Gelatină din suc de fructe

Jeleu delicios de coacaze cu vanilie

Jeleu delicios de coacaze cu vanilie din: coacăze roşii, zahăr, baton de vanilie, Gelfix. Ingrediente: 1 kg coacăze roşii 1 kg zahăr 1 baton de vanilie 1 plic Gelfix Mod de preparare: Se spală coacăzele şi se rup de pe ciorchine cu o furculiţă. Se aşază apoi într-o oală înaltă. Se adaugă zahărul, 125 ml de apă şi batonul […]

Sos de rosii cu cimbru

Sos de rosii cu cimbru pentru mancaruri

Sos de rosii cu cimbru pentru mancaruri din: roşii, ulei de măsline, crenguţe de ţelină, crenguţe de cimbru, sare.   Ingrediente: 5 kg roşii bine coapte 50 ml ulei de măsline crenguţe de ţelină crenguţe de cimbru 5 linguri sare   Mod de preparare: Speli roşiile, le opăreşti câteva minute în apă clocotită, apoi le treci prin jet […]

Conopida si morcov murate

Conopida murata cu morcov

Conopida murata cu morcov din: conopida, morcov, oţet, foi de dafin, piper boabe, boabe de ienibahar, boabe de muştar, seminţe de mărar, sare grunjoasă. Ingrediente: 3 conopide 1 kg morcovi 100 ml oţet foi de dafin piper boabe boabe de muştar boabe de ienibahar seminţe de mărar sare grunjoasă apă cât cuprinde Mod de preparare: Speli bine conopida, o rupi în bucheţele şi o […]

Dieta cu prune

Gem de prune cu scortisoara

Gem de prune cu scortisoara din: prune, zahăr, beţişor de scorţişoară, zahăr vanilat, apa. Ingrediente: 1 kg prune 400 g zahăr apă cât cuprinde 1 beţişor de scorţişoară 1 plic zahăr vanilat     Mod de preparare: Tai prunele pe jumătate şi scoţi sâmburii. Pui pru­nele la fiert la foc potrivit cu zahăr, apă şi cu scorţişoară. Când gemul […]

Ardei murat cu hrean

Ardei murati cu varza si hrean

Ardei murati cu varza si hrean din: ardei graşi de diferite culori, varză albă, frunze de ţelină, hrean, sare, zeama de lamaie. Ingrediente: 7 kg ardei graşi de diferite culori 6 kg varză albă 1 kg morcovi frunze de ţelină hrean sare apă cât cuprinde zeamă de lămâie   Mod de preparare: Alegi ardei sănătoşi, de aceeaşi […]

Branza marinata cu cimbru si ienibahar

Branza marinata cu cimbru si ienibahar din: brânză Brie, usturoi, cepe, ardei iuţi, boabe de piper asortate, cimbru, ardei gras roşu murat, ulei de măsline, foi de dafin, boabe de ienibahar.   Ingrediente: 4 rondele de brânză Brie 8 căţei de usturoi 3 cepe 3 ardei iuţi boabe de piper asortate, proaspăt râşnite câteva fire de cimbru 1 ardei gras roşu. murat, […]

Compot de prune renglote cu cuisoare

Compot delicios de prune cu scortisoara

Compot delicios de prune cu scortisoara din: prune, apa, zahar, cuisoare sau scortisoara. Ingrediente: 3 kg prune 2,5 l apă 600 g zahăr 6 cuişoare (sau scorţişoară)         Mod de preparare: Cureti prunele de codite si le speli bine, le rupi în două şi le scoţi sâmburii. Intr-o oală pui apa, zahărul şi […]

Compot de pere cu nuca si vanilie

Compot de pere cu nuca si vanilie din: pere, apa, zahar, miez de nuca, lamaie, cuisoare, batoane de vanilie. Ingrediente: 1 kg pere mai tari 500 ml apă 200 g zahăr 200 g miez de nucă 1 lămâie cuişoare batoane de vanilie   Mod de preparare: Speli perele, le cureţi de coajă şi de seminţe, le […]

Compot de piersici in sirop vanilat

Compot de piersici in sirop vanilat din: piersici, zahar, apa, zahar vanilat.   Ingrediente: 3 kg piersici 600 g zahăr 2 l apă 4  pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Speli piersicile şi le pui în apă clocotită doar câteva secunde, ca să poţi să le decojeşti cu uşurin­ţă. Cu ajutorul unui cuţit, le tai […]

Gogonele in saramura cu hrean si ardei iute

Gogonele in saramura cu hrean si ardei iute din: gogonele, hrean, cimbru, boabe mustar, boabe piper, ardei iute, ceapa, sare gronjoasa. Ingrediente: 3 kg de gogonele hrean crenguţe de cimbru boabe de muştar boabe de piper 1 ardei iute ceapă sare grunjoasa Mod de preparare: Cureţi hreanul de coajă, speli gogonelele, le aşezi într-un borcan de 5 […]

Salata de sfecla rosie cu hrean

Salata de sfecla rosie cu hrean din: sfeclă roşie, otet, ulei de masline, hrean, sare. Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 250 ml oţet 150 ml ulei de măsline 3 bucăţi de hrean sare Mod de preparare: Speli bine sfecla, o fierbi în apă puţin sărată, o scurgi şi, după ce se răceşte, o cureţi de coajă. […]

Dulceata de capsuni, mure sau zmeura

Dulceata delicioasa de mure

Dulceata delicioasa de mure din: mure, lemongrass, zahăr, gelifiant 2:1, ulei de migdale amare.   Ingrediente: 1 kg de mure 3 fire de lemongrass 500 g zahăr gelifiant 2:1 ulei de migdale amare   Mod de preparare: Se curăţă 1 kg de mure şi se pasea­ză; se strecoară. Se bat 3 fire de lemongrass cu latul cuţitului, pentru a-şi dezvolta aroma; […]

Dulceata delicioasa de coacaze cu portocale

Dulceata delicioasa de coacaze cu portocale din: portocale, coacăze roşii, sare de lămâie, un plic de Gelfix, zahăr. Ingrediente: 1 kg de portocale 500 g coacăze roşii 5 g de sare de lămâie un plic de Gelfix 2 linguri zahăr Mod de preparare: Se decojesc şi se curăţă de pieliţele albe cca 1 kg de portocale: pulpa obţinută trebuie să cântărească […]

Dulceata delicioasa de rosii

Dulceata delicioasa de rosii din: rosii, zahar,un baton de vanilie,  gelifîant.   Ingrediente:  1 kg de roşii un baton de vanilie 500 g zahăr gelifîant 2:1   Mod de preparare: Se crestează 1 kg de roşii şi se in­troduc 20 sec. în apă clocotită. Se scot cu lingura de spumă, se trec prin jet de apă rece […]

Fasole boabe cu sos tomat

Fasole verde la borcan

Fasole verde la borcan din: fasole verde, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, ulei, sare, boia dulce. Ingrediente:  2 kg fasole verde 4 cepe 3 ardei graşi 1 kg roşii 6 căţei de usturoi ulei sare boia dulce Mod de preparare: Cureţi fasolea de codiţe, o speli şi o rupi în bucăţele. Cureţi celelalte legume, tai […]

Dulceata delicioasa de smochine

Dulceata de smochine cu miez de nuca si vanilie

Dulceata de smochine cu miez de nuca si vanilie din: smochine, zahar, miez de nuca, pastaie de vanilie. Ingrediente: 1 kg smochine 1 kg zahăr 200 g miez de nucă 1/2 păstaie de vanilie   Mod de preparare: Se face un sirop dizol­vând zahărul în 250 ml apă; se adaugă păstaia de vanilie crestată în două. Se lasă […]

Branza tofu marianta cu ardei capia

Branza tofu marianta cu ardei capia din: sos de soia, ulei de măsline, oţet de vin, usturoi, ardei capia, piper boabe, foi de dafin, sare.   Ingrediente: 1 linguriţă sos de soia 150 ml ulei de măsline 2 linguri oţet de vin 2 căţei de usturoi 2 ardei capia piper boabe foi de dafin sare     Mod de preparare: […]

Dulceata de castraveti cu aroma de lamaie

Dulceata de castraveti cu aroma de lamaie din: castraveti, zahar, lamaie, sare. Ingrediente:  2 kg castraveţi cornişon 1,5 kg zahăr tos sucul şi coaja de la 1 lămâie sare     Mod de preparare: Speli bine castraveţii, îi alegi pe cei sănătoşi şi proaspeţi şi îi cureţi de coajă. Tai castraveţii pe lungime, le scoţi […]

Castraveti murati cu marar, cimbru si usturoi

Castraveti murati cu marar, cimbru si usturoi din: castraveti, paine neagra, drojdie de bere, hrean, marar uscat, cimbru, usturoi. Castravetele conține antioxidanți, cum ar fi flavonoizii și tanninii, care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi din organism. Acești antioxidanți ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a inflamațiilor. Castravetele este folosit adesea în produse […]

Despre Uleiul de carola (rapita)

Busuioc conservat în ulei

Rupi frunzele, le treci printr-un jet de apă, apoi le pui pe un prosop sau hârtie absorbantă. Tamponezi cu alt şervet fiecare frunză, uşor. Pregăteşti borcane sterile răcite, în care aşezi frunze de busuioc, apoi torni uleiul de măsline. Nu legi borcanele imediat, căci poate va fi nevoie să mai completezi cu ulei de măsline, […]

Reteta zilei: Suc de rosii cu patrunjel

Suc de rosii cu patrunjel din: rosii, patrunjel, sare. Sucul de roșii cu pătrunjel este o rețetă tradițională și sănătoasă, ideală pentru a fi păstrată și consumată pe parcursul întregului an. Această rețetă valorifică simplitatea și bogăția ingredientelor naturale: roșii proaspete și coapte, pătrunjel verde și aromat și un strop de sare pentru a intensifica […]

Dulceata de prune cu aroma de lamaie

Dulceata de prune cu aroma de lamaie din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 kg prune 1 kg zahăr zeama de la 1/2 lămâie     Mod de preparare: Speli, scurgi şi scoţi sâmburii de la prune. Le pui într-un vas larg, în care urmează să faci dulceaţa. Pui în straturi alternative prunele şi zahărul presărat […]

Suc de rosii de casa

Suc de rosii de casa din: rosii, ardei capia, gogosari, sare, ulei. Ingrediente: 10 kg roşii 3 kg ardei capia sau gogoşari sare ulei     Mod de preparare: Dai roşiile prin maşina de separat sucul de roşii de coji şi seminţe. Ardeii sau gogoşarii îi speli, îi cureţi de seminţe şi cotoare şi îi […]

Ierburi aromate, congelate in ulei de masline

Ierburi aromate, congelate in ulei de masline: Cum să le păstrezi pentru un gust proaspăt și intens – sunt o metodă excelentă de a păstra aromele verii pentru sezonul rece. Această tehnică de conservare permite menținerea gustului și proprietăților nutritive ale ierburilor, iar uleiul de măsline adaugă o textură și o savoare suplimentară. Este o […]

Muraturi

Dovlecei congelati

Dovlecei congelati: Dovleceii pot fi păstraţi pentru iarnă şi congelaţi. Alegi dovlecei tineri, proaspeţi şi sănătoşi, pe care îi speli, le tai codiţele şi îi tai pe lungime, în 5-6 bucăţi fiecare. Ambalezi în pungi cât foloseşti la o ciorbă sau la o mâncare. Congelezi dovleceii şi iarna îi decongelezi în frigider, cu 12 ore […]

Rosii deshidratate, conservate in ulei de masline

Alegi roşii bine coapte, din soiuri care au cât mai puţine seminţe. Tai roşiile în rondele grosuţe şi le scoţi cotoarele. Tapetezi cu hârtie de copt tava aragazului, aşezi roşiile într-un singur strat şi le presari cu oregano uscat şi mărunţit şi cu puţină sare grunjoasă. Introduci tava în cuptor, la foc mic, cu uşa […]

muraturi

Salata de legume pentru iarna

Salata de legume pentru iarna din: fasole verde, ardei capia, ardei iute, rosii coapte, sare, piper, ulei, ceapa, usturoi. Ingrediente: 3 kg fasole verde 2 kg ardei capia 2 ardei iuţi 5 kg roşii coapte sare piper 500 ml ulei 1 kg ceapă 2 căpăţâni de usturoi   Mod de preparare: Speli roşiile şi le […]

Compot delicios de prune rosii

Compot delicios de prune rosii

Compot delicios de prune rosii din: prune rosii, zahar, apa, aspirina. Ingrediente: prune roşii, tari 1 kg zahăr 1 l apă aspirină   Mod de preparare: Prunele spălate bine le pui în borcane. Separat, pui apa şi zahărul la fiert, până se topeşte zahărul, formându-se ca un sirop. Pui în fiecare borcan câte o aspirină, […]

retete

Salata de dovlecei cu pastai pentru iarna

Salata de dovlecei cu pastai pentru iarna din: dovlecel, fasole pastai, sare grunjoasa, apa. Ingrediente: 1 dovlecel 4-5 kg fasole păstăi sare grunjoasă apă     Mod de preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai cubuleţe, iar fasolea o speli în mai multe ape. poate iti place si: Dovlecei la borcan pentru iarna Faci o saramură din […]

Salata de pastai pentru iarna

Salata de pastai pentru iarna din: pastai, ardei gras, rosii, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 kg păstăi 10 ardei graşi 10 roşii 1 mână de pătrunjel verde tocat mărunt sare piper 600 ml ulei   Mod de preparare: Torni uleiul în cratiţă şi aşezi un rând de păstăi. Peste păstăi presari ardei gras tăiat […]