Gogosari umpluti cu peste la cuptor

Gogosari copti cu usturoi

Gogosari copti cu usturoi din: gogosari, zahar, ulei, otet, usturoi.   Ingrediente: 7-8 gogoşari pentru un borcan de 800 g zahăr ulei oţet usturoi Mod de preparare: Se curăţă gogoşarii de cotoare, seminţe şi vi­nişoare, având grijă să nu fie perforaţi. în fieca­re gogoşar se pune 1 linguriţă de zahăr, 1 linguriţă de ulei, 1 […]

Prune murate cu scortisoara

Prune murate cu scortisoara

Prune murate cu scortisoara din: prune, otet, zahar, scortisoara, piper. Prunele sunt o sursă excelentă de fibre, atât solubile, cât și insolubile. Fibrele sunt esențiale pentru sănătatea digestivă și pentru menținerea unui tranzit intestinal regulat. Prunele au conținut caloric redus, făcându-le o alegere potrivită pentru persoanele care doresc să controleze greutatea corporală. Aceste fructe conțin […]

Usturoi murat

Reteta zilei: Ardei iuti cu usturoi murati

Ardei iuti cu usturoi murati din: ardei iuti, usturoi, otet, apa, sare, zahar.   Ingrediente:  12 ardei iuti 1 cățel de usturoi, curatat si feliat 3 cesti de otet 2 cesti de apa 2 linguri de sare 1 lingură de zahăr       Mod de preparare: Spalati si feliati ardeii. Într-un vas mediu se […]

Crap marinat prajit

Peste marinat in ulei

Peste marinat in ulei din: ulei, otet, lamaie, piper, dafin. Poate te intereseaza si: Peste marinat cu ceapa Peste marinat in vin Peste marinat cu salata   Ingrediente: 2 cani ulei 1 ceaşcă oţet zeamă de lămâie boabe de piper foi de dafin Mod de preparare: Peştele se spală, se curăţă şi se aşază în […]

bucăţi ghimbir 6 lamai Mod de preparare: Se pun pe foc 240 ml apă, 200 g zahăr, 1 pliculeţ zahăr vanilat Bourbon şi 2 bucăţi ghimbir tăiate rondele. Se dă într-un clocot, se strecoară şi se dă la frigider. Inainte de servire, se adaugă sucul de la 6 lămâi şi se pune în pahare cu gheaţă şi sifon. Savurati!

Zacusta de peste

Zacusta de peste din: peste, morcovi, ceapa, castraveti murati, bulion, masline, ulei, vin, cimbru, dafin, patrunjel, zahar, piper, sare. Ingrediente: 1 kg de peşte 5 morcovi 5 cepe 8 castraveţi mu­raţi 5 linguri de bulion 100 g măsline ulei 1 pahar de vin cimbru foi de dafin 1 legătură de pătrunjel zahăr sare piper Mod […]

Ardei caliti

Ardei grasi pentru umplut in bulion

Ardei grasi pentru umplut in bulion din: ardei grasim bulion, conservant. Ingrediente: 2 kg ardei graşi bulion conservant Mod de preparare: Se spală ardeii, se scot cotoarele şi se pun la fiert 1-2 minute, pentru înmuiere. Se strecoară şi se aşază în borcane. Se toarnă bulion proaspăt preparat, încă fierbinte, în borcane, până acope­ră ardeii, […]

Legume in ulei

Legume in ulei

Legume in ulei din: vinete, dovlecei, ardei, ceapa, usturoi, ulei, lamaie, cimbru, sare, piper.   Ingrediente: 2 vinete 3 dovlecei 5 ardei 3 cepe  5-6 căţei de usturoi 1/2 l ulei 4 lămâi cimbru sare piper Mod de preparare: Vinetele şi dovleceii se taie rondele mari, se sărează, se lasă la scurs o oră. Se […]

Conserve cu suc de rosii

Conserve cu suc de rosii

Conserve cu suc de rosii din: rosii, aspirina, sare. Ingrediente: 5 kg roşii aspirină sare Mod de preparare: Roşiile se spală, se usucă şi se taie bucăţi. Se dau prin maşina de bulion de 2-3 ori. Pasta ob­ţinută se pune la fiert cu 5 linguri de sare. Sucul de roşii este gata când nu se […]

Castraveti in saramura cu marar

Castraveti cu morcov in otet

Castraveti cu morcov in otet din: castraveti, morcov, dafin, piper, apa, otet, sare, busuioc, zahar, marar, hrean.   Ingrediente: castraveţi 1 morcov foi de dafin boabe de piper apă oţet sare busuioc mărar zahăr hrean     Mod de preparare: Castraveţii se spală, se aranjează în borcan, se adaugă busuiocul, tulpini de mărar uscat, foile […]

Shallots in vinegar

Ceapa in otet

Ceapa in otet din: ceapa, dafin, seminte de mustar, coriandru, ardei iuti, otet, sare. Ingrediente: 1 1/2 kg ceapă mică 3-4 foi de dafin 4 linguriţe seminţe de muştar 1 linguriţă coriandru 2-3 ardei iuţi oţet sare Mod de preparare: Ceapa se curăţă de coajă, se pune într-un lighean. Deasupra se toarnă apă, până se […]

Salata dulce de gogosari

Gogosari cu vinete

Gogosari cu vinete din: gogosari, vinete, masline, usturoi, otet, zahar, sare. Ingrediente: 3 kg gogoşari 4 kg vinete 1/2 kg măsline 5-6 căţei de usturoi oţet zahăr sare Mod de preparare: Vinetele se spală, se taie rondele groase. Go­goşarii se curăţă, se taie fideluţă şi usturoiul se taie felii subţiri. Vinetele se prăjesc pe ambele […]

Gem simplu de zmeura

Reteta zilei: Gem de zmeura

Gem de zmeura din: zmeura, suc de lamaie, zahar.   Ingrediente:  3 cani zmeură sucul de la 1/2 lamaie 1 cană de zahăr         Mod de preparare: Adaugati 2 1/2 cani zmeura într-o sita pe care ati pus-o intr-un bol. Cu ajutorul unei spatule apăsati zmeura, astfel incat pulpa sa iasa prin […]

Pepene murat

Pepeni murati

Pepeni murati din: pepeni, frunze de telina, sare. Ingrediente: pepeni mici frunze de ţelină sare Mod de preparare: Pepenii se spală, se aşază în borcan, se adau­gă frunzele de ţelină şi se toarnă saramura (la un litru de apă, o lingură de sare cu vârf). Se închid borcanele.   Pofta buna!

Suc de rosii

Rosii cu hrean

Rosii cu hrean din: rosii, hrean, usturoi, zahar, sare. Ingrediente: 1 kg roşii 100 g hrean 100 g usturoi zahăr sare Mod de preparare: Roşiile şi hreanul se dau prin maşina de to­cat, usturoiul se pisează, se adaugă după gust sarea şi zahărul. Se amestecă foarte bine totul, apoi se pune în borcane.     […]

Desert rapid cu prune si budincă de vanilie

Prune in otet

Prune in otet din: prune, otet, zahar, scortisoara, piper. Ingrediente: 3 kg prune de toamnă 1/2 l oţet 250 g zahăr scorţişoară boabe de piper Mod de preparare: Prunele se spală şi se aşază în borcan. Oţetul se fierbe cu 100 ml de apă, împreună cu celelalte ingrediente. Se toarnă clocotit peste prune, având grijă […]

Gogonele cu morcov si sfecla

Gogonele cu morcov si sfecla

Gogonele cu morcov si sfecla din: gogonele, telina, morcovi, usturoi, ardei capia, sfecla rosie, porumb, telina. Ingrediente: 5 kg gogonele 1 ţelină 4-5 morcovi usturoi 4-5 ardei capia 1 sfeclă roşie 10 boabe de porumb frun­ze de ţelină Mod de preparare: Gogonelele se spală, se aşază în borcan şi printre ele se adaugă felii’de ţelină, […]

Gogosari cu chimen

Gogosari in otet diluat

Gogosari in otet diluat din: gogosari, dafin, piper, boabe de mustar, otet, apa, sare, frunze de telina, zahar, ulei, miere, hrean.   Reteta gogosari in otet Gogosari in otet cu chimen Gogosari in otet cu usturoi si frunze de telina   Ingrediente: 5 kg gogoşari foi de dafin boabe de piper boabe de muştar oţet […]

Ardei caliti

Ardei grasi pentru umplut

Ardei grasi pentru umplut din: ardei, sare. Ingrediente: 5 kg ardei 1 kg sare Mod de preparare: Ardeii se spală, se curăţă de seminţe şi codiţe, se lasă la scurs. Se presără sarea şi se lasă de pe o zi pe alta. Se aranjează în borcane şi deasupra se toarnă zeama pe care şi-au lăsat-o. […]

Fasole verde cu sare

Fasole verde cu sare din: fasole verde, sare. Ingrediente: 5 kg fasole verde 1 kg sare Mod de preparare: Fasolea se spală, se curăţă, se lasă la scurs. presară sare şi se lasă la înmuiat de pe o zi pe alta. aranjează în borcane şi deasupra se toar­nă zeama pe care şi-au lăsat-o. închid borca­nele. […]

Peste marinat cu ceapa

Peste marinat cu ceapa din: peste, ceapa, morcov, cimbru, otet, dafin, zahar, ulei, sare, piper, boabe de mustar. Ingrediente: 2 kg de peşte 1 ceapă 1 morcov 1/2 l oţet cimbru foi de dafin zahăr ulei sare piper boabe de muştar Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi de intestine. Se […]

Sfeclă roşie în otet

Sfecla marinata

Sfecla marinata din: sfecla, zahar, piper, otet. Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie zahăr boabe piper oţet Mod de preparare: Sfecla se spală, se fierbe în coajă până se fier­be pe jumătate. Apoi se răceşte, se curăţă de coa­jă, se taie în cubuleţe sau feliuţe, se pune în bor­cane. Se prepară o marinată din: 1l apă, […]

Muraturi la bidon

Legume asortate in otet

Legume asortate in otet din: gogonele, castraveti, conopida, morcovi, otet, sare, zahar, piper. Ingrediente: 500 g gogonele mici 500 g castraveţi mici 500 g conopidă 500 g morcovi oţet sare zahăr boabe de piper   Mod de preparare: Legumele se spală, se curăţă, conopida se desface buchetele, morcovii se taie rondele. Se lasă să se scurgă […]

Sarmale din legume

Frunza de vita pentru sarmale

Frunza de vita pentru sarmale din: frunze de vita, sare. Ingrediente: frunze de viţă sare   Mod de preparare: Se culeg frunze de viţă în lunile mai-iunie, se spală şi se rulează în suluri. Se pun în borcan şi peste ele se toarnă saramura (la un litru de apă o lingură cu vârf de sare). […]

Gogosari umpluti cu conopida in otet

Gogosari si conopida in otet – usor de preparat

Gogosari si conopida in otet din: gogosari, conopida, morcovi, telina, dafin, otet, piper, apa, sare, frunze de telina, hrean, ulei, zahar.   Ingrediente: 5 kg gogoşari 1 conopidă mare 1 kg morcovi 2 ţeline foi de dafin otet boabe de piper apă sare frunze de felină hrean 1 ceaşcă de ulei zahăr Mod de preparare: Gogoşarii […]

Marinata de peste in otet

Peste marinat in vin

Peste marinat in vin din: peste, vin, otet, dafin, ulei, piper. Poate te intereseaza si: Peste marinat cu salata Peste marinat la tigaie Cum se prepara Salata cu peste marinat (video)   Ingrediente: 2 kg de peşte sărat 1 cană de vin 2 căni de oţet foi de dafin ulei piper Mod de preparare: Peştele […]

Ketchup cu usturoi

Ketchup cu usturoi

Ketchup cu usturoi din: rosii, ceapa, ardei, usturoi, hrean, boia, zahar, sare, piper. Ingrediente: 3 kg roşii 1/2 kg ceapă 1 kg ardei 2 morcovi 4-5 că­ţei de usturoi hrean boia de ardei iute zahăr sare piper   Mod de preparare: Roşiile se spală, se usucă şi se taie bucăţi. Se dau prin maşina de […]

Masline in otet

Masline in otet

Masline in otet din: masline, dafin, lamaie, otet, ulei, piper.   Ingrediente: 1 kg măsline 3 foi de dafin 3 felii de lămâie 1 pa­har de oţet 1/2 pahar ulei boabe de piper Mod de preparare: Măslinele se spală, se scurg şi se pun într-un castron împreună cu foile de dafin şi feliile de lămâie. […]

Gogosari umpluti cu varza

Gogosari umpluti cu varza

Gogosari umpluti cu varza din: gogosari, varza, morcovi, dafin, piper, boabe de mustar, otet, apa, sare, frunze de telina, ulei, hrean. Ingrediente: 3 kg gogoşari 2 verze 4-5 morcovi foi de dafin boabe de piper boabe de muştar oţet apă sare frun­ze de ţelină zahăr ulei hrean Mod de preparare: Gogoşarii se spală, se curăţă […]

Castraveţi în saramură

Castraveti cu busuioc in saramura

Castraveti cu busuioc in saramura din: castraveti, apa, sare, busuioc, marar, ardei iute. Ingrediente: castraveţi apă sare busuioc mărar ardei iute   Mod de preparare: Castraveţii se spală, se aranjează în borcan, se adaugă busuiocul, tulpini de mărar uscat, ardei iute. Se adaugă saramura (la un litru de apă o lingură cu vârf de sare) […]

Fasole verde simpla

Fasole verde conservata

Fasole verde conservata din: fasole, frunze de telina si patrunjel, sare, aspirina. Ingrediente: 2 kg fasole verde frunze de ţelină şi pătrunjel sare aspirină Mod de preparare: Fasolea se spală, se curăţă şi se fierbe în apă clocotită cu sare, la care se adaugă frunze de ţe­lină şi pătrunjel. Fasolea se scurge, se ăşază în […]