Ton cu ghimbir si avocado

Ton cu ghimbir si avocado

Ton cu ghimbir si avocado din: ton, ulei de susan, ghimbir, lamaie, sare, piper, ceapa verde, avocado. Avocado este bogat în grăsimi sănătoase, în special acizi grași mononesaturați, precum acidul oleic. Conține, de asemenea, fibre alimentare, vitaminele A, C, E, K, complexul de vitamine B și minerale precum potasiul și magneziul. Avocado nu conține colesterol și […]

Smoothie cu afine si fulgi de ovaz

Smoothie cu afine si fulgi de ovaz

Smoothie cu afine si fulgi de ovaz din: afine, banana, fulgi de ovaz, miere, scortisoara, seminte de in, gheata.   Ingrediente: 1/2 ceasca de afine congelate 1 banana congelata 2/3 cana fulgi de ovăz fiert, răcit 1 lingura de miere 1/8 lingurita de scortisoara 1 lingurita semințe de in 1 cană cuburi de gheata   […]

Shake de piersici cu frisca

Shake de piersici cu frisca

Shake de piersici cu frisca din: piersici, inghetata, zahar pudra, migdale, triplu sec, frisca, lapte. Ingrediente: 800 g piersici 200 g inghetata cu aroma de piersici 150 g zahar pudra 50 g migdale 100 ml triplu sec 200 ml frisca 800 ml lapte       Mod de preparare: Piersicile curatate de coaja si samburi se […]

Rulouri de vinete la cuptor

Rulouri de vinete la cuptor

Rulouri de vinete la cuptor din: vanata, dovlecel, rosii uscate, crema de branza, galbenusuri, usturoi, otet din orez, ulei cu aroma de rozmarin, sare, piper si masline. Ingrediente: 1 vânătă mai mare 1 dovlecel 2 roşii uscate conservate în ulei 500 g cremă de brânză 2 gălbenuşuri 1 căţel de usturoi 1 lingura oţet din […]

Salata cu naut copt

Salata cu naut copt

Salata cu naut copt din: naut, ulei de masline, boia de ardei, sare, piper cayenne, quinoa, castravete, rosii cherry, spanac, avocado, tahini, apa calda, suc de lamaie, usturoi, lamaie, praz.   Ingrediente: 1 cutie năut, scurs și clătit 1 lingura ulei de masline ½ lingurita boia de ardei afumat ½ lingurita sare 1 varf de […]

Shake de fructe de padure cu miere

Shake de fructe de padure cu miere

Shake de fructe de padure cu miere din: lapte degresat, iaurt, fructe de padure, miere.   Ingrediente:  250 ml lapte degresat, rece 250 ml iaurt mix de fructe de padure miere, dupa gust     Mod de preparare: Adaugati la blender laptele, iaurtul si fructele si procesati pana se omogenizeaza. Incorporati miere, dupa gust si […]

Reteta zilei: Smoothie de avocado si banane

Smoothie de avocado si banane din: avocado, mar, banana, suc de mere. Avocado este bogat în grăsimi sănătoase, în special acizi grași mononesaturați, precum acidul oleic. Conține, de asemenea, fibre alimentare, vitaminele A, C, E, K, complexul de vitamine B și minerale precum potasiul și magneziul. Avocado nu conține colesterol și are un conținut scăzut […]

Reteta zilei: Sparanghel la cuptor (usor de preparat)

Sparanghel la cuptor din: sparanghel, lamaie, miere, ghimbir, ulei de masline, unt, coriandru, sare de mare, piper. Sparanghelul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitaminele A, C, E și K, precum și vitaminele din complexul B (cum ar fi acidul folic, B6 și riboflavina). De asemenea, furnizează minerale importante, cum ar […]

Salata de spanac cu nuci pecan

Salata de spanac cu nuci pecan

Salata de spanac cu nuci pecan din: spanac, frunze de padure, branza, nuci pecan, apa, zahar. Nucile pecan sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine, fibre, vitamine și minerale. Acestea conțin în special acizi grași mononesaturați, cum ar fi acidul oleic, care este benefic pentru sănătatea inimii. De asemenea, nucile pecan sunt o sursă bună de […]

Reteta zilei: Sote de fasole verde cu alune

Sote de fasole verde cu alune din: fasole verde, alune, ulei de masline, dijon, sirop de artar, otet, sare, piper.   Ingrediente:  1 kg fasole verde ¾ cana de alune 3 linguri ulei de măsline 2 linguri Dijon 1 lingura sirop de arțar 1½ linguriță oțet sare și piper, dupa gust     Mod de […]

Reteta zilei: Salata de ridiche alba

Salata de ridiche alba din: ridiche alba, chili, zahar, sare, usturoi, ceapa verde, otet.     Ingrediente: 1 ridiche alba ½ linguriță chili 1 lingură de zahăr 1 lingurita sare 2 catei de usturoi, tocat 2 fire ceapă verde, tocata 1½ linguriță oțet     Mod de preparare: Curatati, spalati si radeti ridichea. Transferati intr-un […]

Fasole verde cu slanina

Reteta zilei: Sote de fasole verde cu usturoi si sos de soia

Sote de fasole verde cu usturoi si sos de soia din: ulei, fasole verde, usturoi, apa, sos de soia, sare, piper. Fasolea verde este o sursă excelentă de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic și minerale precum potasiu, fier și calciu. De asemenea, este o sursă […]

Reteta zilei: Morcovi la gratar cu sos de iaurt

Morcovi la gratar cu sos de iaurt din: morcovi, ulei de masline, iaurt, suc de limeta, coaja de limeta, paprika, praf de ceapa, praf de usturoi, chimion, chili, piper cayenne, coriandru, sare de mare, piper.   Ingrediente:  4 morcovi, decojiți 2 linguri ulei de măsline ½ ceasca iaurt 1 lingura de suc de limeta 1 […]

Reteta zilei: Limonada cu fructul pasiunii si menta

Limonada cu fructul pasiunii si menta din: menta, zahar brun, apa minerala, limeta, fructul pasiunii, gheata.   Ingrediente:  1 legatura menta 1 lingurita zahar brun 150 ml apă minerala 1 limeta 2 fructul pasiunii ½ ceasca de gheață   Mod de preparare: Adaugati zahărul și sucul de limeta într-un borcan. Scoateți semințele din fructul pasiunii, […]

Reteta zilei: Hummus de arahide

Hummus de arahide din: arahide, pasta tahini, suc de lamaie, chimion, piper cayenne, usturoi, ulei de masline.   Ingrediente:  2 cani arahide fierte 2 linguri pasta tahini 1 lingura suc de lămâie ¼ linguriță chimion ⅛ linguriță piper cayenne 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de măsline     Mod de preparare: Scoateți arahidele […]

Reteta zilei: Sos pesto cu cajuu

Sos pesto cu cajuu din: salata creata, ulei, cajuu, usturoi, sare de mare, lamaie, parmezan, apa.   Ingrediente:  2 cana salata creata ½ ceasca ulei ½ ceasca cajuu 1 catel usturoi zdrobit 1 lingurita sare de mare sucul de la 1 lămâie ½ ceasca parmezan proaspăt ras 1 lingură de apă     Mod de […]

Tocana de naut cu bulion

Tocana de naut cu bulion din: naut, ceapa, ardei, bulion, ulei, verdeata. Nautul crește sub forma unor plante înalte, ajungând de obicei până la 30-60 cm înălțime. Are frunze compuse, cu flori albe, roz sau albastre. Fructele sunt niște păstăi care conțin în interiorul lor două-trei semințe de formă sferică. Semințele de naut sunt principala […]

Pastarnac cu sos de rosii

Pastarnac in sos de rosii

Pastarnac in sos de rosii din: pastarnac, suc de rosii, ulei, usturoi, sare, dafin. Ingrediente: cateva bucăţi de păstârnac 1 cană suc de roşii 2 linguri ulei 5 căţei de usturoi 2 linguriţe sare 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Speli pastarnacul şi îi coci pe grătarul cup­torului, la foc mijlociu, până se […]

Curry vegetarian cu fasole

Curry vegetarian cu fasole 

Curry vegetarian cu fasole din: ceapa, turmeric, ghimbir, usuroi, ulei, seminte de mustar, frunze de curry, pudra de curry, cuisoare, ardei iute, fasole verde, coriandru.   Ingrediente: 1 ceapa mica, tocata mare 1/4 lingurita de turmeric 1 bucata mare de ghimbir, curatat de coaja si tocat mare 4 catei de usturoi 2 linguri de ulei 2 […]

Rulouri de vinete cu ciuperci

Rulouri de vinete cu ciuperci

Rulouri de vinete cu ciuperci din: vinete, porumb, cuscus, ardei iute, morcovi, ciuperci, rosii, ardei capia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 vinete 200 g porumb 100 g cuşcuş 1 ardei iute 100 g morcovi 100 g ciuperci 3 roşii 2 ardei capia 100 ml ulei sare şi piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Se […]

Falafel cu sos

Falafel cu sos

Falafel cu sos din: falafel, sos tomat, busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline, zahar tos, cimbru si ceapa rosie. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită […]

Ciuperci umplute cu porumb

Ciuperci umplute cu porumb

Ciuperci umplute cu porumb din: ciuperci, ceapa verde, usturoi, sos de ciuperci, tofu, porumb, ulei de susan, sare, piper. Ingrediente:  8 ciuperci mari 3 cepe verzi, tocate 1 catel de usturoi 2 linguri sos de ciuperci 275gr tofu marinat, tocat 200gr porumb din conserva 2 linguri ulei de susan sare si piper     Mod […]

Ciorba cu naut si praz

Ciorba cu naut si praz din: praz, naut, rosii, morcov, ulei, telina, leustean, sare, piper. Nautul crește sub forma unor plante înalte, ajungând de obicei până la 30-60 cm înălțime. Are frunze compuse, cu flori albe, roz sau albastre. Fructele sunt niște păstăi care conțin în interiorul lor două-trei semințe de formă sferică. Semințele de naut […]

Ciorba simpla cu naut

Ciorba simpla cu naut din: praz, naut, rosii, morcov, ulei, telina, leustean, sare, piper. Nautul crește sub forma unor plante înalte, ajungând de obicei până la 30-60 cm înălțime. Are frunze compuse, cu flori albe, roz sau albastre. Fructele sunt niște păstăi care conțin în interiorul lor două-trei semințe de formă sferică. Semințele de naut […]

Snitel vegetarian din soia

Snitel vegetarian din soia

Snitel vegetarian din soia din: soia, mustar, faina, apa, condimente si ulei. Ingrediente:  1 pachet şni­ţele din soia 3 linguri făina 2 linguri muştar 1 lingură vegeta 4 lin­guri apă condimente după preferinţă 2 linguri ulei   Mod de preparare: Fierbi şni­ţelele în apă clocotită cu sare, le scoţi şi le laşi să se scurgă pe […]

Salata dietetica cu iaurt 

Salata dietetica cu iaurt din: salata verde, rosii, branza de capra, branza de vaci, branza topita, unt, pesmet, iaurt degresat, menta si otet aromatizat. Ingrediente: 1 salata verde 3 rosii 150 g branza de capra 50 g branza de vaci 50 g branza topita 50 g unt 1 lingura pesmet Pentru sos de iaurt: 2 linguri […]

Salata de quinoa cu rosii

Salata de quinoa cu rosii

Salata de quinoa cu rosii din: quinoa, castravete, rosii, ardei, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g boabe de quinoa un castravete 3 roşii un ardei gras sucul unei lămâi 3 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Boabele de quinoa se pun la fiert cu de două ori volumul lor în apă. Se lasă […]

Reteta zilei: Sote de morcovi

Sote de morcovi din: otet balsamic, ulei de masline, morcovi, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente:  1 lingură de oțet balsamic 1 lingură de ulei de măsline 1 kg morcovi sare si piper, dupa gust pătrunjel după gust     Mod de preparare: Curatati si taiati morcovii. Fierbeti 20 de minute. Într-un castron mic, amestecati oțetul […]

Reteta zilei: Sirop de rubarba cu aroma de ghimbir

Sirop de rubarba cu aroma de ghimbir din: rubarba, ghimbir, zahar, apa, coaja de portocale.   Ingrediente:  2 cești rubarba, tocata 3 bucăți rădăcină de ghimbir tăiat ½ ceasca de zahăr ½ ceasca apă coaja de la 2 portocale menta, pentru servire     Mod de preparare: Pregătiți toate ingredientele. Combinați ingredientele într-o tigaie și […]

Tofu cu portocale si sos de soia

Tofu cu portocale si sos de soia

Tofu cu portocale si sos de soia din: tofu, muraturi, sos de soia, portocale, sare, piper. Tofu-ul se obține prin coagularea laptelui de soia. Boabele de soia sunt înmuiate în apă, apoi măcinate și amestecate cu apă pentru a forma un lapte de soia. Acesta este apoi încălzit și coagulat prin adăugarea unui coagulant, cum […]

Reteta zilei: Sote de spanac

Sote de spanac din: spanac, usturoi, ulei de masline, sare de mare, suc de lamaie. Spanacul este o legumă verde cu frunze, cu un conținut bogat de nutrienți și beneficii pentru sănătate. Acesta este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina K, vitamina A, vitamina C, fier, calciu și magneziu. Spanacul are, de […]

Reteta zilei: Salata de zucchini cu vinegreta de lamaie

Salata de zucchini cu vinegreta de lamaie din: zucchini, ceapa rosie, usturoi, patrunjel, suc de lamaie, ulei de masline, coaja de lamaie, sare, piper. Zucchini este o legumă săracă în calorii și bogată în nutrienți. Este o sursă bună de fibre, vitamina C, vitamina A, potasiu și antioxidanți. Consumul regulat de zucchini poate sprijini sănătatea […]