retete

Zucchini umpluti cu quinoa

Zucchini umpluti cu quinoa din: zucchini, quinoa, morcovi, rosii, ardei, cimbru verde, sare de mare, fulgi de ardei rosu, piper, unt, suc de rosii. Ingrediente: 2 zucchini 50 g quinoa 2 morcovi 4 roșii 1 ardei cimbru verde sare de mare fulgi de ardei roșu picanţi piper 50 g unt 500 ml suc de roșii […]

retete

Drob de legume și quinoa cu ciuperci si masline

Drob de legume și quinoa cu ciuperci si masline din: quinoa, morcovi, telina, ciuperci, masline, ardei gras, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 cană quinoa 2 morcovi 1 țelină de dimensiune mijlocie 1 legătură ceapă verde 200 g ciuperci 100 g măsline 1 ardei gras roșu 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper […]

retete

Piure de broccoli cu avocado si semințe de pin

Piure de broccoli cu avocado si semințe de pin din: broccoli, avocado, lamaie, smantana de caju, usturoi verde, sare de himalaya, seminte de pin, seminte de chimen. Ingrediente: 1 broccoli 1 avocado 1 lămâie 100 g smântână de caju câteva fire de usturoi verde sare de Himalaya seminţe de pin seminţe de chimen negru   […]

retete

Pastravi cu pesto de patrunjel

Pastravi cu pesto de patrunjel din: pastravi, usturoi verde, ulei de masline extravirgin, lamaie, alune, sare, piper, patrunjel, cimbru. Ingrediente: 4 păstrăvi 1 legătură usturoi verde 100 ml ulei de măsline extravirgin ¼ lămâie 100 g nuci sau alune sare piper măcinat patrunjel cimbru     Mod de preparare: Cureți peștii, îi speli bine, iar […]

retete

Fragii, zmeura şi căpşunile – Sanatate

Fragii, zmeura şi căpşunile au o putere de vindecare aşa de mare, încât ar trebui să înlocuiască medicamentele. Căpşunile sunt utilizate încă din Antichitate ca medicamente naturale. Francezii au început culti­varea căpşunilor în cele­bre­le lor grădini, încă din se­colul al XIV-lea, la loc de frunte aflân­du-se regii ange­vini, care le ofe­reau su­pra­fe­ţe impre­sio­nan­te. Instrucţiunile de […]

Suc verde cu pulpă

Suc verde cu pulpă din: broccoli, praz, frunze de spanac, patrunjel, curcuma.   Ingrediente: 2 căni de broccoli crud tocat 2 căni de felii subţiri de praz fiert 1 cană din apa în care a fiert prazul 1 cană de frunze crude de spanac proaspăt tocate ½ cană de pătrunjel crud proaspăt tocat ¼ linguriţă […]

retete

Roşii umplute – usor de preparat

Roşii umplute din: rosii, castravete, telina, ceapa, patrunjel, menta, varec, seminte de floarea soarelui, zeama de lamaie si ulei de masline.     Ingrediente: 6 roşii mijlocii ½ castravete 2 tulpini de ţelină 2 cepe de primăvară 1/2 cană de pătrunjel proaspăt 1 lingură de mentă proaspătă 2 linguriţe de varec 1/2 cană de seminţe […]

Suc de detoxifiere

Suc de detoxifiere din: sfecla rosie, frunze de varza, tulpini de telina, zeama de lamaie. Sucul de detoxifiere este foarte sanatos. Dieta de detoxifiere cu sucuri naturale Detoxifierea fara carne Detoxifiază-ţi corpul     Ingrediente: 1 sfeclă roşie mică 4 frunze de varză 3 tulpini de ţelină Zeamă de lămâie sau de lămâie verde după […]

retete

Supă de spanac cu lapte de soia

Supă de spanac cu lapte de soia din: spanac, ceapa, unt, lapte de soia, zeama de lamaie, piper si sare. Ingrediente: 900 de grame de spanac 1 ceapă tocată 30 grame de unt 500 mililitri de lapte din soia Zeama de la o lămâie Piper şi sare după gust   Mod de preparare: Rezultatul final […]

Supa de varza cu lapte de soia

Supă de varză din: varza, ceapa, sare, piper, nucsoara si lapte de soia. Ingrediente: 1 varză de mărime mijlocie o ceapă spaniolă mare, 45 grame de unt sare şi piper după gust ½ lingură plină de sare sau nucşoară 750 mililitri de lapte din soia     Mod de preparare: După ce aţi pregătit şi […]

retete

Supă de sparanghel cu smantana si lapte de soia

Supă de sparanghel cu smantana si lapte de soia din: sparanghel, sare, smantana si lapte de soia. Ingrediente: 2 legaturi de sparanghel sare smantana lapte de soia   Mod de preparare: Spală bine două legături de sparanghel proaspăt, apoi toacă mărunt. Pune-l la fiert în 1 litru de apă fiartă şi fierbe-l înăbuşit până se […]

retete

Hriscă cu potocale si migdale

Hriscă cu potocale si migdale din: hrisca, portocala, migdale si miere. Hrișca este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale. Este bogată în aminoacizi esențiali și conține mai multe vitamine B, magneziu, fier și zinc decât multe alte cereale. De asemenea, hrișca este o sursă importantă de antioxidanți și poate ajuta la protejarea organismului […]

retete

Omletă vegetariană

O reteta simpla si gustoasa, omleta vegetariana din: branza tofu, ceapa, boia de ardei iute, sare si patrunjel. Ingrediente: 4 bucăţi de brânză tofu fărâmiţată 3-4 cepe mici, tăiate în cubuleţe mici 1 linguriţă de boia de ardei iute sare după gust pătrunjel     Mod de preparare: Fărâmiţează brânza tofu. Adaugă ceapa, boiaua de […]

Reteta zilei: Suc de detoxifiere

Suc de detoxifiere din: castraveti, menta, lamaie, ghimbir, apa.   Ingrediente: 1/2 cană felii de castraveți 1 mână de frunze de mentă 1 lămâie tăiată în sferturi 1 cm ghimbir 1 l de apă     Mod de preparare: Pregătiți toate ingredientele. Adăugați toate ingredientele in sticla de apă. Agitati si consumati pe parcursul intregii […]

Reteta zilei: Salata de castraveti cu usturoi

Salata de castraveti cu usturoi din: castraveti, sare, zahar, otet, ulei de susan, sos de soia, usturoi, fulgi de ardei iute, coriandru, seminte de susan.   Ingrediente: 2 castraveți 1 linguriță sare 2 lingurițe de zahăr 2 linguri de oțet de orez 1 lingură ulei de susan 2 lingurițe de sos de soia 2 catei […]

Reteta zilei: Orez picant cu legume si soia

Orez picant cu legume si soia din: orez, ulei, usturoi, ceapa verde, legume, sare, pudra de ardei, sos schezwan, sos de soia. Ingrediente: 1 cană orez 2 linguri de ulei 1 linguriță usturoi zdrobit 1/2 cană ceapa verde tocata 1 cană de legume mixte sare, dupa gust 1 linguriță pudră de ardei 2 linguri sos […]

Reteta zilei: Orez cu aroma de sofran

Orez cu aroma de sofran din: orez basmati, unt, lapte, apa, sofran, sare. Ingrediente: 1 cană orez basmati 2 lingurițe unt 1 cană de lapte 1 cană de apă 1 praf sofran sare, dupa gust       Mod de preparare: Spălați și înmuiați orezul timp de 15-20 de minute. Înmuiați șofranul în lapte cald. […]

Reteta zilei: Orez picant cu susan

Orez picant cu susan din: seminte de susan, ardei iute, linte, orez, seminte de mustar, naut, praf de ceapa, praf de usturoi, curry, caju, arahide, ulei, unt.   pentru pudra de condimente: 1/4 cană semințe de susan 6-7 ardei iuti roșii uscati 2 linguri linte alba orez: 1 cană orez 1/4 linguriță semințe de muștar […]

Reteta zilei: Legume la tigaie cu usturoi

Legume la tigaie cu usturoi din: legume, apa, sos de soia, usturoi, ghimbir, ulei, amidon, seminte de susan.   Ingrediente: 3 căni de mix de legume (broccoli congelat, morcovi, fasole verde, mazăre, ardei gras roșu, ciuperci, porumb și ceapă) 1/4 cană apă 1 1/2 lingură sos de soia 1 cățel de usturoi tocat 1 lingurita […]

Reteta zilei: Legume la tigaie pe pat de orez

Legume la tigaie pe pat de orez din: orez, apa, sparanghel, ardei gras, ceapa, ciuperci, usturoi, sos de soia, seminte de susan, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 cana orez 1 1/4 cană apă 200gr sparanghel 1 ardei gras feliat 1/2 ceapa feliata 1 cana de ciuperci feliate 2 căței de usturoi tocat 1 1/2 linguri sos […]

Reteta zilei: Legume pe pat de orez

Legume pe pat de orez din: orez, apa, sparanghel, ardei gras, ceapa, ciuperci, usturoi, sos de soia, seminte de susan, ulei, sare. Orezul este unul dintre cele mai populare și răspândite cereale în întreaga lume. Este un aliment de bază pentru mai mult de jumătate din populația globală și este cultivat în principal în zonele […]

Reteta zilei: Sote de fasole verde cu rosii si usturoi

Sote de fasole verde cu rosii si usturoi din: fasole verde, usturoi, rosii cherry, oregano, ulei de masline, apa, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 3 căței de usturoi 1 cană de roșii cherry 3 crengute de oregano 2 linguri ulei de măsline 1/3 cana apa sare piper     Mod de preparare: Spălați […]

Reteta zilei: Salata de cartofi cu sfecla

Salata de cartofi cu sfecla din: sfecla, cartofi, morciv, ceapa, muraturi, vazra acra, ulei, sare. Sistem cardiovascular sănătos: Sfecla roșie conține nitrați naturali care pot ajuta la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și la îmbunătățirea circulației sângelui. Funcție cognitivă și sănătatea creierului: Sfecla roșie este bogată în nitrați, care au fost asociate cu o […]

Reteta zilei: Legume la cuptor cu cimbru

Legume la cuptor cu cimbru din: dovlecel, zucchini, broccoli, ceapa rosie, ardei gras, ciuperci, otet balsamic, ulei de masline, cimbru. Ingrediente: 1 dovlecel feliat 1 zucchini feliaț 2 căni broccoli 1/2 ceapă roșie, tocată 1 ardei gras tocat 6 ciuperci tăiate în sferturi 2 linguri oțet balsamic 2 linguri ulei de măsline 1 1/4 lingurita […]

Reteta zilei: Salata tabbouleh

Salata tabbouleh din: patrunjel, menta, ceapa verde, castravete, rosii, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 cani patrunjel, tocat 1 1/4 cană mentă, tocată 1/2 ceasca ceapa verde, tocata 1 castravete, tocat 3 1/2 cani de rosii, tocate 1/3 cană ulei de măsline 1/3 cană suc de lămâie 1/2 lingurita sare 1/8 […]

Reteta zilei: Broccoli cu sos de rosii

Broccoli cu sos de rosii din: broccoli, rosii, ulei, usturoi, suc de lamaie, sare, piper. Broccoli cu sos de roșii este un preparat culinar rafinat, ce aduce împreună prospețimea și textura crocantă a broccoliului cu gustul intens și aromat al sosului de roșii. Această rețetă, deosebit de apreciată pentru simplitatea și valoarea sa nutritivă, folosește […]

Reteta zilei: Pui aromat cu orez si coriandru

Pui aromat cu orez si coriandru din: lapte de cocos, supa de pui, unt, pasta de curry, sos de peste, zahar brun, ghimbir, usturoi, fulgi de ardei, piept de pui, dovleac, ardei gras, ceapa, mazare, suc de limeta,coriandru, orez brun.   Ingrediente: 2 cutii lapte de nucă de cocos 1 cană supa de pui ¼ […]

Reteta zilei: Salata calda de spanac cu orz

Salata calda de spanac cu orz din: orz, bacon, nuci pecan, ceapa rosie, usturoi, spanac, capsuni, branza de capra, busuioc. Ingrediente: ½ cana orz integral 2 felii de bacon, tocat ¼ ceasca nuci pecan întregi ½ ceapă roșie, feliată 2 catei usturoi, mărunțit 4 căni spanac 4 căpșuni, feliate 30gr brânză de capră busuioc proaspăt, […]

Reteta zilei: Salata de spanac cu afine uscate

Salata de spanac cu afine uscate din: edamame, naut, afine uscate, seminte de dovleac, morcovi, lamaie, ulei de masline, sare, piper, spanac baby. Ingrediente: 1 pungă edamame congelate 1 cutie naut 1 cană afine uscate ½ cani seminte de dovleac 2 morcovi întregi, tocati sucul de la 2 lămâi ½ cana ulei de masline 1 […]

Reteta zilei: Sote de fasole verde cu wasabi

Sote de fasole verde cu wasabi din: fasole verde, ulei de masline, praf de usturoi, salvie, wasabi, sare de mare, usturoi, unt. Ingrediente: ½ kg fasole verde 2 linguri ulei de măsline ½ linguriță praf de usturoi ½ lingurițe salvie maruntita ½ linguriță wasabi ¼ lingurița sare de mare 4 catei usturoi 1 lingură de […]

Reteta zilei: Quinoa cu legume si sos

Quinoa cu legume si sos din: quinoa, spanac, kimchi, avocado, ridichi, ou, seminte de susan, sos de soia, ulei de susan, ghimbir, otet de orez. Quinoa este o sursă excelentă de proteine, fibre, vitamine și minerale, precum magneziu, fier, zinc și vitamina B2. Este, de asemenea, o sursă importantă de antioxidanți. În plus, quinoa este […]

Reteta zilei: Sote picant de fasole galbena

Sote picant de fasole galbena din: fasole galbena, ulei de susan, sos de soia, zahar, sare, ardei iute.   Ingrediente: 300gr fasole galbena 2 linguri ulei de susan 1½ lingură sos de soia 1 linguriță zahăr ½ linguriță sare 1 ardei iute roșu, feliat     Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele împreună într-un bol […]