Reteta zilei: Salata de varza murata

Salata de varza murata din: varza, sare. Ingrediente: 1 varză 5 lingurițe sare       Mod de preparare: Tocati varza. Transferați într-un castron mare nemetalic. Presarati sare. Se amesteca bine timp de 5-7 minute. Trebuie sa se lase lichid, astfel incat varza sa fie acoperita. Transferati intr-un borcan, iar daca nu aveti suficient lichid […]

Reteta zilei: Compot de mere si struguri

Compot de mere si struguri din: struguri, mere, apa, zahar.   Ingrediente: 1/2 kg struguri 3 mere 4 cani de apa zahar, dupa gust       Mod de preparare: Spălați merele, curatati coaja și tăiați felii. Adaugati feliile de mere și strugurii într-o oală. Adăugați apă și aduceți la fierbere. Acoperiți și gătiți timp […]

Reteta zilei: Compot de pere

Compot de pere din: apa, pere, zahar, suc de lamaie. Ingrediente: 7 1/2 cani de apa 5 pere 5 linguri de zahăr 2 linguri suc de lamaie         Mod de preparare: Într-o oală medie, aduceți apa la fiert și adăugați zahăr. Spălați și feliati perele. Adăugați perele și sucul de lămâie în […]

Reteta zilei: Compot de cirese cu lamaie

Compot de cirese cu lamaie din: cirese, zahar, apa, suc de lamaie. Ingrediente: 1,5 kg cirese 6 linguri zahăr 6 cani de apa 2 linguri suc de lamaie         Mod de preparare: Într-o oală medie, aduceți apa la fiert și adăugați zahăr. Adăugați cireșele și sucul de lămâie și gătiți la foc […]

Reteta zilei: Dulceata de ceapa cu cimbru

Dulceata de ceapa cu cimbru din: ulei de masline, ceapa, sare, cimbru, piper, sirop de artar, otet. Ingrediente: ¼ cana ulei de masline 8 cani ceapa, felii subtiri 2 lingurițe sare 1 lingură cimbru 1 linguriță piper 1 cană sirop de arțar ¼ cana oțet     Mod de preparare: Într-o tigaie încălziți uleiul de […]

Reteta zilei: Dulceata de ananas

Dulceata de ananas din: ananas, zahar, lamaie, scortisoara, anason, cuisoare.   Ingrediente: 5 ananasi 400 gr zahăr 1 lămâie, pentru suc 2 bețișoare de scorțișoară 4 anason stelat 5 cuisoare     Mod de preparare: Pregătiți ingredientele. Curatati si spalati ananasul. Apoi, tăiați ananasul în 4 bucăți, pe lungime si dati pe razatoare. Adaugati intr-o […]

Reteta zilei: Dulceata de ceapa si bacon

Dulceata de ceapa si bacon din: bacon, ceapa, sare, cidru de mere, otet, zahar brun, cimbru, piper.   Ingrediente: 4 felii de bacon 4 kg ceapa, feliata 1 lingură sare 2 căni cidru de mere ¼ de cana oțet ¼ cana zahar brun 2 linguri cimbru 2 lingurițe piper   Mod de preparare: Încălziți o […]

Gemuri de toamna

Reteta zilei: Gem de piersici Din fructe coapte si sanatoase, gemul de piersici nu trebuie sa lipseasca din camara dumneavoatra. Usor de preparat si foarte aromat, gemul de piersici este un deliciu dulce pe care il pregatim vara pentru zilele friguroase de iarna.   Ingrediente: 2kg piersici 1 kg zahar zeama de la o lamaie […]

Retete de muraturi pentru sezonul rece

Reteta zilei: Muraturi de casa Muraturi de casa din: castraveti, ceapa, otet, seminte de mustar, turmeric, zahar, seminte de telina, sare. Ingrediente: 1/2 kg castraveți, feliati 1/2 ceapa, feliata 1/2 l oțet 1/2 l apa 2 lingurite de seminte de mustar 2 lingurite de turmeric 2 cani de zahar 2 lingurite de semințe de țelină […]

Reteta zilei: Salata creata marinata

Salata creata marinata din: salata creata, usturoi, ceapa, zahar, miere, otet, sos sriracha. Ingrediente:  1 salata creata 3 catei usturoi zdrobit 1 ceapa, feliata subțire ¼ ceasca zahăr 1 lingură de miere ½ ceasca oțet 5 linguri sos sriracha   Mod de preparare: Se spală și se separă frunzele de salata. Combinați toate ingredientele într-un […]

Reteta zilei: Gem de mandarine cu ghimbir

Gem de mandarine cu ghimbir din: mandarine, zahar, apa, ghimbir. Ingrediente:  8 mandarine 4 cesti zahăr 1 cana apă ghimbir, tocat     Mod de preparare: Curatati fructele si maruntiti. Se adaugă apoi impreuna cu zahăr și apă într-o cratita și se amestecă la foc mare. Se taie ghimbirul în vas. Acoperiți și aduceți amestecul […]

Reteta zilei: Compot de afine

Compot de afine din: apa, zahar, afine, suc de lamaie, busuioc. Ingrediente:  ¼ cana apă 2 linguri de zahăr 1 pahar de afine 2 lingurite suc de lămâie 1 lingură de busuioc       Mod de preparare: Gatiti primele trei ingrediente intr-o cratita mica, acoperit, timp de aproximativ 5 minute pe foc mediu. Gatiti […]

Reteta zilei: Mix de morcovi si gulii cu pasta kimchi

Mix de morcovi si gulii cu pasta kimchi din: gulii, morcovi, sare de mare, ceapa verde, usturoi, ghimbir, chili, sos de peste, zahar.   Ingrediente:  3 gulii, taiate cuburi 2 morcovi, decojit, taiati fasii 1½ linguriță sare de mare 3 fire ceapa verde, tocata 2 catei usturoi, curățati și tocati 1 bucată (2 cm) ghimbir […]

Dulceata aromata de visine cu lamaie

Dulceata aromata de visine cu lamaie

Dulceata aromata de visine cu lamaie din: visine, zahar, lamaie. Ingrediente: 2,5 kg de vişine 1,5 kg zahar zeama de la 1 lămâie   Mod de preparare: Alegeţi 2,5 kg de vişine, le spălaţi şi le scoateţi sâmburii. Puneţi 1,5 kg zahăr peste ele şi le lăsaţi câteva ore acoperite, până ce zahărul s-a topit. […]

Dulceata de rosii verzi

Dulceata de rosii verzi

Dulceata de rosii verzi din: rosii, zahar, lamaie, scortisoara, Tonka. Ingrediente: 600 g roşii verzi 300 g zahar sucul de 1/2 lămâie coaja de lamaie Tonka scortisoara Mod de preparare: Decojim 600 g roşii verzi, le tăiem în jumătate, scoatem cotorul, apoi le tocăm cubuleţe. Punem 300 g zahăr peste ele şi le lăsăm în […]

Fasole picanta la borcan

Fasole picanta la borcan

Fasole picanta la borcan din: fasole verde, usturoi, ghimbir, piper, sare, boabe de mustar.   Ingrediente: 500 g fasole verde păstăi fideluţă 4-5 căţei usturoi boabe de piper 1 cm ghimbir (opţional) cimbru uscat (opţional) boabe muştar negru sare neiodată     Mod de preparare: Borcanele se vor umple cu apă, apoi se varsă într-un […]

Reteta zilei: Legume marinate

Legume marinate din: castravete, morcov, varza, ridiche, sare, zahar, otet.   Ingrediente:  ½ castravete taiat fasii 1 morcov, feliat 3 frunze mari de varza, tocata 1 ridiche, taiata fasii ½ lingurita sare 1 lingurita zahar ½ lingura oțet   Mod de preparare: Pregatiti si taiati toate legumele. Într-un borcan, adaugati toate legumele, zahăr, oțet și […]

Reteta zilei: Compot de gutui

Compot de gutui din: gutui, apa, zahar, miere, condimente.   Ingrediente:  1 kg de gutui 1 l de apă ½ cana de zahăr ¼ ceasca miere condimente, dupa preferinta         Mod de preparare: Amestecați apă, zahăr, miere și mirodenii. Se încălzește usor într-o cratiță mare până când zahărul se dizolvă. Între timp, […]

Ghiveci cu vinete la borcan

Ghiveci cu vinete la borcan

Ghiveci cu vinete la borcan din: vinete, ardei capia, ceapa, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, zahar, piper si sare.   Ingrediente: 3 kg vinete 3 kg ardei capia 1 kg ceapa alba 3-4 kg rosii 2-3 ardei iuti rosii 10-12 catei de usturoi 1 l ulei zahar piper sare   Mod de preparare: Taie rondele vinetele, […]

Muraturi

Castraveti murati cu ardei iute

Castraveti murati cu ardei iute: Rețeta Picantă pentru Iubitorii de Murături. O combinație delicioasă și picantă, perfectă pentru a adăuga un plus de savoare și textură crocantă oricărei mese. Această rețetă simplă și ușor de urmat îmbină prospețimea castraveților cu iuțimea ardeilor, creând o murătură care va deveni rapid preferata ta. Fie că îi servești […]

Bulion cu miere

Bulion cu miere

Bulion cu miere din: rosii, miere.   Ingrediente: 10 kg roșii 10 linguri miere     Mod de preparare: Speli roșiile, le cureți de cotoare și le treci prin separatorul de semințe și coji sau treci cantități mici printr-o sită. Torni sucul obținut într-o oală si fierbe sucul până scade la jumătate. Apreciezi cantitatea de […]

Rosii in ulei de masline

Rosii in ulei de masline

Rosii in ulei de masline din: rosii, sare, cimbru, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: rosii oregano sare usturoi cimbru ulei de masline   Mod de preparare: Alegi roşii bine coapte, din soiuri care au cât mai puţine seminţe. Tai roşiile în rondele grosuţe şi le scoţi cotoarele. Tapetezi cu hârtie de copt tava aragazului, aşezi […]

Legume coapte la borcan

Legume coapte la borcan

Legume coapte la borcan din: vinete, ardei gras, ardei capia, zahar, ulei, otet, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 5 kg vinete 5 kg ardei gras 5 kg ardei capia 150 g zahăr 250 g ulei 250 ml oţet sare piper 3-4 căpăţâni usturoi Ingrediente sos: 200 ml ulei 150 g zahăr 250 ml oţet sare şi piper […]

Ierburi la borcan

Ierburi la borcan din: ulei de masline, cimbru, rozmarin, busuioc, menta, oregano, chives. Ingrediente: cimbru rozmarin busuioc menta oregano chives ulei de măsline   Mod de preparare: Cimbru, rozmarin, busuioc, menta, oregano, chives. Le speli bine, le lasi să se scurgă pe un şervet de bumbac, după care le mărunţesti. Aşezi ierburile în tăviţele special destinate obţinerii […]

Zacusca de vinete cu bulion

Zacusca de vinete cu bulion din: vinete, arde grasi, gogosari, ceapa, ulei, bulion de tomate, sare, piper, foi de dafin, conservant. Ingredientele de bază ale zacuscii includ ardei copt, vinete coapte, ceapă, roșii, ulei și condimente. Aceste legume sunt gătite la cuptor sau pe plită până când devin moi și apoi sunt tocate sau mixate pentru […]

Vinete conservate in untdelemn

Vinete conservate in untdelemn

Vinete conservate in untdelemn din: vinete, rosii, untdelemn, usturoi, patrunjel, sare, piper. Vinetele sunt surse bune de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina K, vitamina C, vitamina B6, acid folic, potasiu, mangan și cupru. Vinetele au un conținut caloric foarte redus, ceea ce le face ideale pentru dietele cu restricție calorică sau pentru cei […]

Dulceata de gutui cu nuca

Dulceata de gutui cu nuca

Dulceata de gutui cu nuca din: gutui, miez de nuca, zahar, apa, lamai, pastaie de vanilie. Ingrediente: 1 1/4 kg gutui 200 g miez de nuca 1 kg zahar 500 ml apa 2 lamai 1/2 pastaie de vanilie   Mod de preparare: Fierbi apa împreună cu zahărul şi zeama de lămâie, până când siropul începe […]

Vinete conservate in bulion

Vinete conservate in bulion din: vinete, ardei gras, rosii, morcov, ceapa, untdelemn, usturoi, sare, frunze de telina. Ingrediente: 3-4 vinete 1 ardei gras 1 kg roşii 1 morcov 1 ceapă 1 ceaşcă untdelemn 1 căpăţână usturoi 1 lingură sare 5 fire cu frunze de ţelină   Mod de preparare: Vinete conservate in bulion: Vinetele se […]

Muraturi pentru iarna (usor de preparat)

Muraturi pentru iarna: Murăturile pentru iarnă reprezintă o tradiție culinară profund înrădăcinată în multe culturi, având un rol esențial în pregătirea cămării pentru sezonul rece. Fie că vorbim de castraveți, gogoșari, varză sau mixuri de legume, murăturile aduc cu ele nu doar gusturi îndrăgite și arome pătrunzătoare, ci și o paletă de nutrienți necesari în […]

Ciresata cu vanilie

Ciresata cu vanilie

Ciresata cu vanilie din: cirese, zahar, vanilie, tuica. Ingrediente: 500 g cireşe 125 g zahăr 2-3 picături de esenţă de vanilie 150-300 ml ţuică un recipient mic, înalt, din sticlă, sterilizat   Mod de preparare: Spală bine cireşele şi usucă-le. Inţeapa-le cu o scobitoare. Aşază alternativ câte un strat de cireşe şi unul de ţuică. […]

Compot de cirese si zmeura

Compot de cirese si zmeura

Compot de cirese si zmeura din: cirese, zmeura, lamaie, iaurt. Ingrediente: 350 g cireşe, fără sâmburi 150 g zahăr sucul de la 1 lămâie 150 g zmeură iaurt grecesc, pentru a servi   Mod de preparare: Compot de cirese si zmeura: Pune 4 linguri cu apă într-o cratiţă, adaugă cireşele, zahărul şi sucul de lămâie. […]

Gem picant de ardei

Gem picant de ardei

Gem picant de ardei din: ardei, anason, usturoi, rosii, zahar, otet, cimbrisor, ghimbir. Ingrediente: 8 ardei capia 10 ardei iuţi roşii 1 anason 5 căţei de usturoi 400 g roşii cherry 750 g zahăr brun 250 ml oţet de vin roşu cimbrişor verde rădăcină de ghimbir   Mod de preparare: Curăţă ardeii. Pune-i într-un robot […]