Dulceaţă de tomate

Dulceață de Tomate – O Rețetă Dulce și Aromată. O variantă mai puțin obișnuită, dar extrem de delicioasă, care poate fi servită alături de brânzeturi, ca garnitură pentru carne sau pur și simplu pe o felie de pâine prăjită. Aceasta are o aromă intensă, un echilibru perfect între dulce și acid, și o textură groasă, […]

Compot de dovlecei cu sirop de ananas

Compot de dovlecei cu sirop de ananas

O reteta simpla si delicioasa de compot de dovlecei cu sirop de ananas din: zahar, dovlecei, apa, zahar vanilat, sare de lamaie, sirop de ananas si aspirine sau conservant. Ingrediente: 800 g zahăr 6 kg de dovlecei, cântăriţi după ce s-au curăţat de coajă şi de seminţe, tăiaţi cubuleţe 6 litri apă 3 pachete de […]

Sfeclă roşie în otet

Sfeclă roşie în otet

O reteta simpla si delicioasa de sfecla rosie in otet din: sfecla rosie, otet, sare, boabe de mustar, piper, hrean si foi de dafin. Ingrediente: 3 kg sfeclă roşie 300 ml oţet sare boabe de muştar piper boabe 1 rădăcină de hrean foi de dafin   Mod de preparare: Sfecla o coci la cuptor, apoi […]

Dulceata de pepene galben

Dulceaţă de pepene galben

O reteta simpla si delicioasa de dulceata de pepene galben din: pepene galben, zahar, apa si zahar vanilat. Ingrediente : 1 pepene galben 1 kg zahăr 800 ml apă 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare : Pui apa împreună cu zahărul şi zahărul vanilat într-o cratiţă, la fiert. Separat, cureţi pepenele, îi îndepărtezi […]

Zacusca

Reteta zilei: Zacusca

Zacusca din: ceapa, gogosari, vinete, piper, foi de dafin, ulei, bulion si sare.   Ingrediente: 2 kg ceapă 6 kg gogoşari 3 kg vinete (coapte) piper boabe foi de dafin 1-1/2 l ulei 1 kg bulion puţină sare     Mod de preparare: Cureţi ceapa, o speli, o tai în 4 şi o dai prin […]

Ardei iuti în otet

Ardei iuti în otet

O reteta de ardei iuti in otet din: ardei iuti, otet, apa, sare neiodata, miere, stafide galbene, piper boabe, mustar boabe si foi de dafin. Ingrediente: 1 kg ardei iuţi (lunguieţi, rotunzi, roşii, verzi) 500 ml oţet de vin (9 grade) 1,5 l apă 4 linguri sare neiodată 2 linguri miere 100 g stafide galbene […]

Pastă de roşii cu busuioc

Pastă de roşii cu busuioc

O reteta delicioasa de pasta de rosii cu busuioc din: rosii, zahar, busuioc si sare. Ingrediente: 10 kg rosii 20 g zahar 2-3 crengute de busuioc sare   Mod de preparare: Rosiile se spala bine, se aleg ceva sanatoase, se indeparteaza partea alba de la codite si se taie bucati. Se trec prin masina pentru […]

Pepene galben murat

Reteta zilei: Pepene galben murat

Pepene galben murat din: otet, apa, pepene galben, scortisoara, cuisoare, piper si zahar.   Ingrediente: 300 ml oţet 600 ml apă 1 pepene galben 1/4 linguriţă scorţişoară măcinată 6-7 cuişoare întregi un vârf cuţit de piper 100 g zahăr   Mod de preparare: Amesteci oţetul cu apa într-o oală mare. Adaugi condimentele în a- mestecul […]

Dulceata de merisoare

Dulceata de merisoare

O reteta de dulceata de merisoare din: merisoare, zahar brun, apa, zeama de lamaie si baton de vanilie. Ingrediente: 1 kg merisoare 1 kg zahar brun 450 ml apa 1 lingura cu zeama de lamaie 1 baton de vanilie   Mod de preparare: Curata merisoarele de codite si frunze. Spala-le in mai multe ape si […]

Prajitura cu gem de corcoduse

Gem de kiwi

O reteta de gem de kiwi din: kiwi, zahar tos, apa, lamaie si rom. Ingrediente: 1 kg kiwi 900 g zahar tos 1 cana cu apa 1 lamaie 50 ml rom   Mod de preparare: Curăţă fructele de kiwi de coajă cât de subţire poţi şi îndepărtează partea dură. Taie fructele cubuleţe, pune-le într-un castron […]

Dulceaţă de dude negre şi agrişe

Gem de mure

O reteta de gem de mure din: mure, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 1,5 kg mure 1,5 kg zahar 3 pliculete cu zahar vanilat   Mod de preparare: Spală murele şi scurge-le de apă. Pune într-o cratiţă, alternativ, un strat de mure, unul de zahăr ameste­cat cu zahăr vanilat până se termină întreaga cantitate. Lasă […]

Marmelada de portocale

O reteta simpla si delicioasa de marmelada de portocale din: portocale, zahar si apa. Ingrediente: 0,8 kg portocale 1 kg zahar 750 ml apa   Mod de preparare: Curata portocalele de coaja, dar lasa-le un strat subtire din partea alba. Pune-le intr-un vas cu apa rece cat sa le acopere si lasa-le 24 de ore […]

Dulceata de cactus

Dulceata de cactus

O reteta de dulceata de cactus din: fructe de cactus, portocale, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 fructe de cactus 3 portocale 3 cesti cu zahar 3 linguri cu zeama de lamaie   Mod de preparare: Spala fructele si sterge-le cu un servet. Taie fructele de cactus pe jumatate, iar cu ajutorul unei lingurite, […]

Magiun de prune cu nucă

Magiun de prune cu nucă

O reteta delicioasa de magiun de prune cu nuca din: prune, zahar, apa, lamaie si nuci. Ingrediente: 4 kg prune 1 kg zahăr 3 pahare cu apă 1 lămâie 100 g nuci   Mod de preparare: Spală prunele, scoate- le sâmburii şi dă-le prin maşina de tocat. Intr-o oală suficient de mare, pune zahărul cu […]

Salată cu scrumbie

Marinată de scrumbie

O reteta delicioasa de marinata de scrumbie din: peste, lamai, ceapa, otet, amestec de condimente pentru muraturi, sare grunjoasa si ulei. Ingrediente: 2   kg peşte 3-4 lămâi 3  cepe 4  linguri de oţet 1 plic cu amestec de condimente pentru murături sare grunjoasă ulei   Mod de preparare: Curăţă peştii şi îndepărtea­ză capul. Spală-i şi […]

Zacusca de fasole

Zacusca de fasole

O reteta de zacusca de fasole pentru iarna din: fasole boabe, ceapa, ardei gras, morcovi, suc de rosii, ulei, sare, piper, foi de dafin si cimbru. Ingrediente: 2 kg fasole boabe 1   kg ceapă 2   kg ardei gras roşu 500 g morcovi 1 l suc de roşii 500 ml ulei sare piper foi de dafin […]

Peste in sos tomat

Reteta zilei: Peste in sos tomat

Peste in sos tomat din: peste, ulei de masline, otet de vin rosu, ceapa, foi de dafin, sos de rosii, apa, sare, piper si boia iute. Poate te intereseaza si: Peste spada la gratar cu sparanghel si capere Peste la cuptor cu salata in tortilla Peste la cuptor cu dovlecel si ardei gras   Ingrediente: […]

Ghiveci cu vinete la borcan

Ghiveci de iarnă

O reteta delicioasa de ghiveci de iarna din: vinete, morcovi, ceapa, ardei grasi, gogosari, rosii, frunze de telina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 5 vinete 8 morcovi 2 kg ceapa 10 ardei grasi 4 gogosari 1,5 kg rosii frunze de telina ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţă legumele şi încin­ge ulei într-o cratiţă, […]

Vinete la gratar

Vinete la gratar

O reteta delicioasa de vinete la gratar din: vinete, usturoi, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 4 vinete 10 catei de usturoi patrunjel ulei sare   Mod de preparare: Spala vinetele, taie-le felii si da-le cu un praf de sare. Curata usturoiul, zdrobeste cinci catei si amesteca-i cu 5-6 linguri cu ulei. Incinge gratarul, preseaza feliile […]

Mancarica de vinete cu usturoi

Mâncărică de vinete iraniană

O reteta delicioasa de mancarica de vinete din: vinete, ulei de masline, tahini, usturoi, chimen, boia dulce, boia iute, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 3 linguri ulei de masline 2-3 linguri cu tahini (pasta de susan) 1-2 catei de usturoi 1 lingurita chimen 1 lingura boia dulce boia iute zeama de […]

Dulceata de trandafiri

Deserturi delicioase: Dulceata de trandafiri

Intr-un castron se freacă 700 g petale de tran­dafiri parfumaţi de dulceaţă cu 30 g zahăr şi cu zeama de la o lămâie mare. Se pune la fiert 1 kg zahăr cu 1/2 I apă; se amestecă pe foc, până se topeşte; când siropul dă in clocot, se adaugă petalele, cu toată zeama lăsată. Se […]

Dulceata de piersici si caise

Dulceata de piersici si caise

Dulceata de piersici si caise: decojesc 300 g piersici şi 300 g caise; se scot sâmburii şi pulpa se taie cuburi. 500 g pulpă de fructe se amestecă într-o cratiţă cu 500 g zahăr gelifiant 1:1, sucul şi coaja de la o lămâie şi se lasă să se odihnească cca 3 ore. adaugă 1 baton […]

Ceapa rosie murata

Ceapă roşie murată

O reteta delicioasa de Ceapă roşie murată din: ceapa rosie, apa, otet de vin, zahar, sare, ardei iute si boabe de piper. Ingrediente: 2 cepe roşii mari 250 ml apă 250 ml oţet de vin 2 linguri cu zahăr 1 lingură cu sare 1 arde iute boabe de piper   Mod de preparare: Curata ceapa, […]

Ghebe în oţet

Ghebe în oţet

O reteta simpla si delicioasa de ghebe in otet din: ghebe, apa, otet, sare, piper negru boabe si foi de dafin. Ingrediente: 0, 5 kg ghebe (ciuperci de toamnă) 0,5 l apă 0,5 l oţet de 9 grade 30 g sare piper negru boabe foi de dafin   Mod de preparare: Cu vârful cuţitului, cură­ţă […]

Gem de citrice

Gem de caise aromat

Se stoarce sucul de la 1 kg porto­cale; se strecoară. Se măsoară 400 ml suc şi la nevoie se com­pletează cu apă. Se spală 300 g caise, se taie jumătăţi şi se scoate sâmburii. Pulpa se taie felii, care se amestecă împreună cu sucul de portocale, 3 linguri suc de lămâie şi 50 g fulgi […]

Suc de rosii

Reteta zilei: Suc de rosii

Suc de rosii din: rosii, sare grunjoasa, aspirina. Este un preparat sanatos, nu contine conservanti, practic pentru perioada iernii si ideal pentru orice mancare. Sucul de roșii preparat din roșii proaspete, sare grunjoasă și aspirină este o rețetă tradițională și eficientă pentru conservarea gustului și nutrienților roșiilor pe durata iernii. Acest preparat, cunoscut pentru simplitatea […]

Castraveţi în otet

Castraveţi în otet

O reteta delicioasa de castraveti in otet din: castraveti, otet, apa, sare, zahar, hrean, crengute de visin, tulpini de marar, foi de dafin si amestec de condimente. Ingrediente: 2  kg castraveţi cornişon 1 l oţet 3  l apă 3  linguri cu sare mare 4  linguri cu zahăr 2 rădăcini de hrean 2-3 morcovi crenguţe de […]

Castraveţi în saramură

Castraveţi în saramură (muraturi)

O reteta delicioasa de castraveti in saramura din: castraveti, saramura, usturoi, marar, crenguta de visin, telina, hrean si amestec de condimente. Ingrediente: 3 kg castraveţi cornişon proaspeţi (mici) saramură (25 g sare la 1 l apă) usturoi tulpini de mărar uscat crenguţe de vişin, ţelină rădăcină de hrean 1 plic amestec de condimente pentru murături […]

Rosii murate cu usturoi (muraturi)

Rosii murate cu usturoi (muraturi)

O reteta de rosii murate cu usturoi din: rosii, telina, usturoi, marar verde, foi de dafin si sare. Ingrediente: 2 kg roşii mici spre medii 1 rădăcină de ţelină 4-5 căpăţâni de usturoi 1 legătură de mărar verde 3  foi de dafin 3 linguri de sare   Mod de preparare: Alege roşii mai micuţe şi […]

Ardei gras murat umplut cu ardei (muraturi)

Ardei gras murat umplut cu ardei din: ardei grasi, ulei, apa, otet, sare, zahar, foi de dafin si boabe de piper. Ingrediente: 4 kg ardei grasi rosii 1 kg ardei grasi galbeni 1 l ulei 4 l apa 0,5 l otet 4 linguri cu sare 2 linguri cu zahar foi de dafin 15-20 boabe de […]

Ciuperci cu mere si struguri

Reteta zilei: Ciuperci cu mere si struguri (muraturi)

O reteta de ciuperci cu mere si struguri din: ciuperci, strugure, mere, morcov, usturoi, otet, apa, zahar, sare, boabe de piper si condimente pentru muraturi.   Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 ciorchini de strugure 3 mere 1 morcov 4-5 căţei de usturoi 500 ml oţet 1,5 l apă 1 linguriţă cu zahăr 1 linguriţă cu […]

retete

Dulceata de coacaze cu tarhon

Se spală 1 kg coacăze roşii, se lasă să se scurgă şi se desprind bobiţele de pe codiţe. Se pasează 500 g fructe; se amestecă împreu­nă cu restul de fructe, 500 g zahăr gelifiant şi 1 fir de tarhon; se lasă să se odihnească 30 min. Apoi se dă în clocot şi se lasă să […]