Reteta zilei: Quinoa cu tofu si spanac

Quinoa cu tofu si spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi, cimbru, fulgi de ardei, turmeric, tofu, amidon, drojdie, praf de copt, sare, piper, spanac, quinoa. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă, tocata mărunt 2 catei usturoi, tocat mărunt 1 lingură cimbru ½ linguriță fulgi de ardei iute ¾ linguriță turmeric măcinat 400gr […]

Reteta zilei: Smoothie de afine cu ananas

Smoothie de afine cu ananas din: iaurt, unt de migdale, afine, ananas, apa. Afinele sunt considerate superalimente datorită conținutului lor bogat în nutrienți și antioxidanți. Acestea sunt o sursă excelentă de vitamine, inclusiv vitamina C, vitamina K și vitamina E. De asemenea, sunt bogate în fibre, minerale și compuși vegetali benefici. Beneficiile pentru sănătate asociate […]

Reteta zilei: Morcovi sote cu aroma de cimbru

Morcovi sote cu aroma de cimbru din: ulei de masline, morcovi, apa, usturoi, cimbru, sare, piper. Morcovii sunt faimoși pentru conținutul lor ridicat de beta-caroten, care este transformat în organism în vitamina A. Vitamina A este esențială pentru sănătatea vizuală, întreținerea pielii și sistemul imunitar. Conțin antioxidanți precum beta-carotenul, luteina și zeaxantina, care protejează celulele […]

Reteta zilei: Salata de cruditati cu quinoa

Salata de cruditati cu quinoa din: quinoa, apa, sare, patrunjel, castravete, ceapa, rosii, ceapa verde, menta, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, piper. Ingrediente: 2 cesti quinoa 3 cesti apă 1 lingurita sare 1 legatura pătrunjel 3 cesti castravete tocat 1 ceapă, tocată 2 cesti rosii tocate 1 ceapă verde, tocată ½ legatura mentă, […]

Reteta zilei: Supa de ghimbir

Supa de ghimbir din: ceapa, ghmibir, lemongrass, supa, sos de peste, coriandru, pasta de curry, lapte de cocos, suc de lamaie. Gingerolul din ghimbir are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea durerii și inflamației în corp. Acesta poate fi util în tratarea afecțiunilor inflamatorii, cum ar fi osteoartrita. Ghimbirul este cunoscut pentru capacitatea sa […]

Reteta zilei: Sote de spanac cu usturoi

Sote de spanac cu usturoi din: spanac, usturoi, ulei de masline, sare. Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, calciu, potasiu și magneziu. Spanacul este bogat în antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul și luteina, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului […]

Reteta zilei: Legume in sos de soia

Legume in sos de soia din: morcovi, ridiche alba, ceapa, usturoi, ghimbir, apa, zahar, sos de soia, condimente, ulei, orez.   Ingrediente: 4 morcovi tocați 1/2 ridiche alba tocata 1 ceapă tocată 1 catel de usturoi tocat 1 lingură de ghimbir tocat 2 cani apă 2 lingurițe zahăr 5 lingurițe sos de soia condimente, dupa […]

Reteta zilei: Sote de spanac cu susan

Sote de spanac cu susan din: spanac, ulei de susan, seminte de susan, sos de soia. Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, calciu, potasiu și magneziu. Spanacul este bogat în antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul și luteina, care pot ajuta la […]

Reteta zilei: Salata de spanac cu rodie si feta

Salata de spanac cu rodie si feta din: spanac, nuci, feta, salata, ceapa rosie, rodie, ulei de masline, otet balsamic.   Ingrediente: 500 gr spanac ¼ ceasca nuci ¼ ceasca feta maruntita ¼ ceasca salata tocata ⅛ ceapă roșie, tocata ¼ ceasca semințe de rodie 1 lingura ulei de măsline 2 linguri otet balsamic   […]

Reteta zilei: Varza de bruxelles cu nuci de pin

Varza de bruxelles cu nuci de pin din: varza de bruxelles, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, nuci de pin, sare, piper. Varza de Bruxelles crește în forma unor mici capete rotunde, care se dezvoltă pe tulpini lungi. Aceste capete conțin frunze împănate și strânse. Planta poate atinge o înălțime de aproximativ 60-90 cm. Varza […]

Reteta zilei: Bok choy sote

Bok choy sote din: bok choy, ghimbir, usturoi, ulei de susan, sos de soia, apa.     Ingrediente: 1 bok choy 1 bucată de ghimbir 3 catei usturoi 2 lingurițe ulei de susan 2 lingurițe sos de soia ¼ ceasca apă       Mod de preparare: Spalati bine bok choy. Curatati si tocati usuroiul […]

Reteta zilei: Limonada cu pepene galben

Limonada cu pepene galben din: pepene galben, zahar, lamaie, apa.     Ingrediente: ½ pepene galben ½ ceasca zahăr 3 felii de lămâie 4 cani apă           Mod de preparare: Aduceți 1 cană de apă la fiert si adăugați zahăr. Fierbeți până se dizolvă zaharul. Se răcește. Scoateti semintele de la […]

Reteta zilei: Covrigei integrali de casa

Covrigei integrali de casa din: faina integrala, faina, drojdie, zahar, sare, apa calda. Covrigeii integrali de casă sunt o alegere sănătoasă și delicioasă, perfectă pentru orice moment al zilei, oferind o combinație echilibrată de gust și nutriție. Această rețetă clasică utilizează ingrediente simple și naturale, precum făina integrală și făina albă, drojdia, zahărul, sarea și […]

Reteta zilei: Conopida la cuptor pe pat de bulgur

Conopida la cuptor pe pat de bulgur din: conopida, ceapa rosie, cimbru, ulei de masline, sare, bulgur, apa, piper, iaurt. Bulgurul este o sursă excelentă de carbohidrați complecși, proteine, fibre și vitamine din complexul B. De asemenea, conține minerale importante, cum ar fi fierul, magneziul și zincul. Bulgurul poate fi utilizat într-o varietate largă de […]

Reteta zilei: Legume sote cu orez brun

Legume sote cu orez brun din: sos de stridii, sos de soia, otet, apa, zahar brun, ulei de susan, tofu, salata, mazare, ardei iute, usturoi, ulei de masline, orez brun.   Ingrediente:  3 linguri sos de stridii 2 linguri sos de soia ½ lingura otet 1 lingură de apă 1 lingurita zahar brun 1 linguriță […]

Chec fara gluten cu mere

Chec fara gluten cu mere

Chec fara gluten cu mere din: mere, faina, stevie, oua, unt, scortisoara, praf de copt.   Ingrediente: 3 mere 130 g făină de orez 10 picături stevia 2 ouă 70 g unt topit + pentru tavă 1/2 pliculeţ praf de copt scorţişoară   Mod de preparare: Chec fara gluten cu mere: amestecă făina cu praful de copt. […]

Salate usor de pregatit

Salata de arpacas cu branza

Salata de arpacas cu branza din: arpacas, sare, fasole, rosii, usturoi, busuioc, menta, branza, ulei. Ingrediente: 300 g arpacaş 1 praf de sare 150 g fasole verde 600 g roşii tăiate cuburi 2 căţei de usturoi tocati 6 frunze de busuioc 3 frunze de mentă 200 g brânză cottage 6 linguri ulei de măsline   Mod de […]

Salata de vinete cu avocado

Salata de vinete cu avocado

Salata de vinete cu avocado din: ceapa, ulei de masline, avocado, lamaie, sare, piper. vocado este bogat în grăsimi sănătoase, în special acizi grași mononesaturați, precum acidul oleic. Conține, de asemenea, fibre alimentare, vitaminele A, C, E, K, complexul de vitamine B și minerale precum potasiul și magneziul. Avocado nu conține colesterol și are un […]

Inghetata vegana cu banane

Inghetata vegana cu banane

Inghetata vegana cu banane din: banane, pudra de roscove, migdale, miere.   Ingrediente: 4 banane bine coapte 1 linguriţă pudră de roşcove 1 mână de migdale crude 1 lingură de miere afine sau mure proaspete   Mod de preparare: Curăţă-le de coajă, taie-le bucaţi şi pune-le la congelator, într-o pungă ce se închide etanş. Lasă-le […]

Rulouri de zucchini cu branza de capra

Rulouri de zucchini cu branza de capra

Rulouri de zucchini cu branza de capra din: ulei de masline, lamaie, branza de capra, sare, piper, avocado, seminte de dovleac. Zucchini este o legumă săracă în calorii și bogată în nutrienți. Este o sursă bună de fibre, vitamina C, vitamina A, potasiu și antioxidanți. Consumul regulat de zucchini poate sprijini sănătatea digestivă, poate îmbunătăți sistemul […]

Saratele cu ovaz

Saratele cu ovaz

Saratele cu ovaz din: maia, faina, ulei, cascaval, telemea, chimen, seminte. Ingrediente: 100 g maia de secară 1 lingură ulei măsline 150 g caşcaval ras 150 g telemea sărată rasă 1 lingură chimen 2 linguriţe seminţe negrilică (opţional) 650 g fâină de ovăz + pentru presărat pe masa de lucru   Mod de preparare: Se […]

Reteta zilei: Granola cu curmale

Granola cu curmale din: fulgi de ovaz, nuca de cocos, migdale, zahar, curmale, iaurt.   Ingrediente:  ½ ceasca fulgi de ovaz ½ ceasca de nucă de cocos ¼ ceasca migdale crude 2 linguri de zahăr 8 curmale iaurt, pentru servire     Mod de preparare: Puneți toate ingredientele în blender. Se proceseaza toate ingredientele împreună […]

Reteta zilei: Salata fattoush cu menta

Salata fattoush cu menta din: ulei de masline, lamaie, usturoi, lapte, sare, piper, rosii, castravete, ridichi, ceapa, salata verde, rucola, menta.   Ingrediente:  ½ ceasca ulei de măsline 1 lămâie, suc și coaja 1 cățel de usturoi, tocat 2 linguri de lapte 1 linguriță sare ¼ linguriță de piper negru 4 roșii, feliate 1 castravete, […]

Pasta de avocado cu fistic

Pasta de avocado cu fistic

Pasta de avocado cu fistic din: avocado, usturoi, menta, nuca, fistic, lamaie, ulei de masline, sare. Avocado este bogat în grăsimi sănătoase, în special acizi grași mononesaturați, precum acidul oleic. Conține, de asemenea, fibre alimentare, vitaminele A, C, E, K, complexul de vitamine B și minerale precum potasiul și magneziul. Avocado nu conține colesterol și […]

Reteta zilei: Salata de bulgur cu conopida si curry

Salata de bulgur cu conopida si curry din: grau bulgur, apa, ulei de masline, supa, conopida, curry, piper cayenne, suc de lamaie, sare, ceapa rosie, nuci pecan, coriandru.     Ingrediente:  1 ceasca grau bulgur 3 cesti apă 3 linguri ulei de măsline 2 linguri supa 1 conopidă, rupta în buchetele 1 lingurita curry ¼ […]

Orez salbatic cu nuci pecan

Orez salbatic cu nuci pecan

Orez salbatic cu nuci pecan din: orez salbatic, ceapa, nuci pecan, merisoare, ulei de nuci, ulei, sare, piper. Nucile pecan sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine, fibre, vitamine și minerale. Acestea conțin în special acizi grași mononesaturați, cum ar fi acidul oleic, care este benefic pentru sănătatea inimii. De asemenea, nucile pecan sunt o sursă bună […]

Carne de miel cu vinete coapte

Reteta zilei: Vinete coapte cu vinegreta de otet balsamic

Vinete coapte cu vinegreta de otet balsamic din: vanata, ceapa, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic, zahar.   Ingrediente pentru vinete:  1 vanata, feliata 2 cepe, feliate ¼ ceasca ulei de măsline ½ linguriță sare piper Ingrediente pentru vinaigrette: ⅓ ceasca ulei de măsline ¼ ceasca oțet balsamic 2 lingurițe zahăr ¼ linguriță sare […]

Reteta zilei: Supa minestrone cu dafin

Supa minestrone cu dafin din: telina, patrunjel, cimbru, dafin, ulei de masline, ceapa, rosii, morcovi, cartof, varza, fasole, apa, sare, piper, fulgi de ardei, rozmarin. Ingrediente:  2 tije telină 1 radacina patrunjel cimbru 4 frunze de dafin 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă, cuburi 400gr rosii decojite 2 morcovi, curățați și tocati 1 cartof, […]

Salata de linte cu ciuperci

Salata de linte cu ciuperci

Salata de linte cu ciuperci din: morcov, linte, telina, rosii, usturoi, ciuperci, praz, lamaie, chimen, sare, ulei, patrunjel.   Ingrediente: 1 morcov fiert 1 conservă mică cu linte 1 fir de ţelină 2 roşii 2 căţei de usturoi 300 g ciuperci partea albă a unui fir de praz 1/2 linguriţă seminţe de chimen 1 linguriţă ulei […]

Carnaciori vegetali din naut

Carnaciori vegetali din naut

Carnaciori vegetali din naut din: naut, orez, pesmet, ceapa, rosii, busuioc, oregano, sos de soia, ulei, patrunjel. Nautul este o sursă bogată de proteine, fibre alimentare, vitamine (cum ar fi vitamina B6 și acidul folic) și minerale (cum ar fi fierul, magneziul și zincul). Este, de asemenea, o sursă bună de carbohidrați complecși, având un […]

Salata de rosii cu mozzarela si busuioc

Reteta zilei: Salata de rosii cu mozzarela si busuioc

Salata de rosii cu mozzarela si busuioc din: busuioc, rosie, mozzarella, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper.   Ingrediente:  1 legatura busuioc 1 roșie galbena mozzarella 1 linguriță ulei de măsline oțet balsamic sare si piper, după gust       Mod de preparare: Spalati si feliati rosia. Feliati mozzarella. Pe o farfurie asezati […]

Suc de ghimbir cu lamaie

Suc de ghimbir cu lamaie

Suc de ghimbir cu lamaie din: apa, zahar, ghimbir, lamai. Ingrediente: 240 ml apă 200 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 2 bucăţi ghimbir 6 lamai   Mod de preparare: Se pun pe foc 240 ml apă, 200 g zahăr, 1 pliculeţ zahăr vanilat şi 2 bucăţi ghimbir tăiate rondele. Se dă într-un clocot, se strecoară […]