Ardei capia umpluti cu varza

Ardei capia umpluti cu varza

Ardei capia umpluti cu varza din: ardei, varza, otet, ulei, apa, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 20 ardei capia 1 varză albă potrivită 500 ml oţet 1-2 linguri ulei 1 l apă 1 lingură sare boabe de piper foi de dafin Mod de preparare: Speli bine ardeii capia, le tai căpăcelul, cât mai aproape […]

Gogonele cu morcov si sfecla

Gogonele in saramura

Gogonele in saramura din: gogonele, telina, morocov, usturoi, hrean, ardei iute, sare, apa, foi de dafin, piper. Ingrediente: 3 kg gogonele 1 ţelină 3-4 morcovi 1 căpăţână de usturoi 1 hrean 3 ardei iuti 4 linguri sare grunjoasa 4l apă foi de dafin boabe de piper Mod de preparare:  Speli gogonelele şi le pui într-un […]

Ciuperci_in_ulei

Ciuperci in ulei

Ciuperci in ulei din: ciuperci, otet, vin alb, ulei de masline, sare, boabe de piper, foi de dafin, usturoi, ardei iute, ceapa verde. Ingrediente: 2 kg ciuperci (mai multe soiuri) 500 ml oţet 500 ml vin alb ulei de măsline (sau de porumb) sare boabe de piper foi de dafin 4-5 căţei usturoi 2 ardei […]

Ardei_iuti_in_otet

Arde iuti in otet

Ardei iuti in otet din: ardei iuti, otet, apa, zahar, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 1 kg ardei iuti 500 ml otet 1 l apa 4 linguri zahar 1 lingura sare grunjoasa piper boabe foi de dafin   Mod de preparare: Speli ardeii, ii lasi sa se usuce, apoi ii asezi in borcane, in […]

Pastă de gogoşari pentru iarna

Pasta de gogosari cu ardei

Pasta de gogosari cu ardei din: gogosari, ardei capia, bulion, ulei, boia, ceapa, sare grunjoasa. Ingrediente: 6 kg gogoşari 2 kg ardei capia 500 ml bulion 1l ulei 1 linguriţă boia iute/dulce 1 kg ceapă sare grunjoasă Mod de preparare: Speli bine gogoşarii şi-i coci în cuptor. Când sunt gata, îi pui într-un vas, îi […]

Fasole_verde_cu_ceapa_rosie

Fasole verde cu ceapa rosie

Fasole verde cu ceapa rosie din: fasole verde, patrunjel, otet, apa, usturoi, ceapa, boabe de mustar, piper, frunze telina, sare. Ingrediente: 4 kg fasole verde 4-5 legături pătrunjel verde 1 l oţet 3 l apă 1 căpăţână de usturoi 5-6 cepe roşii 2-3 linguriţe boabe de muştar boabe de piper frunze de ţelină sare grunjoasă […]

Varza murata cu hrean si marar 

Varza taiata la borcan

Varza taiata la borcan din: varza, sare, cimbru, marar, piper boabe, saramura, mere, crengute de visin. Ingrediente: 2 verze mici 2 linguri sare grunjoasă 2 crenguţe cimbru 2 crenguţe mărar boabe de piper saramură (opţional) 2 mere crenguţe de vişin (opţional) Mod de preparare: Speli varza şi o tai fideluţă, ca pentru salată. O freci […]

Castraveciori_in_saramura

Castraveciori in saramura

Castraveti in saramura din: castraveti, apa, sare, zahar, morcov, frunze de visin, usturoi, marar, piper. Ingrediente: 4 kg castraveti 5 l apă 5 linguri sare grunjoasă 5 linguri zahăr 5-6 morcovi 5 frunze de vişine 5-6 căţei de usturoi 2 legături de mărar 1 plic piper boabe   Mod de preparare: Speli bine castravetii şi […]

Reteta zilei: Mix de muraturi in otet de mere

Mix de muraturi in otet de mere din: ridichi, otet de mere, apa, ardei iute, sirop de artar, sare, fulgi de ardei, seminte de mustar.   Ingrediente:  2 legaturi de ridichi feliate 1 ceasca de otet de mere 1 cană de apă 2 ardei iuti, feliati 3 linguri de sirop de artar 2 lingurite de […]

Reteta zilei: Mix de ardei murati

Mix de ardei murati din: ardei iute, ardei gras, otet de mere, apa, miere, usturoi, sare.     Ingrediente:  ½ kg ardei iute 1 ardei gras roșu 1 cană oțet de mere 1 cană apă 2 linguri de miere 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti 1 linguriță sare     Mod de preparare: Taiati […]

Reteta zilei: Ridichii murate

Ridichii murate din: ridichii, apa, otet de mere, miere, sare, usturoi, piper. Ingrediente:  2 legaturi ridichii 1/2 cana (125 ml) de apă 1/2 cana (125 ml) otet de mere 1 lingura de miere 1 lingura de sare 1-2 catei de usturoi, tăiat în felii subțiri 1 lingură de piper   Mod de preparare: Curatati ridichiile […]

Reteta zilei: Castraveti murati cu otet de mere

Castraveti murati cu otet de mere din: castraveti, otet de mere, apa, ceapa, piper cayenne, seminte de marar, marar uscat, seminte de telina, sare.     Ingrediente:  1 kg castraveti, taiati in sferturi oțet de mere apă 1 1/2 linguri ceapa tocată 1/4 lingurita piper cayenne 1/2 lingurita semințe de mărar 1/2 lingurita marar uscat […]

Roşii murate in sare

Reteta zilei: Rosii cherry murate si picante

Rosii cherry murate si picante din: rosii cherry, sos de peste, otet de orez, zahar, ardei iute.   Ingrediente:  30 de rosii cherry 3 linguri sos de peste 6 linguri oțet de orez ½ lingurita de zahar 1 ardei iute, tocat         Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele pentru marinata intr-un […]

Reteta zilei: Ardei iuti murati cu otet de mere

Ardei iuti murati cu otet de mere din: ardei iute, otet de mere, apa, zahar, sare.   Ingrediente:  10-15 ardei iuti 1 cana + 2 linguri de oțet de mere 1 cană + 2 linguri de apa 3 linguri de zahăr 2 linguri de sare         Mod de preparare: Spălați ardeii. Transferati […]

Zacusca de toamna cu vinete

Zacusca de toamna cu vinete din: vinete, ardei, rosii, ceapa, ulei, dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg vinete 5-6 ardei 6-7 rosii 3 cepe mari 50 ml ulei 2 foi de dafin sare piper Mod de preparare: Zacusca de toamna cu vinete: Vinetele si ardeii se spala, se lasa sa se usuce apoi se coc […]

Reteta zilei: Dovlecei murati cu ghimbir si usturoi

Dovlecei murati cu ghimbir si usturoi din: dovlecei, ardei gras, ceapa rosie, ardei iute, ghimbir, usturoi, otet de vin alb, zahar, sare, seminte de mustar, seminte de telina, turmeric, cuisoare, piper.   Ingrediente:  4 dovlecei, tăiati felii subtiri 1 ardei gras rosu, tăiat în fâșii subțiri 1 ceapa rosie, tăiata în felii subțiri 1 ardei […]

Reteta zilei: Morcovi murati

Morcovi murati din: morcovi, usturoi. seminte de marar, seminte de coriandru, seminte de chimen, apa, otet, sare.   Ingrediente:  1 kg morcovi de diferite culori, tăiati în fâșii lungi 3 catei usturoi 1 lingurita semințe de mărar 1 lingurita seminte de coriandru 1/2 lingurita semințe de chimen Ingrediente saramura: 2 cani apa 1 cană otet […]

Castraveti murati cu seminte de mustar si ceapa

Castraveti murati cu seminte de mustar si ceapa din: castraveţi cornichon, ceapă, sare grunjoasă, oţet de mere, zahăr brun, turmeric, fulgi de ardei iute, seminţe de ţelină, muşar galben sau brun.   Ingrediente: 400 g castraveţi cornichon, tăiaţi în felii de 1 centimetru 1 ceapă de mărime medie, tăiată în felii groase 2 linguri de […]

Varza murata fara sare

Varza murata fara sare

Varza murata fara sare din: varza alba, drojdie de bere, marar, cimbru. Ingrediente: 5 kg varza alba crude 20 g drojdie de bere marar uscat cimbru   Mod de preparare: Se toacă varza fideluţă iar jumătate din ea se pune într-un borcan, împreună cu drojdia de bere, pusă într-un săculeţ de tifon, peste care se […]

Compot de mere cu scortisoara

Compot de mere cu scortisoara din: mere, zahar, apa, scortisoara, zahar vanilat.   Ingrediente: 750 g mere 200 g zahăr 750 ml apă 1 bucată scorţişoară 1 plic zahăr vanilat   Mod de rpeparare Compot de mere cu scortisoara: Cureţi merele de coajă şi le feliezi cu feliatorul de mere. Pui într-un vas la foc mic zahărul, […]

Branza marinata cu rozmarin si ulei de masline

Branza marinata cu rozmarin si ulei de masline din: caşcaval de vacă afumat, telemea proaspătă de vacă, ardei iute, verde, ienibahar boabe, coriandru boabe, piper negru, marar uscat, busuioc uscat, tarhon uscat, usturoi, ulei de masline.   Ingrediente: 400 g caşcaval de vacă afumat 200 g telemea proaspătă de vacă 1/2 ardei iute verde 1 crenguţă rozmarin ienibahar […]

Dulceata de caise cu seminte de pin

Dulceata de caise cu seminte de pin din: caise fără sâmburi, zahar brun, seminte de pin, lamaie.   Ingrediente: 5,5 kg caise fără sâmburi 3,850 kg zahăr brut 100-150 g seminţe de pin 1 lămâie     Mod de preparare: Speli caisele, le tai pe jumătate, îndepărtezi sâmburii, apoi le pui într-o cratiţă, împreună cu zahărul […]

Gem de caise pentru diabetici

Cel mai usor gem de caise

Cel mai usor gem de caise din: caise, zahar. Ingrediente: 3 kg caise 1 kg zahăr     Mod de preparare: Alegi caisele bine coapte şi le cureţi de sâmburi, rupându-le în două. lei o cratiţă de 6 litri, pui caisele în cratiţă, apoi presari zahărul peste ele şi le laşi să stea câteva ore. […]

Retete de ciorbe

Zeama de corocoduse pentru acrit ciorbele

Zeama de corocoduse pentru acrit ciorbele din: corcoduşe verzi, apa, borcane de 720 ml. Ingrediente: 1 coş mare cu corcoduşe verzi borcane de 720 ml apă     Mod de preparare: Corcoduşele verzi le speli bine. Intr-o oală mare le pui la fiert, acoperite cu puţină apă. îndepărtezi sâmburii şi pieliţa, strecurând bine lichidul format. Umpli […]

Gem de visine cu anason

Gem de visine cu miere

Gem de visine cu miere din: căpşuni, miere. Ingrediente: 1 kg căpşuni 700-800 g miere Mod de preparare: Speli şi cureţi de codiţe căpşunile (le poţi amesteca cu fragi) şi le pui într-un castron de porţelan. Torni deasupra mierea şi laşi să stea 3-4 ore. Scurgi si­ropul rezultat, îl strecori si apoi, amestecând mereu, fierbi […]

Reteta gem de caise pentru diabetici

Gem delicios de caise cu lamaie

Gem delicios de caise cu lamaie din: caise zahar, lamaie.   Ingrediente: 2 kg caise coapte (nu mai mult) 1,750 kg zahăr 1 lămâie mare (zeama şi coaja rasă)   Mod de preparare: Gem delicios de caise cu lamaie: Speli fructele, le scoţi sâmbu­rii, le amesteci cu zahărul şi zeama de lămâie şi le pui […]

Gem de visine cu anason

Gem de visine cu zmeura si menta

Gem de visine cu zmeura si menta din: vişine, zmeura, lamaie, menta, zahar.   Ingrediente: 1 kg vişine (750 g fără sâmburi) 275 g zmeură (un pahar mare de plastic) 1 lămâie 1 rămurică de mentă proaspătă 500 g zahăr   Mod de preparare Gem de visine cu zmeura si menta: Vişinele fără sâmburi le acoperi […]

Reteta zilei: Varza coreeana murata (kimchi)

Varza coreeana murata (kimchi) din: varza chinezeasca, sare de mare grunjoasa, usturoi, ghimbir, sos de peste, orez fiert, apa, fulgi de chili, sos de creveti, zahar, ceapa verde, apa. Poate te intereseaza si: Sandwich cu branza si kimchi Kimchi (varza fermentata, specialitate Koreana) Spaghete cu rosii si varza kimchi   Ingrediente:  1 varza coreeana 4 linguri […]

Reteta zilei: Salata de dovlecel murat

Salata de dovlecel murat din: apa, sare, dovlecel, ceapa, gheata, otet de mere, zahar, praf de mustar, seminte de mustar, turmeric, fulgi de ardei rosu.   Ingrediente:  ½ ceasca de apa, la temperatura camerei 2 linguri + ½ lingurita de sare 1 dovlecel, feliat subtire 1 ceapa, feliata subtire 3 cuburi de gheata 2 cesti […]

Rhubarb jelly with mint

Dulceata de rubarba cu vanilie

Dulceata de rubarba cu vanilie din: zahăr extrafin, tije rubarbă, zeama de lamaie, esenta de vanilie. Ingrediente: 1 kg zahăr extrafin 1 kg tije rubarbă zeama de la 1 lămâie esenţă vanilie     Mod de preparare: Tai tijele de rubarbă cubuleţe şi le pui într-un bol. Adaugi zahărul şi ţii la macerat cel puţin 12 […]

Jeleu de corcoduse

Gem delicios de corcoduse

Gem delicios de corcoduse din: corcoduse coapte, zahar, zeama de lamaie.   Ingrediente: 2 kg corcoduse coapte 1 1/2 kg zahar zeama de la 1 lamaie     Mod de preparare: Speli bine corcoduşele, le alegi doar pe cele coapte şi sănătoase. Le aşezi într-un vas astfel: 1 strat de corcoduşe, unul de zahăr şi […]

Compot de caise intregi

Compot de caise cu cuisoare

Compot de caise cu cuisoare din: caise, zahar, cuisoare. Ingrediente: 1 kg caise 400 g zahăr cuişoare, opţional       Mod de preparare: Speli bine caisele, le scoţi sâmburii, le tai jumă­tăţi şi le aşezi în borcane. Faci un sirop dintr-un litru de apă amestecată cu zahărul până când acesta se topeşte, apoi îl […]