Bulion de gogosari

Bulion de gogosari

Bulion de gogosari din: gogosari, sare. Ingrediente: gogosari 250 g sare Mod de preparare: Gogoşarii trebuie să fie proaspeţi; se curăţă de cotoare şi seminţe şi se trec prin maşina de tocat. In bulionul astfel obţinut se pun 250 g sare şi se bagă în borcane mari care se fierb 25 de minute. Acest tip […]

Bulion cu miere

Bulion de rosii aromat

Bulion de rosii aromat din: rosii, sare. Ingrediente: rosii sare Mod de preparare: Roşiile, bine coapte, se spală, se rup în două şi se pun într-o oală mare, smălţuită, adăugând şi puţină sare (un vârf de cuţit la 1 kg roşii). Se aşează oala pe foc şi se lasă să clocotească 5-10 minute. Se dă […]

Castraveţi în otet

Castraveti cornisor in otet

Castraveti cornisor in otet din: castraveti, marar, usturoi, boabe de mustar, otet, sare, piper, dafin, zahar. Ingrediente: castraveti frunze de vişin mărar usturoi hrean boabe de mustar 100 g sare 100 g zahăr foi de dafin boabe de piper otet Mod de preparare: Castraveţii se spală bine cu apă rece şi se lasă să se […]

Castraveti murati dietetici

Castraveti murati dietetici

Castraveti murati dietetici din: castraveti, hrean, usturoi, marar, cimbru. Ingrediente: castraveti hrean usturoi paine sau drojdie marar cimbru Mod de preparare: Se spală cam 40-50 de castraveţii, se scurg bine de apă şi se aşează într-un borcan până la jumătate din înălţimea lui. Printre ei se presară bucăţi de hrean şi căţei de usturoi. Se […]

Ciuperci cu sos alb

Ciuperci in untdelemn

Ciuperci in untdelemn din: ciuperci, sare, lamaie, ceapa, orez, untdelemn. Ingrediente: 300-400 g ciuperci sare zeama de lamaie o ceapa untdelemn orez   Mod de preparare: Se aleg 300-400 g ciuperci nu prea mari, foarte proaspete, albe şi tari. Se curăţă de pieliţe, li se scot codiţele, se spală în apă rece în care se […]

Ciuperci in otet

Ciuperci in otet

Ciuperci in otet din: ciuperci, sare, piper, otet. Ingrediente: ciuperci sare otet piper   Mod de preparare: Ciupercile să fie mici şi foarte proaspete, de preferinţă cele de cuiltură, cumpărate de la magazinele de specialitate. Li se scot codiţele, se curăţă, se freacă uşor cu puţină sare (20 g la 1 kg ciuperci) şi se […]

Ciuperci la borcan

Ciuperci la borcan din: ciuperci, lamaie, sare, otet, mustar, untdelemn. Ingrediente: ciuperci lamaie sare otet mustar untdelemn   Mod de preparare: Ciupercile se aleg, se curăţă, se spală la fel ca în reţeta ante­rioară, apoi se trec prin puţină zeamă de lămâie ca să rămână albe. Se opăresc apoi în apă clocotită cu sare (2% […]

Reteta de ciuperci marinate

Ciuperci in saramura

Ciuperci in saramura din: ciuperci, sare. Ingrediente: ciuperci sare     Mod de preparare: Ciupercile se aleg, se curăţă, se spală şi apoi se opăresc cinci-şase minute, după care se scot şi se aşează pe o sită să se scurgă bine. Se bagă apoi în borcane şi se toarnă deasupra apa în care au fost […]

Cele mai gustoase Muraturi

Cele mai gustoase Muraturi: Castraveti murati bulgaresti   Castraveti murati bulgaresti Ingrediente: 6 kg castraveţi 2 l oţet 8 l apă 2 cepe 10 linguri sare piper boabe de muştar Preparare: Se amestecă oţetul, apa, sarea şi se adaugă ceapa tăiată julien, piper şi boabe de muştar. Amestecul se pune în borcane şi se adaugă […]

Varza si rosii in otet

Conopida si morcov murate

Conopida si morcov murate din: conopida, morcovi, sare, boabe de muştar, foi de viţă, frunze de ţelină, mărar. Ingrediente: conopida morcovi sare boabe de muştar foi de viţă frunze de ţelină mărar uscat   Mod de preparare: Se iau trei părţi conopidă şi o parte morcovi. Se curăţă conopida şi se desface în bucheţele, se înlătură […]

Reteta conopida murata

Reteta conopida murata

Reteta conopida murata din: conopida. Ingrediente: conopida   Mod de preparare: Conopida proaspătă, bine îndesată, se desface în bucheţele, se curăţă de frunzuliţe şi i se taie cotoarele. Se spală bine şi se aşează pe o sită să se scurgă de apă, după care se opăreste cinci-şase minute în apă sărată. Se scot, se răcesc, se […]

Conopida sote

Conopida in suc de rosii

Conopida in suc de rosii din: conopida. Ingrediente: conopida       Mod de preparare: Se alege, se spala în apă rece, după care se opăreşte în apă clocotită patru-cinci minute. Se lasă să se scurgă, se aşează în borcane şi se toarnă deasupra sucul de roşii proaspăt pregătit. Se fierbe în bain-marie, în prima […]

Cele mai bune Muraturi

Cele mai bune Muraturi: Retete de ardei la otet   Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru.   Gogosari murati […]

Reteta conopida marinata

Reteta conopida marinata

Reteta conopida marinata din: conopida, otet, sare. Ingrediente: conopida otet sare     Mod de preparare: Se alege, se spală, se curăţă si se desface. Apoi bucheţelele se pun într-un vas cu apă şi sare, unde se lasă o jumătate de oră. Se scoate, se spală bine şi se lasă să se zvânte. Se opăreşte […]

Conopida murata cu marar

Conopida murata cu marar

Conopida murata cu marar din: conopida, sare, telina, marar, boabe de mustar. Ingrediente: conopida câteva frunze de ţelină un pachet boabe de muştar mărar uscat cu floare sare   Mod de preparare: Se alege, se spală, se curăţă, se desface apoi se pune într-un vas cu apă şi sare, unde se ţine o jumătate de […]

Gelatină din suc de fructe

Jeleu de merisoare

Jeleu de merisoare din: merisoare, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 kg menşoare 1 cană zahăr 1 lămâie     Mod de preparare: Cureţi merişoarele, le speli şi le pui la fiert într-un vas cu apă atât cât să le acopere. Le ţii 10-15 minute, le scurgi şi le pasezi. Le treci prin sită sau prin tifon […]

Dovlecei in suc de rosii

Dovlecei in suc de rosii

Dovlecei in suc de rosii din: dovlecei, suc de rosii. Ingrediente: dovlecei suc de rosii     Mod de preparare: Dovlecii se aleg şi se pregătesc ca mai sus; dacă sunt mai mari se taie în patru, pe lungime şi apoi pe lăţime, în bucăţi potrivit de mari (3-4 cm). Se spală, se scurg de […]

Dovlecei in untdelemn

Dovlecei in untdelemn

Dovlecei in untdelemn din: dovlecei, sare, piper, suc e rosii, ceapa, verdeata. Ingrediente: 2 kg dovlecei sare piper suc de rosii 3-4 cepe verdeata untdelemn   Mod de preparare: Se aleg 2 kg dovlecei tineri, proaspeţi şi nu prea mari şi se curăţă răzând uşor pieliţa de deasupra. Când dovleceii sunt mici, în floare, se […]

Pastai cu portocala

Fasole pastai in saramura

Fasole pastai in saramura din: fasole, sare. Ingrediente: fasole sare     Mod de preparare: Păstăile tinere, proaspete, se curăţă de capete şi de aţe şi se rup în două, pe lungime. Se pun într-un vas cu apă clocotită şi puţin sărată (1-2%) şi, după câteva clocote, se scot şi se lasă să se răcească. […]

Fasole verde in aluat cu bere

Fasole verde in sare

Fasole verde in sare din: fasole verde, sare, zahar. Ingrediente: 3 kg fasole verde 100 g sare 300 g zahar     Mod de preparare: Se curăţă 3 kg de fasole, se spală, se lasă să se scurgă de apă şi se adaugă la ea 300 g zahăr şi 100 g sare. Se pune într-un […]

Fasole verde in suc de rosii

Fasole verde in suc de rosii

Fasole verde in suc de rosii din: fasole, sare, suc de rosii. Ingrediente: fasole verde suc de rosii sare     Mod de preparare: Fasolea se alege, se curăţă şi se spală la fel ca şi pentru reţetele anterioare de conserve de fasole. Se opăreşte apoi în apă clocotită patru-cinci minute, sau se abureşte 15-20 minute, […]

Ghiveci la borcan

Ghiveci la borcan

Ghiveci la borcan din: bame, fasole, ardei, rosii, vinete, conopida, dovlecei, verdeata, suc de rosii. Ingrediente: bame fasole verde dovlecei tineri ardei graşi conopidă pătlăgele roşii pătlăgele vinete verdeţuri suc de rosii   Mod de preparare: După ce toate legumele au fost curăţate, spălate şi opărite, se aşează în borcane, în proporţii egale, având grijă […]

Gogonele în saramură

Patlagele murate

Patlagele murate din: patlagele, boabe de mustar, marar, usturoi, sare, morcovi. Ingrediente: patlagele boabe de muştar crenguţe de mărar uscat cu floare morcovi usturoi sare   Mod de preparare: Pătlăgele verzi se spală bine, li se rup codiţele şi se lasă să se scurgă de apă. In borcane se presară mai întâi un pachet cu […]

Gogosari în otet

Reteta gogosari in otet

Reteta gogosari in otet din: gogosari, boabe de mustar, otet, sare, piper, miere, zahar, dafin. Ingrediente: gogosari boabe de muştar frunze de vişin şi de ţelină otet o lingură de sare o lingură de miere o lingură de zahăr una-două foi de dafin câteva boabe de piper   Mod de preparare: Se aleg, se spală, iar […]

Gogosari in otet cu dafin

Gogosari in otet cu dafin

Gogosari in otet cu dafin din: gogosari, sare, untdelemn, otet, dafin, piper, hrean, conopida, boabe de mustar, zahar. Ingrediente: gogosari 3 linguri sare 20 ml untdelemn 25 bucăţi zahăr 2-3 foi de dafin câteva boabe de piper hrean conopida boabe de muştar frunze de vişin   Mod de preparare: Se prepară oţetul adăugând, la un […]

Muraturi

Gogosari murati in otet

Gogosari murati in otet din: gogosari, otet, zahar, untdelemn, sare, dafin, piper, mustar.   Ingrediente: 50-60 gogoşari un litru oţet de 9° 250 g zahăr 260 ml untdelemn 2 linguri sare 2-3 foi de dafin câteva boabe de piper boabe de muştar câteva frunze de vişin   Mod de preparare: Gogoşarii rămaşi, pătaţi sau loviţi, […]

Gulii călite

Gulii in suc de rosii

Gulii in suc de rosii din: gulii, sare, suc de rosii. Ingrediente: gulii sare suc de rosii     Mod de preparare: Se aleg guliile sănătoase şi proaspete, se curăţă de coajă, se spală şi se opăresc în apă clocotită cu sare, 10-15 minute. Guliile mici se pot opări întregi, iar cele mai mari se […]

Mazăre bătută cu usturoi, ceapa si cartofi

Conserve cu mazare

Conserve cu mazare din: mazare. Ingrediente: mazare     Mod de preparare: Se alege mazăre cu boabele mici. Se scot boabele din păstăi, se spală şi se opăresc în apa sărată timp de patru-cinci minute, în timp ce fierbe apa, se curăţă spuma ce s-a format la suprafaţă. Bobul de mazăre se consideră suficient de […]

Salata de mazare cu nuci si migdale

Mazare in sare

Mazare in sare din: mazare, sare, zahar. Ingrediente: 1 kg mazare boabe 20 g sare 100 g zahar     Mod de preparare Mazare in sare: Boabele se curăţă fără a le spăla. Intr-un vas foarte curat se aşează 1 kg mazăre boabe, la care se adaugă 250 g sare şi 100 g zahăr tos. […]

Penne cu manatarci si parmezan

Manatarci in untdelemn

Manatarci in untdelemn din: manatarci, rosii, ceapa, untdelemn, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1 kg mânătărci 5 cepe 500 ml untdelemn 2 kg roşii sare piper suc de rosii verdeata   Mod de preparare: Se aleg mânătărci proaspete, se curăţă de codiţe, se spală şi se lasă pe o sită să se scurgă bine de apă. […]

Morcovi in saramura

Morcovi in saramura

Morcovi in saramura din: morcovi, sare. Ingrediente: morcovi sare     Mod de preparare: Morcovii tineri, nu prea mari, proaspeţi, foarte sănătoşi, se spală bine, se curăţă şi, dacă sunt mai mici se lasă întregi, când sunt însă mai mari, se taie în două. Se spală, se scurg de apă şi se opăresc 15 minute. […]

Morcovi cu fructe

Morcovi uscati

Morcovi uscati din: morcovi, apa, sare. Ingrediente: morcovi apa sare     Mod de preparare: Pentru uscat se aleg morcovii cu rădăcinile mai mici şi mai intens colorate, întrucât sunt mai fragezi şi mai gustoşi. Se curăţă de pieliţe, se spală şi se taie în felii subţiri, după care se opăresc în apa clocotită, sărată […]