Sos Worcester

Reteta zilei: Sos Worcestershire

Sos Worcestershire din: usturoi, otet de mere, sos de peste, miere, melasa, pasta tamarin, praf de capa, praf de chili, cuisoare.   Ingrediente:  1 cățel de usturoi decojit 1/2 ceasca otet de mere 2 linguri de sos de pește 2 linguri de miere 1 lingura melasa 1 lingura pasta tamarin 1/2 linguriță praf de ceapa […]

Cum se prepara Dulceata de capsuni (VIDEO)

Cum se prepara Dulceata de capsuni – Dulceața de căpșuni este una dintre cele mai iubite și apreciate delicatese de vară. Preparată din căpșuni proaspete, bine coapte, această dulceață captează perfect esența sezonului cald. Ingrediente Căpșuni: 1 kg de căpșuni proaspete, bine spălate și curățate de codițe. Alegerea fructelor coapte și sănătoase este esențială pentru […]

Ciuperci marinate in otet

Ciuperci marinate in otet din: ciuperci, otet, ulei, sare, boabe de mustar. Ingrediente: 1 kg ciuperci tinere oţet ulei sare boabe de muştar   Mod de preparare: Ciuperci marinate in otet: Ciupercile se curăţă, se spală şi li se rup pi­cioruşele. pun la fiert în apă cu sare, se scurg după ce au fiert şi […]

Morcovi in saramura

Reteta zilei: Morcovi murati cu usturoi si marar

Morcovi murati cu usturoi si marar din: morcovi, usturoi marar, sare de mare, apa.     Ingrediente:  6 morcovi 3 catei usturoi curatat si zdrobit 1 lingura marar proaspat tocat 2 linguri sare de mare apă       Mod de preparare: Se pun cateii de usturoi zdrobit, mărar, sare de mare și morcovii într-un […]

Cum se prepara Peltea de zmeura (VIDEO)

Cum se prepara Peltea de zmeura – potrivita pentru a aduce un strop de dulceata si savoare in orice moment al zilei. Aceasta reteta traditionala transforma fructele de zmeura intr-un desert rafinat si delicios, ideal pentru a fi servit pe paine prajita sau ca topping pentru diferite deserturi. Pe langa gustul sau inconfundabil, pelteaua de […]

Reteta ciuperci marinate

Reteta ciuperci marinate din: ciuperci, apa, vin, otet, ceapa, usturoi, ulei, pasta de tomate, busuioc. Ciupercile conţin diferite glucide care au demonstrat acţiuni benefice asupra sănătăţii. Ele au în compoziţie fibre alimentare care joacă un rol important în reglarea tranzitului intestinal şi prevenirea constipaţiei. Un alt compus al ciupercilor este amidonul rezistent, un tip de […]

Cum se prepara Ardei copti pentru iarna (VIDEO)

Ardei copti pentru iarna: Ingrediente: 2 kg ardei capia roşu 1-2 ardei iuţi sare oţet din vin ulei de porumb sau de floarea soarelui Cum se prepara Ardei copti pentru iarna:   Pofta buna!  

Dulceata de zmeura proaspata

Reteta dulceata de zmeura

Reteta dulceata de zmeura din: zmeura, zeama de lamaie, zahar, gelfix.   Ingrediente: 1 kg zmeură curăţată zeama de la o jumătate de lămâie  500 g zahăr 1 plic Gelfix Extra     Mod de preparare: Speli bine zmeura şi o pui la scurs. Jumătate din fructe le zdrobeşti, le pui într-o cratimă şi le […]

Ceapa rosie murata

Reteta rapida: Ceapa rosie murata

Ceapa rosie murata din: ceapa, otet, zahar. Ingrediente: ceapa otet zahar     Mod de preparare: Feliaza subţire 2 cepe roşii şi pune-le într-un bol termorezistent. Acoperă-le cu apă fierbinte şi lasă-le deoparte 10 minute. Scurge-le bine, apoi adaugă 2 linguri de oţet de vin alb sau oţet de mere şi 2 linguri de zahăr. […]

dulceata de caise cu lamaie

Reteta dulceata de caise

Reteta dulceata de caise din: caise, zahar, zeama de lamaie, gelfix. Ingrediente: 2 kg caise  2 kg zahăr  50 ml zeamă de lămâie  2 plicuri Gelfix Clasic   Mod de preparare: Speli şi cureţi caisele de sâmburi, după care le tai bucăţele. Le cântăreşti ca să ai 2 kg. Le pui într-o oală cu zeama […]

Gem de fructe de padure

Reteta dulceata de mure

Reteta dulceata de mure din: mure, zeama de lamaie, zahar, gelfix.   Ingrediente: 2 kg mure  zeama de la o jumătate de lămâie  700 g zahăr  2 plicuri Gelfix Super     Mod de preparare Reteta dulceata de mure: Speli bine murele, le cureţi de codite şi le pui la scurs. Aşezi în cratima de […]

Dulceata de agrise

Reteta dulceata de agrise

Reteta dulceata de agrise din: agrise, gelifiant cu fructoza. Ingrediente: 1 kg agrişe 1 pachet Gelifiant cu fructoză     Mod de preparare: Cureţi agrişele de codiţe, le speli bine, le scurgi şi le cântăreşti. Le tai mărunt şi le pui într-o oală, la foc mic, împreună cu Gelifiantul cu fructoză Dietetic. Din momentul în care fierbe […]

Carne in untura

Carne in untura

Carne in untura din: carne impanata, carne afumata, slanina, zeama de varza, telina. Ingrediente: 2 kg carne împănată 2 kg carne afumată (ciolan afumat) 2 kg slănină 1 ceaşcă de zeamă de varză 3 frunze de ţelină   Mod de preparare: Taie slănina (fără şorici) în bucăţele şi pune-o la topit într-un ceaun mare şi […]

Muraturi delicioase pentru iarna

Cum se prepara Muraturi asortate in saramura (VIDEO)

Muraturi asortate in saramura: Ingrediente: 2 kg gogonele 1 kg castraveţi 2 conopide 1 varză roşie 1 varză albă 1/2 kg morcovi 7-8 pepenaşi 5-10 ardei iuti 1 căpăţână de usturoi 1 rădăcină de ţelină cu frunze 2 rădăcini hrean mărar uscat Cum se prepara Muraturi asortate in saramura:   Pofta buna!       […]

Pepene galben murat

Dulceata de pepene galben cu scrotisoara

Dulceata de pepene galben cu scrotisoara din: pepene galben, zahar pudra, lamaie, scortisoara, zahar vanilinat.   Ingrediente: un kg pulpă de pepene galben 600 g zahăr pudră o lămâie 2 batoane de scorţişoară un plic zahăr vanilinat     Mod de preparare: Se taie pepenele, se curăţă de seminţe si apoi se înlătură coaja. Pulpa […]

Gem de dovlecei si mere

Gem de dovlecei

Gem de dovlecei din: dovlecei, zahar, lamai, ghimbir, zahar vanilinat.   Ingrediente: un kg dovlecei un kg zahăr 2 lămâi puţin ghimbir 2 plicuri zahăr vanilinat   Mod de preparare: Dovleceii curăţaţi de coajă se taie cubuleţe şi se stropesc cu zeama de la o lămâie. Se pun la fiert într-un vas alături de cele […]

Cum se prepara Zacusca de vinete cu ciuperci (VIDEO)

Cum se prepara Zacusca de vinete cu ciuperci – ideală pentru a fi savurată pe pâine prăjită sau ca garnitură la diferite preparate. Această rețetă combină aromele bogate ale vinetelor cu textura și gustul ciupercilor, rezultând un amestec delicios și consistent. Zacusca poate fi conservată pentru iarnă, aducând aromele verii în mesele de toamnă și […]

Gem de piersici

Gem de piersici cu coniac

Gem de piersici cu coniac din: piersici, zahar, coniac. Ingrediente: 2 kg piersici foarte coapte 2 kg zahăr 100 ml coniac   Mod de preparare: Piersicile se curăţă de sâmburi şi se cântăresc. Se pregăteşte exact atâta can-titate de zahăr şi un pahar de apă pentru fiecare 500 g piersici cântărite. Zahărul şi apa se […]

Gem de citrice

Gem de caise – retete gustoasa

Gem de caise – retete gustoasa din: caise, zahar.   Ingrediente: un kg caise fără sâmburi un kg zahăr           Mod de preparare: Caisele spălate şi fără sâmburi se pun în straturi alternative cu zahărul într-o cratiţă. Se lasă aşa timp de 12 ore. A doua zi, cratiţa se pune la […]

Sfecla marinata in otet

Cum se prepara Sfecla cu hrean la otet (VIDEO)

Sfecla cu hrean la otet: Ingrediente: 1/2 litru oţet 1 litru apă 1 lingură sare grunjoasă 1 lingură zahăr 1 lingură boabe de piper verde Cum se prepara Sfecla cu hrean la otet:   Pofta buna!  

Marinata de stavrid in ulei

Reteta zilei: Somon marinat cu usturoi (delicios)

Somon marinat cu usturoi din: somon, sare, piper, lamaie, usturoi, cimbru uscat, piper, sare, apa, ulei de masline, dafin. Prepararea somonului marinat cu usturoi este o artă în sine, care combină rafinamentul ingredientelor simple cu tehnici culinare precise. În această rețetă, somonul proaspăt este îmbogățit cu arome intense de usturoi, subtile note citrice de lămâie […]

Reteta zilei: Cirese in alcool

Cirese in alcool din: cirese, zahar, votca. Cireșele în alcool reprezintă o delicatesă rafinată care îmbină dulceața naturală a cireșelor cu tăria subtilă a vodcii, creând un amestec delicios și versatil. Acest preparat simplu, dar elegant, necesită doar trei ingrediente: cireșe proaspete, zahăr și vodcă de calitate. Rezultatul este un desert sofisticat sau un acompaniament […]

Praz cu ghimbir

Praz cu ghimbir

Praz cu ghimbir din: praz, otet, zahar, sare, coriandru, apa, piper, ghimbir, dafin, ardei iute. Ingrediente: 500-600 g praz 2 căni oţet de vin 1 cană zahăr 2 1/2 linguriţe cu sare grunjoasă 1 linguriţă coriandru boabe 2 căni apă 1/2 linguriţă piper boabe 1/2 linguriţă ghimbir ras 3 frunze de dafin 2 ardei iuţi […]

Dulceata de gogonele

Chutney de gogonele

Chutney de gogonele din:  ulei de masline, ceapa, usturoi, condimente, boabe de mustar, fulgi de ardei iute, dafin, gogonele, mere, otet, zahar, curmale, stafide, sare. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 1 kg de ceapă,tocată 6 căţei de usturoi, tocaţi fin 1 lingură amestec de condimente 1 linguriţă cu vârf boabe de muştar galben 1 […]