Reteta zilei: Limonada cu fructul pasiunii si menta

Limonada cu fructul pasiunii si menta din: menta, zahar brun, apa minerala, limeta, fructul pasiunii, gheata.   Ingrediente:  1 legatura menta 1 lingurita zahar brun 150 ml apă minerala 1 limeta 2 fructul pasiunii ½ ceasca de gheață   Mod de preparare: Adaugati zahărul și sucul de limeta într-un borcan. Scoateți semințele din fructul pasiunii, […]

Reteta zilei: Hummus de arahide

Hummus de arahide din: arahide, pasta tahini, suc de lamaie, chimion, piper cayenne, usturoi, ulei de masline.   Ingrediente:  2 cani arahide fierte 2 linguri pasta tahini 1 lingura suc de lămâie ¼ linguriță chimion ⅛ linguriță piper cayenne 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de măsline     Mod de preparare: Scoateți arahidele […]

Reteta zilei: Sos pesto cu cajuu

Sos pesto cu cajuu din: salata creata, ulei, cajuu, usturoi, sare de mare, lamaie, parmezan, apa.   Ingrediente:  2 cana salata creata ½ ceasca ulei ½ ceasca cajuu 1 catel usturoi zdrobit 1 lingurita sare de mare sucul de la 1 lămâie ½ ceasca parmezan proaspăt ras 1 lingură de apă     Mod de […]

Tocana de naut cu bulion

Tocana de naut cu bulion din: naut, ceapa, ardei, bulion, ulei, verdeata. Nautul crește sub forma unor plante înalte, ajungând de obicei până la 30-60 cm înălțime. Are frunze compuse, cu flori albe, roz sau albastre. Fructele sunt niște păstăi care conțin în interiorul lor două-trei semințe de formă sferică. Semințele de naut sunt principala […]

Pastarnac cu sos de rosii

Pastarnac in sos de rosii

Pastarnac in sos de rosii din: pastarnac, suc de rosii, ulei, usturoi, sare, dafin. Ingrediente: cateva bucăţi de păstârnac 1 cană suc de roşii 2 linguri ulei 5 căţei de usturoi 2 linguriţe sare 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Speli pastarnacul şi îi coci pe grătarul cup­torului, la foc mijlociu, până se […]

Curry vegetarian cu fasole

Curry vegetarian cu fasole 

Curry vegetarian cu fasole din: ceapa, turmeric, ghimbir, usuroi, ulei, seminte de mustar, frunze de curry, pudra de curry, cuisoare, ardei iute, fasole verde, coriandru.   Ingrediente: 1 ceapa mica, tocata mare 1/4 lingurita de turmeric 1 bucata mare de ghimbir, curatat de coaja si tocat mare 4 catei de usturoi 2 linguri de ulei 2 […]

Rulouri de vinete cu ciuperci

Rulouri de vinete cu ciuperci

Rulouri de vinete cu ciuperci din: vinete, porumb, cuscus, ardei iute, morcovi, ciuperci, rosii, ardei capia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 vinete 200 g porumb 100 g cuşcuş 1 ardei iute 100 g morcovi 100 g ciuperci 3 roşii 2 ardei capia 100 ml ulei sare şi piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Se […]

Falafel cu sos

Falafel cu sos

Falafel cu sos din: falafel, sos tomat, busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline, zahar tos, cimbru si ceapa rosie. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită […]

Ciuperci umplute cu porumb

Ciuperci umplute cu porumb

Ciuperci umplute cu porumb din: ciuperci, ceapa verde, usturoi, sos de ciuperci, tofu, porumb, ulei de susan, sare, piper. Ingrediente:  8 ciuperci mari 3 cepe verzi, tocate 1 catel de usturoi 2 linguri sos de ciuperci 275gr tofu marinat, tocat 200gr porumb din conserva 2 linguri ulei de susan sare si piper     Mod […]

Ciorba cu naut si praz

Ciorba cu naut si praz

Ciorba cu naut si praz din: praz, naut, rosii, morcov, ulei, telina, leustean, sare, piper. Nautul crește sub forma unor plante înalte, ajungând de obicei până la 30-60 cm înălțime. Are frunze compuse, cu flori albe, roz sau albastre. Fructele sunt niște păstăi care conțin în interiorul lor două-trei semințe de formă sferică. Semințele de naut […]

Ciorba cu naut si praz

Ciorba simpla cu naut

Ciorba simpla cu naut din: praz, naut, rosii, morcov, ulei, telina, leustean, sare, piper. Nautul crește sub forma unor plante înalte, ajungând de obicei până la 30-60 cm înălțime. Are frunze compuse, cu flori albe, roz sau albastre. Fructele sunt niște păstăi care conțin în interiorul lor două-trei semințe de formă sferică. Semințele de naut […]

Snitel vegetarian din soia

Snitel vegetarian din soia

Snitel vegetarian din soia din: soia, mustar, faina, apa, condimente si ulei. Ingrediente:  1 pachet şni­ţele din soia 3 linguri făina 2 linguri muştar 1 lingură vegeta 4 lin­guri apă condimente după preferinţă 2 linguri ulei   Mod de preparare: Fierbi şni­ţelele în apă clocotită cu sare, le scoţi şi le laşi să se scurgă pe […]

Salata dietetica cu iaurt 

Salata dietetica cu iaurt din: salata verde, rosii, branza de capra, branza de vaci, branza topita, unt, pesmet, iaurt degresat, menta si otet aromatizat. Ingrediente: 1 salata verde 3 rosii 150 g branza de capra 50 g branza de vaci 50 g branza topita 50 g unt 1 lingura pesmet Pentru sos de iaurt: 2 linguri […]

Salata de quinoa cu rosii

Salata de quinoa cu rosii

Salata de quinoa cu rosii din: quinoa, castravete, rosii, ardei, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g boabe de quinoa un castravete 3 roşii un ardei gras sucul unei lămâi 3 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Boabele de quinoa se pun la fiert cu de două ori volumul lor în apă. Se lasă […]

Reteta zilei: Sote de morcovi

Sote de morcovi din: otet balsamic, ulei de masline, morcovi, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente:  1 lingură de oțet balsamic 1 lingură de ulei de măsline 1 kg morcovi sare si piper, dupa gust pătrunjel după gust     Mod de preparare: Curatati si taiati morcovii. Fierbeti 20 de minute. Într-un castron mic, amestecati oțetul […]

Reteta zilei: Sirop de rubarba cu aroma de ghimbir

Sirop de rubarba cu aroma de ghimbir din: rubarba, ghimbir, zahar, apa, coaja de portocale.   Ingrediente:  2 cești rubarba, tocata 3 bucăți rădăcină de ghimbir tăiat ½ ceasca de zahăr ½ ceasca apă coaja de la 2 portocale menta, pentru servire     Mod de preparare: Pregătiți toate ingredientele. Combinați ingredientele într-o tigaie și […]

Tofu cu portocale si sos de soia

Tofu cu portocale si sos de soia

Tofu cu portocale si sos de soia din: tofu, muraturi, sos de soia, portocale, sare, piper. Tofu-ul se obține prin coagularea laptelui de soia. Boabele de soia sunt înmuiate în apă, apoi măcinate și amestecate cu apă pentru a forma un lapte de soia. Acesta este apoi încălzit și coagulat prin adăugarea unui coagulant, cum […]

Reteta zilei: Sote de spanac

Sote de spanac din: spanac, usturoi, ulei de masline, sare de mare, suc de lamaie. Spanacul este o legumă verde cu frunze, cu un conținut bogat de nutrienți și beneficii pentru sănătate. Acesta este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina K, vitamina A, vitamina C, fier, calciu și magneziu. Spanacul are, de […]

Reteta zilei: Salata de zucchini cu vinegreta de lamaie

Salata de zucchini cu vinegreta de lamaie din: zucchini, ceapa rosie, usturoi, patrunjel, suc de lamaie, ulei de masline, coaja de lamaie, sare, piper. Zucchini este o legumă săracă în calorii și bogată în nutrienți. Este o sursă bună de fibre, vitamina C, vitamina A, potasiu și antioxidanți. Consumul regulat de zucchini poate sprijini sănătatea […]

Flori de zucchini umplute cu orez

Flori de zucchini umplute cu orez

Flori de zucchini umplute cu orez din: flori de zucchini, orez, ceapa, marar, menta, pasta de tomate, ulei, sare, piper. Zucchini este o legumă săracă în calorii și bogată în nutrienți. Este o sursă bună de fibre, vitamina C, vitamina A, potasiu și antioxidanți. Consumul regulat de zucchini poate sprijini sănătatea digestivă, poate îmbunătăți sistemul […]

Broccoli la gratar cu usturoi

Reteta zilei: Sote de broccoli cu aroma de usturoi

Sote de broccoli cu aroma de usturoi din: ulei de masline, broccoli, usturoi, fulgi de ardei iute, sare. Broccoli este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, vitamina B6, acid folic, potasiu, calciu și fier. Acești nutrienți sunt esențiali pentru funcționarea optimă a organismului.     Ingrediente:  1 […]

Reteta zilei: Varza de bruxelles picanta

Varza de bruxelles picanta din: varza de bruxelles, sare, piper, fulgi de ardei, usturoi, ulei de masline. Datorită conținutului ridicat de vitamina C, varza de Bruxelles poate ajuta la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea răcelilor și gripei. Consumul regulat de varza de Bruxelles poate contribui la scăderea nivelului de colesterol și la menținerea tensiunii […]

Legume coapte la borcan

Reteta zilei: Legume aromate coapte

Legume aromate coapte din: sfecla rosie, morcovi, pastarnac, ulei de masline, sare, piper, condimente. Legumele sunt o excelentă sursă de fibre, care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la prevenirea constipației.   Ingrediente:  3 sfecle rosii 3 morcovi 2 radacini pastarnac 2 linguri ulei de măsline sare și piper, dupa gust condimente, dupa […]

Reteta zilei: Bame pane cu aroma de usturoi

Bame pane cu aroma de usturoi din: bame, faina, malai, lapte, praf de usturoi, sare, condimente, oregano, piper, chimen, ceapa, piper cayenne, scortisoara. Bamele sunt o sursă bogată de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, acid folic, calciu, potasiu și magneziu. Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru sănătatea generală a organismului. […]

Reteta zilei: Salata calda de varza de bruxelles si feta

Salata calda de varza de bruxelles si feta din: varza de bruxelles, ceapa, mar, nuci pecan, ulei de masline, sare, piper, feta.   Ingrediente:  1 kg varza de bruxelles 1 ceapă 1 măr ½ ceasca nuci pecan 3 linguri ulei de măsline sare și piper, dupa gust ¼ ceasca feta   Mod de preparare: Preîncălziți […]

Varza de bruxelles cu coriandru

Reteta zilei: Varza de bruxelles cu coriandru

Varza de bruxelles cu coriandru din: vazra de bruxelles, ardei iute, usturoi, zahar, sos de peste, coriandru. Varza de Bruxelles crește în forma unor mici capete rotunde, care se dezvoltă pe tulpini lungi. Aceste capete conțin frunze împănate și strânse. Planta poate atinge o înălțime de aproximativ 60-90 cm. Varza de Bruxelles este o plantă […]

Legume cu sos de muştar

Reteta zilei: Legume la cuptor cu sos de mustar si verdeata

Legume la cuptor cu sos de mustar si verdeata din: varza, morcov, cartofi, ceapa, ulei de masline, unt, mustar dijon, usturoi, ardei, marar, sare, piper.   Ingrediente:  2 verze 1 morcov, tăiat fasii 1 kg cartofi rosii 2 cepe, feliate Ingrediene pentru sos: ⅓ ceasca ulei de măsline ⅓ ceasca de unt, topit 2 linguri […]

Quinoa cu porumb si coriandru

Reteta zilei: Quinoa cu porumb si coriandru

Quinoa cu porumb si coriandru din: edamame, porumb, quinoa, ceapa verde, ardei gras, coriandru, usturoi, ulei de maslie, suc de lamaie, ou, tabasco, piper cayenne.   Ingrediente:  1 ceasca edamame ½ ceasca porumb ½ ceasca quinoa fiartă 1 fir ceapa verde, feliata ¼ ceasca ardei gras, cuburi 1 lingura coriandru, tocat 2 catei usturoi 2 […]

Turta vegana cu migdale

Turta dulce vegana

Turta dulce vegana din: unt de arahide, ciocolata, miere, migdale, faina. Ingrediente: 200 g unt de arahide 50 g ciocolată neagră topită 100 g miere 50 g migdale râşnite 2 linguri pudră de roşcove amestec de mirodenii pentru turtă dulce 100 g făină de orez 100 g făină de hrişcă 100 g făină de grâu   […]

Bame in sos de mustar

Reteta zilei: Tocanita aromata de bame

Tocanita aromata de bame din: bame, ceapa, chili, turmeric, garam masala, sare, unt.   Ingrediente:  1kg bame ½ ceapă 1 lingurita chili ½ linguriță turmeric ¾ linguriță garam masala sare 1 lingurita unt   Mod de preparare: Spălați bamele. Uscati pe prosoape de hârtie. Tăiați bucăți micis si transferati intr-un bol. Taieti ceapa. Într-o tigaie, […]

Ardei umpluti cu linte

Reteta zilei: Ardei umpluti cu quinoa

Ardei umpluti cu quinoa din: ardei gras, quinoa, ceapa, branza de capra, porumb, rosii, coriandru.   Ingrediente:  3 ardei grasi ¼ ceasca quinoa uscată ⅓ ceasca ceapă tocată ⅓ ceasca brânză de capră afumată ⅓ ceasca porumb 1 cutie de rosii, cuburi 1 legatura coriandru, tocat     Mod de preparare: Preîncălziți grătarul la 200C. […]

Cum se prepara Supa Minestrone

Supă minestrone de Jamie Oliver

Supă minestrone de Jamie Oliver: ulei de masline, bacon, ceapa, morcovi, telina apio, dovleac, rozmarin, salvie, rosii, fasole boabe, alune de padure, supa de legume, varza, paste integrale, frunze de busuioc, paine.   Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 140 de grame de bacon tăiat mărunt 2 cepe tocate fin 2 morcovi dați pe […]