Salote in saramura

Salote in saramura din: salote, otet pentru muraturi, sare grunjoasa.   Mod de preparare: Salote in saramura: Cu o zi înainte de murare, pune 1 kg de şalote într-un bol mare şi acoperă-le cu apă fiartă. Lasă-le să se răcească, apoi scurge-le, decojeşte-le şi taie-le capetele. Intr-un bol mare, amestecă 140g sare de mare grunjoasă […]

Varza murata cu hrean si marar 

Varza murata

Varza murata din: varza alba, sare de mare, piper, dafin, rozmarin, condimente, otet pentru muraturi. Ingrediente: varza alba otet pentru muraturi sare de mare piper dafin rozmarin condimente   Mod de preparare: Combină 500g de varză albă tocată fin cu 4 linguri sare de mare, într-un bol mare. Pune 1/2 linguriţă boabe de piper negru, […]

Fasole murata

Fasole murata

Fasole murata din: fasole, otet pentru muraturi, ceapa rosie. Ingrediente: fasole otet pentru muraturi ceapa rosie       Mod de preparare: Taie capetele de la 1kg de fasole verde. Prepară o saramură, apoi adaugă fasolea verde. Las-o la înmuiat peste noapte, apoi clăteşte-o şi scurge-o. Pregăteşte oţetul pentru murat , adăugând 1 ceapă roşie tocată […]

Wild plums jam

Gem de prune cu scortisoara si zeama de lamaie

Gem de prune cu scortisoara si zeama de lamaie din: prune, zahar, scortisoara, lamaie, unt.   Ingrediente: 2kg de prune, tocate grosier după îndepărtarea sâmburilor 2kg de zahăr 2 linguriţe de scorţişoară măcinată 1 lingură zeamă de lămâie 3 batoane de scorţişoară (opţional) 1 cub mic de unt     Mod de preparare: Sterilizează borcanele şi […]

Muraturi la bidon

Ridichi cu ardei iute in otet

Ridichi cu ardei iute in otet din: ridichi, otet pentru murat, ghimbir, ardei iute, zahar. Ingrediente: ridichi otet pentru murat ghimbir ardei iute zahar       Mod de preparare: Indepărtează capetele de la 1 kg de ridichi şi taie-le în jumătăţi pe cele mari. Ţine ridichile în saramură peste noapte, apoi clăteşte-le şi scurge-le. […]

Morcov murat

Morcov murat

Morcov murat din: morcovi, otet de muraturi, chimion, turmeric, usturoi. Ingrediente: morcovi otet pentru murat chimion turmeric usturoi   Mod de preparare: Curăţă de coajă 1kg de morcovi şi taie-i în bastonaşe sau rondele. Fierbe-i 2 minute în apă sărată din abundenţă, până când încep să se înmoaie, apoi scurge-i. Pregăteşte oţetul pentru murat prăjind […]

retete

Castraveti in otet cu sare de mare

Castraveti in otet cu sare de mare din: castraveti, sare de mare, otet pentru murat, marar. Ingrediente: castraveti sare de mare otet pentru murat marar   Mod de preparare: Castraveti in otet cu sare de mare: Tale 1 kg de castraveţi mici în bastonaşe său rondele. Pune-i într-un bol mare împreună cu 85g sare de […]

Dulceata de macese

Dulceata de macese din: macese, mere, lamaie, zahar, miere, unt. Ingrediente: câte 1 kg de măceşe şi mere 1 lămâie mică circa 800g de zahăr 2 linguri de miere 1 cub mic de unt   Mod de preparare: Dulceata de macese: Inainte de a te apuca de marmeladă, pune 2 farfurii în congelator. Spală bine […]

Salată de varză roşie cu ananas proaspăt

Varza rosie murata

Varza rosie murata din: varza rosie, ceapa, otet, zahar, boabe de ienupar. Ingrediente: 500g de varză roşie, cotorul îndepărtat, feliată subţire 1 ceapă roşie, feliată subţire în inele 100ml oţet din vin roşu 1 linguriţă de zahăr 1 linguriţă boabe de ienupăr   Mod de preparare: Varza rosie murata: Pune varza într-un bol mare, termorezistent. […]

Conserva din ardei iuti si cotoare de telina

Conserva din ardei iuti si cotoare de telina

Conserva din ardei iuti si cotoare de telina din: ardei iuti, cotoare de telina, otet, apa, sare, zahar. Ingrediente: 300 g ardei iuţi 300 g cotoare de telină Pentru saramură: 100 ml otet 200 ml apă 1 linguriţă de sare 1 linguriţă de zahăr   Mod de preparare: Ardeii îi speli şi îi tai rondele subţiri, cu […]

Sfeclă roşie în otet

Reteta zilei: Sfecla rosie in otet

Sfecla rosie in otet din: sfecla rosie, otet, apa, condimente.   Ingrediente:  1-2 sfecle rosii coapte otet de mere cu miere apa condimente, dupa gust         Mod de preparare: Coaceti sfecla la 150 C timp de 15-20 de minute. Curatati si feliati sfecla rosie. Aranjați feliile de sfecla rosie în borcane sterilizate. […]

Morcovi cu fructe

Muraturi cu morcovi

Muraturi cu morcovi din: morcovi, gogosari, ceapa, hrean, ardei iute, sare, otet, zahar. Ingrediente: 2 kg morcovi 1 kg gogoşari 1 kg ceapă albă 5 bucăţi hrean 5 bucăţi ardei iute 60 g sare 300 ml oţet 350 g zahăr   Mod de preparare: Speli şi cureţi lobate legumele, apoi le treci prin maşina de tocat. […]

retete

Pere de iarna cu nuca

Pere de iarna cu nuca din: pere, apa, zahar, nuca, lamaie, cuisoare, vanilie. Ingrediente: 1 kg pere mai tari 500 ml apă 200 g zahăr 200 g miez de nucă 1 lămâie cuişoare batoane de vanilie   Mod de preparare: Speli perele, le cureţi de coajă şi de seminţe, le tai în patru şi le […]

Otet pentru muraturi

Otet pentru muraturi din: piper, coriandru, boabe de mustar, cuisoare, nucsoara, ardei iute, dafin, otet, zahar.   Ingrediente: 1 lingură boabe de piper negru 1 lingură boabe de coriandru 1 lingură boabe de muştar galben 10 cuişoare câteva fire de coajă de nucşoară 1 praf de fulgi de ardei iute uscat (opţional) 2 foi de […]

Gem de cirese

Reteta zilei: Gem de capsuni cu zmeura si seminte de chia

Gem de capsuni cu zmeura si seminte de chia din: capsuni, zmeura, suc de portocale, suc de lamaie, miere, zahar, seminte de chia. Ingrediente:  500gr capsuni 180gr zmeură proaspătă 2 linguri de suc de portocale 2 linguri suc de lămâie 2 linguri de miere 1 lingura de zahar 2 linguri de +1 lingurita seminte Chia […]

Dulceata de prune cu stafide

Dulceata de prune cu stafide

Dulceata de prune cu stafide din: prune, zahar, scortisoara, portocala, lamaie, stafide, miez de nuca. Ingrediente: 1 kg prune 500 g zahăr 1 baton scorţişoară 1 portocală mică 1/2 lămâie 150 g stafide 150 g miez de nucă   Mod de preparare: Portocala şi lămâia bine spălate le ştergi pentru îndepărtarea soluţiei cu care sunt […]

Reteta_dulceata_de_varza_rosie

Reteta dulceata de varza rosie

Reteta dulceata de varza rosie din: varza rosie, zahar, miez de nuca, zeama de lamaie, apa, menta. Ingrediente: 1 kg varză roşie 1 kg zahăr 250 g miez de nucă tăiat în bucăţi mari zeama de la o lămâie 1 l apă esenţă de mentă sau 2-3 frunze verzi   Mod de preparare: Intr-o cratiţă […]

Reteta dulceata de pere

Reteta dulceata de pere din: pere, zahar, apa. Ingrediente: 3-4 kg pere 1,5-1,7 kg zahăr 600 ml apă 6 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Reteta dulceata de pere: Pui apa la fiert, iar când clocoteşte, adaugi zahărul şi amesteci bine. Laşi să se formeze un sirop mai vâscos, în care adaugi perele curăţate, […]

Ceapa verde murata

Ceapa verde murata

Ceapa verde murata din: ceapa verde, vin, apa, sare, otet, usturoi. Ingrediente: 6 fire de ceapă verde 1 cană vin roşu 1 cană apă sare 1 ceşcuţă cu oţet balsamic 4 fire usturoi verde   Mod de preparare: Firele de ceapă şi usturoi le cureţi, le speli şi le tai în bucăţi potrivite ca mărime, […]

Reteta zilei: Compot de mere

Compot de mere din: mere, apa, lamaie, scortisoara, zahar, esenta de vanilie frisca. Ingrediente:  1 kg mere rosii 2 cesti de apa sucul de la o lamaie 1 baton de scorțișoară 2 linguri de zahăr esenta de vanilie frisca si scortisoara, pentru servire   Mod de preparare: Pregătiți merele. Spălati, curatati de coaja, taiati cotorul […]

Varza murata cu orez

Reteta varza murata fara sare

Reteta varza murata fara sare din: varza, drojdie, marar, cimbru. Ingrediente: 5 kg varză albă crudă 20 g drojdie de bere mărar uscat cimbru   Mod de preparare: Toci varza fideluţă, jumătate din ea o pui într-un borcan împreună cu drojdia de bere, pe care o pui într-un săculeţ de tifon. Adaugi şi restul de […]

Reteta_castraveti_bulgaresti

Reteta castraveti bulgaresti

Reteta castraveti bulgaresti din: castraveti, morcovi, ceapa, zahar, sare, piper, mustar, foaie de dafin, marar, otet. Ingrediente: 2 kg castraveţi 2 morcovi 1 ceapă 5 linguriţe zahăr 5 linguriţe sare piper boabe boabe de muştar foaie de dafin 3 flori de mărar 20 linguri oţet   Mod de preparare: Speli castraveţii şi îi laşi la […]

Reteta dulceata de smochine

Reteta dulceata de smochine din: smochine, zahar, apa, vin, sare de lamaie. Ingrediente: 1 kg smochine curăţate de coajă 900 g zahăr tos 1 l apă 250 ml vin alb 1 linguriţă sare de lămâie         Mod de preparare: Smochinele le amesteci cu zahărul, apa şi vinul, pe urmă le pui la […]

Cum se prepara Hrean in otet (VIDEO)

Cum se prepara Hrean in otet – Prepararea hreanului în oțet este o metodă excelentă de a conserva această rădăcină picantă, adesea utilizată ca condiment în diverse bucătării, în special în Europa de Est. Iată cum poți face hrean în oțet acasă: Ingrediente 500 g hrean proaspăt 500 ml oțet de mere 1 linguriță de […]

Cum se prepara Dulceata de gutui cu ghimbir (VIDEO)

Dulceata de gutui cu ghimbir: Ingrediente: 1,3 kg gutui 200 g ghimbir coaja rasă de la 2 lămâi sucul de la 1 lămâie 1 baton scorţişoară 1 kg zahăr 3 pahare de ap Cum se prepara Dulceata de gutui cu ghimbir:

Gogosari umpluti cu conopida si struguri

Gogosari umpluti cu hribi

Gogosari umpluti cu hribi din: gogosari, otet, apa, hribi, zahar, ulei, sare, foi de dafin, boabe de piper, boabe de  mustar. Ingrediente: 3 kg gogoşari 1 l oţet 1 cană apă circa 1,5 kg hribi 250 g zahăr 250 ml ulei 1 lingură sare foi de dafin boabe piper boabe muştar   Mod de preparare: […]

Morcov murat

Reteta zilei: Morcovi murati cu ceapa si ghimbir

Morcovi murati cu ceapa si ghimbir din: morcovi, ceapa, apa, otet, zahar, seminte de mustar, seminte de telina, seminte de coriandru, turmeric, ghimbir, sare.   Ingrediente:  2 kg morcovi, felii 1/4 ceapa, felii subțiri 2 cesti de apa 2 cani oțet 3 cesti de zahăr 1 lingurita seminte de mustar 1 lingurita semințe de țelină […]

Salata de sfecla condimentata

Salata gustoasa de sfecla rosie cu hrean

Salata gustoasa de sfecla rosie cu hrean din: sfecla, hrean, zahar, sare, ulei, otet. Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 1 rădăcină hrean 2 linguri zahăr sare 1/4 l ulei 1 linguriţă oţet   Mod de preparare: Coci sfecla roşie, apoi o cureţi de coajă şi o dai pe răzătoarea mare, într-un vas. Separat, cureţi o […]

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui din: gutui, apa, zahar, zeama de lamaie, mere, anason. Ingrediente: Pentru dulceaţă: 1,4 kg gutui 2 pahare cu apă 1 kg zahăr zeama de la o lămâie Pentru peltea: cojile şi cotoarele cu tot cu sâmburi de la gutui 1 kg mere roşii zahăr 2 steluţe de anason (opţional)   […]

Dulceata de pepene

Dulceata de pepene

Dulceata de pepene din: pepene verde, zahar, lamai, apa. Ingrediente: o farfurie pepene verde taiat cubulete 800 g zahar 5 lamai 1 l apa   Mod de preparare: Se curăţă pepenele de coaja verde şi de miezul roşu, până rămâne acea parte de culoare alb-verzui care se taie cuburi mici. Se umple cu aceste cubuleţe […]

Reteta zilei: Kimchi cu seminte de susan

Kimchi cu seminte de susan din: varza chinezeasca, apa rece, sare de mare, gem de caise, sos de prune, usturoi, ceapa verde, fulgi de ardei rosu, sos de peste, seminte de susan.     Ingrediente: 1 varza chinezeasca 1 ½ ceasca (350 ml) de apă rece ¼ ceasca (60 g) sare de mare grunjoasă Ingrediente […]

Reteta zilei: Rosii coapte pentru iarna

Rosii coapte pentru iarna din: rosii cherry, ulei de masline, rozmarin, cimbru, usturoi, sare, piper. Ingrediente:  3 kg rosii cherry 1 cană de ulei de măsline 2-3 crengute de rozmarin proaspat 5-6 crengute de cimbru proaspat 5 catei de usturoi, decojit sare si piper, dupa gust   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 160C. Puneti […]