Gogosari în otet

Gogoşari în oţet cu miere

O reteta delicioasa de gogosari in otet cu miere din: gogosari, usturoi, ulei, otet de masa, miere de albine, sare, foi de dafin, boabe de piper negru, crenguta de telina si leustean. Ingrediente: 5 kg gogosari 400 g usturoi 1 l ulei 0,5 l otet de masa 150 g miere de albine 2 lingurite cu […]

Murături asortate cu usturoi şi ardei iute

Muraturi asortate cu usturoi si ardei iute din: sfecla rosie, varza, conopida, morcovi, telina, gogonele, frunze de telina, otet, piper boabe, usturoi, foi de dafin, ardei iute, apa, sare grunjoasa, crengute de visin si amestec de condimente. Ingrediente: 2 sfecle rosii 2 verze 2 conopide 5-6 morcovi 2 teline mici 2 kg gogonele 1 legaturi […]

Ardei umpluţi cu varza

Muraturi: Ardei umpluţi cu varza

O reteta de ardei umpluti cu varza din: varza, ardei, morcov, telina, sare, piper boabe, crengute de visin, otet, zahar, sare, foaie de dafin, piper boabe si amestec de condimente. Ingrediente: 5 kg varză 4  kg ardei 0,5 kg morcov 1 ţelină cu tot cu frunze 5  linguri cu sare piper boabe crenguţe de cimbru […]

Gogosari în otet

Gogoşari cu conopidă şi struguri

O reteta de Gogoşari cu conopidă şi struguri din: gogosari, conopida, struguri, foi de dafin, hrean, sare, zahar, otet, piper boabe si amestec de condimente. Ingrediente: 4 kg gogoşari 1  conopidă 0,5 kg struguri 2  fire de hrean 4-5 foi de dafin 10 linguri cu sare 20 linguri cu zahăr 0,5 l oţet piper boabe […]

Muraturi

Secrete la borcan (muraturi)

Oricum alegi sa le prepari, legumele murate dau un gust delicios oricarui fel de mancare. Legumele sau fructele puse la murat în saramură sunt mai gustoase şi chiar mai sănătoase decât alte varietăţi, întrucât îşi păstrează o parte mai mare din conţinutul de vitamine. Fie că pui la murat castraveţi, pepene, gogonele, varză sau cono­pidă, […]

Gogosari umpluti cu vinete

Reteta zilei: Gogosari umpluti cu vinete

O reteta delicioasa de gogosari umpluti cu vinete din: gogosari, vinete, telina, usturoi, otet, apa, zahar, sare de mare, boabe de piper si amestec de condimente.   Ingrediente: 3 kg gogoşari 1 kg vinete 1 ţelină cu tot cu frunze 1 căpăţână de usturoi 1 l oţet 3 l apă 1 lingură cu zahăr 1 […]

Ardei iute murat

Ardei iute murat

O reteta simpla de ardei iute murat din: ardei iuti verzi, ceapa alba, zahar, otet si sare de mare. Ingrediente: 1 kg ardei iuţi verzi 1/2 kg ceapă albă 200 g zahăr 100 ml oţet 1 linguriţă cu sare mare   Mod de preparare: Pui ardeii curatati de codite si ceapa taiata cat mai fin […]

Ardei iuţi muraţi

Ardei iuţi muraţi

O reteta de ardei iuti murati din: ardei iuti rosii, ardei iuti verzi, otet de vin, sare, zahar si piper boabe. Ingrediente: 1 kg ardei iuti rosii 1 kg ardei iuti verzi 500 ml otet de vin 2 lingurite rase cu sare 2 lingurite cu zahar piper boabe apa   Mod de preparare: Spala ardeii, […]

Ghebe murate

Ghebe murate

O reteta delicioasa de ghebe murate din: ghebe, otet, sare grunjoasa, boabe de piper, boabe de mustar, boabe de enibahar si foi de dafin. Poate te intereseaza si: Ciuperci murate cu foi de dafin si ienibahar Ghebe murate cu sare de mare Legume murate cu ciuperci Ghebe la otet Ciuperci murate cu ardei   Ingrediente: […]

Roşii în saramură cu cimbru

Roşii în saramură cu cimbru

O reteta de rosii in saramura din: rosii, apa, frunze de visin, de loboda, de menta, macris, busuioc, cimbru, vita de vie, sare grunjoasa, piper boabe si frunze de dafin. Ingrediente: 3 kg roşii 3 – 4 l apă frunze de vişin, de lobodă, de mentă măcriş busuioc cimbru viţă de vie sare grunjoasă piper […]

Castraveti taiati in otet

Castraveti taiati in otet din: castraveti, hrean, marar verde, seminte de mustar, otet, sare grunjoasa, piper boabe si foi de dafin. Ingrediente: 3 kg castraveţi proaspăt culeşi 3 rădăcini de hrean 1 leg. mare de mărar verde sau uscat 1 lingură seminţe de muştar 200 ml otet sare grunjoasă piper boabe foi de dafin   […]

Ciuperci Champignon la cuptor

Ciuperci in otet

O reteta delicioasa de ciperci in otet din: ciuperci de padure, saramura cu otet, cimbru, sare, piper boabe si enibahar. Ingrediente: 3 kg ciuperci de pădure: hribi, oiţe, gălbiori 2 litri lichid de saramură cu oţet cimbru verde sau uscat frunze de ţelină sare piper boabe enibahar   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, lăsaţi-le […]

Concentrat de ardei, gogoşari şi roşii

Concentrat de ardei, gogosari si rosii din: ardei gras rosu, gogosari, rosii si sare. Ingrediente: 3 kg ardei gras roşu 1 kg gogoşari 3 kg roşii sare   Mod de preparare: Spălaţi roşiile, ardeii şi gogoşarii, lăsaţi-le să se scurgă. Treceţi prin maşina de tocat roşiile şi arde­ii. Puneţi-le la fiert, la foc potrivit. Amestecaţi […]

Muraturi

Muraturi: Castraveti in saramura

O reteta simpla de castraveti in saramura din: castraveti, apa, sare, zahar, morcovi, conopida, frunze de visin si marar uscat. Ingrediente: 5 kg castraveţi 6 l apă 6 linguri sare 6 linguri zahăr 2-4 morcovi 1 conopidă mică frunze de vişin mărar uscat   Mod de preparare: Spală castraveţii şi lasă-i în apă rece 10 […]

Gogosari umpluti cu conopida in otet

Muraturi: Gogosari umpluti cu conopida in otet

Gogosari umpluti cu conopida in otet din: gogosari, otet, apa, sare, zahar, marar, cimbru, tarhon, boabe de piper, foi de dafin si conopide. În afară de gustul lor unic și plăcut, murăturile au și unele beneficii pentru sănătate. Fermentarea produce bacterii benefice pentru sistemul digestiv, care pot sprijini sănătatea intestinală. De asemenea, murăturile pot fi […]

Dulceata de cactus

Dulceata de catina

O reteta simpla de dulceata de catina din: catina, zahar si apa. Dulceaţa de cătină îţi oferă energie şi vita­litate. Acest preparat este delicios şi are un efect mai puternic decât cel al cafelei. Ingrediente: 2 kg cătină 2 kg zahăr 2 căni apă   Mod de preparare: Fierbe un sirop din apă şi zahăr, […]

Dulceaţă de ceapă roşie

Reteta zilei: Dulceaţă de ceapă roşie

O reteta delicioasa de dulceata de ceapa rosie din: ceapa rosie, zahar, vin negru, otet balsamic, ulei si condimente. Ingrediente: 1 kg ceapă roşie 400 g zahăr 300 ml vin negru 50 ml oţet balsamic 5 linguri ulei condimente: coriandru, ienibahar, chimen, scorţişoară, nucşoară       Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o speli. […]

Sirop delicios de zmeura

Sirop delicios de zmeura

O reteta de sirop delicios de zmeura din: zahar si zmeura. Ingrediente: 1 kg zahar 1 kg zmeura   Mod de preparare: Pui zmeura o zi la macerat, la temperatura camerei, împreună cu un pahar de apă sau pui vasul pe foc până începe să fiarbă, apoi treci amestecul prin tifon şi pui sucul din […]

Peltea de struguri

Peltea de struguri – un preparat tradițional, dulce și plin de arome naturale. Este perfectă pentru a însoți deserturi, clătite sau chiar pentru a fi savurată simplă pe pâine prăjită. Cu o textură fină și o culoare strălucitoare, pelteaua de struguri aduce savoarea fructelor de sezon în orice moment al anului. Ingrediente Necesare (pentru aproximativ […]

Marmeladă de mere, gutui si pere

Reteta zilei: Marmeladă de mere, gutui si pere

Marmelada de mere, gutui si pere din: gutui, pere, zahar, apa si mere cretesti.   Ingrediente: 4 kg gutui sănătoase 4 kg pere tari 4 kg zahăr (sau doar 2 kg, dacă doriţi o marmeladă acrişoară) 6 linguri apă 4 kg mere creţeşti, roşii şi tari   Mod de preparare: Tai fructele felii şi le […]

Dulceaţă de caise cu levănţică

Dulceaţă de caise cu levănţică

Se golesc de sâmburi 1,25 kg caise; se taie felii şi se aşa­ză într-un vas de lut. Se pune într-un tifon 1 mână flori de levănţică proaspete; tifonul se strânge boc­celuţă şi se leagă cu aţă. Se presară peste caise 1 kg zahăr. Se adaugă săculeţul cu levănţică şi sucul de la 2 lămâi. Se […]

Gem de clementine, portocale si levantica

Gem de clementine, portocale si levantica

Se fierbe un sirop din 250 g zahăr, 375 ml apă şi 1 linguriţă flori de levănţică. Se lasă să se răcească peste noapte, iar dimineaţa se strecoa­ră. Se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri 3 portocale. Se rade coaja de la 5 clementine. Poate te itnereseaza si Gem de roşii, cu aromă […]

Cum se prepara Smochine Brulle cu branza Burrata

Smochine murate

Smochine murate. Smochinele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina A, vitamina K, vitamina B6, potasiu, magneziu, calciu și fier. Aceste substanțe nutritive contribuie la menținerea sănătății oaselor, a sistemului imunitar și a echilibrului hidric al organismului. Smochinele conțin fibre dietetice, care ajută la menținerea unui tranzit intestinal sănătos […]

Gem simplu de zmeura

Gem de zmeura

O reteta de gem de zmeura din: zmeura, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 kg zmeură 2 kg zahăr zeama de la o lămâie mare   Mod de preparare: Se alege zmeura bine coaptă, proaspătă, se curăţă de frunzuliţe, apoi se spală într-o strecură­toare, sub jet de apă, de praf şi de nisip. Fructele […]

Compot de coacaze rosii

Compot de coacaze rosii

O reteta de compot de coacaze rosii din: coacaze, sirop si sare de lamaie. Poate te intereseaza si: Compot de soc cu ghimbir si scortisoara Compot delicios de visine Compot de pepene rosu cu lamaie Compot delicios de piersici cu lamaie Compot de prune renglote cu cuisoare   Ingrediente: 1 kg de coacăze 1,5 kg […]

Visine confiate

Visine confiate

Visine confiate: Deliciul Natural pentru Deserturi și Gustări – sunt o delicatesă dulce-acrișoară, perfectă pentru a fi adăugată în prăjituri, fursecuri sau chiar savurată ca atare. Confiatele păstrează aroma intensă a vișinelor și sunt o modalitate excelentă de a conserva fructele pentru utilizare pe tot parcursul anului. Această rețetă simplă și naturală îți va permite […]

Telemea aromata

Telemea aromata

O reteta simpla de telemea aromata din: telemea de oi, ceapa, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, otet, verdeata, usturoi, sare si piper boabe. Ingrediente: 500g telemea de oi 300g ceapă 100g ulei de măsline 100g ulei de floarea soarelui 30 ml oţet 2 linguri verdeaţă uscată (cimbru, maghiran, rozmarin, salvie) 3-4 căţei de […]

Telemea marinata

O reteta simpla de telemea marinata din: telemea, usturoi, foaie de dafin, boabe de piper si coriandru, cimbru, busuioc, oregano si ulei de masline. Ingrediente: 500 g de telemea 3 căţei de usturoi 1 foaie de dafin boabe de piper şi de coriandru cimbru, busuioc, oregano uscate ulei de măsline   Mod de preparare: Se […]

Telemea sau cas marinat

Telemea sau cas marinat din: telemea sau cas, rosie, usturoi, cimbru, foi de dafin, enibahar, boabe de piper si otet de mere. Ingrediente: 500g telemea sau caş dulce de vaci, oaie, capră 1 roşie mare 2 căţei de usturoi un varf de linguriţă cimbru 2 foi de dafin cateva boabe de enibahar câteva boabe de […]

Compot de rubarba

Reteta zilei: Compot de rubarba

Compot de rubarba: O reteta racoritoare si energizanta cu o planta- minune!  Rubarba este saraca in calorii (are doar 16 Kcal la 100g petiol). In schimb, este bogata in fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc si vitamine (mai ales Vitamina C). Rubarba este potrivita la tratarea anemiilor, este digestiva si antiinflamatoare. Gustul acrisor al rubarbei o […]

Compot de mango

Compot de mango

Se decojesc 2 fructe de mango; pulpa se desprinde în felii de pe sâm­burele lemnos. Cu un instru­ment special, se taie steluţe din feliile de mango. Se curăţă, se spală şi se toacă 2 fire de busuioc. Se pun la fiert 100 ml apă împreună cu sucul stors de la o lămâie şi 50 g […]

Praz marinat

Praz marinat

O reteta de praz marinat din: praz, sare, piper negru, ulei de masline extravirgin, otet de vin alb, mustar cu boabe, chives, patrunjel si tarhon. O salată simplă, preparată cu un sos de verdeţuri aromate şi muştar, care poate fi servită fie ca aperitiv, fie ca garnitură la o friptură. Ingrediente: 8 fire de praz […]