Dulceaţă de vişine si lamaie

Dulceata delicioasa de visine cu lamaie

Dulceata de visine cu lamaie din: vişine, zahăr tos, zeamă de lămâie, zahăr vanilat. Ingrediente: 3 kg vişine 2.5 kg zahăr tos 6 linguri zeamă de lămâie 2 plicuri zahăr vanilat         Mod de preparare: Speli vişinele în mai multe ape şi le scoţi sâmburii şi codiţele. Aşezi într-o cratiţă încăpătoare un strat de vişine, […]

Dulceata de gogonele cu ghimbir si lamaie

Dulceata de gogonele cu ghimbir si lamaie din: gogonele, zahăr, ghimbir, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g gogonele 250 g zahăr 1 linguriţă qhimbir ras zeama de la 1/2 lămâie         Mod de preparare: Speli gogonelele, le tai jumătăţi, apoi le scoţi codiţele şi seminţele. Le tai felii mai mari sau mai mici, […]

Gem de kiwi si lamaie

Gem de corcoduse cu lamaie

Gem de corcoduse cu lamaie din: corcoduşe coapte,  zahăr, zeama de lamaie.   Ingrediente: 1 1/2 kg corcoduşe coapte 1 kg zahăr zeama de la 1 lămâie       Mod de preparare: Speli bine corcoduşele, apoi le aşezi într-un vas astfel: un strat de corcoduşe, unul de zahăr şi tot aşa până când termini ingredientele, ultimul […]

Dulceata din flori de bujor

Dulceata delicioasa de trandafiri

Dulceata delicioasa de trandafiri din: zahar, petale de trandafiri, apă.   Ingrediente: 1 kg zahăr 1.2 kg petale de trandafiri 1.2 l apă     Mod de preparare: Speli bine petalele de trandafiri şi le laşi la scurs. Le pui la fiert într-un vas adânc, în apă clocotită. Le laşi până se înmoaie, opreşti focul, după […]

Dulceata de pastai

Dulceata de morcov si grepfrut

Dulceata de morcov si grepfrut din: morcovi, portocale, grepfut,  zahăr, lamaie.   Ingrediente: 8 morcovi mari sucul de la 4 portocale sucul de la 5 grepfruturi 1 kg zahăr sucul de la 1 lămâie           Mod de preparare: Cureţi morcovii şi-i tai fâşii cu cuţitul econom. Amesteci morcovii cu zahărul, sucul de […]

Dulceaţă de cireşe amare

Dulceata de cirese amare cu rom

Dulceata de cirese amare cu rom din: cireşe amare, zahăr tos, lămâi, zahăr vanilat, rom.   Ingrediente: 2 kg cireşe amare 2,5 kg zahăr tos 2 lămâi 2 plicuri zahăr vanilat 100 ml rom     Mod de preparare: Speli cireşele, le laşi la scurs şi scoţi sâmbu­rii. Intr-o cratiţă, pui un strat de cireşe, unul de zahăr şi […]

Compot de iarna din piersici

Compot de iarna din piersici din: piersici, zahăr tos.   Ingrediente: 1 kg piersici 500 g zahăr tos           Mod de preparare: Compot de iarna din piersici: Piersicile se spală bine, se curăţă de coajă şi se elimină sâmburii. Se taie felii potrivite şi se pun în borcane de sticlă, etanşe. […]

Compot pentru iarna din mere

Compot pentru iarna din mere din: mere, zahăr tos.   Ingrediente: 1 kg mere 500 g zahăr tos Mod de preparare: Compot pentru iarna din mere: Fructele se spală bine, se curăţă de coajă şi se. elimină sâmburii şi părţile tari. taie felii potrivite. Se pun în borcane şi se toarnă deasupra un sirop simplu, dintr-un […]

Compot de iarna din pere

Compot de iarna din pere din: pere, zahăr tos. Ingrediente: 1 kg pere 500 g zahăr tos     Mod de preparare: Perele se spală bine, se curăţă-de coajă şi se elimină sâmburii şi părţile tari. Se taie cubuleţe. Se pun în borcane şi se toarnă deasupra un sirop simplu, dintr-un litru de apă rece în […]

Compot pentru iarna din cirese

Compot pentru iarna din cirese din: cireşe, zahăr tos. Ingrediente: 1 kg cireşe 500 g zahăr tos       Mod de preparare: Cireşele se spală bine, se curăţă de codiţe şi sâmburii. Se pun în borcane şi se toarnă deasupra un sirop simplu, dintr-un litru de apă rece în care s-a dizolvat zahărul. Se […]

Compot de prune renglote cu cuisoare

Compot dietetic de prune

Compot dietetic de prune din: prune, apa. Ingrediente: 1 kg prune           Mod de preparare: Fructele se spală, se curăţă de sâmburi, se desfac în jumătăţi şi se aşează cu grijă în borcane de sticlă. Se toarnă deasupra un litru de apă rece, se etanşează borcanul şi se pune la fiert, în […]

Compot

Compot delicios de mere

Compot delicios de mere din: mere, zahar.   Ingrediente: 1 kg mere 300 g zahar     Mod de preparare: Merele curăţate de coajă şi sâmburi, se taie bucati potrivite, se pun la fiert in sirop fierbite si se dau in clocot. Se serveşte rece. Compot delicios de mere Compot de Mere: Rețetă Tradițională Când […]

Compot

Compot delicios cu fructe uscate

Compot delicios cu fructe uscate din: fructe uscate, zahăr.   Ingrediente: 250 g fructe uscate 150 g zahăr       Mod de preparare Compot delicios cu fructe uscate: Fructele, bine spălate, se introduc în sirop clocotit, preparat din zahărul, topit în apă, lăsându-se să fiarbă. 15-20 de minute. Se serveşte rece.     Pofta […]

Compot de mere cu lamaie

Compot de mere cu lamaie din: mere,lămâie, com­primate zaharină. Ingrediente: 1,5 kg mere 50 g lămâie 15 com­primate zaharină Mod de preparare: Peste merele curăţate de coajă şi sâmburi, se toarnă siropul fierbinte, preparat din tabletele de zaharină, dizolvate în apă. Se adaugă lămâie tăiată felii şl se lasă să dea în clocot. Se serveşte rece. […]

Compot de visine cu vanilie

Compot de visine cu vanilie din: vişine proaspete, zahăr, coajă de lămâie, vanilie.   Ingrediente: 1,5 kg vişine proaspete 400 g zahăr coajă de lămâie 1 plic vanilie     Mod de preparare: Compot de visine cu vanilie: In apă clocotită cu zahăr, se pun vişinele, lăsându-le să fiarbă 10-15 minute. Coaja de lămâie şi zahărul […]

Compot de caise cu lamaie

Compot gustos de caise

Compot gustos de caise din: caise, zahăr tos.   Ingrediente: 1 kg caise 500 g zahăr tos     Mod de preparare: Compot gustos de caise: Caisele se spală bine, se curăţă de coajă şi se elimină sâmburii. Se taie în sferturi şi se pun în borcane de sticlă. prepară un sirop simplu, rece, dintr-un litru de […]

Dulceata de nuci cu lamaie

Dulceata de nuci cu lamaie din: bucăţi nuci verzi, apa, zahar vanilat, lamaie.   Ingrediente: 100 bucăţi nuci verzi 1 l apă 3 pliculeţe zahăr vanilat 1 lămâie Mod de preparare: Cu ajutorul unor măntjşi, cureţi nuci­le de: coaja verde şi imediat le dai drumul într-un vas cu apă rece. Intre timp, faci un sirop din za­hăr, […]

Dulceata de nuci cu vanilie si lamaie

Dulceata de nuci cu vanilie si lamaie din: nuci verzi tinere, zahăr tos, baton de vanilie, apă, zeama de lamaie. Ingrediente: 6OO g nuci verzi tinere 500 g zahăr tos 1 baton de vanilie 450 ml apă zeama de la 1/2 lămâie   Mod de preparare: Nucile spălate bine şi curăţate de coaja verde le pui pe rând într-un castron cu apă rece. Opăreşti nucile în apă […]

Ridichi cu sfecla si morcovi la conserva

Ridichi cu sfecla si morcovi la conserva din: amestec de mirodenii pentru murături, sare, morcovi, sfecla, ridichi albe, radacina de telina, usturoi, oţet din cidru de mere, apa. Ingrediente: 4 linguri de amestec de mirodenii pentru murături 4 linguri de sare 1 ceaşcă de morcovi, mărunţiţi 1 jumătate de ceaşcă de sfeclă, mărunţită 1 ceaşcă de ridichi albe, mărunţite […]

Castraveciori murati cu marar si mirodenii

Castraveciori murati cu marar si mirodenii din: sare, apa, oţet din cidru de mere, castraveciori pentru murat, mărar proaspăt, boabe de piper negru, mirodenii pentru murături. Ingrediente: 6 linguri de sare 2 litri de apă 1 ceaşcă de oţet din cidru de mere 2 kilograme de castraveciori pentru murat 1 ceaşcă de frunze de mărar proaspăt 2 linguri de boabe de piper negru 1/2 ceaşcă de amestec […]

Varza murata cu hrean si marar 

Varza murata dulce cu seminte de chimen

Varza murata dulce cu seminte de chimen din: verze  murate, morcovi, sare, seminte de chimen. Ingrediente: 5 verze murate 2 ceşti de morcovi raşi 3 linguri de sare 2 linguri de seminţe de chimen   Mod de preparare: Pregătiţi varza, răzând-o, tocând-o sau tăind-o în fâşii. Amestecaţi varza mărunţită şi morcovii cu sarea. Faceţi ca sarea să intre în legume, frecând […]

Scrumbii albastre de mare, marinate

Scrumbii albastre de mare, marinate din: scrumbii de mare, ulei, faina, sare, otet, cepe, dafin, ienibahar boabe, piper boabe si lamaie.     Ingrediente: 1 kg scrumbii de mare 240 ml ulei făină sare 250 ml oţet 2 cepe 1 foaie de dafin câteva boabe de ienibahar câteva boabe de piper lămâie   Mod de […]

Lamai murate cu boia iute

Lamai murate cu boia iute din: seminţe de muştar, ulei de măsline, frunze de curry, urad dhal (mazăre mică şi uscată cu boabele sparte în jumătăţi), boia iute, oţet din vin, lămâie. Ingrediente: 2 linguriţe seminţe de muştar 2 linguri ulei de măsline opţional, 1 mână mică frunze de curry opţional, 1 linguriţă urad dhal (mazăre mică şi uscată cu boabele sparte […]

Grepfrut cu piper in vin

Grepfrut cu piper in vin din: grepfrut, vin sec, suc de grepfrut, zahăr, ciorchini de piper verde. Ingrediente: 4 grepfruturi 250 ml vin sec 250 mi suc de grepfrut 3 linguri zahăr 6 ciorchini de piper verde   Mod de preparare: Se decojesc grepfruturile şi se scoa­te pulpa îndepărtând pieliţele albe. Se păstrează zeama rezultată în acest proces. Se încălzesc încet […]

Marmelada cu portocale, caise si stafide

Marmelada cu portocale, caise si stafide din: caise uscate, zahăr fin, portocale,  gelfix 1:1, scorţişoară măcinată, stafide.   Ingrediente: 250 g caise uscate 750 g zahăr fin 6 portocale mari 1 plic gelfix 1:1 1 praf scorţişoară măcinată 50 g stafide     Mod de preparare: Se taie caisele fâşii şi.se aşază într-un castron de porţelan; se acoperă cu apă, […]

Marmeladă de lămâie

Marmelada de lamaie – usor de preparat

Marmelada de lamaie din: lămâi, limette, zahăr gelifiant (1:1). Ingrediente: 500 g lămâi 500 g limette 500 g zahăr gelifiant (1:1)     Mod de preparare: Se spală cu apă fierbinte lămâile şi limettele, se.şterg şi se rade coaja. Se stoarce sucul de la 1/2 din cantitatea de lămâi şi 1/2 din cantitatea de li­mette. Restul de […]

retete

Cum se prepara Dulceaţă de ardei iute (VIDEO)

Dulceaţă de ardei iute: Cum se prepara Dulceaţă de ardei iute: Pofta buna! Poate te intereseaza si: Dulceata aromata de visine cu lamaie   Dulceata aromata de visine cu lamaie din: visine, zahar, lamaie. Ingrediente: 2,5 kg de vişine 1,5 kg zahar zeama de la 1 lămâie   Mod de preparare: Alegeţi 2,5 kg de […]

Gem de banane cu lamaie

Gem de banane cu lamaie din: vinars, lamaie, banane, zahăr gelifiant. Ingrediente: 2 linguri vinars 2 lămâie 500 g banane foarte coapte 400 g zahăr gelifiant Mod de preparare: Se storc lămâile. Se decojesc bana­nele şi se pasează cu suc de-lămâie; se amestecă într-o cratiţă cu zahărul gelifiant. Se dau în fiert. Se lasă să fiarbă la […]

Usturoi murat cu cimbru, rozmarin si tarhon

Usturoi murat cu cimbru, rozmarin si tarhon din: usturoi, oţet, zahăr, sare, foi de dafin, boabe de coriandru, boabe de muştar, boabe de piper verde la borcan, ienibahar, cimbru, rozmarin, tarhon,  ulei de floarea-soarelui. Ingrediente: 500 g usturoi proaspăt 500 ml oţet 50 g zahăr 1 linguriţă de sare 2 foi de dafin 2 linguriţe boabe de coriandru 2 linguriţe boabe de muştar 2 linguriţe boabe de […]

retete

Marmelada de ceapa rosie cu aroma de portocala

Marmelada de ceapa rosie cu aroma de portocala din: ceapa rosie, curmale, ardei iute, zahar brun, sare de mare, otet de mere, portocala. Ingrediente:  400gr ceapa rosie 400gr curmale 2 ardei iuti rosii 140gr zahar brun 1 lingurita sare de mare 250 ml otet de mere 1 portocala Mod de preparare: Feliază fin 400g de […]

retete

Marmelada gustoasa de portocale

Marmelada gustoasa de portocale din: portocale rosii, ardei iute, ardei gras, zahar gelifiant, gelatina, otet de vin alb. Ingrediente: 5 portocale roşii 8-10 ardei iuţi roşii 5 ardei graşi roşii, curăţaţi de seminţe şi tocaţi grosier 900g de zahăr gelifiant 8g de gelatină 500ml de oţet din vin alb Mod de preparare: Cu ajutorul unui […]

Ardei iuti murati cu seminte de coriandru si dafin

Ardei iuti murati cu seminte de coriandru si dafin din: ardei iuţi verzi, boabe de piper negru, frunze de dafin, sare, seminte de coriandru, sare, zahar pudra, oţet din vin alb sau de orez. Ardeii iuți conțin antioxidanți, cum ar fi capsaicina, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva deteriorării oxidative și la reducerea riscului de boli […]