Flori de zucchini umplute cu orez

Flori de zucchini umplute cu orez

Flori de zucchini umplute cu orez din: flori de zucchini, orez, ceapa, marar, menta, pasta de tomate, ulei, sare, piper. Zucchini este o legumă săracă în calorii și bogată în nutrienți. Este o sursă bună de fibre, vitamina C, vitamina A, potasiu și antioxidanți. Consumul regulat de zucchini poate sprijini sănătatea digestivă, poate îmbunătăți sistemul […]

Broccoli la gratar cu usturoi

Reteta zilei: Sote de broccoli cu aroma de usturoi

Sote de broccoli cu aroma de usturoi din: ulei de masline, broccoli, usturoi, fulgi de ardei iute, sare. Broccoli este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, vitamina B6, acid folic, potasiu, calciu și fier. Acești nutrienți sunt esențiali pentru funcționarea optimă a organismului.     Ingrediente:  1 […]

Reteta zilei: Varza de bruxelles picanta

Varza de bruxelles picanta din: varza de bruxelles, sare, piper, fulgi de ardei, usturoi, ulei de masline. Datorită conținutului ridicat de vitamina C, varza de Bruxelles poate ajuta la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea răcelilor și gripei. Consumul regulat de varza de Bruxelles poate contribui la scăderea nivelului de colesterol și la menținerea tensiunii […]

Legume coapte la borcan

Reteta zilei: Legume aromate coapte

Legume aromate coapte din: sfecla rosie, morcovi, pastarnac, ulei de masline, sare, piper, condimente. Legumele sunt o excelentă sursă de fibre, care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la prevenirea constipației.   Ingrediente:  3 sfecle rosii 3 morcovi 2 radacini pastarnac 2 linguri ulei de măsline sare și piper, dupa gust condimente, dupa […]

Reteta zilei: Bame pane cu aroma de usturoi

Bame pane cu aroma de usturoi din: bame, faina, malai, lapte, praf de usturoi, sare, condimente, oregano, piper, chimen, ceapa, piper cayenne, scortisoara. Bamele sunt o sursă bogată de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, acid folic, calciu, potasiu și magneziu. Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru sănătatea generală a organismului. […]

Reteta zilei: Salata calda de varza de bruxelles si feta

Salata calda de varza de bruxelles si feta din: varza de bruxelles, ceapa, mar, nuci pecan, ulei de masline, sare, piper, feta.   Ingrediente:  1 kg varza de bruxelles 1 ceapă 1 măr ½ ceasca nuci pecan 3 linguri ulei de măsline sare și piper, dupa gust ¼ ceasca feta   Mod de preparare: Preîncălziți […]

Varza de bruxelles cu coriandru

Reteta zilei: Varza de bruxelles cu coriandru

Varza de bruxelles cu coriandru din: vazra de bruxelles, ardei iute, usturoi, zahar, sos de peste, coriandru. Varza de Bruxelles crește în forma unor mici capete rotunde, care se dezvoltă pe tulpini lungi. Aceste capete conțin frunze împănate și strânse. Planta poate atinge o înălțime de aproximativ 60-90 cm. Varza de Bruxelles este o plantă […]

Legume cu sos de muştar

Reteta zilei: Legume la cuptor cu sos de mustar si verdeata

Legume la cuptor cu sos de mustar si verdeata din: varza, morcov, cartofi, ceapa, ulei de masline, unt, mustar dijon, usturoi, ardei, marar, sare, piper.   Ingrediente:  2 verze 1 morcov, tăiat fasii 1 kg cartofi rosii 2 cepe, feliate Ingrediene pentru sos: ⅓ ceasca ulei de măsline ⅓ ceasca de unt, topit 2 linguri […]

Quinoa cu porumb si coriandru

Reteta zilei: Quinoa cu porumb si coriandru

Quinoa cu porumb si coriandru din: edamame, porumb, quinoa, ceapa verde, ardei gras, coriandru, usturoi, ulei de maslie, suc de lamaie, ou, tabasco, piper cayenne.   Ingrediente:  1 ceasca edamame ½ ceasca porumb ½ ceasca quinoa fiartă 1 fir ceapa verde, feliata ¼ ceasca ardei gras, cuburi 1 lingura coriandru, tocat 2 catei usturoi 2 […]

Turta vegana cu migdale

Turta dulce vegana

Turta dulce vegana din: unt de arahide, ciocolata, miere, migdale, faina. Ingrediente: 200 g unt de arahide 50 g ciocolată neagră topită 100 g miere 50 g migdale râşnite 2 linguri pudră de roşcove amestec de mirodenii pentru turtă dulce 100 g făină de orez 100 g făină de hrişcă 100 g făină de grâu   […]

Bame in sos de mustar

Reteta zilei: Tocanita aromata de bame

Tocanita aromata de bame din: bame, ceapa, chili, turmeric, garam masala, sare, unt.   Ingrediente:  1kg bame ½ ceapă 1 lingurita chili ½ linguriță turmeric ¾ linguriță garam masala sare 1 lingurita unt   Mod de preparare: Spălați bamele. Uscati pe prosoape de hârtie. Tăiați bucăți micis si transferati intr-un bol. Taieti ceapa. Într-o tigaie, […]

Ardei umpluti cu linte

Reteta zilei: Ardei umpluti cu quinoa

Ardei umpluti cu quinoa din: ardei gras, quinoa, ceapa, branza de capra, porumb, rosii, coriandru.   Ingrediente:  3 ardei grasi ¼ ceasca quinoa uscată ⅓ ceasca ceapă tocată ⅓ ceasca brânză de capră afumată ⅓ ceasca porumb 1 cutie de rosii, cuburi 1 legatura coriandru, tocat     Mod de preparare: Preîncălziți grătarul la 200C. […]

Cum se prepara Supa Minestrone

Supă minestrone de Jamie Oliver

Supă minestrone de Jamie Oliver: ulei de masline, bacon, ceapa, morcovi, telina apio, dovleac, rozmarin, salvie, rosii, fasole boabe, alune de padure, supa de legume, varza, paste integrale, frunze de busuioc, paine.   Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 140 de grame de bacon tăiat mărunt 2 cepe tocate fin 2 morcovi dați pe […]

Cum se prepara Medalion de legume

Cum se prepara Medalion de legume (VIDEO)

Cum se prepara Medalion de legume – un preparat versatil, plin de arome și culori, perfect pentru a adăuga un strop de sănătate în dieta ta. Aceste medalioane pot fi servite fie ca aperitive, fie ca fel principal, alături de o salată sau un sos. Este o rețetă simplă, ușor de personalizat în funcție de […]

Supă rece de afine

Reteta zilei: Smoothie de afine cu banane si vanilie

Smoothie de afine cu banane si vanilie din: afine, banana, iaurt de vanilie, lapte, seminte de in.   Ingrediente:  1 cana afine 1 banană, înghețată ½ cana iaurt de vanilie ¾ cana lapte seminte de in, pentru servire     Mod de preparare: Adăugați toate ingredientele in blender. Procesati pana se omogenizeaza. Transferati intr-un pahar, […]

Salata de rosii cu usturoi

Salata de rosii si usturoi

Salata de rosii cu usturoi din: rosii cherry, usturoi, ulei de masline, busuioc, sare, piper.   Ingrediente:  5-6 rosii cherry, taiate in jumatati 6 catei de usturoi 3 linguri ulei de măsline 6 frunze de busuioc sare și piper, dupa gust   Mod de preparare: Intr-un bol adaugati rosiile impreuna cu busuiocul. Se încălzește uleiul […]

Reteta zilei: Salata cu patrunjel si menta

Salata cu patrunjel si menta din: salata verde, patrunjel, menta, naut, suc de lamaie, rosii, ceapa rosie, sare de mare, piper.   Ingrediente:  1 cana salata verde 1/2 cana patrunjel 2 crengute menta 1 cutie naut sucul de la ½ lămâie ½ ceasca ulei de măsline ½ ceasca de rosii tocate ⅓ ceasca ceapa rosie […]

Chiftele de naut (falafel)

Chiftele de naut (falafel) din: naut, usturoi, ceapa, bicarbonat, boia, ulei, sare, piper. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul […]

Cupă de vară cu fructe

Reteta zilei: Smoothie de fructe de padure cu granola

Smoothie de fructe de padure cu granola din: banana, capsuni, afinem iaurt, lapte, granola. Ingrediente:  ½ banană congelată 5 căpșuni ¼ cesti de afine ⅓ ceasca iaurt ¾ ceasca lapte granola, pentru servire     Mod de preparare: Adăugați fructele într-un blender. Incorporati iaurtul și laptele și procesati. Serviti cu granola. Smoothie de fructe de […]

Budinca de mei

Budinca de mei din: mei, ulei de cocos, sirop de agave, fulgi de cocos. Meiul a fost cultivat pentru prima dată în urmă cu aproximativ 8.000 de ani în regiunea asiatică cunoscută acum ca China. De acolo, s-a răspândit treptat în alte părți ale lumii, inclusiv Europa și Africa. Meiul este o plantă anuală cu […]

Linte

Pasta de linte rosie cu susan 

Pasta de linte rosie cu susan din: linte, rozmarin, ulei, marar, oregano, coriandru, usturoi, sare, piper. Lintea rosie este bogata în nutrienți, cum ar fi proteinele, fibrele, fierul, magneziul și vitamina B. Ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge, datorită conținutului ridicat de fibre solubile, care încetinesc absorbția carbohidraților în sânge. Protecția împotriva bolilor de inimă și […]

Risotto din quinoa

Ardei copti cu quinoa

Ardei copti cu quinoa din: quinoa, ardei, ceapa, usturoi, ulei.   Ingrediente: 250 g quinoa 2 ardei 2 linguri de ulei 1 ceapa 1 ardei iute usturoi   Mod de preparare: Se spală 250 g quinoa şi se lasă peste noapte la înmuiat într-un vas cu apă rece acoperit. Se coc 2 ardei graşi roşii sau […]

Porridge cu mandarine

Porridge cu mandarine din: hrisca, lapte de soia, miere, nuci, mandarine, polen. Ingrediente: 150 g hrişcă albă 300 ml lapte de soia 5 linguri pline cu piure de dovleac 2 linguri pline cu miere 1/2 linguriţă scorţişoară 0 mână de nuci 2 mandarine 1 linguriţă polen   Mod de preparare: Hrişcă se pune în apă rece […]

Smoothy de zmeură cu îngheţată

Reteta zilei: Smoothie de fructe cu ovaz

Smoothie de fructe cu ovaz din: lapte, banane, fructe de padure, mango, ovaz.   Ingrediente:  150 ml de lapte 1½ banane congelate fructe de padure, congelate mango congelat 25 de gr de ovăz       Mod de preparare: Adaugati fructele congelate într-un blender. Adăugați ovaz si lapte. Procesati pana la omogenizare. Transferati intr-un pahar […]

Reteta zilei: Smoothie de banane cu zmeura

Smoothie de banane cu zmeura din: banane, zmeura, spanac, zahar, chia, apa, seminte de canepa.   Ingrediente:  1 banană ¾ cana zmeură înghețată ½ ceasca spanac 2 linguri de zahăr 1 lingurita praf de seminte de chia 1 cana apa semințe de cânepă, pentru servire   Mod de preparare: Puneți toate ingredientele în blender, cu […]

Reteta zilei: Varza de bruxelles cu merisoare si otet balsamic

Varza de bruxelles cu merisoare si otet balsamic din: varza de bruxelles, ulei de masline,sare, piper, merisoare, nuci, otet balsamic, miere. Varza de Bruxelles este o legumă bogată în nutrienți și are un conținut scăzut de calorii. Este o excelentă sursă de vitamina C, vitamina K și vitamina A. De asemenea, conține fibre dietetice, fier, […]

Reteta zilei: Couscous cu patrunjel si migdale

Couscous cu patrunjel si migdale din: couscous, supa, unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel, migdale.   Ingrediente:  1 cană couscous 2 cani supa 1 lingura de unt 1 lingură de ulei de măsline 1/4 ceapă, tocata 2 catei de usturoi sucul de 1/2 lămâie sare si piper, dupa gust […]

Reteta zilei: Naut picant copt

Naut picant copt din: ulei de masline, curry, cuisoare, scortisoara, piper cayenne, ghimbir, sare de mare.   Ingrediente:  1 cutie naut ¼ ceasca de ulei de masline ½ linguriță de praf curry ½ lingurițe de mix de condimente, dupa preferinta ½ linguriță cuișoare ½ lingurita condimente pentru dovleac 2 lingurite scorțișoară ½ linguriță piper cayenne […]

Reteta zilei: Mix de ovaz cu cocos si cirese uscate

Mix de ovaz cu cocos si cirese uscate din: ovaz, grau, sare, migdale, nuca de cocos, sirop de artar, ulei, apa calda, esenta de migdale, cirese uscate. Ingrediente:  2 cesti de ovaz ½ cesti de grâu ¼ linguriță sare ⅓ cesti migdale feliate ⅓ cesti nucă de cocos ¼ ceasca sirop de arțar 3 linguri […]

Falafel cu cuscus

Falafel aromat

Falafel aromat din: naut, ceapa, patrunjel, chimion, boia, sare, usturoi, faina. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul este o […]

Varza de Bruxelles cu costiţa

Reteta zilei: Varza de bruxelles cu vinegreta de otet balsamic

Varza de bruxelles cu vinegreta de otet balsamic din: ulei de masline, mustarr, otet balsamic, sirop de agave, sos worcestershire, varza de bruxelles, patrunjel. Varza de Bruxelles este o legumă bogată în nutrienți și are un conținut scăzut de calorii. Este o excelentă sursă de vitamina C, vitamina K și vitamina A. De asemenea, conține […]

Totul despre Patrunjel

Totul despre Patrunjel

Îl ştim atât de bine ca aliment, încât ideea că ar putea fi şi medicament ni se pare mai mult o figură de stil. Ba fiert în supe, ba tocat în salate, s-a banalizat prea tare, ca să-l mai poţi privi cu respect. Şi totuşi, va trebui să reconsi­derăm pătrunjelul, acordându-i importanţa pe care o […]