Conopida la borcan

Conopida la borcan din: conopida, suc de rosii, sare, frunze de telina, frunze de patrunjel si aspirina. Ingrediente: conopida suc de rosii sare frunze de telina frunze de patrunjel aspirina   Mod de preparare: Cantităţile sunt la aprecierea fiecăruia. Alegi conopidă cu floare albă şi deasă, o desfaci în bucheţele şi o ţii 10 minute […]

Zacuscă cu morcovi

Zacuscă cu morcovi din: morcovi, gogosari, ceapa, telina, ulei, condiment vegetal, foi de dafin si bulion de casa. Ingrediente: 1 1/2 kg morcovi 2 1/2 kg gogosari 2 kg ceapa 2 teline mari 500 ml ulei 3 linguri condiment vegetal cateva foi de dafin 1 kg bulion de casa   Mod de preparare: Morcovii şi […]

Rosii in borcan

Rosii in borcan din: rosii, sare si conservant. Ingrediente: 5 kg rosii sare conservat   Mod de preparare: Speli roşiile şi apoi le pui într-o oală cu apă care fierbe. Le lasi câteva minute în apa fiartă, după care le scoţi într-un vas, le cureţi de coajă şi le tai în bucăţi. Roşiile curăţate şi […]

muraturi

Muraturi: Vinete murate

Vinete murate din: vinete, frunze de telina, patrunjel, marar, usturoi, sare apa si ardei iute. Ingrediente:  5 kg vinete 5 pahare frunze de telina taiata marunt 3 pahare patrunjel si marar 250 g usturoi 7 linguri sare 5 l apa ardei iute dupa gust   Mod de preparare: Speli vinetele şi le crestezi în lungime. […]

retete

Chili cu verdeturi

Chili cu verdeturi din: ardei, coriandru, ghimbir, otet alb, ulei de masline si sare.   Ingrediente: 1 ardei poblano (mexican), fara samburi si taiat in doua pe lungime 2 ardei jalapeno, fara samburi 1/2 ceasca de coriandru (frunze si tulpini) 2 catei de usturoi taiati pe din doua 1 lingura de ghimbir proaspat, decojit, tocat […]

Roşii cherry murate

Roşii cherry murate din: rosii cherry, usturoi, frunze de visin, hrean, boabe de piper, boabe de mustar, otet, sare si apa. Ingrediente: 2 kg rosii cherry usturoi frunze de visin hrean boabe de piper boabe de mustar otet sare apa   Mod de preparare: Speli roşiile şi le laşi la scurs pe un prosop. într-o […]

Roşii afumate

Roşii afumate din: ardei iute, rosii, ceapa, pasta de tomate, miere, usturoi, suc de portocala, coaja de portocala si sare. In loc de rosii si de pasta de tomate, foloseste 1 1/2 de cana de ketchup si nu mai pune miere. Adauga 1/2 lingurita de ghimbir macinat. Merge de minute cu burgeri, pui, ton la […]

Reteta zilei: Ardei grasi marinati

Ardei grasi marinati din: ardei grasi, ulei, patrunjel, marar, usturoi, zahar, sare, otet alb si apa. Ingrediente: 1 kg ardei grasi 2 linguri de ulei 1 ceasca patrunjel tocat 1 cană de marar tocat 6 catei de usturoi 6 linguri de zahăr 2 linguri de sare 1 ¼ ceasca otet alb 1 cană de apă […]

Dulceata de castane

Dulceata de castane din: castane, zahar, vanilie si rom.   Ingrediente: 2 kilogram castane 1, 5 kilograme zahar vanilie rom     Mod de preparare: Decojeste castanele si pune-le la fiert. Lasa-le pe foc pana se inmoaie. Indeparteaza straturile de pielita. Mixeaza castanele pana se transforma intr-o pasta omogena. Pune pasta de castane pe foc […]

Reteta zilei: Gogosari in otet cu kiwi

O reteta savuroasa de Gogosari in otet cu kiwi din: gogosari, kiwi, otet, zahar, ulei, sare, foi de dafin si piper. Ingrediente: 35-40 gogosari 12 kiwi 1 litru otet 250 ml apa 250g zahar 250 ml ulei 1 lingura cu varf de sare foi de dafin piper boabe   Mod de preparare: Gogosarii se spala, […]

Conopida cu varza rosie pentru iarna

Reteta zilei: Conopida cu varza rosie pentru iarna

Conopida cu varza rosie pentru iarna din: conopida, varza rosie, otet, apa, sare, zahar, foi de dafin si piper.   Ingrediente: 2 conopide 2 verze rosii 350 ml otet 1 litru apa 2 linguri sare 2 linguri zahar foi de dafin piper   Mod de preparare: Varza si conopida se toaca marunt si se adauga […]

muraturi

Ghiveci in suc de rosii

Ghiveci in suc de rosii din: fasole verde, ardei grasi, dovlecei, vinete, conopida, bame, otet, rosii, verdeata, suc de rosii si sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 kg ardei grasi 1 kg dovlecei tineri 1 kg vinete 1 kg conopida 1 kg bame 200 ml otet 1 1/2 kg rosii 5 legaturi verdeata (patrunjel […]

Jeleu de mure cu sampanie

Jeleu de mure cu sampanie din: mure, sampanie rosie, zahar gelifiant si sare de lamaie. Ingrediente: 1,5 kg mure 500 ml sampanie rosie 500 g zahar gelifiant (3:1) 1 plic sare de lamaie   Mod de preparare: Se piseaza 1,5 kg mure cu 500 ml sampanie rosie; se strecoara piureul. Se amesteca 250 ml din […]

Dulceaţă de prune verzi

Dulceata de prune cu ciocolata

Dulceata de prune cu ciocolata din: prune, lamaie, zahar si praf de ciocolata amaruie. Ingrediente: 1 1/2 prune 1 lamaie 500 g zahar gelifiant (2:1) 40 g praf de ciocolata amaruie   Mod de preparare: Se spală prunele, se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi; se pasează şi se ameste­că împreună cu sucul de […]

Zacuscă de legume

Zacuscă de legume din: ceapa, gogosari, ardei grasi, morcovi, telina, patrunjel, conopida, varza alba, usturoi, pasta de tomate, zahar, ulei, boabe de piper, foi de dafin, sare, piper si conservant. Camara plina de borcane face iar mai usoare… si mai placuta Ingrediente: 2 kg ceapa 2 kg gogosari 2 kg ardei grasi 2 kg morcovi […]

Dulceata de gutui cu nuca

Dulceturi: Dulceata de gutui

Dulceata de gutui din: zahar, apa, gutui, zahar vanilat si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cani zahar 2 litri apa 1, 5 kilograme gutui 1-2 plicuri zahar vanilat 2 linguri zeama de lamaie   Mod de preparare: Spala bine gutuile, taie-le in jumatati si curata-le de samburi si zonele din mijloc. Clateste-le bine ca sa […]

Dulceata de prune cu miez de nuca

Dulceata de prune

Dulceata de prune din: prune, zahar, apa si scortisoara. Ingrediente: 2 kilograme de prune 1 cana zahar 1 cana de apa 1 betisor de scortisoara.   Mod de preparare: Spala bine prunele, apoi taie-le in jumatate si scoate-le samburii.Taie prunele cubulete . Intr-o cratita amesteca prunele cu zaharul, apa si betisorul de scortisoara. Pune-le sa […]

Dulceata de catina

Dulceata de catina din: boabe de catina, zahar si apa. Ingrediente: 1 kilogram boabe de catina 1 kilogram zahar 400 ml apa   Mod de preparare: Spala bine boabele de catina, avand grija insa sa nu le rupi coditele. Pune pe foc zaharul cu apa si lasa la fiert pana obtii un sirop bine legat. […]

Dulceata de bostan

Dulceata de bostan din: dovleac, apa, zahar, suc de lamaie, lichior de caise si scortisoara.   Ingrediente: 1 ½ kilograme dovleac 100 ml apa 1 1/ 5 kilograme zahar 5 linguri suc de lamaie 4 linguri lichior de caise ½ lingurite scortisoara   Mod de preparare: Spala bine dovleacul. Apoi, taie-l in cuburi pentru a […]

retete

Dulceata de dovleac

Dulceata de dovleac din: dovleac, zahar, lamai si sare. Ingrediente: 3 kilograme de dovleac 12 cani zahar 5 lamai 1 lingurita sare   Mod de preparare: Taie dovleacul in bucati potrivite ca marime. Curata-le de coaja, mai ales daca aceasta este tare. Pune-le cu zahar si lasa-le sa stea pana a doua zi. Taie lamaia […]

Pregătirea bulionului de roşii

Pregătirea bulionului de roşii – Alegeţi roşii sănătoase, mari, bine coapte, cu seminţe puţine. Spălaţi bine fiecare roşie în parte, eliminaţi codiţele, apoi lăsaţi-ie la scurs. Eliminaţi cu grijă seminţele şi pieliţa roşiilor, trecându-le prin sită sau prin maşina specială de tocat. Fierbeţi toată cantitatea de bulion în acelaşi vas. Amestecaţi mereu pentru ca să […]

Reteta zilei: Ardei iuti murati

Ardei iuti murati din: ardei iute, otet, apa, sare, booabe de piper si boabe de mustar.   Ingrediente: 1 kg ardei iuti 750 ml otet 1 l apa Sare de muraturi Boabe de piper Boabe de mustar   Mod de preparare: Se spala ardeii, se toaca felii subtiri. Se pun borcane de 400/800 ml. Intr-o […]

Reteta zilei: Muraturi asortate

Muraturi asortate din: gogonele, conopida, varza rosie, morcovi, hrean, sare, boabe de piper si boabe de mustar.   Ingrediente: 5 kg gogonele 2 conopide potrivite 2 verze rosii 1 kg morcovi Hrean Sare de muraturi Boabe de piper Boabe de mustar   Mod de preparare: Se spala bine gogonelele. Conopida se desface buchetele si se […]

Reteta zilei: Ardei bulgaresti murati

O reteta de ardei bulgaresti murati din: ardei iuti bulgaresti, otet, apa, boabe de piper, boabe de mustar si sare.   Ingrediente: 1 kg ardei iuti bulgaresti 750 ml otet 1 l apa Boabe de piper Boabe de mustar Sare de muraturi     Mod de preparare: Se spala ardeii, se toaca felii subtiri. Se […]

Vinete in untdelemn

Vinete umplute murate

O reteta de vinete umplute murate din: vinete, frunze de telina, patrunjel, marar, usturoi, sare, apa si ardei iute. Ingrediente: 5 kg vinete mijlocii 5 pahare frunze de telina taiate marunt 3 pahare frunze de patrunjel si marar 250 g usturoi 7 linguri sare 5 l apa 2 ardei iuti   Mod de preparare: Spălaţi […]

Paine cu sparanghel şi roşii uscate

Gogosari umpluti cu varza

Gogosari umpluti cu varza din: gogosari, varza, morcovi, telina, otet, sare, ulei, zahar, boabe de piper si foi de dafin. Ingrediente: 6 gogosari 2-3 verze 1 kg morcovi 1 telina 1 l otet 1 ceasca sare 300 ml ulei 1/2 ceasca zahar 1/2 lingura boabe de piper cateva foi de dafin   Mod de preparare: […]

Mancare de ghebe

Ghebe cu salvie si rozmarin

O reteta de ghebe cu salvie si rozmarin din: ciuperci, ghebe, seminte de mustar, frunze de salvie, piper, cimbru, sare grunjoasa si otet.   Ingrediente: 2 kg ciuperci (albe) 2 kg ghebe sau alte ciuperci de padure 2 linguri seminte de mustar 1 legatura frunze de salvie 1 legatura crengute de rozmarin 1 lingura piper […]

Fructe conservate in rom

Fructe conservate in rom din: prune, struguri, mere, pere, zahar si rom alb.   Ingrediente: 1 kg amestec de fructe: prune, struguri, mere, pere 1 kg zahar rom alb   Mod de preparare: Curatati fructele bine de samburi, codite si frunze. Taiati merele si perele in sferturi sau in cubulete si eliminati cotoarele si semintele. […]

Mere, pepeni şi roşii murate

Mere, pepeni şi roşii murate din: pepeni, mere, rosii, saramura, frunze de telina, marar uscat, usturoi, morcovi, hrean, frunze de visin si cimbru. Ingrediente: 3 kg pepeni rosii mici, cu diametrul de 10-15 cm 2 kg mere mici 2 kg rosii prunisoare 4-5 l saramura (2 linguri de sare, 1 lingura otet la 1 litru […]

Suc de roşii

O reteta de suc de rosii din: rosii, sare grunjoasa, zahar brun, piper si busuioc. Ingrediente: 5 kg rosii sare grunjoasa (neiodata) 1-2 linguri cu zahar brun piper busuioc   Mod de preparare: Dă roşiile prin separatorul ataşat maşinii de tocat de două ori. Toarnă sucul colectat într-o oală şi pune la foc mic, amestecând […]

Conserva de ceapa cu chilli

Conserva de ceapa cu chilli din: sare grunjoasa, ceapa, ardei iute, otet de mere, otet de cidru si zahar tos.   Ingrediente: 300 g sare grunjoasa 1 kg ceapa mica sau esalote, curatate 4-8 bucati ardei iute (circa 1-2 la borcan, dupa gust) 350 ml otet de mere 350 otet de cidru 225 g zahar […]

Zacusca de dovlecei

Zacusca de dovlecei din: dovlecei, vinete, ardei, ceapa, rosii, piper boabe, foi de dafin, ienibahar, sare si piper. Ingrediente: 3 kg dovlecei 3 kg vinete 3 kg ardei rosii 2 kg ceapa 2 kg rosii 250 ml ulei piper boabe foi de dafin 3-4 boabe de ienibahar sare piper   Mod de preparare: Coace ardeii […]