Sos picant pentru iarna

Sos picant pentru iarna din: rosii, ardei capia, ardei iute, ceapa, usturoi, ulei, sare, zahar, foi de dafin, piper boabe si cimbru. Ingrediente:  6 kg rosii 1,5 kg ardei capia 500 g ardei iute 3 kg ceapa 1 capatana de usturoi 500 ml ulei 3 linguri cu sare 8 linguri cu zahar foi de dafin […]

Gogosari cu chimen

Gogoşari de iarnă

Gogosari de iarna din: gogosari, apa, miere, zahar brun, otet, sare grunjoasa, hrean, boabe de piper, boabe de mustar, frunze de dafin si frunze de telina.   Ingrediente: 2 kg gogosari curatati 1 l apa 100 g miere 100 g zahar brun 200 ml otet 2 linguri cu sare grunjoasa 1 hrean 20 g boabe […]

Roşii în saramură cu cimbru

Roşii in saramură

Rosii in saramura din: rosii, sare, dafin, piper boabe, usturoi si apa. Ingrediente: rosii sare dafin piper boabe usturoi apa   Mod de preparare: Alege roşii micuţe, spală-le şi înţeapă-le din loc în loc cu un ac sterilizat (trecut prin flacăra de la argaz) şi pune-le în borca­ne fără să le presezi. Pe măsură ce […]

Castraveti în saramură

O reteta de castraveti in saramura din: castraveti, boabe de mustar, usturoi, sare grunjoasa, marar uscat, tarhon, hrean si dafin. Ingrediente: castraveti mici boabe de mustar usturoi sare grunjoasa marar uscat tarhon hrean dafin   Mod de preparare: Pune pe fundul fiecărui borcan (de minimum 700 g şi cu gura mai largă) mărar uscat, frunze […]

Murături bulgăreşti

O reteta de muraturi bulgaresti din: conopida, morcovi, gogosari, telina, usturoi, sare, zahar, foi de dafin, piper boabe, otet de mere si apa. Ingrediente: conopida morcovi gogosari telina usturoi sare grunjoasa (20 g/1 kg legume) zahar (40 g/1 kg legume) foi de dafin (1 frunza/1kg legume) piper boabe otet de mere (200 ml/1kg legume) apa […]

Amestec in otet

Amestec in otet din: castraveti, gogosari, ardei iuti, otet, apa, sare, zahar, piper boabe si boabe de mustar. Ingrediente: 1 kg castraveti 500 g gogosari 500 g ardei iuti 500 ml otet 1,5 l apa 2 linguri cu sare 4 linguri cu zahar piper boabe boabe de mustar   Mod de preparare: Spală castraveţii (alege-i […]

Dulceata de cirese

Dulceata de cirese din: cirese, zahar si apa. Ingrediente: 3 kg cirese 1 kg zahar 250 ml apa   Mod de preparare: Speli cireşele, le rupi codiţele şi le scoţi sâmburii, într-o cratiţă pui 3/4 din cantitatea de zahăr şi torni şi apa. Pui totul la foc mic până se topeşte zahărul. Apoi adaugi cireşele […]

Muraturi crocante de vara

O reteta de muraturi crocante de vara din: castraveti, morcov, conopida, ceapa, ardei gras, ardei iute, cimbru, marar, sare grunjoasa, otet, piper, coriandru si paine alba. Ingrediente: 250 g castraveti mici 1 morcov mare 1 conopida mica 2 cepe 1 ardei gras rosu 1 ardei iute verde 1 legatura cimbru si marar uscat 2 linguri […]

Reteta zilei: Zacusca delicioasa

Zacusca delicioasa: vinete, ardei gras, ceapa, suc de rosii, sare, piper, bulion, foi de dafin si ulei de masline.   Ingrediente: 6 kg vinete coapte 6 kg ardei gras copt 2 kg ceapa 2 sticle suc de rosii 5 linguri bulion Sare Piper boabe si macinat Foi dafin ½ l ulei de masline   Mod […]

Obleţel marinat

Obleţel marinat din: obletel, apa, sare grunjoasa, otet, foi de dafin, boabe de piper, boabe de mustar si ulei. Ingrediente: 1,5 kg obletel de Dunare proaspat 1 l apa 1 lingura mare de sare grunjoasa 0,5 l otet 6 foi de dafin 1 lingura de boabe de piper 1 lingura boabe de mustar 100 ml […]

Zacuscă cu mere

Zacusca cu mere din: gogosari, ardei gras, mere, morcovi, telina, ceapa, bulion, ulei, sare si piper. Ingrediente: 3 kg gogosari 1 kg ardei gras 1 kg mere 1 kg morcovi 1 kg telina 1/2 kg ceapa 1 l bulion 500 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Se coc pe plită ardeii şi gogoşarii […]

Zacuscă de gogoşari cu hrean

O reteta de zacusca de gogosari cu hrean din: gogosari, hrean, morcovi, telina, bulion, ceapa, miere de albine, ulei, otet de mere, sare si piper. Ingrediente: 3 kg gogosari 1/2 hrean 1/2 morcovi 1 kg telina 1 l bulion 200 g ceapa 3 linguri miere de albine 500 ml ulei 70 g otet de mere […]

Zacuscă cu spanac

Zacusca cu spanac din: spanac, ceapa, ardei capia, gogosari, ulei, usturoi, ardei iute, foi de dafin, sare si piper.   Ingrediente: 1 kg spanac fiert, scurs, racit 2 kg ceapa 1 kg ardei capia 1 kg gogosari 1 l ulei 5 capatani de usturoi 3 ardei iuti 2 foi de dafin sare piper   Mod […]

Zacusca de ghebe

Zacuscă din gogoşari cu măsline

O reteta de zacusca din gogosari cu masline din: gogosari, ardei gras, ceapa, masline, pasta de rosii, ulei, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 4 kg gogosari 1 kg ardei gras 1 kg ceapa alba 1 kg ceapa rosie 300 g masline negre fara samburi 4 linguri pasta de rsoii 600 ml ulei 3 […]

Reteta zilei: Gem de prune

Gem de prune din: prune si fructoza. Ingrediente: 6 kg prune 1200 g fructoza       Mod de preparare: Se scot samburii de la prune, se dau prunele la robot pana se maruntesc complet. Se pun intr-o cratita mare si inalta, se adauga fructoza si se lasa la macerat peste noapte. Se pun apoi […]

Gogoşari umpluţi cu vinete

Gogosari umpluti cu vinete din: vinete, gogosari, suc de rosii, ulei, usturoi, miere, frunze de telina, sare, piper si hrean. Ingrediente: 10 vinete tinere subtiri si lungi 15 gogosari rosii 2-3 l suc de rosii proaspat stors 200-300 ml ulei 15 catei de usturoi 4 linguri zahar sau miere frunze de telina sare piper hrean […]

muraturi

Bureti in saramura

O reteta de bureti in saramura din: bureti, usturoi, foi de dafin, seminte de mustar, cimbru, otet, sare, piper, hrean si frunze de telina. Poate te intereseaza si: Iutari cu morcov in saramura cu otet Saramură de hribi cu rozmarin Saramură de hribi   Ingrediente: 3 kg bureti pleurotus sau de padure 6-7 catei de […]

Chutney din ceapa, struguri si pere

Chutney din ceapa, struguri si pere din: ceapa rosie, struguri, pere, rosii, otet de mere, piper, seminte de chimen, zahar, miere si hrean. Ingrediente: 15 cepe rosii 450 g struguri 400 g pere 250 g rosii 700 ml otet de mere 1/2 lingurita piper pisat 1 lingurita seminte macinate de chimen 450 g zahar 2 […]

Chutney de ceapa cu vin rosu

Chutney din stafide, struguri şi ceapă

Chutney din stafide, struguri şi ceapă din: struguri, ceapa, lamaie, zahar, stafide, coacaze, sare, ardei iute si otet de mere. Ingrediente: 250 g struguri 4 cepe mari 300 g lamaie 400 g zahar 100 g stafide 200 g coacaze rosii sau merisoare 50 g sare 1 ardei iute 60 ml otet de mere   Mod […]

Zacuscă de vinete

Zacusca de vinete, gogosari si ardei copti

Zacusca de vinete, gogosari si ardei coptidin: vinete, gogosari, ardei grasi, rosii, ceapa, ulei, sare si piper alb. Ingrediente: 10 vinete mari 15 gogosari 15 ardei grasi rosii 4 kg rosii 1,5 kg ceapa 500 ml ulei sare piper alb   Mod de preparare: Coaceti pe jar vinetele, ardeii şi gogoşarii. Curăţaţi vinetele şi lăsaţi-le […]

Jeleu de cirese

O reteta de jeleu de cirese din: cirese, suc de cirese, gelatina, zahar, vin rosu si coaja rasa de portocala. Ingrediente: 500 g cirese 300 ml suc de cirese 15 g gelatina 3 linguri de zahar 200 ml vin rosu coaja rasa de portocala   Mod de preparare: Se înmoaie gelatina în sucul de cireşe […]

Zacusca sarbeasca

Zacusca sarbeasca

O reteta delicioasa de zacusca cu: gogosari, vinete, ulei, sare, piper, delikat. Ingrediente: 250 g gogoşari 200 g vinete 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper delikat Mod de preparare: Gogoşarii se opăresc, iar vinetele se coc pe grătar. După ce se curăţă bine de coajă, se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o tigaie şi […]

Vinete in otet

Vinete in otet din: vinete, ardei iute, usturoi, telina, morcovi, apa, otet de fructe, sare, frunze de telina si frunze de vita. Ingrediente: (pentru 2 borcane de 1 litru) 1,4 kg vinete tari 3 ardei iuti 8 catei de usturoi 4 fire de telina vede 5 morcovi 500 ml apa 3 linguri otet de fructe […]

retete

Sos picant nefiert

Sos picant nefiert din: rosii, usturoi, ardei iute, sare grunjoasa, aspirine, otet, zahar, piper si cimbru. Roșiile sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali. Acestea conțin vitamina C, potasiu, vitamina K, vitamina A, fier și fibre. Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, cum ar fi licopenul, care oferă roșiilor culoarea roșie caracteristică și este asociat […]

Bulion cu miere

Bulion cu miere de albine

O reteta de bulion cu miere de albine din: rosii si miere. Ingrediente: 10 kg rosii aproximativ 10 linguri miere   Mod de preparare: Se spala rosii, se curata de cotoare si se trec prin separatorul de seminte si coji. Se toarna sucul obtinut intr-o oala mare sau in 2-3 vase mici. Se fierbe sucul […]

muraturi

Castraveciori muraţi

O reteta de castraveciori murati din: castraveti, boabe d epiper, morcovii, ceapa, hrean, usturoi, marar, apa, otet, zhar, sare, boabe de mustar, cuisoare si foi de dafin. Ingrediente: 1,2 kg castraveciori cornison 12 boabe de piper 24 felii de morcovi 2 cepe 12 felii de hrean sau 1 ardei iute 6 catei de usturoi 6 […]

Gem din trei fructe

Gem din trei fructe din: zmeura, caise, visine si miere. Ingrediente: 2 kg zmeura 1 kg caise 1 kg visine sau cirese 1 1/2 kg zahar sau miere   Mod de preparare: Se spala fructele, separat, sub jet de apa. Se curata visinele de codite si de samburi, iar caisele se curata numai de samburi. […]

Dulceata de caise cu levantica

O reteta de dulceata de caise cu levantica din: caise, vin, zahar gelifiant si flori de levantica. Ingrediente: 1 kg caise vin alb 500 g zahar gelifiant 1-2 linguri flori de levantica   Mod de preparare: Se decojesc 1 kg caise, se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi. Se cântăreşte pulpa de caise şi […]

Dulceata de cocaze

O reteta de dulceata de coacaze din: coacaze, zahar, apa si lamaie. Ingrediente: 1 kg coacaze rosii sau negre 1 1/2 zahar 3 pahare apa 1/2 lamaie   Mod de preparare: Se spală fructele fără a se curăţa de codiţe şi se lasă să se scurgă.Se pune apa să clocotească. Se aleg bobiţele şi se […]

Dulceata de agrise

O reteta de dulceata de agrise din: agrise, zahar, apa, lamaie si vanilie. Ingrediente: 1 1/2 kg agrise 1 kg zahar 2 pahare apa 1 lamaie 1 pastaie de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat   Mod de preparare: Se spala agrisele sub jet de apa si se scurg. Cu ajutorul unui ac sau al […]

Gem de caise

O reteta de gem de caise din: caise, suc de mere, zahar, suc de lamaie si unt. Dacă reduci cantitatea de zahăr adăugat la acest gem, vei obţine aroma intensă de caise, fără să fie prea dulce. Ingrediente: 1,5 kg de caise 200 ml suc de mere 1kg de zahar cu pectina sucul de la […]

Chutney de roşii

Chutney de rosii din: ulei, boabe de mustar, fulgi de chilli, frunze de curry, ceapa rosie, ghimbir, rosii, stafide, zahar si otet de vin alb. Ingrediente: 3 linguri de ulei 2 lingurite boabe de mustar 1/2 ingurita fulgi de chilli 8-10 frunze de curry, proaspete sau uscate 2 cepe rosii, tocate 50 g ghimbir proaspat, […]