Gem gustos de cirese

Gem gustos de cirese din: cirese, zahar, suc de lamaie, unt. Ingrediente: 2 kg cirese fara samburi 1200 kg zahar sucul unei lamaie unt, cat o nuca (optional)   Mod de preparare: Cireşele curăţate de codite şi de sâmburi Se pun într-o cratiţă alternându-le cu zahărul şi se stropesccu. sucul de lămâie. Se lasă aşa […]

Gem gustos de caise

Gem gustos de caise din: caise, zahar. Ingrediente: un kg caise fara samburi un kg zahar         Mod de preparare: Se scot sâmburii caiselor spălate şi se pun într-o cratiţă alternând cu zahărul. Se lasă aşa-12 ore, de seara până dimineaţa. A doua zi, se pun la fiert cu tot cu sucul […]

Dulceata de afine fara zahar

Dulceață de afine fără zahăr

Dulceață de afine fără zahăr – o opțiune sănătoasă și delicioasă pentru a vă bucura de gustul bogat al afinelor fără a adăuga zahăr rafinat. Perfectă pentru micul dejun sau ca desert, această dulceață păstrează toate beneficiile nutritive ale afinelor și este ideală pentru cei care doresc să reducă aportul de zahăr. Ingrediente: Afine proaspete […]

Dulceata clasica de trandafiri

Dulceata din petale de trandafiri

Dulceata din petale de trandafiri din: petale de trandafiri, zahar, apa, suc de lamaie. Ingrediente: 500 g petale de trandafiri 2 kg zahar 500 ml apa sucul unei lamai   Mod de preparare: Cu o foarfecă se taie partea albă a petalelor şi apoi se pun într-un vas. Se toarnă peste ele apă clocotită, se […]

Ciuperci in saramura

Ciuperci murate cu foi de dafin si ienibahar

Ciuperci murate cu foi de dafin si ienibahar din: ciuperci champignon, sare, piper, sare de lamaie, otet, foi de dafin, ienibahar, ulei. Ingrediente: 3 kg ciuperci champignon sare piper 1 plic sare de lamaie 200 ml otet foi de dafin ienibahar 2-3 linguri ulei   Mod de preparare: Se curăţă 3 kg ciuperci champignon albe […]

Sos chutney de vinete

Sos chutney de vinete din: vinete, ceapa, ardei gras, usturoi, rosii, lamai, ulei, zahar, praf, piper. Ingrediente: 2 kg vinete 100 g ceapa un ardei gras rosu un ardei gras verde 2 catei de usturoi 500 g rosii sucul a doua lamai ulei o lingurita zahar un praf piper   Mod de preparare: Vinetele spălate […]

Castraveti murati cu usturoi si piper

Castraveti murati cu usturoi si piper din: castraveti, usturoi, marar, piper, apa, sare grunjoasa. Castravetele conține antioxidanți, cum ar fi flavonoizii și tanninii, care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi din organism. Acești antioxidanți ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a inflamațiilor. Castravetele este folosit adesea în produse cosmetice datorită conținutului său de […]

Usturoi la borcan

Usturoi marinat cu ardei capia

Usturoi marinat cu ardei capia din: usturoi, ardei capia iuti, zahar, apa, otet, concentrat picant de legume. Ingrediente: 500 g usturoi mare 2 ardei capia iuti 4 linguri zahar 1,75 litri apa 300 ml otet 1 plic concentrat picant  de legume   Mod de preparare: Se curăţă căpăţâna de usturoi de mustăţi, se spală şi […]

Cum se pun muraturile (video)

Cum se pun muraturile – Murăturile sunt un mod excelent de a conserva legumele, adăugându-le arome și texturi interesante. Fie că alegi să pregătești castraveți, varză, morcovi, ardei sau alte legume, murăturile sunt o delicatesă apreciată pe tot parcursul anului, mai ales în perioada rece. Ingrediente Pentru murături: 1 kg castraveți mici sau legume la […]

Zacusca de ardei capia

Zacusca de ardei capia din: ardei capia rosii, gogosari copti, ceapa, rosii, ulei de floarea soarelui, foi de dafin. Ingrediente: 3 kg ardei capia roșii 1 kg gogoșari bine copți 1,5 kg ceapă 2 kg roșii 400 ml ulei floarea soarelui foi de dafin   Mod de preparare: Speli ardeii și gogoșarii și-i coci. Îi […]

Cum se prepara Zacusca de Vinete (video)

Cum se prepara Zacusca de Vinete -Această rețetă este nu doar gustoasă, dar și foarte versatilă, putând fi servită ca aperitiv, gustare sau acompaniament pentru diverse feluri de mâncare. Zacusca de vinete este cunoscută pentru aroma sa bogată, care provine din combinația de legume coapte și condimente. Ingrediente Pentru zacuscă: 2 kg vinete (aproximativ 4-5 […]

Conserva de legume cu ciuperci si frunze de dafin

Conserva de legume cu ciuperci si frunze de dafin din: ardei capia, gogosari, ardei grasi, vinete, morcov, ciuperci champignon, sare grunjoasa, frunze de dafin, boabe de piper. Ingrediente: 1 kg ardei capia 1 kg gogoșari 1 kg ardei grași 2 kg vinete 1 kg morcov 1 kg ciuperci champignon 4 kg roșii sare grunjoasă neiodată […]

Ghiveci de legume în suc de roşii

Ghiveci de legume în suc de roşii din: fasole verde, ardei grasi, dovlecei, vinete, conopida, otet, bame, rosii, verdeata, suc de rosii, sare.   Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 kg ardei grasi 1 kg dovlecei tineri 1 kg vinete 1 kg conopida 1 kg bame 200 ml otet 1 1/2 kg rosii 5 legaturi […]

Crema de zarzavaturi

Zarzavat pentru iarna

Zarzavat pentru iarna din: rosii, ardei gras, ardei capia, gogosari, sare grunjoasa, patrunjel. Ingrediente: 8 kg rosii 1 kg ardei gras 1 kg ardei capia 1 kg gogosari 3-4 linguri sare grunjoasa 7-8 legaturi patrunjel     Mod de preparare: Roşiile le opăreşti şi le descojeşti, după care te tai cubuleţe. Indepărtezi cotoarele şi seminţele […]

Sos de rosii pentru iarna

Sos de rosii pentru iarna din: rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: un kg rosii bine coapte 2 cepe 2 catei de usturoi 8 fire de patrunjel sare piper     Mod de preparare: Se spală şi se taie roşiile şi apoi se pun la foc cu ceapa tăiată mărunt, usturoiul şi pătrunjelul. Se […]

Reteta zilei: Gem de prune cu smochine

Gem de prune cu smochine din: smochine uscate, prune, stafide, ceapa rosie, otet de vin rosu, boia de ardei, zahar brun, sare.   Ingrediente: 500gr smochine uscate 500gr prune proaspete 120gr stafide 1 ceapa rosie 540gr oțet de vin roșu 2 lingurite boia de ardei 420gr zahăr brun 1 varf cutit de sare     […]

Dulceata de ceapa

Dulceata de ceapa rosie

Dulceata de ceapa rosie din: ceapa rosie, zahar, sare, vin rosu sec, otet din vin rosu, ulei. Ingrediente: un kg ceapa rosie 100 g zahar 20 g sare 500 ml vin rosu sec 150 ml otet din vin rosu 2 linguri ulei plus 3 lingurite   Mod de preparare: Se taie ceapa peştişori şi se […]

Sos iute de ardei capia

Sos iute de ardei capia din: ardei capia, ardei iuti, foi de dafin, boabe de piper, usturoi, ulei, sare. Ingrediente: un kg ardei capia 250 g ardei iuti mici, rosii 2 foi de dafin o lingurita boabe de piper o capatana medie de usturoi 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Ardeii capia se […]

Amestec de legume pentru iarna

Amestec de legume pentru iarna din: morcovi, ceapa, rosii, pastarnac, telina, ardei grasi, varza, conopida, usturoi, sare. Ingrediente: 2 kg morcovi 1 kg ceapă 1 kg roșii ½ kg păstârnac 4 țeline 4 ardei grași 1 varză mică 1 conopidă 10 g usturoi ½ kg sare mare, grunjoasă   Mod de preparare: Speli legumele și […]

Pasta de dovlecei

Pasta de dovlecei pentru iarna

Pasta de dovlecei pentru iarna din: dovlecei, ceapa, ulei, usturoi, zahar, otet, piper, sare, marar, patrunjel.   Ingrediente: 5 kg dovlecei 500 g ceapă 200 ml ulei 5-6 căței de usturoi 1 linguri cu vârf zahăr 100 ml oțet piper 40 g sare câte 2-3 legături mărar și pătrunjel   Mod de preparare: Alegi dovlecei […]

Gem de rubarba

Gem de rubarba din: rubarba, zahar, flori de hibiscus, apa. Ingrediente: 400 g rubarbă 400 g zahăr 6-8 flori de hibiscus 1 pahar apă     Mod de preparare: Cureţi tijele de coajă şi le tai bucăţi mici. Pui bucăţile de rubarbă în apă de var, timp de 2-3 ore, după care le clăteşti sub […]

Ketchup pentru iarna

Ketchup pentru iarna din: rosii, ceapa, usturoi, zahar, otet de mere, sos picant, mustar iute, boia, ulei. Ingrediente: 400 g rosii o ceapa un catel de usturoi 40 g zahar 30 ml otet de mere o lingura sos picant o lingura mustar iute o lingura boia 50 ml ulei   Mod de preparare: Ceapa şi […]

Sos chutney de ceapă

Sos chutney de ceapă din: ceapa, mere, ardie gras, usturoi, zahar, otet, apa, rosii, mustar iute, praf de ghimbir, sare. Ingrediente: 2 cepe 2 mere un ardei gras verde un catel de usturoi 150 g zahar 200 ml otet 300 ml apa 500 g rosii o lingura mustar iute o lingurita praf de ghimbir sare […]

Ceapa in sos de sfecla

Sos de sfecla

Sos de sfecla din: sfecla, mere, ceapa, usturoi, piper, ardei iute, scortisoara, cuisor, otet de mere, zahar, stafide. Ingrediente: 500 g sfecla 2 mere o ceapa un catel de usturoi 1/2 lingurita piper un ardei iute un baton scortisoara un cuisor 250 ml otet de mere 60 g zahar 30 g stafide   Mod de […]

Sos picant de vinete cu ardei rosii

Sos picant de vinete cu ardei rosii din: vinete, ardei grasi, ardei iuti, usturoi, ulei, otet, sare, piper.   Ingrediente: 2 vinete medii 2 ardei grasi medii 2 ardei iuti 3 catei de usturoi 4 linguri ulei 4 linguri otet sare piper   Mod de preparare: Vinetele şi ardeii se coc la flacăra aragazului, se […]

Ardei picanti pentru iarna

Ardei picanti pentru iarna din: ardei iuti, sare, otet, ulei de masline. Ingrediente: un kg ardei iuti, foarte mici sare otet ulei de masline   Mod de preparare: spală foarte bine ardeii şi se taie codiţa lăsând să se vadă interiorul. alternativ cu sare într-un tifon aşezat într-o strecurătoare şi ultimul strat de ardei se.stropeşte […]

Rosii uscate la borcan

Rosii uscate la borcan din: rosii, zahar pudra, usturoi, foaie de dafin, rozmarin, sare, ulei. Ingrediente: 20 rosii mici o lingura zahar pudra 2 catei de usturoi o foaie de dafin o crenguta rozmarin sare fina ulei   Mod de preparare: Se spala rosiile si se taie in doua. Se pun in tava de aragaz […]

Rosii cherry in saramura

Rosii la saramura – usor de preparat

Rosii la saramura din: rosii, sare. Roşiile la saramură sunt foarte bune in ciorbe şi tocăniţe cu legume sau cu carne. De asemenea, se pot folosi cu succes la pizza sau sosuri. Ingrediente: un kg rosii mici, foarte bine coapte sare       Mod de preparare: Se spală roşiile şi li se scot doar […]

Sfecla la borcan

Sfecla la borcan din: sfecla, sare. Ingrediente: un kg sfecla sare     Mod de preparare: Binene spălate, sfeclele se pun la fiert pentru 15 minute. Apoi se curăţă de coajă. Se trece sfecla prin râzătoare si se repartizează în mod egal în borcane. Se fierbe apă cu 20 g sare pentru fiecare litru de […]

Mix cu ciuperci

Mix cu ciuperci din: ciuperci, ardei grasi, usturoi, castareti cornison, otet, marar uscat, sare grunjoasa. Ingrediente: 200 g ciuperci foarte mici 4 ardei grasi 2 capatani usturoi un kg castraveti cornison un litru otet o legatura marar uscat sare grunjoasa   Mod de preparare: Se curăţă şi se taie mărunt castraveţii şi ardeii. Ciupercile se […]

Castraveţi marinaţi

Castraveţi marinaţi din: castraveti, marar, piper boabe, usturoi, sare grunjoasa, otet alb. Ingrediente: 3 castraveti de gradina 2 legaturi marar piper boabe usturoi sare grunjoasa 600 ml otet alb   Mod de preparare: Castraveţii se spală bine, se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie şi se I taie rondele care se pun într-un castron.. […]