Gem de clementine, portocale si levantica

Gem de rosii cu morcovi

Gem de rosii cu morcovi din: rosii, morcovi, zahar, esenta de migdale. Ingrediente: 1 kg morcovi 1 kg roşii 1,5 kg zahăr 3 lămâi esenţă de migdale   Mod de preparare Gem de rosii cu morcovi: Morcovii se dau pe răzătoarea mare şi se stropesc imediat cu zeamă de lămâie. Se amestecă cu jumătate din […]

Confit de rosii

Confit de rosii

Confit de rosii din: ulei, busuioc, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 125 ml ulei de măsline 10-12 frunzuliţe proaspete de busuioc 6 căţei de usturoi sare piper   Mod de preprare: Roşiile, cu codiţe, se crestează în vârf sub formă de cruce şi se opăresc în apă clocotită 10-15 min. Se scot cu o spumieră şi […]

Compot cu biscuiti

Compot cu biscuiti

Compot cu biscuiti din: apa, mere, scortisoara, zahar. Ingrediente: 2 l apă 1 kg mere 2 bucăţi de scorţişoară 200 g zahăr     Mod de preparare: Puneţi apa la fiert cu zahărul, tăiaţi merele felii, aşezaţi-le într-un vas când apa clocoteşte, cu puţină scorţişoară nepisată. Fierbeţi merele 15 min, stingeţi focul, lăsaţi compotul să […]

Jeleu de zmeura cu scortisoara si cuisoare

Jeleu de zmeura cu scortisoara si cuisoare

Jeleu de zmeura cu scortisoara si cuisoare din: zmeura, zahar, vin, scortisoara, cuisoare. Ingrediente: 1000 g zmeură 1000 g zahăr gelifiant 1:1 500 ml vin roşu scorţişoară şi cuişoare     Mod de preparare Jeleu de zmeura cu scortisoara si cuisoare: Fructele se aleg şi se clătesc cu grijă, sub jet de apă. Se toarnă […]

Compot de mere cu stafide

Compot de mere cu menta

Compot de mere cu menta din: mere, apa, zahar, menta. Ingrediente: 2 mere  2 pahare cu apă 1 lingură cu zahăr frunze de mentă     Mod de preparare: Puneţi apa să fiarbă cu zahărul şi 2-3 frunze de mentă sau 1 frunză de busuioc. După 2 minute de clocot, adăugaţi perele sau merele tăiate […]

Gem de prune cu vanilie

Gem de prune cu vanilie din: prune, zahar, pastaie de vanilie. Ingrediente: 5 kg prune 2 kg zahăro o păstaie vanilie   Mod de preparare Gem de prune cu vanilie: Se spală prunele, li se scot sâmburii si se lasă peste noapte presărate cu un kilogram de zahăr. A doua zi se pun la fiert cu […]

Gem de smochine cu vanilie

Gem de smochine cu vanilie

Gem de smochine cu vanilie din: smochine, zahar pudra, vanilie, lamaie. Smochinele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina A, vitamina K, vitamina B6, potasiu, magneziu, calciu și fier. Aceste substanțe nutritive contribuie la menținerea sănătății oaselor, a sistemului imunitar și a echilibrului hidric al organismului.     Ingrediente: […]

Dulceata de salcam cu cardamom 

Dulceata acrisoara de mure

Dulceata acrisoara de mure din: mure, zahar, apa, lamaie. Ingrediente: un kg mure 750 g zahăr 400 ml apă o lămâie   Mod de preparare: Se spală murele sub un jet de apă rece, rapid, se scurg şi se cântăresc. Apa cu zahărul se pun la fiert şi se lasă 10 minute din momentul în […]

Marmelada de mandarine

Marmelada de mandarine

Marmelada de mandarine din: mandarine, zahar gelifiant. Ingrediente: 1 kg felii de mandarine 500 g zahăr gelifiant 2:1       Mod de preparare: Pentru ca această reţetă să iasă bine este nevoie, obligatoriu, de mandarine foarte coapte, adică dulci. Feliile de mandarine se taie în bucăţi mici, curăţându-se în mare de membrana albă, care […]

Marmelada de portocale si morcovi

Marmelada de portocale si morcovi din: portocale, zahar, morcovi. Ingrediente: 500 g portocale curăţate de coajă 500 g zahăr gelifiant 2:1 500 g morcovi     Mod de preparare: Marmelada de portocale si morcovi: Morcovii se curăţă şi se dau pe râzătoare măruntă, apoi se fierb cu puţină apă, se adaugă portocalele mărunţite şi, eventual, […]

Gem de rubarba si zmeura

Gem de rubarba si zmeura

Gem de rubarba si zmeura din: rubarba, zmeura, zahar. Ingrediente: 600 g rubarbă 400 g zmeură 1000 g zahăr gelifiant 1:1     Mod de preparare: Fructele se spală, se mărunţesc, iar o parte se pasează. Se amestecă cu zahărul gelifiant şi se lasă 1 oră într-o cratiţă. Se fierb la foc mic timp de […]

Grapefruit marmelade

Marmelada clasica de portocale

Marmelada clasica de portocale din: portocale, zahar. Ingrediente: 1500 g portocale 1000 g zahăr gelifiant       Mod de preparare: Portocalele se spală cu apă fierbinte pentru a se curăţa de eventualele substanţe uleioase. 3-4 portocale se curăţă de coajă cu un curăţător, fără a se îndepărta şi membrana albă, şi coaja astfel obţinută […]

Gem de visine si zmeura

Gem de visine si zmeura din: zmeura, visine, zahar. Ingrediente: 500 g zmeură 1000 g zahăr gelifiant 1:1 500 g vişine     Mod de preparare: Gem de visine si zmeura: Vişinele se spală şi se curăţă de codiţe şi de sâmburi. Zmeura se clăteşte sub jet şi se alege. Se amestecă fructele cu zahărul […]

Marmelada din coaja de portocale

Marmelada din coaja de portocale din: coji de portocale, zahar, aperol. Ingrediente: 500 g coji de portocale 500 g zahăr gelifiant 250 ml apă 1/16 l Aperol     Mod de preparare: Pentru a se elimina uleiurile eterice din coajă, portocalele se spală cu apă caldă, apoi se şterg temeinic, şi abia după aceea se […]

Gem pentru diabetici

Gem pentru diabetici

Gem pentru diabetici din: fructe de josta, fructoza, pectina, vanilie, scortisoara, zmeura. Ingrediente: 1000 g fructe de josta 500 g fructoză 3 linguri de pectină 1 păstaie de vanilie 1 beţişor de scorţişoară 3 cl rachiu de zmeură   Mod de preparare: Fructele de josta se spală, se tamponează cu un prosop, se pisează cu […]

Gem de cirese

Gem de cirese cu lichior de visine

Gem de cirese cu lichior de visine din: cirese, zahar, otet balsamic, lichior de visine.   Ingrediente: 1000 g cireşe 1000 g zahăr gelifiant 1:1 5 cl oţet balsamic 5 cl lichior de vişine     Mod de preparare Gem de cirese cu lichior de visine: Cireşele se spală şi se curăţă de codiţe, apoi […]

Marmeladă de lămâie

Marmelada de portocale cu ghimbir

Marmelada de portocale cu ghimbir din: portocale, lamai, ghimbir, zahar. Ingrediente: 5 portocale medii 3 lămâi 100 g ghimbir 1000 g zahăr gelifiant 1:1     Mod de preparare: Fructele se spală cu apă fierbinte, se şterg şi se cutrăţă de coajă. Membrana albă se elimină pe cât posibil, apoi fructele se taie în bucăţi […]

Prajitura cu gem de corcoduse

Gem de kiwi si struguri

Gem de kiwi si struguri din: kiwi, zahar, struguri, lamaie. Ingrediente: 500 g kiwi 500 g zahăr gelifiant 500 g struguri sucul de la 1 lămâie     Mod de preparare: Kiwi se curăţă de coajă şi de cotor şi se taie cubuleţe. Strugurii se spală şi se taie jumătăţi. Se amestecă cu zahărul gelifiant […]

Chutney de dovleac

Chutney de dovleac din: dovleac, ceapa, zahar, stafide, otet, ulei, usturoi, scortisoara, suc de mere, coriandru, sare. Ingrediente: 1000 g pulpă de dovleac 1 ceapă 100 g zahăr nerafinat 50 g stafide 125 ml oţet de mere 250 ml suc de mere 1/2 linguriţă de scorţişoară 1/2 linguriţă de coriandru 2 căţei de usturoi 1 […]

Gem de kiwi si lamaie

Gem de kiwi si lamaie

Gem de kiwi si lamaie din: kiwi, zahar, lamai. Ingrediente: 800 g kiwi 1000 g zahăr gelifiant 1:1 3 lămâi     Mod de preparare Gem de kiwi si lamaie: Kiwi şi lămâile se curăţă de coajă, se taie cotorul tare de la kiwi, iar la lămâi se îndepărtează, pe cât posibil, membranele albe, care […]

Gem de dovlecei si mere

Gem de dovlecei si mere

Gem de dovlecei si mere din: dovlecei, mere, zahar, lamaie. Ingrediente: 500 g dovleci 500 g mere 500 g zahăr gelifiant 2:1 coaja de la 1 lămâie     Mod de preparare: Se spală merele, se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se taie mărunt, împreună cu pulpa dovlecilor. Se amestecă într-o cratiţă cu […]

Dulceaţă de caise şi migdale

Chutney de caise

Chutney de caise din: caise, usturoi, mere, stafide, zahar, lamaie, coriandru, ienibahar, chili, sare, otet. Ingrediente: 250 g caise uscate 2 căţei de usturoi 450 g mere 125 g stafide 450 g zahăr nerafinat (sau zahăr brun) 1 lămâie 1/2 linguriţă de coriandru 1/2 linguriţă de ienibahar 1 ardei chili 1 linguriţă de sare 600 […]

Tort cu mango

Gem de mango si lamaie

Gem de mango si lamaie din: mango, suc de lamaie, zahar. Ingrediente: 1000 g mango copt sucul de la 1 lămâie 500 g zahăr gelifiant 2:1       Mod de preparare: Fructele de mango se curăţă de coajă, pulpa se desprinde de cotor şi se taie cuburi. Dacă se doresc bucăţi de fruct în […]

Chutney de ananas

Chutney de ananas

Chutney de ananas din: otet, ardei, cimbru, ananas, ceapa, zahar, soc, usturoi, sare. Ingrediente: 300 ml oţet 2 ardei chili 2 linguri de cimbru 500 g ananas 2 cepe roşii mari 200 g zahăr 50 ml sirop de flori de soc 3 căţei de usturoi 1 linguriţă de sare   Mod de preparare: Se scoate […]

Reteta gem de caise

Reteta gem de caise din: caise, suc de lamaie, zahar, apa. Ingrediente: 1200 g caise sucul de la 1 lămâie 1000 g zahăr gelifiant 125 ml apă   Mod de preparare: Reteta gem de caise: Fructele se spală, se taie jumătăţi şi se curăţă de sâmburi, apoi se pun la fiert cu apa şi sucul […]

Chutney de piersici

Chutney de piersici

Chutney de piersici din: ceapa, otet, piersici, ardei, zahar, nectar de piersici, ghimbir, piper, curry, sare. Ingrediente: 2 cepe 125 ml de oţet de mere sau din vin alb 1000 g piersici (cu coajă) 1 ardei chili roşu, proaspăt 300 g zahăr cristal 1/16 l nectar de piersici (sau suc de mere) 1 bucăţică de […]

Dulceata de pepene galben

Reteta gem de pepene galben

Reteta gem de pepene galben din: pepene galben, miere, pectina, lamaie, scortisoara. Ingrediente: 1000 g pepene galben copt 250 g miere 3 linguri pectină din mere sucul de la 1 lămâie scorţişoară   Mod de preparare: Pepenele se taie în două, apoi felii, şi se curăţă de sâmburi şi de coajă. Din pulpa obţinută, circa […]

Jeleu de struguri

Reteta jeleu de struguri cu gin

Reteta jeleu de struguri cu gin din: struguri, gin, gelifiant. Ingrediente: 1000 g struguri 1 păhăruţ de gin 1000 g înlocuitor de zahăr 1 pachet de gelifiant 3:1 pentru 1000 g fructe     Mod de preparare Reteta jeleu de struguri cu gin: Strugurii se curăţă de pe ciorchini, se taie în două şi se […]

Reteta gem de caise pentru diabetici

Reteta gem de caise pentru diabetici

Reteta gem de caise pentru diabetici din: caise, agar-agar, lamaie, indulcitor. Ingrediente: 1000 g caise îndulcitor, conform instrucţiunilor de pe pachet 4 linguriţe de agar-agar sucul de la 1 lămâie     Mod de preparare: Reteta gem de caise pentru diabetici: Caisele se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie bucăţi mici. Se toarnă […]

Gem de visine cu anason

Reteta gem de visine cu amaretto

Reteta gem de visine cu amaretto din: visine, zahar, vanilie, amaretto. Ingrediente: 1000 g vişine 1000 g zahăr gelifiant 1:1 2 beţişoare de vanilie 4 cl amaretto     Mod de preparare: Jumătate din vişinele pregătite se pasează cu mixerul sau cu blenderul de mână. Se adaugă la restul de vişine împreună cu miezul beţişorului […]

Rhubarb jelly with mint

Reteta jeleu de rubarba

Reteta jeleu de rubarba din: rubarba, zahar, apa. Ingrediente: 1000 g rubarbă 500 g zahăr gelifiant 2:1 250 ml apă       Mod de preparare: Rubarba se spală şi se taie în bucăţi lungi de circa 1 cmn. Nu se curăţă de coajă. Se pune la fiert împreună cu apa şi se laasă să […]

Reteta gem de piersici

Reteta gem de piersici

Reteta gem de piersici din: piersici, zahar, vinars. Ingrediente: 1000 g piersici 500 g zahăr gelifiant 2:1 2 cl vinars     Mod de preparare: Piersicile se spală şi apoi se cojesc, sau nu, în funcţie de preferinţe. Apoi se curăţă de sâmburi şi se mărunţesc. Dacă se doresc bucăţi de fruct în gem, se […]