Muraturi asortate in saramura

Muraturi asortate in saramura din: castraveti, rosii cherry, morcovi, radacina de telina, radacina de hrean, mere, visin, marar, usturoi, sare neiodata. Ingrediente: 1 kg castraveti cornison 1 kg rosii mici, de preferinta cherry 300 g morcovi 2 radacini mici de telina cateva mere mici si acrisoare 2 legaturi radacini de hrean 4-5 crengute subtiri de […]

Roşii în saramură condimentată

Roşii în saramură condimentată din: rosii, radacina de telina, radacina de hrean, ardei iute, usturoi, zahar, marar, pikant fix, sare grunjoasa. Ingrediente: 2 kg rosii 1 radacina mare de telina 1 radacina de hrean 1 ardie iute 2 capatani mari de usturoi zahar 1-2 tulpina uscata de marar 1 plic pikant fix dulce acrisor sare […]

Dovlecei in otet cu ghimbir si morcov

Dovlecei in otet cu ghimbir si morcov din: dovlecei, ceapa, morcov, otet de vin alb, zahar, boabe de mustar, boabe de coriandru, radacina de ghimbir, sare neiodata.   Ingrediente: 500 g dovlecei tineri 1 ceapa mica 1 morcov 500 ml otet de vin alb 200 g zahar 1 1/2 lingurita boabe de mustar 1/2 lingurita boabe […]

Castraveţi svăbesti de vară

Castraveţi svăbesti de vară din: castraveti, cartofi, sare grunjoasa, marar, ramurica de visin. Ingrediente: 2 1/2 kg castraveti 2 cartofi vechi sau 2 felii de paine sare grunjoasa bete si flori de marar uscate 1 legatura marar verde 1 ramurica de visin   Mod de preparare: Speli castraveţii proaspăt culeşi, le tai capetele, după care […]

Ardei capia rosii în otet aromat

Ardei capia rosii în otet aromat din: ardei capia, otet, apa, sare grunjoasa, zahar, foi de dafin, boabe de piper, radacina de hrean, frunze de telina. Ingrediente: 5 kg ardei capia 1 l otet 1 l apa 6 linguri sare grunjoasa 300 g zahar 4-5 foi de dafin 1 lingura boabe de piper 2 radacini […]

Dulceata simpla de visine

Dulceata de visine cu zeama de lamaie

Dulceata de visine cu zeama de lamaie din: visine, zahar tos, zeama de lamaie, zahar vanilat. Ingrediente: 3 kg visine 2,5 kg zahar tos 6 linguri zeama de lamaie 2 plicuri zahar vanilat       Mod de preparare: Rupi codiţele căpşunilor, pe care le speli sub mai multe jeturi de apă şi le laşi […]

Salata siriana in straturi pentru iarna

Salata siriana in straturi pentru iarna din: rosii,a rdei grasi, ceapa alba, ceapa rosie, boabe de ienibahar, piper boabe, usturoi, ardei iute, cimbru, busuioc verde, zeama de lamaie, apa, sare, zahar. Ingrediente: 4 kg rosii 2 kg ardei grasi sau capia verzi 8 cepe albe 4 cepe rosii 3 lingurite boabe de ienibahar 4 linguri […]

Ardei umpluti cu varza pentru iarna

Ardei umpluti cu varza pentru iarna din: ardei grasi, varza alba, morcovi, frunze de telina, radacini de hrean, boabe de mustar, piper boabe, ardei iuti, sare pentru muraturi, otet, picant fix. Ingrediente: 7 kg ardei grasi diferit colorati, de dimensiune mijlocie 6 kg varza alba 1 kg morcovi frunze de telina frunze de hrean radacini […]

Salata de castraveti si gogonele

Salata de castraveti si gogonele din: castraveti, gogonele, ardei grasi, otet, sare grunjoasa, zahar, boabe de piper, aspirina, foi de dafin.   Ingrediente: 2 1/2 kg castraveti 1 kg gogonele 1 1/2 kg ardei grasi sau gogosari 1/2 l otet 3 linguri sare grunjoasa pentru muraturi 200 g zahar 1 lingurita boabe de piper 8 […]

Gogosari in otet cu dafin

Gogosari conservati la rece

Gogosari conservati la rece din: gogosari, zahar, otet, sare neiodata, salicilat, foi de dafin, frunze de telina, radacini de hrean. Ingrediente: 5 kg gogosari (1 kg  la un borcan de 1 l) 250 g zahar 1/2 l otet 4 linguri sare neiodata 1 lingurita salicilat boabe de piper foi de dafin frunze de telina 4-5 […]

Bureti cu usturoi

Bureti cu usturoi din: bureti, sare grunjoasa, otet, zahar, boabe de piper, usturoi, flori de marar.   Ingrediente: 2 kg bureti 4 lingurite sare grunjoasa otet 8 lingurite zahar 2 lingurite boabe de piper 2 capatani de usturoi 4 flori de marar   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli în mai multe ape şi […]

Conopida murata

Conopida murata din: conopida, morcovi, otet, foi de dafin, piper boabe, sare neiodata, seminte de marar.   Ingrediente: 3 conopide de circa 500 kg fiecare 1 kg morcovi 100 ml otet foi de dafin piper boabe sare neiodata pentru muraturi 1 lingura seminte de marar     Mod de preparare: Speli conopida, o desfaci în […]

Bame umplute in aluat de cartofi la cuptor

Bame si ardei iuti în otet

Bame si ardei iuti în otet din: bame, ardei iuti, otet, apa, sare, zahar, boabe de coriandru, boabe de piper, boabe de mustar, tarhon. Bamele sunt o sursă bogată de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, acid folic, calciu, potasiu și magneziu. Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru sănătatea generală a […]

Gogosari cu sos de bulion

Gogoşari fâşii în sos cu bulion

Gogoşari fâşii în sos cu bulion din: gogosari, otet, ulei, zahar, bulion, sare grunjoasa, apa, foi de dafin, boabe de piper.   Ingrediente: 5 kg gogosari 500 ml otet 500 ml ulei 500 g zahar 80 g bulion 1 lingura sare grunjoasa, neiodata pentru muraturi 200 ml apa 5-6 foid e dafin 1 lingurita boabe […]

Salata de ardei, rosii si ceapa pentru iarna

Salata de ardei, rosii si ceapa pentru iarna din: rosii, ceapa, usturoi, ardei iute, piper mozaic, ardei grasi, busuioc, cimbru, otet, apa, sare grunjoasa, foi de dafin, ulei.   Ingrediente: 2 kg rosii 5 cepe albe 3 cepe rosii 5 catei de usturoi 1 ardei iute 2 linguri piper mozaic 1 kg ardei grasi diferit […]

Ardei umpluti cu struguri

Ardei umpluti cu struguri din: ardei grasi, struguri negri, ceapa, conopida, morcov, radacina de hrean, tulpini uscate de marar, crenguta de visin, sfecla rosie, radacina de telina, picant fix.   Ingrediente: 1 1/2 kg ardei grasi de dimensiune mijlocie 2-3 chiorchini struguri negri 1 ceapa 1 conopida mica 1 morcov 3-4 adacini de hrean 1 […]

Dovleac murat

Dovleac murat din: dovleac, zahar, otet, scortisoara, coaja de lamaie, radacina de ghimbir, sare grunjoasa, boabe de piper. Ingrediente: 1 dovleac pentru placinta de 1 1/2 – 2 kg 5 cani zahar 3 cani otet 2 batoane scortisoara coaja rasa de la 1 lamaie 2 linguri radacina de ghimbir rasa fin 1 lingura sare grunjoasa […]

Ardei conservaţi in bulion

Ardei capia copţi, conservaţi în suc propriu

Ardei capia copţi, conservaţi în suc propriu: ardei, sare Ingrediente: 5 kg ardei capia rosii circa 1 lingura sare       Mod de preparare: Alegi ardei sănătoşi, cât mai cărnoşi. îi ştergi şi îi coci pe flacăra iute a aragazului sau pe grătarul aşezat pe jarul încins. Pe măsură ce se coc, îi scoţi […]

Piersici murate

Piersici murate din: zahar, otet, apa, usturoi, piersici, scortisoara. Ingrediente: 1 cana zahar 1 cana otet 1 cana apa 2 capatani de usturoi 1 1/2 kg piersici mici si tari 5 betisoare de scortisoara   Mod de preparare: Speli fructele şi le opăreşti timp de 1 minut, după care le decojeşti. Cureţi usturoiul. Pui la […]

Muraturi aromate

Muraturi aromate din: arpagic, castraveti, radacina de telina, frunze de telina, gogosari, fasole verde, morcovi, conopida, varza de bruxelles, usturoi, otet, apa, boabe de piper, sare grunjoasa, miere, boabe de ienibahar, cimbru, flori de marar, foi de dafin.   Ingrediente: 1 kg arpagic 750 g castraveti 1 radacina de telina 3 linguri frunze de telina […]

Salata la borcan

Salata la borcan pentru iarna

Salata la borcan pentru iarna din: ardei grasi, ardei iuti, radacina de telina, morcovi, ceapa, usturoi, oregano, boabe de piper, otet, ulei de masline, sare grunjoasa, masline verzi. Ingrediente: cate 4 ardei grasi verzi si rosii 10 ardei iuti mici 1 radacina mica de telina 2 morcovi 2 cepe mici 3 catei de usturoi 2 […]

Dulceata de caise cu lamaie

Dulceata de caise cu lamaie din: zahar, vanilie, zeama de lamaie, caise, apa, apa de var.   Ingrediente: 1 kg zahar 1 baton vanilie zeama de la 1 lamaie 1 kg caise 3 pahare cu apa 1 l apa de var limpede   Mod de preparare: Dulceata de caise cu lamaie: Alegi caise nu prea […]

Lamai murate

Lamai murate cu seminte de mustar

Lamai murate cu seminte de mustar din: seminte de mustar, ulei de masline, frunze de curry, mazare uscata, boia iute, otet de vin, lamaie. Ingrediente: 2 lingurite seminte de mustar 2 linguri ulei de masline 1 mana frunze de curry 1 lingurita mazare uscata 1 lingurita boia iute 4 linguri otet din vin 2 lamai, […]

Compot aromat de rubarba

Compot aromat de rubarbă din: vin rosu, zahar, coaja de portocala, coaja de lamaie, sare, rubarba.   Ingrediente: 2 cani vin rosu 2 cani zahar cate 1 lingurita coaja rasa de portocala si de lamaie 1 praf de cutit de sare 6 tulpini tinere de rubarba     Mod de preparare: Pui într-o cratiţă mare […]

Dulceata de trandafiri cu sare de lamaie

Dulceata de trandafiri cu sare de lamaie din: petale de trandafiri, zahar, sare de lamaie. Ingrediente: 250 g petale de trandafiri 1 kg zahar sare de lamaie   Mod de preparare: Fierbi petalele de trandafiri (spalate in prealabil) in 4 pahare de apa, la foc potrivit, fara zahar, incerci pe deget petala (freci intre degete) […]

Compot delicios de rubarba

Compot de rubarba din: tulpini de rubarba, zahar, apa. Ingrediente: 3 tulpini de rubarba 3 linguri zahar 1 l apa   Mod de preparare: Pui apa sa clocoteasca impreuna cu zaharul. Intre timp, cureti rubarba de pielita subtire si o tai bucatele de 2 cm. Apoi pui rubarba sa fiarba in siropul format, timp de […]

Dulceata de trandafiri si aroma de lamaie

Dulceata de trandafiri si aroma de lamaie din: petale de trandafiri, zahar, sare de lamaie, apa. Ingrediente: 250 g petale trandafiri 1 kg zahar 1 lingura cu sare de lamaie apa   Mod de preparare: Faci siropul pe foc moale pana cand este bine legat. Speli petalele de trandafiri speciali de dulceata, apoi le freci […]

Dulceata de pepene verde

Dulceata de pepene verde din: pepene verde, zahar, apa, lamaie, frunze de busuioc.   Ingrediente: 1 pepene verde cu coaja groasa 1 kg zahar apa 1 lamaie frunze de busuioc   Mod de preparare: Speli pepenele, il tai in doua, apoi in felii subtiri si scoti miezul. Avem nevoie de partea alba dintre miez si […]

Dulceata de visine cu aroma de menta

Dulceata de visine cu aroma de lamaie din: visine, zahar, frunze de menta. Ingrediente: 2 kg visine 1 kg zahar frunze de menta     Mod de preparare: Speli fructele, le cureta de samburi si codite, le pui in vas smaltuit acoperite cu zaharul necesar pentru 5-6 ore. Pui vasul pe foc mic pana se […]

Dulceata de pepene galben cu aroma de lamaie

Dulceata de pepene galben cu aroma de lamaie din: miez de pepene galben, zahar, apa, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg si 1 cana cu miez de pepene galben taiat cuburi 1 kg zahar 2 cani cu apa zeama de lamaie   Mod de preparare: Puneti bucatile de pepene in tifon si le introduceti in apa […]

Dulceata de nuci verzi

Dulceata de nuci verzi din: nuci verzi, zahar, apa, lamaie, menta.   Ingrediente: 90-100 nuci verzi 1 kg zahar 3 pahare cu apa 1/2 lamaie 1 crenguta de menta   Mod de preparare: Lasi nucile 60 minute in apa rece, le cureti de coaja verde cu lama unui curit ascutit. Le legi intr-un tifon, le […]

Dulceata de cirese amare cu aroma de vanilie

Dulceata de cirese amare cu aroma de vanilie din: cirese amare, zahar, vanilie, lamaie. Ingrediente: 1,5 kg cirese amare 1 kg zahar vanilie 1/2 lamaie   Mod de preparare: Dulceata de cirese amare cu aroma de vanilie: Speli ciresele, le cureti de samburi si le pui intr-o cratita speciala de dulceata. Le acoperi cu zahar, le […]