Jeleu de coarne aromat

Jeleu de vin cu suc de portocala

Jeleu de vin cu suc de portocala din: vin rosu, zahar, suc de portocala. Ingrediente: 450 ml vin roşu sec 500 ml zahăr gelifiant 1:1 sucul de la 1 portocală     Mod de preparare: Vinul roşu se amestecă cu sucul de portocală. Se recomandă să lucraţi cu vinuri slabe, deoarece cele mai tari conţin […]

Dulceata de gutui cu nuca

Gem de gutui cu miere de salcam

Gem de gutui cu miere de salcam din: gutui, pectina, miere. Ingrediente: 1000 g gutui 2 linguri de pectină din mere 300 g miere de salcâm     Mod de preparare: Gutuile se spală şi se freacă cu un prosop pentru ca să li se îndepărteze puful, care conţine uleiuri eterice nedorite. Nu se curăţă […]

Pasta de gutui cu lamaie

Pasta de gutui cu lamaie din: gutui, suc de lamaie, zahar. Ingrediente: 1000 g gutui sucul de la 1 lămâie 500 g zahăr pentru gemuri     Mod de preparare: Gutuile se aleg şi se curăţă de puf cu un prosop, deoarece acesta conţine uleiuri eterice care vor provoca mai târziu râncezirea gemului. Nu se […]

Jeleu de mere

Jeleu de bergamot

Jeleu de bergamot din: petale de flori, apa, zahar, agartina, acid citric. Ingrediente: 1000 ml petale de flori 1000 ml apă 500 g zahăr 2 pachete de agartină 15 g acid citric     Mod de preparare: Apa se pune la fiert şi în ea se adaugă o parte din petalele de bergamot. Se infuzează […]

Gem de piersici

Gem de dovleac si gutui

Gem de dovleac si gutui din: gutui, dovleac, lamai, portocala, zahar. Ingrediente: 1000 g gutui 1000 g dovleac 2 lămâi 1 portocală 1000 g zahăr gelifiant 2:1     Mod de preparare: Puful de pe gutui se îndepărtează cu un prosop. Gutuilde se spală şi se taie cubuleţe mici, fără a li se scoate cotorul. […]

Jeleu de zmeura

Jeleu de trandafiri

Jeleu de trandafiri din: petale de trandafir, apa, zahar, acid citric. Ingredinete: 1 pumn de petale de trandafir roşii 1000 ml apă 500 g zahăr gelifiant 2:1 10 g acid citric     Mod de preparare: Apa se dă în clocot şi se presară în ea câteva petale. Se infuzează scurt, se scot din apă, […]

Gem de mere cu sirop concentrat de piersici

Gem de scoruse si mere

Gem de scoruse si mere din: scoruse, mere, zahar, vanilie. Ingrediente: 500 g scoruşe 500 g mere 1000 g zahăr gelifiant 1:1 1 beţişor de vanilie     Mod de preparare: Unele soiuri de scoruşe sunt amare. Pentru a se tempera acest gust neplăcut, ele pot fi congelate sau murate în sobluţie slabă de oţet (oţet-apă […]

Gem de coacaze negre

Gem de coacaze negre

Gem de coacaze negre din: coacaze, zahar, portocala, scortisoara, cuisoare. Ingrediente: 1000 g coacăze negre 1000 g zahăr gelifiant sucul şi coaja de la 1 portocală 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 linguriţă cuişoare măcinate     Mod de preparare Gem de coacaze negre: Coacăzele se spală, se curăţă de codiţe şi se aleg, se toarnă […]

Jeleu de visine cu rom

Jeleu de levantica

Jeleu de levantica din: petale de flori, apa zahar, acid citric. Ingrediente: 500 ml petale de flori de levantica 1000 ml apă 500 g zahăr gelifiant 2:1 10 g acid citric   Mod de preparare Jeleu de levantica: Petalele se pun în apă cu 1-2 zile înainte de a se începe pregătirea jeleului. Puteţi şi […]

Gem simplu de zmeura

Gem de fructe rosii

Gem de fructe rosii din: fructe, zahar, lamaie. Ingrediente: 1000 g fructe (amestec de coacăze roşii, zmeură şi căpşuni) 500 g zahăr gelifiant 2:1 sucul de la 1 lămâie       Mod de preparare: Gem de fructe rosii: Fructele se aleg, se spală şi se curăţă de codiţe. Zmeura se amestecă cu coacăzele şi […]

Jeleu clasic de lamaie

Jeleu clasic de lamaie din: suc de lamaie, apa, zahar, lamaie. Ingrediente: 500 ml suc de lămâie 750 ml apă 2000 g zahăr gelifiant 1:1 coaja de la 1 lămâie     Mod de preparare: Lămâia se spală cu apă caldă şi se şterge cu o cârpă. Se curăţă de coajă, care se taie tăiţei. […]

Gem de agrise cu vanilie

Gem de agrise cu vanilie din: agrise, zahar, vanilie.   Ingrediente: 1000 g agrişe 500 g zahăr gelifiant 2:1 1 păstaie de vanilie       Mod de preparare Gem de agrise cu vanilie: Agrişele se spală, se curăţă de cozi şi se lasă să se scurgă bine. Se toarnă într-o cratiţă cu 1/4 l […]

Dulceata de afine

Gem de fructe de padure cu miere

Gem de fructe de padure cu miere din: mure, afine, zmeura, miere, pectina, lamaie. Ingrediente: 250 g mure 250 g afine 250 g zmeură 400 g miere 2 linguri pectină din mere sucul de la 1 lămâie   Mod de preparare: Fructele se spală şi se aleg, iar jumătate din cantitate se taie în bucăţi […]

Jeleu delicios de visine

Jeleu delicios de visine din: suc de visine, miere, lichior de fructe, zahar. Ingrediente: 750 ml suc de vişine 250 g miere 8 cl lichior de fructe sau 4 cl rachiu de fructe 1 pachet de zahăr vanilat 500 g zahăr gelifiant 2:1     Mod de preparare: Sucul de vişine se obţine fie în oala […]

Magiun de prune cu nucă

Reteta magiun de prune cu scortisoara

Reteta magiun de prune cu scortisoara din: prune, scortisoara. Ingrediente: 2500 g prune 1 beţişor de scorţişoară       Mod de preparare: Fructele se spală şi se lasă să se scurgă bine, apoi se taie în două şi se curăţă de sâmburi. Se pun într-o formă împreuună cu scorţişoara şi se dau la cuptor […]

Chutney de mere cu stafide

Chutney de mere cu stafide din: ceapa, otet, mere, stafide, scortisoara, cardamom, ghimbir, cuisoare, zahar, lamaie. Ingrediente: 2 cepe 300 ml oţet de mere 900 g mere 100 g stafide 1 beţişor de scorţişoară 5 capsule de cardamom 1 bucăţică de ghimbir (2 cm) 1 priză de praf de cuişoare 250 g zahăr din trestie […]

Gem rapid de prune

Reteta gem de prune cu scortisoara

Reteta gem de prune cu scortisoara din: prune, scortisoara. Ingrediente: 1500 g prune 2 beţişoare de scorţişoară     Mod de preparare: Prunele se aleg, se spală şi se curăţă de sâmburi. Se pun la fiert la foc mic, într-o cratiţă largă, amestecând ocazional. După o jumătate de oră sau chiar o oră puteţi scoate […]

Gem de struguri cu vin

Gem de struguri cu vin din: vin, struguri, zahar, lamaie, vanilie.   Ingrediente: 600 ml vin alb 150 g struguri fără sâmburi 500 g zahăr gelifiant 2:1 sucul de la 1 lămâie 1/2 păstaie de vanilie   Mod de preparare: Gem de struguri cu vin: Mai întâi se spală strugurii temeinic. lucrează fie cu struguri fără […]

Chutney de prune si mure

Chutney de prune si mure

Chutney de prune si mure din: ceapa, prune, mure, otet, zahar, stafide, martipan, scortisoara, sare, chimion, piper, dafin. Ingrediente: 2 cepe roşii 1000 g prune 350 g mure sălbatice 350 g zahăr nerafinat 125 ml oţet de prune 4 linguri de stafide 50 g marţipan 1 beţişor de scorţişoară 1 linguriţă de sare 1/2 linguriţă […]

Gem de smochine

Gem de smochine si prune

Gem de smochine si prune din: prune, miere, lamaie, smochine, agar-agar, amaretto.   Ingrediente: 1000 g prune 300 g miere 1 lămâie 1000 g smochine proaspete 2 linguri de agar-agar 2 cl Amaretto   Mod de preparare: Prunele şi smochinele se spală şi se lasă să se scurgă bine. Apoi se taie prunele în două […]

Gem simplu de zmeura

Gem de zmeura si coacaze rosii

Gem de zmeura si coacaze rosii din: zmeura, coacaze rosii, miere, pectina. Ingrediente: 500 g zmeură 500 g coacăze roşii 400 g miere 20 g pectină     Mod de preparare Gem de zmeura si coacaze rosii: Zmeura şi coacăzele se aleg şi se spală. Se dau în clocot scurt într-o cratiţă şi eventual se […]

Dieta cu prune

Gem de prune si ciocolata

Gem de prune si ciocolata din: prune, ciocolata, miere, lamaie, agar-agar. Ingrediente: 700 g prune 100 g de cicolată amară sau menaj 200 g miere sucul de la 1 lămâie 4 linguriţe de agar-agar   Mod de preparare: Se spală prunele, se taie în două şi se curăţă de sâmburi, apoi se mărunţesc. Ciocolata se […]

Jeleu de caise

Jeleu de mere cu cidru

Jeleu de mere cu cidru din: mere, zahar, apa, menta, lamaie, cidru. Ingrediente: 300 g mere acrişoare 1000 g zahăr gelifiant 1:1 500 ml apă 3 linguriţe de mentă proaspătă, tocată sucul de la 1 lămâie 250 ml cidru   Mod de preparare: Menta se spală şi peste ea se toarnă 250 ml apă clocotită, […]

Jeleu de roşii pe mozzarella

Reteta jeleu de portocale rosii

Reteta jeleu de portocale rosii din: suc de portocale, zahar.   Ingrediente: 500 ml suc de portocale roşii 500 g zahăr gelifiant 1:1       Mod de preparare Reteta jeleu de portocale rosii: Puteţi stoarce portocalele în casă sau puteţi opta pentru suc din comerţ. Aveţi grijă, însă, să nu cumpăraţi nectar, ci suc. […]

Reteta jeleu de mere cu gin

Reteta jeleu de mere cu gin

Reteta jeleu de mere cu gin din: mere, fructe, zahar, gin. Ingrediente: 1000 g mere 500 g fructe de dracilă 1000 g zahăr gelifiant 1:1 4 cl gin     Mod de preparare: Se spală fructele de dracilă, se fierb cu puţină apă până se înmoaie şi se strecoară de suc printr-un şervet sau printr-o […]

Jeleu de zmeura cu scortisoara si cuisoare

Jeleu de capsuni cu petale de hibiscus

Jeleu de capsuni cu petale de hibiscus din: capsuni, apa, zahar, petale de hibiscus, lamai.   Ingrediente: 1,5 kg căpşuni 500 ml apă 1000 g zahăr gelifiant 1:1 1 mână de petale roşii de hibiscus 2 lămâi     Mod de preparare Jeleu de capsuni cu petale de hibiscus: Căpşunile se spală, se lasă să […]

Pretul la cacao si cafea

Jeleu de cafea cu lamaie

Jeleu de cafea cu lamaie din: cafea, apa, zahar, portocala, lamaie, scortisoara. Ingrediente: 4 linguri de cafea instant 1000 ml apă 500 g zahăr gelifiant 1 portocală 1 lămâie 1 beţişor de scorţişoară   Mod de preparare: Portocala se taie felii subţiri şi se dă în clocot împreună cu 1 l apă, coajă de lămâie […]

Jeleu de corcoduse

Jeleu de corcoduse cu Campari

Jeleu de corcoduse cu Campari din: corcoduse, morcovi, apa, zahar, lamaie, campari. Ingrediente: 700 g corcoduşe 300 g morcovi 500 ml apă 350 g zahăr gelifiant 3:1 sucul de la 1 lămâie 1 păhăruţ de Campari   Mod de preparare: Corcoduşele se taie jumătăţi şi se curăţă de sâmburi, iar morcovii de dau pe râzătoare […]

Gelatină din suc de fructe

Reteta jeleu de coacaze

Reteta jeleu de coacaze din: coacaze, apa, miere, gelifiant. Ingrediente: 500 g coacăze 500 ml apă 500 g miere 1 pachet gelifiant 3:1 pentru 1000 g fruct     Mod de preparare Reteta jeleu de coacaze: Puteţi lucra cu jumătate coacăze negre şi jumătate roşii, deoarece cele roşii singure vor avea o culoare pală. Nici […]

Jeleu cu fructe de soc

Jeleu cu fructe de soc

Jeleu cu fructe de soc din: suc de fructe, zahar. Ingrediente: 750 ml suc de fructe de soc 1000 g zahăr gelifiant 1:1       Mod de preparare: Fructele se storc în oala cu aburi, fără zahăr, şi din sucul obţinut se opreşte cantitatea indicată în reţetă. Aceasta se toarnă în cratiţă, se adaugă […]

Jeleu de scoruse cu suc de mere

Jeleu de scoruse cu suc de mere din: scoruse, zahar, apa, suc de mere. Ingrediente: 1000 g scoruşe 1000 g zahăr gelifiant 1:1 250 ml apă 250 ml suc de mere     Mod de preparare: Jeleu de scoruse cu suc de mere: Scoruşele se curăţă de codiţe şi se lasă la înmuiat peste noapte […]

Castraveciori murati cu dafin

Castraveciori murati cu dafin

Castraveciori murati cu dafin din: castraveciori, otet, apa, sare, zahar, marar, mustar, dafin. Ingrediente: castraveciori mici 1 parte oţet 3 părţi apă 1 lingură sare 1 lingură zahăr mărar proaspăt bobiţe de muştar foi de dafin piper negru boabe ceapă uscată, curăţată   Mod de preparare: Se pun castraveciorii in borcan şi se toarnă peste […]