Cum se prepara Medalion de legume

Cum se prepara Medalion de legume (VIDEO)

Cum se prepara Medalion de legume – un preparat versatil, plin de arome și culori, perfect pentru a adăuga un strop de sănătate în dieta ta. Aceste medalioane pot fi servite fie ca aperitive, fie ca fel principal, alături de o salată sau un sos. Este o rețetă simplă, ușor de personalizat în funcție de […]

Supă rece de afine

Reteta zilei: Smoothie de afine cu banane si vanilie

Smoothie de afine cu banane si vanilie din: afine, banana, iaurt de vanilie, lapte, seminte de in.   Ingrediente:  1 cana afine 1 banană, înghețată ½ cana iaurt de vanilie ¾ cana lapte seminte de in, pentru servire     Mod de preparare: Adăugați toate ingredientele in blender. Procesati pana se omogenizeaza. Transferati intr-un pahar, […]

Salata de rosii cu usturoi

Salata de rosii si usturoi

Salata de rosii cu usturoi din: rosii cherry, usturoi, ulei de masline, busuioc, sare, piper.   Ingrediente:  5-6 rosii cherry, taiate in jumatati 6 catei de usturoi 3 linguri ulei de măsline 6 frunze de busuioc sare și piper, dupa gust   Mod de preparare: Intr-un bol adaugati rosiile impreuna cu busuiocul. Se încălzește uleiul […]

Reteta zilei: Salata cu patrunjel si menta

Salata cu patrunjel si menta din: salata verde, patrunjel, menta, naut, suc de lamaie, rosii, ceapa rosie, sare de mare, piper.   Ingrediente:  1 cana salata verde 1/2 cana patrunjel 2 crengute menta 1 cutie naut sucul de la ½ lămâie ½ ceasca ulei de măsline ½ ceasca de rosii tocate ⅓ ceasca ceapa rosie […]

Chiftele de naut (falafel)

Chiftele de naut (falafel) din: naut, usturoi, ceapa, bicarbonat, boia, ulei, sare, piper. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul […]

Cupă de vară cu fructe

Reteta zilei: Smoothie de fructe de padure cu granola

Smoothie de fructe de padure cu granola din: banana, capsuni, afinem iaurt, lapte, granola. Ingrediente:  ½ banană congelată 5 căpșuni ¼ cesti de afine ⅓ ceasca iaurt ¾ ceasca lapte granola, pentru servire     Mod de preparare: Adăugați fructele într-un blender. Incorporati iaurtul și laptele și procesati. Serviti cu granola. Smoothie de fructe de […]

Budinca de mei

Budinca de mei din: mei, ulei de cocos, sirop de agave, fulgi de cocos. Meiul a fost cultivat pentru prima dată în urmă cu aproximativ 8.000 de ani în regiunea asiatică cunoscută acum ca China. De acolo, s-a răspândit treptat în alte părți ale lumii, inclusiv Europa și Africa. Meiul este o plantă anuală cu […]

Linte

Pasta de linte rosie cu susan 

Pasta de linte rosie cu susan din: linte, rozmarin, ulei, marar, oregano, coriandru, usturoi, sare, piper. Lintea rosie este bogata în nutrienți, cum ar fi proteinele, fibrele, fierul, magneziul și vitamina B. Ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge, datorită conținutului ridicat de fibre solubile, care încetinesc absorbția carbohidraților în sânge. Protecția împotriva bolilor de inimă și […]

Risotto din quinoa

Ardei copti cu quinoa

Ardei copti cu quinoa din: quinoa, ardei, ceapa, usturoi, ulei.   Ingrediente: 250 g quinoa 2 ardei 2 linguri de ulei 1 ceapa 1 ardei iute usturoi   Mod de preparare: Se spală 250 g quinoa şi se lasă peste noapte la înmuiat într-un vas cu apă rece acoperit. Se coc 2 ardei graşi roşii sau […]

Porridge cu mandarine

Porridge cu mandarine din: hrisca, lapte de soia, miere, nuci, mandarine, polen. Ingrediente: 150 g hrişcă albă 300 ml lapte de soia 5 linguri pline cu piure de dovleac 2 linguri pline cu miere 1/2 linguriţă scorţişoară 0 mână de nuci 2 mandarine 1 linguriţă polen   Mod de preparare: Hrişcă se pune în apă rece […]

Smoothy de zmeură cu îngheţată

Reteta zilei: Smoothie de fructe cu ovaz

Smoothie de fructe cu ovaz din: lapte, banane, fructe de padure, mango, ovaz.   Ingrediente:  150 ml de lapte 1½ banane congelate fructe de padure, congelate mango congelat 25 de gr de ovăz       Mod de preparare: Adaugati fructele congelate într-un blender. Adăugați ovaz si lapte. Procesati pana la omogenizare. Transferati intr-un pahar […]

Reteta zilei: Smoothie de banane cu zmeura

Smoothie de banane cu zmeura din: banane, zmeura, spanac, zahar, chia, apa, seminte de canepa.   Ingrediente:  1 banană ¾ cana zmeură înghețată ½ ceasca spanac 2 linguri de zahăr 1 lingurita praf de seminte de chia 1 cana apa semințe de cânepă, pentru servire   Mod de preparare: Puneți toate ingredientele în blender, cu […]

Reteta zilei: Varza de bruxelles cu merisoare si otet balsamic

Varza de bruxelles cu merisoare si otet balsamic din: varza de bruxelles, ulei de masline,sare, piper, merisoare, nuci, otet balsamic, miere. Varza de Bruxelles este o legumă bogată în nutrienți și are un conținut scăzut de calorii. Este o excelentă sursă de vitamina C, vitamina K și vitamina A. De asemenea, conține fibre dietetice, fier, […]

Reteta zilei: Couscous cu patrunjel si migdale

Couscous cu patrunjel si migdale din: couscous, supa, unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel, migdale.   Ingrediente:  1 cană couscous 2 cani supa 1 lingura de unt 1 lingură de ulei de măsline 1/4 ceapă, tocata 2 catei de usturoi sucul de 1/2 lămâie sare si piper, dupa gust […]

Reteta zilei: Naut picant copt

Naut picant copt din: ulei de masline, curry, cuisoare, scortisoara, piper cayenne, ghimbir, sare de mare.   Ingrediente:  1 cutie naut ¼ ceasca de ulei de masline ½ linguriță de praf curry ½ lingurițe de mix de condimente, dupa preferinta ½ linguriță cuișoare ½ lingurita condimente pentru dovleac 2 lingurite scorțișoară ½ linguriță piper cayenne […]

Reteta zilei: Mix de ovaz cu cocos si cirese uscate

Mix de ovaz cu cocos si cirese uscate din: ovaz, grau, sare, migdale, nuca de cocos, sirop de artar, ulei, apa calda, esenta de migdale, cirese uscate. Ingrediente:  2 cesti de ovaz ½ cesti de grâu ¼ linguriță sare ⅓ cesti migdale feliate ⅓ cesti nucă de cocos ¼ ceasca sirop de arțar 3 linguri […]

Falafel cu cuscus

Falafel aromat

Falafel aromat din: naut, ceapa, patrunjel, chimion, boia, sare, usturoi, faina. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul este o […]

Varza de Bruxelles cu costiţa

Reteta zilei: Varza de bruxelles cu vinegreta de otet balsamic

Varza de bruxelles cu vinegreta de otet balsamic din: ulei de masline, mustarr, otet balsamic, sirop de agave, sos worcestershire, varza de bruxelles, patrunjel. Varza de Bruxelles este o legumă bogată în nutrienți și are un conținut scăzut de calorii. Este o excelentă sursă de vitamina C, vitamina K și vitamina A. De asemenea, conține […]

Totul despre Patrunjel

Totul despre Patrunjel

Îl ştim atât de bine ca aliment, încât ideea că ar putea fi şi medicament ni se pare mai mult o figură de stil. Ba fiert în supe, ba tocat în salate, s-a banalizat prea tare, ca să-l mai poţi privi cu respect. Şi totuşi, va trebui să reconsi­derăm pătrunjelul, acordându-i importanţa pe care o […]

Falafel clasic

Falafel clasic

Falafel clasic din: naut, ceapa, patrunjel, chimion, boia, sare, usturoi. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul este o opțiune preferată […]

Suc de spanac

Suc de spanac

Suc de spanac din: rosii, apio, spanac, sare, piper.  Spanacul este o legumă verde cu frunze, cu un conținut bogat de nutrienți și beneficii pentru sănătate.  Acesta este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina K, vitamina A, vitamina C, fier, calciu și magneziu. Spanacul are, de asemenea, un conținut ridicat de antioxidanți, […]

Mancare bielorusa

Reteta zilei: Mancare de linte rosie

Mancare de linte rosie din: ceapa, usturoi, ghimbir, ardei, morcovi, paprika, coriandru, supa, linte rosie, lapte de cocos, pasta de tomate, rosii.   Ingrediente:  1 ceapă 3 catei usturoi, tocat 1 lingură de ghimbir proaspăt, tocat 1 lingurita ardei, tocat 2 morcovi, decojiți și tocați 2 linguri de coriandru 1 lingurita de paprika 8 căni […]

Pizza de post cu zucchini

Pizza de post cu zucchini

Pizza de post cu zucchini din: faina, sare, piper, zucchini, ciuperci, usturoi. Zucchini este o legumă săracă în calorii și bogată în nutrienți. Este o sursă bună de fibre, vitamina C, vitamina A, potasiu și antioxidanți. Consumul regulat de zucchini poate sprijini sănătatea digestivă, poate îmbunătăți sistemul imunitar, poate promova sănătatea inimii și poate contribui […]

Suc de spanac si apio

Suc de spanac si apio

Suc de spanac si apio din: rosii, apio, spanac, sare, piper. Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina K, vitamina A, vitamina C, fier, calciu și magneziu. Spanacul poate fi consumat crud sau gătit și poate fi adăugat la salate, supe, tocane, smoothie-uri sau alte preparate. Este important să spălați bine spanacul […]

Alimente antiraceala

Alimente antiraceala

Substanţele nutritive din unele alimente te pot ajuta să te recuperezi mai repede în caz de răceală. Ţine cont de ceea ce mănânci şi vei calma strănutul, tuşea şi îţi vei energiza organismul slăbit. Iaurtul cu probiotice Probioticele, care se regăsesc în iaurt, sunt aliaţi împotriva răcelii deoarece reduc răspunsul inflamator al organismului (durere, slăbiciune, […]

Cuscus cu sos de legume

Cuscus cu sos de legume din: cuscus, ceapa, dovlecel, vanata, rosii, morcov, mazare, gulie, telina, unt, chimen, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g cuşcuş o ceapă un dovlecel o vânătă 3 roşii un morcov 150 g mazăre congelată 150 g dovleac o gulie 2 fire ţelină 100 g unt 1/2 linguriţă chimen măcinat un praf […]

Falafel cu cuscus

Falafel traditional

Falafel traditional din: naut, usturoi, ceapa, susan, patrunjel, chimen, coriandru, boia, ulei, sare, piper. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. […]

Bautura pentru fumatori

Bautura pentru fumatori

Bautura pentru fumatori din: ghimbir, turmeric, ananas. Ingrediente: rădăcină de ghimbir 1 linguriţă turmeric 3 felii ananas       Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele într-un blender cu putere mare, până se omogenizează.   Ghimbirul şi turmericul sunt condimente cu uimitoare proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare, contribuind la reducerea iritaţiilor produse de fumat la nivelul […]

Mancarica cu ghimbir

Ingrediente sanatoase

Ingrediente sanatoase: Două condimente banale şi unul (aparent) mai exotic ţin în echilibru perfect sănătatea trupului şi a minţii. Presară-le zilnic în meniu, câte puţin. Ceapa Ajută intestinele. Datorită unei substanţe aromatice cu efect anti-microbian, ceapa reduce fermentaţia intestinală. Şi regularizează absorbţia substanţelor nutritive. Scade glicemia. Glucochinina, un hormon vegetal tipic, reduce şi menţine constant […]

Mix de condimente pentru carnea de pui

Ingrediente sanatoase si gustoase

Capere Le găseşti în comerţ conservate, fie murate în oţet, fie în ulei. Aroma lor picantă, acrişoară, îmbogăţeşte gustul sosurilor, al marinatelor care se servesc la preparate din peşte. Se potrivesc foarte bine şi în combinaţiile cu roşii şi vinete Pâinea aromată cu fenicul are o aromă divină. Şi murăturile capătă un gust deosebit cu […]

Vinete prajite cu susan

Reteta zilei: Vinete prajite

Vinete prajite din: vinete, sare, ardei iute, ulei de arahide, usturoi, ceapa verde, sherry, sos de soia, zahar, otet, ulei de susan.   Ingrediente:  2 vinete 1 lingurita sare 3 ardei iuti, rosii ulei de arahide 3-4 catei de usturoi, tocat 1cm radacina de ghimbir, tocata 4 fire ceapa verde, maruntita 1 lingura sherry 1 […]

Sote de ciuperci si fasole 

Reteta zilei: Sote de fasole verde cu ghimbir

Sote de fasole verde cu ghimbir din: fasole verde, ulei de masline, ulei de susan, usturoi, ghimbir, sos de soia.   Ingrediente:  450gr fasole verde 1 lingura ulei de masline 1 lingurita ulei de susan 2 catei de usturoi 2.5cm radacina de ghimbir, tocata 2 linguri sos de soia     Mod de preparare: Fierbeti […]