Retete de dulceata pentru toate gusturile

Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi  sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Dulceaţă de fructe de pădure asortate Dulceaţă de fructe de […]

Retete savuroase de dulceata pentru toti

Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi  sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate.   Dulceaţă de merisoare cu ananas Dulceaţă de merisoare cu […]

Zacusca de vinete cu rosii si ceapa

Zacusca de vinete cu rosii si ceapa din: ceapa, gogosar, vinete, rosii, ulei, sare de mare.   Ingrediente: 2 kg ceapă 3 kg ardei gogoşar 3 kg vinete (coapte) 2 kg roşii proaspete 1 l ulei sare de mare     Mod de preparare: Ceapa şi ardeii se rad pe răzătoarea mare. Se pune ulei […]

bucăţi ghimbir 6 lamai Mod de preparare: Se pun pe foc 240 ml apă, 200 g zahăr, 1 pliculeţ zahăr vanilat Bourbon şi 2 bucăţi ghimbir tăiate rondele. Se dă într-un clocot, se strecoară şi se dă la frigider. Inainte de servire, se adaugă sucul de la 6 lămâi şi se pune în pahare cu gheaţă şi sifon. Savurati!

Zacusca cu peste, ardei iute si rosii

Zacusca cu peste, ardei iute si rosii din: peste, ulei, ardei iute, morcov, rosii, ceapa, radacina de patrunjel, vin, foi de dafin, sare, boabe de piper negru. Ingrediente: 1.5 kg peşte 100 ml ulei 2 ardei iuţi 1 morcov 500 g roşii 2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 2 linguri vin 2 foi dafin sare […]

Ardei marinati pentru iarna

Ardei marinati pentru iarna din: ardei capia, masline, branza de capra, branza de vaca, unt, seminte de chimen, piper rosu, zahar, otet balsamic, ulei de masline, sare. Ingrediente: 8 ardei capia roşii 200 g măsline 400 g brânză de capră 100 g brânză de vacă 20 g unt 30 g seminţe de chimen piper roşu […]

Zacusca cu ghebe si gogosari

Zacusca cu ghebe si gogosari din: ghebe, gogosari, ceapa, ulei, pasta de tomate, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 1.5 kg ghebe 1 kg gogoşari 500 g ceapă uscată 250 ml ulei 400 g pastă de tomate sare piper boabe foi de dafin   Mod de preparare: Se spală ghebele în 3-4 ape şi se […]

Hribi cu usturoi si ienibahar

Hribi cu usturoi si ienibahar din: hribi, usturoi, frunze de dafin, boabe de piper negru, boabe de ienibahar, ulei, sare.   Ingrediente: 500 g g hribi (mânătărci) 4 căţei de usturoi 2 frunze de dafin 10 boabe de piper negru 2-3 boabe ienibahar 200 ml ulei de măsline sau de floarea-soarelui sare     Mod […]

Compoturi si dulceturi, preparate de nelipsit pe timp de iarna

Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi  sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Compot delicios de piersici Compot delicios de piersici din: piersici, […]

Ciuperci cu ceapa si ardei gras

Ciuperci cu ceapa si ardei gras din: ciuperci de padure, ceapa, ardei grasi, otet de vin, apa, sare, frunza de dafin, boabe de piper, boabe de ienibahar, boabe de mustar, zahar. Ingrediente: 1 kg ciuperci de pădure proaspete (hribi, opintici) 4 cepe mici 2 ardei graşi roşii 250 ml oţet de vin 500 ml apă […]

Trucuri si modalitati de preparare a muraturilor

Daca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a  avea suficiente provizii in zilele geroase. Rosii […]

Ardei iute in otet cu stafide

Ardei iute in otet cu stafide din: ardei iute, stafide, apa, miere de albine, otet, sare. Ingrediente: 800 g ardei iute 100 g stafide 250 ml apă 250 ml miere de albine 250 ml oţet sare   Mod de preparare: Se spală ardeii iuţi, apoi li se taie codiţele şi se pun într-un castron mai […]

Gogosari in otet cu usturoi si frunze de telina

Gogosari in otet cu usturoi si frunze de telina din: gogosari, usturoi, otet, zahar, boabe de piper, boabe de mustar, frunze de telina, sare. Ingrediente: 1 kg gogoşari curăţaţi 6 căţei de usturoi 150 ml oţet de 9o 2 linguri zahăr 10-15 boabe de piper 2 lingurite boabe de muştar câteva frunze de ţelină sare […]

Lumea dulceturilor si compoturilor de casa

Pentru ca toamna a venit cu o bogatie de culori oferite de fructele proaspete, camara noastra cere sa fie umpluta cu cele mai gustoase conserve. Fie ca vreti sa preparati gemuri, dulceturi sau compoturi, aici veti gasi  sfaturi si retete utile privind conservarea fructelor preferate. Compot de prune cu scortisoara Compot de prune cu scortisoara […]

Ardei capia umpluti cu varza si ardei iute

Ardei capia umpluti cu varza si ardei iute din: varza, sare, zahar, chimen, ardei capia, frunze de dafin, ardei iute, apa, otet, zahar, sare, piper boabe.   Ingrediente: 1 varză mică sau 1/2 varză mare 2 linguri sare 2 lingurite zahăr 1 lingurita chimen 6-8 ardei capia 2-3 frunze de dafin 1-2 ardei iuţi 0.5 […]

Zacusca, o alegere delicioasa pentru zilele de post

Nu lasati sa treaca toamna fara sa preparati zacusca! Preparati retele noastre de zacusca pentru a intampina iarna cum se cuvine! Zacuscă de vinete cu boia Zacuscă de vinete cu boia din: ulei, vinete, ardei grasi, ceapa, rosii, boia de ardei dulce, sare, piper. Ingrediente: 30 ml ulei 4 vinete 4 ardei grași 2 cepe 2 roșii boia […]

Praz cu ghimbir si ardei iute

Praz cu ghimbir si ardei iute din: praz, ghimbir, boabe de piper, boabe de mustar, foid ed afin, ardei iute, otet, apa, zahar, sare neiodata. Ingrediente: 1 kg praz 250 g ghimbir boabe de piper boabe de muştar 4 foi dafin 2 ardei iuţi roşii 500 ml oţet 500 ml apă 50 g zahăr 1 […]

Gem de macese

Gem de macese cu cuisoare

Gem de macese cu cuisoare din: macese, zahar, cuisoare. Ingrediente: 1 kg macese, taiate in jumatati si curatate, fara codite si flori 1 kg zahar 1/2 lingurita cuisoare macinate   Mod de preparare: Se acoperă măceşele cu apă. Se dau în clocot şi se lasă să fiarbă cca 30 min. până ce se înmoaie. Apoi […]

Rosii murate cu usturoi (muraturi)

Rosii murate cu ceapa

Rosii murate cu ceapa din: rosii, ceapa, usturoi, tarhon, vin, otet, sare, zahar, boabe de piper. Ingrediente: 1,5 kg rosii sau gogonele 350 g ceapa 4 catei de usturoi 4 fire de tarhon 500 ml vin alb 500 ml otet 2 lingurite sare 1 lingurita zahar 1 lingura boabe de piper negru   Mod de […]

Usturoi marinat cu mirodenii

Usturoi marinat cu mirodenii din: usturoi, otet, zahar, sare, foi de dafin, boabe de coriandru, boabe de mustar, boabe de piper verde, ienibahar, cimbru, rozmarin, tarhon, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g usturoi proaspat 500 ml otet 50 g zahar 1 lingurita de sare 2 foi de dafin 2 lingurite boabe de coriandru 2 […]

Muraturi asortate (reteta traditionala)

Muraturi asortate din: morcovi, gogonele, gulii, broccoli, conopida, castraveciori, ardei gras, sare, zahar, otet, verdeata, marar, boabe de mustar, boabe de coriandru. Ingrediente: circa 1 kg legume asortate, de dimensiuni comparabile (morcovi, gogonele, gulii, ceapa, broccoli, conopida, castarveciori si ardei gras) 30 g sare 125 g zahar 350 ml otet cu verdeata 1/2 legatura marar […]

Hribi in otet cu foi de dafin si usturoi

Hribi in otet cu foi de dafin si usturoi din: ciuperci de padure, usturoi, ulei de masline, otet de vin, apa, cuisoare, piper alb, foaie de dafin, sare, ulei de masline. Ingrediente: 400 g ciuperci de pădure (gălbiori, hribi, ghebe) 2-3 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 500 ml oţet de vin de […]

Legume murate cu ciuperci

Legume murate cu ciuperci din: ciuperci, conopida, gogosari, ceapa, dovlecei, apa, otet, boabe de mustar, boabe de piper alb, zahar, sare neiodata. Ingrediente: 500 g ciuperci (ghebe, mânătărci) 500 g conopidă 4 gogoşari 4 cepe 2 dovlecei 1 litru apă 500 ml oţet boabe de muştar boabe de piper alb 10 lingurite zahăr 30 g […]

Retete muraturi: Varza murata la borcan

Reteta zilei: Mix de muraturi cu ardei iute

Mix de muraturi cu ardei iute din: morcovi, telina, ardei gras, conopida, masline, ardei iute, sare, apa, otet, condimente, zahar.   Ingrediente: 1/2 kg morcovi, curatati si feliati . 1/2 telina, taiata bucati 2 ardei gras rosii, taiati cuburi 1/2 conopida, rupta buchetele ½ kg masline, fara samburi, taiate bucati 10-12 ardei iuti tocati 1 […]

Rosii murate cu busuioc

Rosii murate cu busuioc din: rosii cherry, piper, busuioc, otet de vin, sare, zahar. Ingrediente: 500 g roşii cherry 1 plic piper 1 legatura busuioc proaspăt 200 ml oţet de vin 2 pliculete sare 40 g zahăr     Mod de preparare: Se spală bine busuiocul, după care se lasă să se scurgă de apă. […]

Gogosari in otet cu telina si miere

Gogosari in otet cu telina si miere din: gogosari, sare, zahar, telina, usturoi, boabe de piper, otet, miere. Ingrediente: 1 kg gogoşari necurăţaţi 1 lingurita sare 1 lingura zahăr 1 ţelină mică cu frunze 5-6 căţei de usturoi 10-15 boabe de piper 15-20 boabe de muştar 80-100 ml oţet de 9° 1 lingurita miere   […]

Zacusca de vinete cu rosii si morcovi

Zacusca de vinete cu rosii si morcovi din: vinete, rosii, gogosari, ardei grasi, ardei capia, morcovi, ulei, usturoi, sare, piper, boabe de piper, foi de dafin. Ingrediente: 10 vinete mari 4 kg roşii 30 gogoşari mari 5 ardei graşi 5 ardei capia 500 g ceapă 300 g morcovi 700-800 ml ulei 1 căpăţână de usturoi […]

Vinete marinate cu ardei iute si capere

Vinete marinate cu ardei iute si capere din: vinete, lamai, capere, ceapa, ardei iute, oregano, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, piper. Ingrediente: 3 vinete potrivit de mari 2 lămâi 2 lingurite capere păstrate în saramură 1 ceapă 2-3 ardei iuţi 2-3 crengute oregano sau o linguriţă oregano uscat ulei de măsline sau de floarea […]

Salata de gogosari cu varza si telina pentru iarna

Salata de gogosari cu varza si telina pentru iarna din: gogosari, varza, telina, morcovi, ardei grasi, boabe de piper, otet, miere, sare, telina verde. Ingrediente: 1 kg gogoşari 1 varză albă 1 ţelină mare 2-3 morcovi 2-3 ardei graşi 10-15 boabe piper 500-750 ml oţet de 9 150-200 g miere sare 2-3 rămurele de ţelină […]

Zarzavat pentru ciorbe

Zarzavat pentru ciorbe din: morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, telina, patrunjel, boabe de mustar. Ingrediente: 600 g morcovi 200 g păstârnac 2-3 rădăcini de pătrunjel verde 2 ţeline 1 legatura pătrunjel verde câteva fire de ţelină verde 2 lingurite boabe de muştar   Mod de preparare: Tot zarzavatul se curăţă şi se cântăreşte. (La 1 […]

Ciuperci in otet

Ciuperci in otet cu rozmarin si piper

Ciuperci in otet cu rozmarin si piper din: ciuperci, rozmarin, otet de vin alb, sare, piper, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg ciuperci 4 crengute rozmarin 1/2 litri otet de vin alb 2 linguri sare 1 lingura piper boabe 2 cana usturoi 1/2 litri ulei de masline presat la rece   Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Gogosari umpluti cu struguri la borcan

Gogosari umpluti cu struguri la borcan – Din nicio camara nu trebuie sa lipseasca gogosarii la otet. De aceasta data ne-am propus sa pregatim niste gogosari umpluti cu struguri care la iarna o sa arate perfect langa o friptura rumenita si condimentata.   Ingrediente: gogosari struguri verzi struguri rosii apa otet zahar sare piper boabe […]

Dovlecei in otet cu ceapa

Dovlecei cu conopida in otet si boabe de coriandru

Dovlecei cu conopida in otet si boabe de coriandru din: conopida, dovlecei, otet din vin, piper boabe, zahar, boabe de coriandru, sare. Ingrediente: 1 conopidă de 750-800 g 2 dovlecei mici 500 ml oţet din vin de 1/2 lingurita piper boabe 3 linguri zahăr 3-4 boabe de coriandru 1 lingurita sare   Mod de preparare: […]