Gem de pere cu vanilie

Gem de pere

Gem de pere din: pere, zahar, scortisoara, baton de vanilie si suc de lamaie. Ingrediente: 2,5 kg pere 1 kg zahar 1 baton de scortisoara 1/2 baton de vanilie 1 lingura cu suc de lamaie   Mod de preparare: Spală perele, curăţă-le de coajă şi cotor şi dă-le pe răzătoarea mare. Intr-o cratiţă cu fundul gros, […]

Gem picant

Gem picant din: mere, prune, pere, zahar, lamaie, ghimbir, baton de scortisoara si nuca. Ingrediente: 1,3 kg mere 1,3 kg prune 900 g pere 2 kg zahar 1 lamaie ghimbir (cam 2 cm) 1 baton de scortisoara 100 g nuca   Mod de preparare: Curăţă de coajă fructele spălate şi îndepărtează sâmburii. Păstrează într-un săculeţ de […]

Gem de piersici

O reteta savuroasa de gem de piersici din: piersici, pulpa de ananas, ghimbir si zahar. Este un gem numai bun de umplut nişte fursecuri fragede şi de servit lângă o ceşcuţă de cafea aro­mată. Ingrediente: 10 piersici 1 kg pulpa de ananas 1 ghimbir proaspat 2 kg zahar   Mod de preparare: Dă ananasul prin […]

Ghiveci de dovlecei

Ghiveci de dovlecei din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, marar, patrunjel, cimbru, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: 3 kg dovlecei 1 kg ardei grasi 500 g ceapa alba 2 kg rosii 50 ml ulei marar patrunjel 1 ramura de cimbru sare piper ardei iute   Mod de preparare: Curăţă şi taie dovleceii, pre­sară o […]

Ghiveci pentru iarna

Ghiveci pentru iarna din: vinete, ardei capia, ceapa, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, zahar, piper si sare. Ingrediente: 3 kg vinete 3 kg ardei capia 1 kg ceapa alba 3-4 kg rosii 2-3 ardei iuti rosii 10-12 catei de usturoi 1 l ulei zahar piper sare   Mod de preparare: Taie rondele vinetele, presară sare şi […]

Ratatouille pentru zile reci

Ratatouille pentru zile reci din: ardei gras, rosii, vinete, dovlece, ceapa, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 2 kg ardei gras (rosu, verde, galben) 1,5 kg rosii 2-3 vinete potrivite 2-3 dovlecei 800 g ceapa alba 300 ml ulei cimbru sare piper   Mod de preparare: Spală legumele şi taie cu­buri ardeii, vinetele, dovleceii, ceapa. Opăreşte […]

Vinete marinate

Vinete marinate din: vinete, ulei, sare, otet de vin rosu, usturoi, marar verde si cimbru verde. Ingrediente: 1 kg vinete subtiri 1 l ulei sare 500 ml otet de vin 1 capatana usturoi 1 legatura marar verde 1 legatura cimbru verde   Mod de preparare: Alege vinete subţiri, care nu au aşa multe se­minţe. Spală-le sub […]

Dovlecei cu verdeata

Dovlecei cu verdeata din: dovlecei, patrunjel, marar, frunze de telina, sare si gheata. Pentru un gust si mai bun, conserva dovleceii in bulion. Nu trebuie decat sa inlocuiesti apa cu suc de rosii proaspat stros, dat in cateva clocote impreuna cu un praf de sare si cateva frunze de patrunjel si/sau telina. Ingrediente: 1 kg dovlecei […]

Fasole verde cu suc de rosii

Fasole verde cu suc de rosii din: fasole, rosii, apa, frunze de telina, piper, patrunjel, oregano, sare si aspirina. Ingrediente: 6 kg fasole 3 kg rosii 3 l apa frunze de telina patrunjel piper oregano verde sare aspirina   Mod de preparare: Curăţă păstăile, de aţe şi capete, şi rupe-leîn 2-3 bucăţi. Pune-le într-o crati­ţă, acoperă […]

Praz picant

Praz picant din: praz, otet de vin, zahar, sare grunjoasa, coriandru, piper, ghimbir, frunze de dafin si ardei iute. Ingrediente: 500-600 g praz 2 cani cu otet de vin 1 cana cu zahar 2 1/2 lingurite cu sare grunjoasa 1 lingurita cu coriandru (boabe) 1/2 lingurita cu piper (boabe) 1/2 lingurita cu ghimbir ras 2-3 frunze […]

Ciuperci marinate pentru iarna

Ciuperci marinate pentru iarna din: ciuperci de padure, otet din vin alb, sare, boabe de piper, boabe de ienibahar, foi de dafin, marar si lamaie. Ingrediente: 2 kg ciuperci de padure (galbiori, ghirbi, ghebe) 1 pahar otet din vin alb 3 linguri sare neiodata 2 lingurite boabe de piper (negru rosu) 1 lingurita boabe de ienibahar […]

Intampina anotimpul rece cu castraveti la otet

Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei: Castraveti in saramura Castraveti deliciosi murati in saramura din: castraveti, marar, […]

Retete de muraturi simple

Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase. Reteta zilei: Morcovi picanti murati Morcovi picanti murati […]

Prune murate cu rozmarin si cimbru

Prune murate cu rozmarin si cimbru din: prune, aceto balsamico, vin, sare, zahar, boabe de piper, rozmarin, cimbru. Ingrediente: 1 kg prune 500 ml aceto balsamico 250 ml vin rosu 1 lingura de sare 4 linguri zahar 1 lingurita boabe de piper negru 3 crengute de rozmarin 6 crengute cimbru   Mod de preparare: Se […]

Jeleu de scoruse cu suc de mere

Jeleu cu prune, mere si pere

Jeleu cu prune, mere si pere din: prune, mere, pere, zahar, gelfix, scortisoara, cuisoare, foaie de dafin. Ingrediente: 1 kg prune 1 kg mere 1 kg pere 2 kg zahar 1 plic gelfix 1 baton scortisoara 1 foaie de dafin 3 cuisoare   Mod de preparare: Se spală prunele, se scurg şi se golesc de […]

Dulceata de pere cu ghimbir

Dulceata de pere cu ghimbir din: lamai, pere, ghimbir, zahar, gelfix, scortisoara. Ingrediente: 3 lamai circa 1,2 kg pere 40 g ghimbir proaspat circa 1 kg zahar 1 plic gelfix 2 batoane de scortisoara       Mod de preparare: stoarce sucul de la lămâi. spală perele, se decojesc, se taie sferturi şi se golesc […]

Pere cu merisoare si piper

Pere cu merisoare si piper din: jambon, lamai, otet de vin, apa, zahar, merisoare, piper verde. In lipsă de merişoare proaspete, se pot folosi şi uscate. Merişoarele uscate se lasă să se înmoaie 1 oră, în oţet de mere diluat.Se poate folosi ca garnitură pentru fripturi rafinate de pasăre Ingrediente: 5 pere jambon 2 lamai […]

Zacuscă de legume şi fructe

Zacuscă de legume şi fructe din: gogosari, telina, mere, pere, suc de rosii, morcovi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 gogosari rosii 2 telina potrivite 4 mere 4 pere 1 l suc de rosii mai gros 500 g morcovi 350 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Speli gogoşarii, îi cureţi de cotoare şi seminţe […]

Ardei cu usturoi la borcan

Ardei copti la borcan, o conserva ideala pentru fripturi si salate

Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Ardei capia muraţi, cu usturoi Ardei capia muraţi, cu usturoi din: ardei capia, […]

Zacuscă cu mere

Zacuscă cu mere – reteta usor de preparat

Zacuscă cu mere din: mere, ceapa, gogosari rosii, suc de rosii, ardei grasi, ulei, piper boabe, sare, foi de dafin, ienibahar, vinete.   Ingrediente: 2 kg mere 1 kg ceapa 18 gogosari rosii 1 kg suc de rosii sau 3 kg de rosii 8 ardei grasi rosii 380 ml ulei piper boabe sare foi de […]

Castraveti murati in otet, delicii pentru iarna

Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei: Castraveti murati cu marar proaspat si otet Castraveti murati cu marar […]

Cel mai bun gem de prune

Gem de prune: prune, mirodenii pentru vin, scortisoara, coaja de portocala, zeama de portocala, zahar tos, coniac. Ingrediente: 1 kg prune – cantarite dupa ce au fost curatate de samburi 1 plic mirodenii pentru vin fiert, pls intr-o pungulita din tifon ca sa poata fi indepartat dupa fierbere 1 baton scortisoara coaja si zeama de […]

Reteta zilei: Mix de legume verzi pentru iarna

Mix de legume verzi  pentru iarna din: ardei gras, ardei iute, usturoi, ceapa verde, coriandru, ulei de masline, sare, suc de lamaie.   Ingrediente: 1 ardei gras 1 ardei iute 1 catel usturoi 3 fire ceapa verde ½ cana coriandru 1 lingura ulei de masline sare 1 lingura suc de lamaie   Mod de preparare: […]

Zacusca de bureti

Zacuscă delicioasa de bureţi

Zacuscă delicioasa de bureţi din: ghebe, ceapa, ardei, ardei capia, gogosari, morcovi, ulei, pasta de rosii, sare, piper boabe, foi de dafin. Ingrediente: 3,2 kg ghebe 2 kg ceapa 3 kg ardei 3 kg ardei capia 3 kg gogosari 4 morcovi mari 1 l ulei 650 g pasta de rosii, de casa sare mare piper […]

Retete de ardei la otet se numara printre preferatele noastre

Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Ardei capia muraţi, cu usturoi Ardei capia muraţi, cu usturoi din: ardei capia, […]

Castraveţi în otet

Retete apreciate de castraveti in otet facuti in casa

Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Castraveti in otet cu boabe de piper si boabe de mustar  Castraveti in […]

Cum se pun castravetii in saramura pentru iarna

Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Castraveti murati cu ceapa si morcov Castraveti murati din: castraveti, sare, zahar, otet, […]

Reteta zilei: Marinată din legume

Marinată din legume din: morcov, ardei capia, ceapa sucata, radacina de telina, pasta de tomate, mustar, ulei, apa, otet, zahar, sare, boabe de piper.   Ingrediente: 1 kg morcov 2 kg ardei capia 1 kg ceapa uscata 2 radacini de telina 200 g pasta de tomate 1 borcan mustar 500 ml ulei pentru marinata: 1 […]

Salata asortata cu muraturi

Castraveti murati cu foi de dafin si ardei iute

Castraveti murati cu foi de dafin si ardei iute din: marar uscat, hrean, usturoi, foi de dafin, ardei iuti, sare. Ingrediente: 50-60 gr marar uscat cu seminte 50 gr hrean 100gr usturoi 5-6 foi de dafin 5-6 ardei iuti 400 gr sare     Mod de preparare: Se pun in borcane mai mari de 10-15 […]

Retete de ardei la otet

Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru.   Gogosari murati Gogosari murati din: gogosari, otet, ulei, zahar, sare grunjoasa, apa, […]

Retete de castraveti murati

Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei: Castraveti murati cu marar proaspat si otet Castraveti murati cu marar […]

Muraturi

Salata de ardei iuti, la borcan

Salata de ardei iuti, la borcan din: ardei iuti bulgaresti, sare, otet, pastai de fasole.   Ingrediente: 1 kg ardei iuti bulgaresti cate 3-4 ardei rosii, galbeni, verzi 1 lingura de sare otet cateva pastai de fasole fideluta, galbena sau verde 1 borcan   Mod de preparare: Speli toti ardeii si fasolea. Asezi in borcan […]