muraturi

Reteta vinete in bulion

Reteta vinete in bulion din: vinete, sare, bulion. Ingrediente: vinete sare untdelemn bulion   Mod de preparare: Vinetele să fie bine coapte. Se vor curăţa la fel ca pentru oricare altă conservă de vinete. Apoi se taie în felii rotunde groase de 6-7 mm şi se aşează într-un vas, presărate cu sare, unde se lasă […]

Vinete in untdelemn

Vinete in untdelemn

Vinete in untdelemn din: vinete, rosii, untdelemn, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 6 kg vinete 1 litru untdelemn 3 kg roşii usturoi câteva legături pătrunjel sare şi piper   Mod de preparare: Vinetele se curăţă la fel ca şi pentru celelalte conserve de vinete, se taie felii groase de 1 cm, care se aşează într-un […]

Varza murata cu orez

Varza tocata murata

Varza tocata murata din: varza, apa, sare, marar, hrean. Ingrediente: varza apa sare marar hrean   Mod de preparare: Varza să fie foarte proaspătă, pentru că aşa are mai multă apă. Se pot folosi şi cele înfoîate, cu frunzele rare. Se aruncă frunzele de deasupra şi se toacă mărunt restul verzei. Se aşează îm borcan […]

Varza rosie murata cu telina

Varza rosie murata cu telina din: varza, marar, telina, hrean, boabe de mustar, sare. Ingrediente: varza marar telina hrean boabe de mustar sare apa   Mod de preparare: Varza rosie murata cu telina din: varza, marar, telina, hrean, boabe de mustar, sare.: Se aleg verze tari, îndesate bine, însă cu frunze subţiri. Se curăţă cele […]

Varza acra cu morcovi si hrean

Varza murata la borcan

Varza murata la borcan din: varza, marar, hrean, sare. Ingrediente: varza marar hrean sare apa       Mod de preparare: Se curăţă varza, se taie în sferturi şi se aşează în borcane, bine îndesată, în aşa fel încât să nu rămână goluri. Deasupra se pune mărar uscat cu floare, iar printre rânduri bucăţi de […]

Varza murata cu porumb

Varza murata cu porumb

Varza murata cu porumb din: varza, marar, hrean, porumb, sare. Ingrediente: varza marar hrean porumb sare   Mod de preparare: Se alege varză frumoasă, se desface în frunze, se spală şi se lasă să se scurgă de apă. In borcanul bine spălat şi scurs, se aşează, la fund, mărar uscat cu floare, apoi frunză peste […]

Varza murata cu orez

Varza murata dietetica

Varza murata dietetica din: varza, drojdie, hrean, marar, cimbru. Ingrediente: 3 kg varză 15 g drojdie de bere 2-3 rădăcini de hrean mărar uscat cimbru   Mod de preparare: Se curăţă varza şi se toacă mărunt. Se aşează jumătate din cantitate într-un borcan şi se îndeasă bine. Se sfărâmă drojdia de bere, se aşează într-un […]

Compot de mere cu stafide

Compot raw pentru diabetici

Compot raw pentru diabetici din: pere, capsune, banane, lamaie. Ingrediente: 4 pere bine coapte 12 căpşune 2 banane 1 lămâie   Mod de preparare: Curăţaţi perele, scoateţi sâmburii. Curăţaţi ba-nanele. Scoateţi codiţa la căpşune. Tăiaţi totul în bucăţi şi puneţi în bolul mixerului împreună cu zeama de lămâie. Daţi totul la mixer până obţineţi un […]

Compot de mere cu sofran si fistic

Compot de mere cu sofran si fistic

Compot de mere cu sofran si fistic din: mere, sofran, zahar de mesteacan. Ingrediente: 1 kg mere Reinette 1/2 capsulă de şofran 1 lingură zahăr de mesteacăn   Mod de preparare: Curăţaţi merele, scoateţi-le cotorul şi sâmburii, apoi tăiaţi-le cuburi. Puneţi-le într-o cratiţă cu puţină apă şi zahăr pe fund, acoperiţi şi lăsaţi la foc […]

Murături asortate. Cinci moduri simple de a prepara murături

Murături asortate. Cinci moduri simple de a prepara murături: sunt o combinație delicioasă de legume, iar prepararea lor poate fi simplă și rapidă. Aceste rețete sunt ideale pentru sezonul rece, când legumele sunt proaspete și ușor de conservat. Iată cinci moduri simple de a prepara murături asortate, fiecare aducând un gust unic și delicios mesei […]

Muraturi Gustoase

Muraturi Gustoase

Muraturi Gustoase: Retete de muraturi simple Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase. Reteta zilei: […]

Dulceata cu pepene galben

Dulceata cu pepene galben

Dulceata cu pepene galben din: pepene, zahar, vanilie, coniac, lamaie. Ingrediente: 1 kg pepene galben 500 g zahăr tos 3 linguri cu coniac 1 păstaie de vanilie zeama de la o lămâie   Mod de preparare: Scobeşte cu o cupă mică miezul de pepene. Pune-l într-o cratiţă, cu zeama de lămâie, zahărul, vanilia şi alcoolul. […]

Dulceata de afine

Reteta dulceata de afine

Reteta dulceata de afine din: afine, zahar, vanilie. Ingrediente: 1 kg afine 800 g zahăr 1 păstaie de vanilie   Mod de preparare: Curăţă de eventualele codiţe şi spală afinele în mai multe ape. Pune-le într-o cratiţă smălţuită, adaugă miezul de păstaie, zahărul şi amestecă. După 2-3 ore, timp în care s-a lăsat zeama, pune […]

Visine la conserva

Visine la conserva din: visine, zahar, aspirina. Ingrediente: 4 kg vişine 2 kg zahăr 8 aspirine       Mod de preparare Visine la conserva: Spală fructele şi scoate-le sâmburii. Presară zahărul deasupra, adaugă aspirinele pisate foarte bine şi miezul de vanilie, amestecă uşor să nu zdrobeşti fructele şi lasă-le la frigider până se topeşte […]

Vişine conservate pentru prăjituri

Visine conservate pentru iarna

Visine conservate pentru iarna din: visine, zahar, vanilie, rom. Ingrediente: 1 kg vişine 400 g zahăr brun 1 păstaie de vanilie 100 ml rom/coniac/votcă   Mod de preparare: Spală fructele şi scoate-le sâmburii. Presară zahărul deasupra, adaugă miezul de vanilie, amestecă uşor ca să nu zdrobeşti fructele şi lasă-le aşa peste noapte, acoperite, la temperatura camerei […]

Murături asortate. Sapte moduri simple de a prepara murături

Murături asortate: Reteta zilei: Mix de muraturi cu ardei iute Mix de muraturi cu ardei iute din: morcovi, telina, ardei gras, conopida, masline, ardei iute, sare, apa, otet, condimente, zahar. Ingrediente: 1/2 kg morcovi, curatati si feliati . 1/2 telina, taiata bucati 2 ardei gras rosii, taiati cuburi 1/2 conopida, rupta buchetele ½ kg masline, […]

Sos de roşii

Reteta zilei: Sos de rosii coapte

Sos de rosii coapte din: rosii, ulei de masline, sare, zahar.   Ingrediente:  2 kg rosii 2 lingurițe de ulei de măsline 3 1/4 lingurite sare 3 3/4 lingurite zahar 2 linguri ulei de masline     Mod de preparare: Sterilizați borcanele. Se incalzeste cuptorul la 200C. Într-un bol mare, amestecati rosiile cu 2 lingurite […]

Beneficiile socului

Dulceata de fructe de soc

Dulceata de fructe de soc din: fructe de soc, zahar, apa, suc de lamaie. Ingrediente: un kg fructe de soc un kg zahăr 150 ml apă 3 linguri suc de lămâie   Mod de preparare: Se rup fructele de soc negru de pe crenguţe, se trec prin jet de apă rece şi se lasă jumătate […]

Compot de coacaze rosii

Dulceata de fragi si coacaze rosii

Dulceata de fragi si coacaze rosii din: coacaze rosii, fragi, zahar, lamaie. Ingrediente: 500 g coacăze roşii 500 g fragi un kg zahăr sucul unei jumătăţi de lămâie   Mod de preparare: Se pun fructele gata curăţate în cratiţa de dulceaţă şi se lasă 10 minute la foc mic. Se adaugă zahărul, sucul de lămâie […]

Compot de capsuni

Compot de capsuni

Compot de capsuni din: capsuni, zahar, vanilie, coaja de lamaie, apa. Ingrediente: 200 g căpşuni 1 lingură zahăr vanilie coajă de lămiie sau portocală 1/2 pahar de apă     Mod de preparare: Se curăţă căpşunile proaspete şi se pun într-o compotieră de porţelan. Din zahăr, apă şi aromă se prepară un sirop care se […]

Compot de iarna cu fructe si nuci

Compot de fructe asortate

Compot de fructe asortate din: cirese, visine, zmeura, zahar, apa.   Ingrediente: 2 linguri cireşe albe 1 lingurâ vişine 2 linguri zmeură sau câpşuni 1 lingurâ zahăr, vanilie sau coajâ de lămîie 1 pahar apâ     Mod de preparare: Se pune zahărul cu apa la fiert şi, cand clocoteşte, se adaugă aroma, vişinele şi […]

Piure de gutui

Gelatina de gutui

Gelatina de gutui din: gutui, zahar, gelatina, apa. Ingrediente: 2 gutui 100 g zahăr 2 foi gelatină 2-3 pahare apă     Mod de preparare: Se spală gutuile şi se curăţă de coajă, samburi şi partea lemnoasă. Acestea din urmă se pun la fiert cu apa şi zahărul. Cand sunt aproape fierte, se strecoară şi […]

Gelatină din suc de fructe

Gelatina de coacaze rosii

Gelatina de coacaze rosii din: coacaze, apa, zahar, foi de gelatina. Ingrediente: 200 g coacăze roşii 3 linguri de zahăr 1/2 pahar apă 2 foi de gelatinâ       Mod de preparare: Se curăţă coacăzele şi se spală în mai multe ape. Se strivesc şi se storc prin tifon. Sucul obţinut se amestecă cu […]

Compot de fructe deshidradate

Compot de fructe deshidradate

Compot de fructe deshidradate din: smochine uscate, sirop de agave, sare, vanilie, scortisoara, apa. Ingrediente: o ceaşcă de smochine uscate, sau altele dintre fructele dumneavoastră deshidratate favorite una-două linguri de sirop de agave (după gust) un sfert de linguriţă de sare un vârf de linguriţă de esenţă de vanilie o jumătafe de linguriţă de scorţişoară […]

Compot de caise intregi

Compot de fructe proaspete

Compot de fructe proaspete din: sirop de agave, fructe, scortisoara, vanilie. Ingrediente: o lingură de sirop de agave, după nevoie o ceaşcă de fructe proaspete, mărunţite (cum ar fi: prune, caise sau piersici) un vârf de linguriţă de scorţişoară un vârf de linguriţă de esenţă de vanilie   Mod de preparare: Presăraţi siropul de agave […]

Reteta compot de piersici

Reteta compot de piersici

Reteta compot de piersici din: piersici, zahar, vanilie, apa. Ingrediente: 150 g piersici (coapte) 1 lingură zahăr vanilie 1 pahar apă     Mod de preparare: Se pune apa cu zahărul şi vanilia la fiert şi cînd dă in clocot, se pun piersicile întregi, spălate şi se lasă să fiarbă pană se înmoaie, fără să […]

Cum se prepara Dulceata de piersici (VIDEO)

Cum se prepara Dulceata de piersici – Dulceața de piersici este una dintre cele mai iubite rețete tradiționale, fiind perfectă pentru a captura dulceața verii în borcane pe care să le deschizi în zilele reci de iarnă. Piersicile, cu textura lor fină și aroma inconfundabilă, se transformă într-o dulceață catifelată și parfumată, care poate fi […]

Dulceata de vinete cu nuci

Cum se prepara Dulceata de nuci verzi (VIDEO)

Cum se prepara Dulceata de nuci verzi – Nucile verzi, culese în stadiul lor de maturitate incompletă, oferă o aromă distinctă și o textură delicată care le transformă într-o delicatesă apreciată. Acest desert rafinat necesită o atenție specială la fiecare etapă, de la recoltarea nucilor până la fierberea finală în siropul aromat. Rezultatul este un […]

Reteta compot de struguri

Reteta compot de struguri din: struguri, zahar, apa, vanilie.   Ingrediente: 150-200 g struguri boabe 1 lingurâ zahăr 1 pahar de apă vanilie     Mod de preparare: Se pune la fiert apa cu zahărul şi vanilia şi cînd clocoteşte, se adaugă boabe de struguri spălate, care se lasă să fiarbă 8-10 minute. Se serveşte […]

Masline_murate_cu_fenicul

Masline murate cu fenicul

Masline murate cu fenicul din: masline, fenicul, verdeata, coriandru, usturoi, ulei, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 200 g măsline verzi la borcan 75 g fenicul verdeaţă de fenicul 6 boabe de coriandru 1 căţel de usturoi 1 lingură de ulei de măsline 1 lingură de zeamă de lămâie sare piper   Mod de preparare: […]

Dulceaţă de toporaşi

Cum se prepara Dulceata de coacaze rosii (VIDEO)

Dulceata de coacaze rosii: Ingrediente: 1 kg coacăze curăţate de pe ciorchine 1 kg zahăr sucul de la 1 lămâi Cum se prepara Dulceata de coacaze rosii: Pofta buna! Poate te intereseaza si: Dulceata de cirese sau de visine Dulceata de cirese sau de visine din: fructe, zahar, lamaie, vanilie. Ingrediente: 1,3 kg fructe 1 […]