Gem aromat de ardei iute

Gem aromat de ardei iute din: usturoi, ardei iute, ghimbir, rosii, zahar brun, otet de mere, seminte de mustar, seminte de coriandru, bagheta prajita, branza de capra.   Ingrediente:  4 căţei de usturoi 5 ardei iuţi roşii, curăţaţi de seminţe 1 bucată de ghimbir de 5cm, decojit şi tocat grosier 500g de roşii coapte, tăiate […]

Castraveti, conopida si rosii murate

Castraveti, conopida si rosii murate din: conopida, castraveti, rosii, ardei iuti, otet, foi de dafin, piper boabe, boabe de mustar, boabe de ienibahar, seminte de marar, sare grunjoasa, apa. Ingrediente: 2 conopide 1 kg castraveti 1 kg rosii 4 ardei iuti 200 ml otet foi de dafin piper boabe boabe de mustar boabe de ienibahar […]

Legume asortate la murat

Legume asortate la murat din: varza, morcovi, ardei, sare grunjoasa. Ingrediente: 5 kg varza 2 morcovi 3 ardei 3 linguri sare grunjoasa   Mod de preparare: Tai varza mărunt. Morcovii îi dai prin râzătoare, iar ardeii îi tai fâşii şi-i amesteci cu varza. Adaugi sarea şi presezi cu mâinile întreaga compoziţie până îşi lasă multă […]

Sfecla rosie murata cu piper

Sfecla rosie murata cu piper din: sfecla, otet, apa, radacina de hrean, boabe de piper, sare grunjoasa, boabe de mustar, foi de dafin. Ingrediente: 2,5 kg sfecla 250 ml otet 750 ml apa 2 radacini hrean 1 lingurita boabe piper 2 lingurite sare grunjoasa 1 lingurita boabe mustar 2 foi de dafin   Mod de […]

Ardei in otet

Ardei in otet din: ardei grasi, apa, otet din vin alb, zahar, foi de dafin, usturoi, boabe de piper, sare grunjoasa. Ingrediente: 4 kg ardei grasi 3 l apa 1 l otet din vin alb zahar, dupa gust foi de dafin 10-12 catei de usturoi boabe de piper sare grunjoasa fara iod, dupa gust   […]

Zacusca de vinete cu rosii

Zacusca de vinete cu rosii din: vinete, ceapa, ardei grasi, rosii, bulion, ulei, sare. Ingrediente: 5 vinete potrivite 5 cepe 15 ardei grasi rosii 1 kg rosii 1 cana bulion 1 pahar ulei sare   Mod de preparare: Coci vinetele, le cureti si le lasi la scurs. La fel procedezi si cu ardeii. Oparesti rosiile […]

Compot de fructe uscate

Compot de gutui si struguri

Compot de gutui si struguri din: gutui, struguri, apa, zahar. Ingrediente: 3 kg gutui 2 ciorchini frumosi de struguri 2 litri de apa 800 g zahar     Mod de preparare: Se curăţă gutuile şi se taie felii. Boabele de struguri se scot de pe ciorchine. Se face un sirop din apă şi zahăr şi, […]

Prune in suc propriu

Prune in suc propriu Ingrediente: 2 kg prune       Mod de preparare: Se spală prunele, se rup în două şi li se scoate sâmburele. Se aşază I în borcane cât mai îndesate şi eventual se scutură borcanul. Se lasă un spaţiu.de aproximativ 2 cm până la gura borcanului şi apoi se astupă. Se […]

Compot de caise cu lamaie

Compot de piersici si caise

Compot de piersici si caise din: caise, piersici, zahar, apa, sare. Ingrediente: 2 kg caise si piersici amestecate un kg zahar un litru apa sare   Mod de preparare: Piersicile se curata de coaja, li se scot samburii si, pe masura ce se curata, se pun in apa rece cu 2-3 linguri de sare.  Caisele […]

Compot de cireşe

Compot gustos de cirese

Compot gustos de cirese din: cirese, zahar, apa. Ingrediente: 2 kg cirese un kg zahar 2 litri apa   Mod de preparare: Se spală bine cireşele şi apoi li se scot codiţele. Se pun în borcane, zahărul se fierb 3 minute şi apoi se toarnă peste cireşe. Se astupă. Se pun borcanele la fiert pentru […]

Reteta zilei: Ardei iuti murati cu ceapa si usturoi

Ardei iuti murati cu ceapa si usturoi din: ardei iute, otet de vin alb, otet alb, ceapa, usturoi, sare, zahar, boabe de piper, seminte de coriandru, seminte de marar, frunze de dafin. Ingrediente: 450gr ardei iuti, taiati felii 2 cesti de otet de vin alb 3/4 cană de oțet alb 1/2 ceapa alba, felii subțiri […]

Compot de dovlecei

Compot de caise

Compot de caise din: caise, zahar pudra, apa. Ingrediente: 5 kg caise 800 g zahar pudra 1250 ml apa     Mod de preparare: Caisele se spală, se şterg, se rup sau se taie în două şi se li se scoate Se aşază în borcane care se lovesc uşor de masă pentru ca fructele să […]

Compot gustos de pere

Compot gustos de pere din: pere, zahar, zahar vanilat, suc de lamaie, apa. Ingrediente: 5 kg pere zahar cristale 2 pliculete zahar vanilat sucul a doua lamai apa     Mod de preparare: Perele se curăţă de coajă şi căsuţa cu sâmburi, se sucul strecurat de lămâie. Apoi, se pun cuburile de pere în borcane […]

Suc de mere

Suc de mere din: mere. Sucul de mere natural este o alegere excelentă pentru cei care doresc să savureze o băutură sănătoasă și revitalizantă. Preparat din mere proaspete, acest suc nu numai că îți stimulează papilele gustative, dar oferă și numeroase beneficii pentru sănătate, fiind o sursă bogată de antioxidanți și vitamine.   Ingrediente: 6 […]

Reteta zilei: Muraturi de casa

Muraturi de casa din: castraveti, ceapa, otet, seminte de mustar, turmeric, zahar, seminte de telina, sare. Ingrediente: 1/2 kg castraveți, feliati 1/2 ceapa, feliata 1/2 l oțet 1/2 l apa 2 lingurite de seminte de mustar 2 lingurite de turmeric 2 cani de zahar 2 lingurite de semințe de țelină 2 lingurite sare   Mod […]

Dulceaţă de coacăze cu vanilie

Dulceata gustoasa de coacaze

Dulceata gustoasa de coacaze din: coacaze, zahar, lamaie. Ingrediente: un kg coacaze 900 g zahar o lamaie     Mod de preparare: Se spala coacazele, se smulg de pe vrej si apoi se cantaresc sa fie un kg. Se pun intr-un vas cu zahar si suc de lamaie si se lasa la macerat o ora. […]

Dulceata gustoasa de prune

Dulceata gustoasa de prune din: prune, zahar, suc de lamaie. Ingrediente: 2 kg prune un kg zahar 125 ml suc de lamaie     Mod de preparare: Prunele se spala, li se scot samburii si se taie eventual in patru, daca sunt prea mari. Se pun prunele cu zahărul şi sucul strecurat de lămâie într-o […]

Ardei iuti in otet din vin alb

Ardei iuti in otet din vin alb din: ardei iute, apa, otet din vin alb, sare grunjoasa, zahar, piper boabe, frunze de dafin. Ingrediente: 2 kg ardei iute 1 l apa 250 ml otet din vin alb sare grunjoasa, dupa gust zahar, dupa gust piper boabe frunze dafin   Mod de preparare: Speli borcanele şi […]

Dulceata de nuci verzi cu scortisoara

Dulceata de nuci verzi cu scortisoara din: nuci cu coaja, zahar, baton de scortisoara. Ingrediente: 1,5 kg nuci cu coaja zahar un baton scortisoara   Mod de preparare: Se curăţă nucile de coaja verde şi, când se ajunge la miez, acesta se pune într-un vas cu apă rece. Apoi, cu această apă se pun la […]

Usturoi murat cu ardei iute

Usturoi murat cu ardei iute din: usturoi, otet de vin, ardei iute, vin alb, sare grunjoasa, zahar. Ingrediente: 400 g usturoi 250 ml otet de vin 2 ardei iuti sau 3 linguri fulgi de ardei iute 100 ml vin alb 2-3 lingurite sare grunjoasa 2-3 lingurite zahar   Mod de preparare: Cureţi usturoiul şi tai […]

Reteta zilei: Vinete murate

Vinete murate din: sare, zahar, otet alb, apa, seminte de coriandru, usturoi, vinete, ulei de masline, coriandru. Ingrediente: 1 ½ linguri de sare 2 ½ linguri de zahar 1 ¼ cesti oțet alb 2 ½ cesti de apa 2 linguri seminte de coriandru întregi 5 catei de usturoi, injumătatiti 1 ½ kg vinete ulei de […]

Muraturi

Pepeni murati cu castraveti si gogonele

Pepeni murati cu castraveti si gogonele din: pepeni, castraveti, gogonele, frunze de telina, frunze de hrean, sare.   Ingrediente: pepeni castraveti gogonele frunze de telina frunze de hrean sare   Mod de preparare: Se aleg pepeni mici, care nu se mai coc, se verifica sa nu fie loviti si mucegaiti. Se spala si se pun […]

Reteta zilei: Ardei iute murat cu chimen

Ardei iute murat cu chimen din: apa, otet alb, sare, chimen, usturoi, ardei iute.   Ingrediente: 3 cani apă 9 cani oțet alb 2 linguri sare 1 1/2 lingurite de chimen 8 catei de usturoi, curatati 2 kg ardei iute verde și roșu 4 borcane cu capace și inele   Mod de preparare: Spalati borcanele, […]

Gem de smochine cu vanilie

Gem gustos de smochine

Gem gustos de smochine – un preparat delicios și sănătos, perfect pentru a aduce o notă dulce-acrișoară micului dejun sau deserturilor tale. Smochinele sunt fructe bogate în vitamine și minerale, iar textura lor moale le face ideale pentru gem. Iată o rețetă simplă pentru a prepara un gem gustos de smochine. Ingrediente 1 kg smochine […]

Varza murata cu morcovi si ardei capia

Varza murata cu morcovi si ardei capia din: varza, morcovi, ardei capia, sare grunjoasa. Ingrediente: 5 kg varza 2 morcovi 3 ardei capia 3 linguri sare grunjoasa   Mod de preparare: Toci varza. Morcovii ii dai prin razatoare, iar ardeii ii tai fasii si-i amesteci cu varza. Adaugi sarea si presezi cu mainile intreaba compozitie […]

Dulceata gustoasa de zmeura

Dulceata gustoasa de zmeura din: zmeura, zahar, suc de lamaie. Ingrediente: 1,5 kg zmeura un kg zahar 60 ml suc de lamaie   Mod de preparare: Se spală foarte rapid zmeura şi în niciun caz sub un jet de apă, care poate distruge fructele. Se lasa sa se scurga bine. Se pune fructele c zaharul […]

Gem de pere cu miere

Gem de pere cu miere din: pere, zahar gelifiant, miere, suc de lamaie, scortisoara, nucsoara, ghimbir, cuisoare. Ingrediente: un kg pere, sortimente diferite 500 g zahar gelifiant 100 g miere 2 linguri suc de lamaie o lingurita amestec de scortisoara cu ncusoara, ghimbir cu cuisoare macinate     Mod de preparare: Cu o seară înainte […]

Gem de smochine

Gem de smochine si pere

Gem de smochine si pere din: smoche, pere, zahar, lamaie, pastaie de vanilie, foaie de dafin. Ingrediente: un kg smochine proaspete un kg pere cu pulpa tare 1500 kg zahar 2 lamai o pastaie de vanilie o foaie de dafin   Mod de preparare: Se spală smochinele, se curăţă de coajă şi se taie în […]

Gem de visine cu anason

Gem de visine cu nuca

Gem de visine cu nuca din: visine, zahar, miez de nuca, miere, unt, lamaie.   Ingrediente: 2 kg visine un kg zahar 30 g miez de nuca 2 linguri miere 25 g unt o lamaie   Mod de preparare: Cu o seară înainte, se scot sâmburii şi se lasă apoi se pun la fiert cu […]

Dulceata de gogonele cu lamaie

Dulceata de gogonele cu lamaie din: gogonele, zahar, lamaie.   Ingrediente: un kg gogonele 800 g zahar o lamaie     Mod de preparare: Se spală gogonelele şi apoi se taie felii de 1-2 cm. Se taie şi lămâia si apoi se pun într-o cratiţă cu zahăr şi se lasă la macerat 24 de ore. […]

Gem gustos de capsune

Gem gustos de capsune din: capsune, zahar, lamaie. Ingrediente: un kg capsune 750 g zahar o lamaie     Mod de preparare: Se spala capsunele, apoi se curata de codite si se pun intr-o cratita alternativ cu zaharul. La final, se stropesc cu sucul de lamaie. Se lasa asa de seara pana dimineata. A doua […]

Dulceata gustoasa de mure

Dulceata gustoasa de mure din: mure, zahar, apa, lamaie. Ingrediente: un kg mure 750 g zahar 400 ml apa o lamaie   Mod de preparare: Se spală murele rapid sub un jet de apă rece, se scurg bine şi apoi . se cântăresc. Apa şi zşhărul se pun la fiert, se lasă 10 minute si […]