Dulceata de castraveti

Dulceata de castraveti cu lamaie

Dulceata de castraveti cu lamaie din: castraveti, lamai, zahar. Ingrediente: un kg castraveti mici 6 lamai un kg zahar     Mod de preparare: Castraveţii se spală si se taie sau se trec prin râzătoare. Lămâile se spală foarte bine. Coaja de la două lămâi se taie cu un cuţit, iar sucul celor două se […]

Gem de morcovi

Gem de morcovi din: morcovi, ghimbir, zahar, lamaie. Ingrediente: 1,200 kg morcovi 100 g ghimbir un kg zahar o lamaie   Mod de preparare: Se curăţă morcovii sau se spală foarte bine, se trec prin râzătoare si se cântăresc. Ar trebui să fie un kilogram de morcovi pentru care se va folosi aceeaşi cantitate de […]

Dulceaţă de ardei iuti

Dulceaţă de ardei iuti din: ardei iute, zahar, apa. Ingrediente: un kg ardei iuti 600 g zahar 100 ml apa     Mod de preparare: Se spală si se taie ardeii iuti, aruncând cotoarele. Apoi, ardeii se pun într-o cratiţă cu zahărul şi apa. Se lasă la fiert 20 de minute. Fiertura se trece apoi […]

Trucuri pentru conserve

Evitaţi sarea iodată, deoarece poate înmuia murăturile. Oţetul balsamic nu este indicat pentru murături, ci doar cel de 9°. După ce ai deschis un borcan cu murături, este bine ca el să fie ţinut în frigider pentru a nu face mucegai după ce a luat aer. Alege cu grijă castraveţii pentru murat, să fie proaspeţi […]

Ghiveciul de legume cu carne, retete excelente pentru un pranz rapid

Poate ca ii ziceti ghiveci sau poate va place sa-l numiti ratatouille, indiferent de denumirea pe care i-o atribuiti, aceasta mancare este foarte buna si sanatoasa facuta din multe legume. Daca vreti sa gatiti simplu si rapid, preparati pentru familia dumneavoastra retete delicioase de ghiveci. Reteta zilei: Ghiveci de legume cu orez la borcan pentru iarna Sumtem in plin […]

Dulceata de prune cu stafide

Dulceata de prune cu nuci

Curăţaţi 1 kg prune de sâmburi şi în locul acestora puneţi câte un miez de nucă presărat cu zahăr praf şi cu scorţisoară. Fierbeţi un sirop din 1kg zahăr şi 500 ml apă. Când siropul începe să se îngroaşe, adăugaţi zeama de la 1 lămâie şi prunele umplute cu nuci. Fierbeţi dulceaţa până când siropul […]

Dulceaţă de soc

Dulceaţă de pere şi soc

La 1 kg pere curăţate şi tăiate în cubuleţe aveţi nevoie de 500g fructe de soc bine coapte. Fierbeţi mai întâi un sirop legat din 1 kg zahăr şi 400 ml apă. Când siropul s-a îngroşat, adăugaţi 2-3 linguri de zeamă de lămâie şi reduceţi focul la minimum. Adăugaţi în sirop perele şi fructele de […]

Reteta zilei: Zacusca delicioasa pentru iarna

Zacusca delicioasa pentru iarna din: vinete, ardei gras, ceapa, rosii, suc de rosii, morcovi, sare, piper, boia de ardei.   Ingrediente: 3-4 vinete coapte 2 ardei grasi 3 cepe 3 roșii 200 de grame de suc de rosii 1-2 morcovi sare piper boia de ardei     Mod de preparare: Se taie ceapa si se […]

Ceapa murata

Ceapa murata din: ceapa alba, ardei iute, foi de dafin, piper boabe, otet, cimbru, rozmarin, cuisoare, sare grunjoasa. Ingrediente: 2 kg ceapa alba mai mica 4 ardei iuti 6 foi de dafin 1 lingurita piper boabe 1 l otet 1 ramura cimbru 1 ramura rozmarin 3 cuisoare sare grunjoasa   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa […]

Gogoşari umpluţi cu ghebe

Gogoşari umpluţi cu ghebe din: gogosari, ghebe, ceapa, telina, hrean, morcovi, otet, apa, zahar, ulei, sare, usturoi, piper, foi de dafin. Ingrediente: 5 kg gogosari 5 kg ghebe 2 kg ceapa 400 g telina 100 g hrean ras 100 g morcovi 1 l otet 3 l apa 250 g zahar 200 ml ulei 70 g […]

Gogoşari umpluţi cu vinete (muraturi)

Gogoşari umpluţi cu vinete din: gogosar, vinete, ulei, otet, hrean, frunze de telina, ienibahar, apa, sare, piper boabe. Ingrediente: 4 kg gogosari 2 kg vinete 1 l ulei 1 l otet 10-12 bucati hrean 1 legatura frunze de telina 1 lingura ienibahar 2 l apa sare piper boabe   Mod de preparare: Alegeţi vinete cu […]

Dovlecei cu ceapa la borcan

Dovlecei cu ceapa la borcan din: dovlecei, ceapa, seminte de mustar, marar, otet, foi de dafin, radacina de hrean, apa, sare grunjoasa, boabe de piper negru, seminte de coriandru. Ingrediente: 3 kg dovlecei 1 kg ceapa 1 legatura marar 1 lingurita seminte de mustar 500 ml otet 5 foi de dafin 2 radacini de hrean […]

Gem de zmeura pentru diabetici

Gem de zmeura cu zeama de lamaie

O reteta delicioasa de gem cu: zmeura, zahar, lamaie.   Ingrediente: 3 kg zmeură 2 kg zahăr zeama de la o lămâie mare       Mod de preparare: Alegi zmeură bine coaptă, proaspătă, neter­ciuită, o cureţi de frunzuliţele scăpate, apoi o pui în strecurătoare şi o speli sub jet de apă, de praf şi […]

Reteta zilei: Bulion pentru iarna

Bulion pentru iarna   Ingrediente: 4-5 kg rosii     Mod de preparare: Spalati bine rosiile. Puneti la foc mediu o oala mare cu apa, cand da in clocot adaugati rosiile si lasati cateva minute. Scoateti din apa clocotita, transferati in apa rece, apoi decojiti bine. Lasati sa se raceasca jumatate de ora, apoi adaugati […]

Dulceata de prune verzi cu sare de lamaie

O reteta delicioasa de dulceata din: prune verzi, zahar, apa, sare de lamaie, zahar vanilat, piatra  vanata. Ingrediente: 1 farfurie adâncă plină cu vârf de prune verzi 1 kg zahăr 3 pahare cu apă 1/2 plic sare de lămâie 2 plicuri zahăr vanilat piatra vanata   Mod de preparare: Alegi fructele încă neformate şi le […]

Dulceaţă de arpagic

Dulceaţă de arpagic din: ceapa arpagic, zahar praf, apa, vin alb, cuisoare, ghimbir. Ingrediente: 2 kg ceapa arpagic 750 g zahar praf 300 ml apa 100 ml vin alb 3 cuisoare 1 lingura ghimbir ras   Mod de preparare: Se face un sirop din zahar, apa si vin. Se fierb  împreună până când siropul se […]

Castraveti in otet cu boabe de piper si boabe de mustar

 Castraveti in otet cu boabe de piper si boabe de mustar din: castraveti mici, marar, usturoi, ardei iute, sare grunjoasa, otet, boabe de piper, boabe de mustar, foi de dafin. Ingrediente: un kg castraveti mici marar o capatana usturoi ardei iute sare grunjoasa pentru solutie: un litru otet o lingura boabe de piper o lingura […]

Hering marinat

Hering marinat din: file de hering, sare, vin, otet din vin, morcovi, ceapa, foi de dafin, boabe de piper, cuisoare. Ingrediente: un kilogram file de hering congelat sare pentru conservat: 400 ml vin alb 400 ml otet din vin alb 3 morcovi 2 cepe 2 foi dafin o lingura boabe de piper 4-5 cuisoare   […]

Conservarea fructelor de sezon

Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.   Dulceata de zmeura cu vanilie si lamaie Dulceata de […]

Dulceturi si conserve fara conservanti preparate in casa

Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Reteta zilei: Gem de capsuni cu coaja de lamaie Gem […]

Zacusca de vinete cu ingrediente la indemana oricui

Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca de vinete cu rosii si morcovi Zacusca de vinete cu rosii si morcovi din: vinete, rosii, gogosari, ardei grasi, ardei capia, morcovi, ulei, usturoi, sare, piper, boabe de piper, foi de dafin. Ingrediente: 10 vinete mari […]

Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine!

Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca cu vinete si usturoi Zacusca cu vinete si usturoi din: vinete, ardei rosii, ceapa, usturoi, otet, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei. Ingrediente: 1/2 kg vinete 1 kg ardei rosii 1 ceapa mare 3-4 […]

Reteta zilei: Fasole verde murata cu ardei iute

Fasole verde murata cu ardei iute din: fasole verde, usturoi, marar, ardei iute,otet, apa, sare.   Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 capatana usturoi 1 legatura marar 2 ardei iuti 8 cesti de otet 8 cani de apa 1 ceasca de sare       Mod de preparare: Rupeti capetele de la fasole. Puneti in […]

Compoturi si dulceturi din fructe de sezon

Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Dulceaţă de fructe de pădure asortate Dulceaţă de fructe de […]

Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca!

Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca cu vinete si usturoi Zacusca cu vinete si usturoi din: vinete, ardei rosii, ceapa, usturoi, otet, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei. Ingrediente: 1/2 kg vinete 1 kg ardei rosii 1 ceapa mare 3-4 […]

Retete de zacusca de dovlecei pentru iarna

Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacusca de dovlecei cu ardei gras si morcovi Zacusca de dovlecei cu ardei gras si morcovi din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, morcovi, rosii, ulei, sare, frunze de telina, dafin patrunjel. Ingrediente: 4 kg dovlecei 1 kg ardei […]

Simte aroma copilariei cu gemurile si dulceturile noastre

Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Dulceaţă de pepene galben O reteta simpla si delicioasa de […]

Muraturi la borcan ca la mama acasa

Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase.   […]

Conserve pentru iarna

Conserve pentru iarna – Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii […]

Gemuri si dulceturi-retete de top

Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.   Dulceaţă de piersici O reteta delicioasa de dulceata de […]

Conserve si muraturi

Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase. Reteta […]

Ciuperci conservate in apa

Conserve de toamna

Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase.   […]