 200 g petale de bujori 2 lamai 1 l apa 1 kg zahar     Mod de preparare: Se trec florile de bujori printr-un jet de apă şi se lasă să se scurgă pe un prosop. Se cântăresc 200 g de petale, se […]

Dulceata clasica de trandafiri

Dulceata clasica de trandafiri

Dulceata clasica de trandafiri din: petale, zahar, apa, lamai. Ingrediente: 2 kg zahar 2 lamai 1,5 l apa petale de trandafir   Mod de preparare: Se pun la fiert 2 kg zahăr cu 1,5 l apă şi zeama de la 2 lămâi, până se leagă bine. Se ia spuma formată. Se presară 2 pliculeţe de […]

Compot de fructe uscate

Compot dulce de gutui

Compot dulce de gutui din: gutui, apa, zahar, scortisoara. Ingrediente: 300 g gutui 300 ml apă 4 linguri zahăr scorţişoară     Mod de preparare: Compot dulce de gutui: Spălăm gutuile, le tăiem felii subţiri, pe care la rândul lor le tăiem din nou, le punem în sticle cu gâtul larg şi le acoperim cu […]

Compot de caise intregi

Compot de caise intregi

Compot de caise intregi din: caise, zahar, lamaie, apa. Ingrediente: 500 g caise 350 g zahăr 1/2 lămâie 500 ml apă rece     Mod de preparare: Punem zahărul cu apă într-un vas pe foc şi legăm un sirop ca pentru dulceaţă. Tragem vasul de pe foc ca să stea din clocot, apoi punem caisele […]

Compot de caise cu lamaie

Compot de caise cu lamaie

Compot de caise cu lamaie din: caise, zahar, lamaie. Ingrediente: 500 g caise 250 g zahăr 1/2 lămâie       Mod de preparare: Punem zahărul cu 1 cană de apă într-un vas pe foc şi legăm un sirop de consistenţa siropului de dulceaţă. Adăugăm zeama de la o jumătate de lămâie şi tragem vasul […]

Compot de prune renglote cu cuisoare

Compot dulce de prune

Compot dulce de prune din: prune, zahar, apa. Ingrediente: 750 g prune 5 linguri zahăr zahăr vanilinat apă       Mod de preparare: Spălăm fructele, le punem în borcane sau în sticle cu gâtul larg, le acoperim cu zahăr. Punem peste zahăr 1 plic de zahăr vanilinat, acoperim cu apă rece şi legăm sticla […]

Compot de cireşe

Compot de cirese cu scortisoara

Compot de cirese cu scortisoara din: cirese, zahar, apa, scortisoara. Ingrediente: 500 g cireşe 4 linguri zahăr 300 ml apă rece scorţişoară     Mod de preparare: Alegem fructe mari, bine coapte şi sănătoase, pe care le curăţăm de codiţe, le spălăm în apă rece şi le punem într-un borcan de 800 ml sau în […]

Dulceata dulce de caise

Dulceata dulce de caise din: caise, zahar, lamaie, bicarbonat. Ingrediente: 1,5 kg caise 1 kg zahăr 1/2 lămâie 1 linguriţă bicarbonat de sodiu     Mod de preparare: Dulceata dulce de caise: Spălăm fructele şi le curăţăm de coajă. Alegem fructele sănătoase, nu prea coapte şi de mărime mijlocie. Scoatem sâmburii şi le punem astfel […]

Reteta zilei: Gem de dovleac

Gem de dovleac din: piure de dovleac, zahar brun, suc de mere, esenta de vanilie, scortisoara, ghimbir, grau, votca, suc de lamaie.   Ingrediente:  1 cutie piure de dovleac 1 cană zahăr brun ¾ cesti de suc de mere 1 linguriță de esenta de vanilie 1 lingurita de scortisoara 1 linguriță ghimbir ras 1 linguriță […]

Sfecla marinata in otet

Sfecla marinata in otet

Sfecla marinata in otet din: sfecla, otet, apa, zahar, coriandru, portocala, marar.