Vinete marinate

Vinete marinate din: vinete, ulei, sare, otet de vin rosu, usturoi, marar verde si cimbru verde. Ingrediente: 1 kg vinete subtiri 1 l ulei sare 500 ml otet de vin 1 capatana usturoi 1 legatura marar verde 1 legatura cimbru verde   Mod de preparare: Alege vinete subţiri, care nu au aşa multe se­minţe. Spală-le sub […]

Dovlecei cu verdeata

Dovlecei cu verdeata din: dovlecei, patrunjel, marar, frunze de telina, sare si gheata. Pentru un gust si mai bun, conserva dovleceii in bulion. Nu trebuie decat sa inlocuiesti apa cu suc de rosii proaspat stros, dat in cateva clocote impreuna cu un praf de sare si cateva frunze de patrunjel si/sau telina. Ingrediente: 1 kg dovlecei […]

Fasole verde cu suc de rosii

Fasole verde cu suc de rosii din: fasole, rosii, apa, frunze de telina, piper, patrunjel, oregano, sare si aspirina. Ingrediente: 6 kg fasole 3 kg rosii 3 l apa frunze de telina patrunjel piper oregano verde sare aspirina   Mod de preparare: Curăţă păstăile, de aţe şi capete, şi rupe-leîn 2-3 bucăţi. Pune-le într-o crati­ţă, acoperă […]

Praz picant

Praz picant din: praz, otet de vin, zahar, sare grunjoasa, coriandru, piper, ghimbir, frunze de dafin si ardei iute. Ingrediente: 500-600 g praz 2 cani cu otet de vin 1 cana cu zahar 2 1/2 lingurite cu sare grunjoasa 1 lingurita cu coriandru (boabe) 1/2 lingurita cu piper (boabe) 1/2 lingurita cu ghimbir ras 2-3 frunze […]

Ciuperci marinate pentru iarna

Ciuperci marinate pentru iarna din: ciuperci de padure, otet din vin alb, sare, boabe de piper, boabe de ienibahar, foi de dafin, marar si lamaie. Ingrediente: 2 kg ciuperci de padure (galbiori, ghirbi, ghebe) 1 pahar otet din vin alb 3 linguri sare neiodata 2 lingurite boabe de piper (negru rosu) 1 lingurita boabe de ienibahar […]

Intampina anotimpul rece cu castraveti la otet

Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei: Castraveti in saramura Castraveti deliciosi murati in saramura din: castraveti, marar, […]

Retete de muraturi simple

Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase. Reteta zilei: Morcovi picanti murati Morcovi picanti murati […]

Prune murate cu rozmarin si cimbru

Prune murate cu rozmarin si cimbru din: prune, aceto balsamico, vin, sare, zahar, boabe de piper, rozmarin, cimbru. Ingrediente: 1 kg prune 500 ml aceto balsamico 250 ml vin rosu 1 lingura de sare 4 linguri zahar 1 lingurita boabe de piper negru 3 crengute de rozmarin 6 crengute cimbru   Mod de preparare: Se […]

Jeleu de scoruse cu suc de mere

Jeleu cu prune, mere si pere

Jeleu cu prune, mere si pere din: prune, mere, pere, zahar, gelfix, scortisoara, cuisoare, foaie de dafin. Ingrediente: 1 kg prune 1 kg mere 1 kg pere 2 kg zahar 1 plic gelfix 1 baton scortisoara 1 foaie de dafin 3 cuisoare   Mod de preparare: Se spală prunele, se scurg şi se golesc de […]

Dulceata de pere cu ghimbir

Dulceata de pere cu ghimbir din: lamai, pere, ghimbir, zahar, gelfix, scortisoara. Ingrediente: 3 lamai circa 1,2 kg pere 40 g ghimbir proaspat circa 1 kg zahar 1 plic gelfix 2 batoane de scortisoara       Mod de preparare: stoarce sucul de la lămâi. spală perele, se decojesc, se taie sferturi şi se golesc […]

Pere cu merisoare si piper

Pere cu merisoare si piper din: jambon, lamai, otet de vin, apa, zahar, merisoare, piper verde. In lipsă de merişoare proaspete, se pot folosi şi uscate. Merişoarele uscate se lasă să se înmoaie 1 oră, în oţet de mere diluat.Se poate folosi ca garnitură pentru fripturi rafinate de pasăre Ingrediente: 5 pere jambon 2 lamai […]

Zacuscă de legume şi fructe

Zacuscă de legume şi fructe din: gogosari, telina, mere, pere, suc de rosii, morcovi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 gogosari rosii 2 telina potrivite 4 mere 4 pere 1 l suc de rosii mai gros 500 g morcovi 350 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Speli gogoşarii, îi cureţi de cotoare şi seminţe […]

Ardei cu usturoi la borcan

Ardei copti la borcan, o conserva ideala pentru fripturi si salate

Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Ardei capia muraţi, cu usturoi Ardei capia muraţi, cu usturoi din: ardei capia, […]

Zacuscă cu mere

Zacuscă cu mere – reteta usor de preparat

Zacuscă cu mere din: mere, ceapa, gogosari rosii, suc de rosii, ardei grasi, ulei, piper boabe, sare, foi de dafin, ienibahar, vinete.   Ingrediente: 2 kg mere 1 kg ceapa 18 gogosari rosii 1 kg suc de rosii sau 3 kg de rosii 8 ardei grasi rosii 380 ml ulei piper boabe sare foi de […]

Castraveti murati in otet, delicii pentru iarna

Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei: Castraveti murati cu marar proaspat si otet Castraveti murati cu marar […]

Cel mai bun gem de prune

Gem de prune: prune, mirodenii pentru vin, scortisoara, coaja de portocala, zeama de portocala, zahar tos, coniac. Ingrediente: 1 kg prune – cantarite dupa ce au fost curatate de samburi 1 plic mirodenii pentru vin fiert, pls intr-o pungulita din tifon ca sa poata fi indepartat dupa fierbere 1 baton scortisoara coaja si zeama de […]

Reteta zilei: Mix de legume verzi pentru iarna

Mix de legume verzi  pentru iarna din: ardei gras, ardei iute, usturoi, ceapa verde, coriandru, ulei de masline, sare, suc de lamaie. Ingrediente: 1 ardei gras 1 ardei iute 1 catel usturoi 3 fire ceapa verde ½ cana coriandru 1 lingura ulei de masline sare 1 lingura suc de lamaie   Mod de preparare: Se […]

Zacusca de bureti

Zacuscă delicioasa de bureţi

Zacuscă delicioasa de bureţi din: ghebe, ceapa, ardei, ardei capia, gogosari, morcovi, ulei, pasta de rosii, sare, piper boabe, foi de dafin. Ingrediente: 3,2 kg ghebe 2 kg ceapa 3 kg ardei 3 kg ardei capia 3 kg gogosari 4 morcovi mari 1 l ulei 650 g pasta de rosii, de casa sare mare piper […]

Retete de ardei la otet se numara printre preferatele noastre

Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Ardei capia muraţi, cu usturoi Ardei capia muraţi, cu usturoi din: ardei capia, […]

Castraveţi în otet

Retete apreciate de castraveti in otet facuti in casa

Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Castraveti in otet cu boabe de piper si boabe de mustar  Castraveti in […]

Cum se pun castravetii in saramura pentru iarna

Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Castraveti murati cu ceapa si morcov Castraveti murati din: castraveti, sare, zahar, otet, […]

Reteta zilei: Marinată din legume

Marinată din legume din: morcov, ardei capia, ceapa sucata, radacina de telina, pasta de tomate, mustar, ulei, apa, otet, zahar, sare, boabe de piper.   Ingrediente: 1 kg morcov 2 kg ardei capia 1 kg ceapa uscata 2 radacini de telina 200 g pasta de tomate 1 borcan mustar 500 ml ulei pentru marinata: 1 […]

Salata asortata cu muraturi

Castraveti murati cu foi de dafin si ardei iute

Castraveti murati cu foi de dafin si ardei iute din: marar uscat, hrean, usturoi, foi de dafin, ardei iuti, sare. Ingrediente: 50-60 gr marar uscat cu seminte 50 gr hrean 100gr usturoi 5-6 foi de dafin 5-6 ardei iuti 400 gr sare     Mod de preparare: Se pun in borcane mai mari de 10-15 […]

Retete de ardei la otet

Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru.   Gogosari murati Gogosari murati din: gogosari, otet, ulei, zahar, sare grunjoasa, apa, […]

Retete de castraveti murati

Pentru a avea un meniu variat, nu ezitati sa consumati zilnic cat mai multe legume! Invata sa gatesti legumele intr-un mod gustos cu ajutorul retetelor pe care le-am ales special pentru voi ca sa profitati de beneficiile aduse de legume organismului nostru. Reteta zilei: Castraveti murati cu marar proaspat si otet Castraveti murati cu marar […]

Muraturi

Salata de ardei iuti, la borcan

Salata de ardei iuti, la borcan din: ardei iuti bulgaresti, sare, otet, pastai de fasole.   Ingrediente: 1 kg ardei iuti bulgaresti cate 3-4 ardei rosii, galbeni, verzi 1 lingura de sare otet cateva pastai de fasole fideluta, galbena sau verde 1 borcan   Mod de preparare: Speli toti ardeii si fasolea. Asezi in borcan […]

Reteta zilei: Roşii la borcan

Roşii la borcan – Roșiile la borcan reprezintă o metodă tradițională de conservare a acestui ingredient esențial în bucătăria românească și nu numai. Aceste roșii sunt culese la apogeul sezonului, când sunt pline de aromă și suculență, apoi transformate într-un preparat gustos care poate fi savurat pe tot parcursul anului. Procesul de conservare nu doar […]

Gogosari murati

Gogosari murati din: gogosari, otet, ulei, zahar, sare grunjoasa, apa, boabe de piper, cimbru, marar, hrean, foi de dafin. Ingrediente: 5 kg gogosari rosii 750 ml otet 100 ml ulei 150 g zahar 5 linguri sare grunjoasa 1 l apa 1 lingura boabe de piper cimbru marar uscat hrean 4 foi de dafin   Mod […]

Muraturi

Castraveciori în otet

Castraveciori în otet din: castraveciori, otet, apa, sare de mare, miere, piper boabe, foi de dafin, hrean, morcovi, usturoi.   Ingrediente: 8 kg castraveciori 2 l otet 4 l apa 6 linguri sare de mare 2 linguri miere piper boabe 2 foi de dafin 2-3 bucati de hrean 1/2 kg morcovi 1 capatana de usturoi […]

Ceapă cu ardei iuţi

Ceapă cu ardei iuţi din: ardei iuti, ceapa, otet, apa, zahar, sare neiodata. Ingrediente: 1 kg ardei iuti 1 kg ceapa 1 l otet 1 l apa 400 g zahar 200 g sare neiodata   Mod de preparare: Tai felii ardeii iuţi, toci mărunt ceapa, le amesteci şi le aşezi în borcane. Pui la fiert […]

Ardei capia muraţi, cu usturoi

Ardei capia muraţi, cu usturoi din: ardei capia, usturoi, otet, sare, apa, zahar, piper boabe, foi de dafin, seminte de mustar. Ingrediente: 1 kg ardei capia rosii 2 capatani de usturoi 800 ml otet 1 lingura de sare 200 ml apa 150 g zahar 2 linguri piper boabe 6 foi de dafin 2 linguri seminte […]

Dovlecei în otet

Dovlecei în otet din: dovlecei, zahar, sare, otet, crengute de marar. Ingrediente: 2 kg dovlecei 1 lingurita zahar 1 lingurita sare otet crengute de marar   Mod de preparare: Speli dovleceii, îi tai felii, după care îi pui în borcane, cu o lingurita de sare si 1 lingurita de zahar pentru fiecare borcan. Aşezi crenguţe […]