Trucuri pentru dulceţuri şi murături: CUM conservi legumele

Trucuri pentru dulceţuri şi murături: CUM conservi legumele. Există mai multe modalităţi de a conserva legumele pentru iarnă. Cea mai răspândită şi utilizată metodă este murarea lor. Acest proces se poate face fie în soluţie de oţet, fie în saramură. Află cum se procedează şi care metodă este mai sănătoasă. Legumele nu trebuie înghesuite, fiindcă […]

Reteta zilei: Gem de mandarine

Gem de mandarine din: mandarine, zhar, apa.   Ingrediente:  8-10 mandarine 1 1/4 ceasca (250g) zahăr 3/4 cană (200 ml) de apă     Mod de preparare: Curatati mandarinele de coaja si indepartati samburii daca exista. Puneti in blender. Procesati pana se omogenizati si apoi transferati intr-o cratita. Aduceti la fierbere si adaugati zahar si […]

Shallots in vinegar

Ceapa murata in otet

Ceapa murata in otet din: ceapa, foi de dafin, zahar brun, piper, boabe mustar, sare, otet, apa, ulei. Ştiai că… ceapa conţine antioxidanţi – antocianine şi flavonoizi care dau culoarea roşie anumitor varietăţi şi care se găsesc in special în straturile externe ale legumei? Ceapa galbenă este o sursă majoră de quercitină, uşor de asimilat în […]

Rosii_intregi_in_suc

Rosii intregi in suc

Rosii intregi in suc din:  rosii, suc de lamaie, apa Ingrediente: 7 kg roşii 150 ml suc de lămâie sare de lămâie, opţional 2l apă         Mod de preparare: Speli bine roşiile şi te asiguri că nu sunt lovite. Le opăreşti, pe rând, aproximativ 30 de secunde, le scoţi cu ajutorul unei site […]

Pastă de roşii cu busuioc

Pasta de rosii si ardei

Pasta de rosii si ardei din: rosii, gogosari, ardei, ceapa, sare. Ingrediente: 10 kg rosii 2 kg gogosari 500 g ardei verzi 4-6 cepe 1-2 lingurite sare   Mod de preparare: Speli legumele şi le cureţi, îndepărtezi seminţele şi nervurile gogoşarilor şi ardeilor şi tai în jumătăţi roşiile. Tai în sferturi ceapa. Le pui pe […]

Suc de rosii

Suc de rosii la borcan

Suc de rosii la borcan din: rosii, sare, zahar. Ştiai că… roşiile au efect asemănător aspirinei? Ingredient de bază în mâncăruri gătite de orice fel, roşiile furnizează nu numai antioxidanţi şi vitamina C, dar şi salicilaţi, compuşi cu efect asemănător aspirinei. Ingrediente: 7 kg de rosii sare zahar       Mod de preparare: Speli […]

Conopida in saramura cu otet

Conopida in saramura cu otet din: conopida, foi de vita, telina, marar, hrean, piper, sare, otet, apa. Ingrediente: 1 conopidă foi de viţă foi de ţelină mărar hrean piper boabe 1 lingură sare grunjoasă 1 lingură oţet 1 l apă Mod de preparare: Conopida in saramura cu otet: Speli şi cureţi bine conopida, apoi o desfaci […]

Ardei capia umpluti cu varza

Ardei capia umpluti cu varza

Ardei capia umpluti cu varza din: ardei, varza, otet, ulei, apa, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 20 ardei capia 1 varză albă potrivită 500 ml oţet 1-2 linguri ulei 1 l apă 1 lingură sare boabe de piper foi de dafin Mod de preparare: Speli bine ardeii capia, le tai căpăcelul, cât mai aproape […]

Gogonele cu morcov si sfecla

Gogonele in saramura

Gogonele in saramura din: gogonele, telina, morocov, usturoi, hrean, ardei iute, sare, apa, foi de dafin, piper. Ingrediente: 3 kg gogonele 1 ţelină 3-4 morcovi 1 căpăţână de usturoi 1 hrean 3 ardei iuti 4 linguri sare grunjoasa 4l apă foi de dafin boabe de piper Mod de preparare:  Speli gogonelele şi le pui într-un […]

Ciuperci_in_ulei

Ciuperci in ulei

Ciuperci in ulei din: ciuperci, otet, vin alb, ulei de masline, sare, boabe de piper, foi de dafin, usturoi, ardei iute, ceapa verde. Ingrediente: 2 kg ciuperci (mai multe soiuri) 500 ml oţet 500 ml vin alb ulei de măsline (sau de porumb) sare boabe de piper foi de dafin 4-5 căţei usturoi 2 ardei […]

Ardei_iuti_in_otet

Arde iuti in otet

Ardei iuti in otet din: ardei iuti, otet, apa, zahar, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 1 kg ardei iuti 500 ml otet 1 l apa 4 linguri zahar 1 lingura sare grunjoasa piper boabe foi de dafin   Mod de preparare: Speli ardeii, ii lasi sa se usuce, apoi ii asezi in borcane, in […]

Pastă de gogoşari pentru iarna

Pasta de gogosari cu ardei

Pasta de gogosari cu ardei din: gogosari, ardei capia, bulion, ulei, boia, ceapa, sare grunjoasa. Ingrediente: 6 kg gogoşari 2 kg ardei capia 500 ml bulion 1l ulei 1 linguriţă boia iute/dulce 1 kg ceapă sare grunjoasă Mod de preparare: Speli bine gogoşarii şi-i coci în cuptor. Când sunt gata, îi pui într-un vas, îi […]

Fasole_verde_cu_ceapa_rosie

Fasole verde cu ceapa rosie

Fasole verde cu ceapa rosie din: fasole verde, patrunjel, otet, apa, usturoi, ceapa, boabe de mustar, piper, frunze telina, sare. Ingrediente: 4 kg fasole verde 4-5 legături pătrunjel verde 1 l oţet 3 l apă 1 căpăţână de usturoi 5-6 cepe roşii 2-3 linguriţe boabe de muştar boabe de piper frunze de ţelină sare grunjoasă […]

Varza murata cu hrean si marar 

Varza taiata la borcan

Varza taiata la borcan din: varza, sare, cimbru, marar, piper boabe, saramura, mere, crengute de visin. Ingrediente: 2 verze mici 2 linguri sare grunjoasă 2 crenguţe cimbru 2 crenguţe mărar boabe de piper saramură (opţional) 2 mere crenguţe de vişin (opţional) Mod de preparare: Speli varza şi o tai fideluţă, ca pentru salată. O freci […]

Castraveciori_in_saramura

Castraveciori in saramura

Castraveti in saramura din: castraveti, apa, sare, zahar, morcov, frunze de visin, usturoi, marar, piper. Ingrediente: 4 kg castraveti 5 l apă 5 linguri sare grunjoasă 5 linguri zahăr 5-6 morcovi 5 frunze de vişine 5-6 căţei de usturoi 2 legături de mărar 1 plic piper boabe   Mod de preparare: Speli bine castravetii şi […]

Reteta zilei: Mix de muraturi in otet de mere

Mix de muraturi in otet de mere din: ridichi, otet de mere, apa, ardei iute, sirop de artar, sare, fulgi de ardei, seminte de mustar.   Ingrediente:  2 legaturi de ridichi feliate 1 ceasca de otet de mere 1 cană de apă 2 ardei iuti, feliati 3 linguri de sirop de artar 2 lingurite de […]

Reteta zilei: Mix de ardei murati

Mix de ardei murati din: ardei iute, ardei gras, otet de mere, apa, miere, usturoi, sare.     Ingrediente:  ½ kg ardei iute 1 ardei gras roșu 1 cană oțet de mere 1 cană apă 2 linguri de miere 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti 1 linguriță sare     Mod de preparare: Taiati […]

Reteta zilei: Ridichii murate

Ridichii murate din: ridichii, apa, otet de mere, miere, sare, usturoi, piper. Ingrediente:  2 legaturi ridichii 1/2 cana (125 ml) de apă 1/2 cana (125 ml) otet de mere 1 lingura de miere 1 lingura de sare 1-2 catei de usturoi, tăiat în felii subțiri 1 lingură de piper   Mod de preparare: Curatati ridichiile […]

Reteta zilei: Castraveti murati cu otet de mere

Castraveti murati cu otet de mere din: castraveti, otet de mere, apa, ceapa, piper cayenne, seminte de marar, marar uscat, seminte de telina, sare.     Ingrediente:  1 kg castraveti, taiati in sferturi oțet de mere apă 1 1/2 linguri ceapa tocată 1/4 lingurita piper cayenne 1/2 lingurita semințe de mărar 1/2 lingurita marar uscat […]

Roşii murate in sare

Reteta zilei: Rosii cherry murate si picante

Rosii cherry murate si picante din: rosii cherry, sos de peste, otet de orez, zahar, ardei iute.   Ingrediente:  30 de rosii cherry 3 linguri sos de peste 6 linguri oțet de orez ½ lingurita de zahar 1 ardei iute, tocat         Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele pentru marinata intr-un […]

Reteta zilei: Ardei iuti murati cu otet de mere

Ardei iuti murati cu otet de mere din: ardei iute, otet de mere, apa, zahar, sare.   Ingrediente:  10-15 ardei iuti 1 cana + 2 linguri de oțet de mere 1 cană + 2 linguri de apa 3 linguri de zahăr 2 linguri de sare         Mod de preparare: Spălați ardeii. Transferati […]

Zacusca de toamna cu vinete

Zacusca de toamna cu vinete din: vinete, ardei, rosii, ceapa, ulei, dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg vinete 5-6 ardei 6-7 rosii 3 cepe mari 50 ml ulei 2 foi de dafin sare piper Mod de preparare: Zacusca de toamna cu vinete: Vinetele si ardeii se spala, se lasa sa se usuce apoi se coc […]

Reteta zilei: Dovlecei murati cu ghimbir si usturoi

Dovlecei murati cu ghimbir si usturoi din: dovlecei, ardei gras, ceapa rosie, ardei iute, ghimbir, usturoi, otet de vin alb, zahar, sare, seminte de mustar, seminte de telina, turmeric, cuisoare, piper.   Ingrediente:  4 dovlecei, tăiati felii subtiri 1 ardei gras rosu, tăiat în fâșii subțiri 1 ceapa rosie, tăiata în felii subțiri 1 ardei […]

Reteta zilei: Morcovi murati

Morcovi murati din: morcovi, usturoi. seminte de marar, seminte de coriandru, seminte de chimen, apa, otet, sare.   Ingrediente:  1 kg morcovi de diferite culori, tăiati în fâșii lungi 3 catei usturoi 1 lingurita semințe de mărar 1 lingurita seminte de coriandru 1/2 lingurita semințe de chimen Ingrediente saramura: 2 cani apa 1 cană otet […]

Castraveti murati cu seminte de mustar si ceapa

Castraveti murati cu seminte de mustar si ceapa din: castraveţi cornichon, ceapă, sare grunjoasă, oţet de mere, zahăr brun, turmeric, fulgi de ardei iute, seminţe de ţelină, muşar galben sau brun.   Ingrediente: 400 g castraveţi cornichon, tăiaţi în felii de 1 centimetru 1 ceapă de mărime medie, tăiată în felii groase 2 linguri de […]

Varza murata fara sare

Varza murata fara sare

Varza murata fara sare din: varza alba, drojdie de bere, marar, cimbru. Ingrediente: 5 kg varza alba crude 20 g drojdie de bere marar uscat cimbru   Mod de preparare: Se toacă varza fideluţă iar jumătate din ea se pune într-un borcan, împreună cu drojdia de bere, pusă într-un săculeţ de tifon, peste care se […]

Compot de mere cu scortisoara

Compot de mere cu scortisoara din: mere, zahar, apa, scortisoara, zahar vanilat.   Ingrediente: 750 g mere 200 g zahăr 750 ml apă 1 bucată scorţişoară 1 plic zahăr vanilat   Mod de rpeparare Compot de mere cu scortisoara: Cureţi merele de coajă şi le feliezi cu feliatorul de mere. Pui într-un vas la foc mic zahărul, […]

Branza marinata cu rozmarin si ulei de masline

Branza marinata cu rozmarin si ulei de masline din: caşcaval de vacă afumat, telemea proaspătă de vacă, ardei iute, verde, ienibahar boabe, coriandru boabe, piper negru, marar uscat, busuioc uscat, tarhon uscat, usturoi, ulei de masline.   Ingrediente: 400 g caşcaval de vacă afumat 200 g telemea proaspătă de vacă 1/2 ardei iute verde 1 crenguţă rozmarin ienibahar […]

Dulceata de caise cu seminte de pin

Dulceata de caise cu seminte de pin din: caise fără sâmburi, zahar brun, seminte de pin, lamaie.   Ingrediente: 5,5 kg caise fără sâmburi 3,850 kg zahăr brut 100-150 g seminţe de pin 1 lămâie     Mod de preparare: Speli caisele, le tai pe jumătate, îndepărtezi sâmburii, apoi le pui într-o cratiţă, împreună cu zahărul […]

Cel mai usor gem de caise

Cel mai usor gem de caise – O Rețetă Rapidă și Delicioasă. Un desert dulce și aromat, perfect pentru a fi savurat pe pâine prăjită sau pentru a însoți diverse deserturi. Cu o rețetă simplă, acest gem poate fi preparat rapid, păstrând toate proprietățile și gustul caisei proaspete. Iată cum poți prepara cel mai ușor […]

Retete de ciorbe

Zeama de corocoduse pentru acrit ciorbele

Zeama de corocoduse pentru acrit ciorbele din: corcoduşe verzi, apa, borcane de 720 ml. Ingrediente: 1 coş mare cu corcoduşe verzi borcane de 720 ml apă     Mod de preparare: Corcoduşele verzi le speli bine. Intr-o oală mare le pui la fiert, acoperite cu puţină apă. îndepărtezi sâmburii şi pieliţa, strecurând bine lichidul format. Umpli […]

Gem de visine cu anason

Gem de visine cu miere

Gem de visine cu miere din: căpşuni, miere. Ingrediente: 1 kg căpşuni 700-800 g miere Mod de preparare: Speli şi cureţi de codiţe căpşunile (le poţi amesteca cu fragi) şi le pui într-un castron de porţelan. Torni deasupra mierea şi laşi să stea 3-4 ore. Scurgi si­ropul rezultat, îl strecori si apoi, amestecând mereu, fierbi […]