Falafel clasic

Falafel clasic

Falafel clasic din: naut, ceapa, patrunjel, chimion, boia, sare, usturoi. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul este o opțiune preferată […]

Suc de spanac

Suc de spanac

Suc de spanac din: rosii, apio, spanac, sare, piper.  Spanacul este o legumă verde cu frunze, cu un conținut bogat de nutrienți și beneficii pentru sănătate.  Acesta este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina K, vitamina A, vitamina C, fier, calciu și magneziu. Spanacul are, de asemenea, un conținut ridicat de antioxidanți, […]

Mancare bielorusa

Reteta zilei: Mancare de linte rosie

Mancare de linte rosie din: ceapa, usturoi, ghimbir, ardei, morcovi, paprika, coriandru, supa, linte rosie, lapte de cocos, pasta de tomate, rosii.   Ingrediente:  1 ceapă 3 catei usturoi, tocat 1 lingură de ghimbir proaspăt, tocat 1 lingurita ardei, tocat 2 morcovi, decojiți și tocați 2 linguri de coriandru 1 lingurita de paprika 8 căni […]

Pizza de post cu zucchini

Pizza de post cu zucchini

Pizza de post cu zucchini din: faina, sare, piper, zucchini, ciuperci, usturoi. Zucchini este o legumă săracă în calorii și bogată în nutrienți. Este o sursă bună de fibre, vitamina C, vitamina A, potasiu și antioxidanți. Consumul regulat de zucchini poate sprijini sănătatea digestivă, poate îmbunătăți sistemul imunitar, poate promova sănătatea inimii și poate contribui […]

Suc de spanac si apio

Suc de spanac si apio

Suc de spanac si apio din: rosii, apio, spanac, sare, piper. Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina K, vitamina A, vitamina C, fier, calciu și magneziu. Spanacul poate fi consumat crud sau gătit și poate fi adăugat la salate, supe, tocane, smoothie-uri sau alte preparate. Este important să spălați bine spanacul […]

Alimente antiraceala

Alimente antiraceala

Substanţele nutritive din unele alimente te pot ajuta să te recuperezi mai repede în caz de răceală. Ţine cont de ceea ce mănânci şi vei calma strănutul, tuşea şi îţi vei energiza organismul slăbit. Iaurtul cu probiotice Probioticele, care se regăsesc în iaurt, sunt aliaţi împotriva răcelii deoarece reduc răspunsul inflamator al organismului (durere, slăbiciune, […]

Cuscus cu sos de legume

Cuscus cu sos de legume din: cuscus, ceapa, dovlecel, vanata, rosii, morcov, mazare, gulie, telina, unt, chimen, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g cuşcuş o ceapă un dovlecel o vânătă 3 roşii un morcov 150 g mazăre congelată 150 g dovleac o gulie 2 fire ţelină 100 g unt 1/2 linguriţă chimen măcinat un praf […]

Falafel cu cuscus

Falafel traditional

Falafel traditional din: naut, usturoi, ceapa, susan, patrunjel, chimen, coriandru, boia, ulei, sare, piper. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. […]

Bautura pentru fumatori

Bautura pentru fumatori

Bautura pentru fumatori din: ghimbir, turmeric, ananas. Ingrediente: rădăcină de ghimbir 1 linguriţă turmeric 3 felii ananas       Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele într-un blender cu putere mare, până se omogenizează.   Ghimbirul şi turmericul sunt condimente cu uimitoare proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare, contribuind la reducerea iritaţiilor produse de fumat la nivelul […]

Mancarica cu ghimbir

Ingrediente sanatoase

Ingrediente sanatoase: Două condimente banale şi unul (aparent) mai exotic ţin în echilibru perfect sănătatea trupului şi a minţii. Presară-le zilnic în meniu, câte puţin. Ceapa Ajută intestinele. Datorită unei substanţe aromatice cu efect anti-microbian, ceapa reduce fermentaţia intestinală. Şi regularizează absorbţia substanţelor nutritive. Scade glicemia. Glucochinina, un hormon vegetal tipic, reduce şi menţine constant […]

Mix de condimente pentru carnea de pui

Ingrediente sanatoase si gustoase

Capere Le găseşti în comerţ conservate, fie murate în oţet, fie în ulei. Aroma lor picantă, acrişoară, îmbogăţeşte gustul sosurilor, al marinatelor care se servesc la preparate din peşte. Se potrivesc foarte bine şi în combinaţiile cu roşii şi vinete Pâinea aromată cu fenicul are o aromă divină. Şi murăturile capătă un gust deosebit cu […]

Vinete prajite cu susan

Reteta zilei: Vinete prajite

Vinete prajite din: vinete, sare, ardei iute, ulei de arahide, usturoi, ceapa verde, sherry, sos de soia, zahar, otet, ulei de susan.   Ingrediente:  2 vinete 1 lingurita sare 3 ardei iuti, rosii ulei de arahide 3-4 catei de usturoi, tocat 1cm radacina de ghimbir, tocata 4 fire ceapa verde, maruntita 1 lingura sherry 1 […]

Sote de ciuperci si fasole 

Reteta zilei: Sote de fasole verde cu ghimbir

Sote de fasole verde cu ghimbir din: fasole verde, ulei de masline, ulei de susan, usturoi, ghimbir, sos de soia.   Ingrediente:  450gr fasole verde 1 lingura ulei de masline 1 lingurita ulei de susan 2 catei de usturoi 2.5cm radacina de ghimbir, tocata 2 linguri sos de soia     Mod de preparare: Fierbeti […]

Reteta zilei: Sote de fasole boabe si verde cu usturoi

Sote de fasole boabe si verde cu usturoi din: fasole boabe, ulei de masline, unt, ceapa, usturoi, rosii, fasole verde, vin alb, supa, patrunjel, sare si piper.   Ingrediente:  225 gr fasole boabe 1 lingura ulei de masline 2 linguri unt 1 ceapa, tocata 1-2 catei de usturoi, tocat 3-4 rosii, curatate si tocate 350 […]

Reteta zilei: Sote de dovlecei cu sos de rosii

Sote de dovlecei cu sos de rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii, pasta de tomate, sare si piper.   Ingrediente:  1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 catel usturoi, tocat 4 dovlecei, feliati subtire 1 cutie de 400gr rosii, tocate 2 rosii, curatate de coaja si seminte si maruntite 1 […]

Sirop de soc, lămâie şi vanilie

Sirop natural de soc

Sirop natural de soc din: flori de soc, apa, zahar. Ingrediente: 115 g flori de soc, tăiate 475 ml apă 340 g zahăr pudră         Mod de preparare: Sirop natural de soc: Puneţi florile într-o cratiţă şi turnaţi apă peste ele. Daţi în clocot, acoperiţi şi fierbeţi la foc mic timp de […]

Ceapa cu sos la cuptor

Fructele si legumele verzi

Fructele şi legumele de culoare verde conţin indoli (scad incidenţa cancerului,în special a celui de colon) şi luteină (ajută la menţinerea sănătăţii vederii). varza – sursă de ANTIOXIDANTI, rol anticâncerigen castravetele – sursă de SUBSTANŢE ALCALINE, reface circulaţia sângelui salata verde – sursă de MAGNEZIU, stimulează metabolismul ceapa verde – sursă de POTASIU, ameliorează diabetul usturoiul verde – sursă de […]

Piersica

Fructe nutritive: Piersica

Pentru că are un conţinut ridicat de vitamina A, piersica este un aliat al organismului împotriva cancerului, prevenind apariţia acestuia. Studiile arată că are proprietăţi antioxidante şi inhibă creşterea tumorilor. Favorizează tranzitul intestinal normal şi tratează constipaţia Datorită puternicului efect diuretic pe care îl au, piersicile sunt recomandate mai ales suferinzilor de reumatism şi artrită […]

Fructe nutritive: Prunele

Fructe nutritive: Prunele

Cea mai importantă trăsătură a prunelor este că sunt minunate laxative naturale. Iar cei care suferă de constipaţie trebuie să facă o cură de prune înainte de a lua medicamente. Contribuie la o mai bună absorbţie a fierului, calitate ce le recomandă tuturor celor care suferă de anemie Se crede că trei prune consumate zilnic […]

Bulion cu miere

Fructe si legume rosii

Fructele şi legumele roşii sunt aliaţii naturali în lupta împotriva îmbătrânirii. Darnice în antioxidanţi – majoritatea conţin licopen (substanţă ce reduce riscul apariţiei cancerului de prostată) şi antocieni (substanţe care au proprietatea de a menţine vasele sangvine într-o formă excelentă) vegetalele roşii previn bolile vasculare, de inimă, de ochi şi luptă alături de sistemul tău […]

Fructe nutritive: Pepene galben

Fructe nutritive: Pepene galben

Orice femeie care şi-a propus să rămână însărcinată ar treoui să consume cât mai mult pepene galben înainte de concepţie, deoarece este foarte bogat în acid folic. In plus, conţine multă apă, la fel ca fratele lui roşu, şi ajută la eliminarea rapidă a toxinelor din organism. O cană cu pepene galben consumată în fiecare […]

Frecătei cu mere

Fructe nutritive: Merele

Merele sunt cele mai cunoscute şi iubite fructe. Iar studiile arată că merele, consumate zilnic, ne ajută să prevenim o mulţime de boli. Nu există nutriţionist care să nu le recomande în planurile de slăbit. Astenia, surmenajul, anemia, oboseala pot fi combătute printr-o cură de mere sau cu suc proaspăt din aceste fructe Ajută la refacerea […]

Supa de afine

Fructe nutritive: Afinele

Nu doar gălbenelele au proprietăţi antiseptice şi antibiotice dovedite, ci şi afinele. O cură de câteva zile cu fructe (cam 300-500 g) este foarte bună pentru reglarea tranzitului intestinal. Afinele sunt astringente şi au efect antiputrid. Ajută la eliminarea gazelor intestinale Sunt un bun protector al pereţilor vasculari Un consum regulat de afine proaspete sau […]

Tartelete cu aspic de caise

Fructe nutritive: Caisele

Caisele sunt un ajutor de nădejde pentru vedere, datorită conţinutului ridicat de vitamina A . Trei porţii de caise pe zi ne protejează împotriva degenerescenţei maculare, care afectează vederea. Sunt astringente şi se recomandă când suferim de diaree Sunt un tonic al sistemului nervos. Sporesc reacţiile de apărare ale organismului, fiind bune în caz de […]

Sufleu cu mure

Fructe nutritive: Murele

O cană cu mure proaspete conţine în jur de 10 g de fibre, aproape de două ori mai mult decât un castron cu cereale. în plus, sunt foarte bogate în antioxidanţi şi previn cancerul. Pentru că au proprietăţi astringente, murele sunt bune şi pentru diaree Datorită antioxidanţilor, previn cancerul de sân şi cancerul de col uterin, […]

Desert cu pepene roşu

Fructe nutritive: Pepene rosu

Fructe nutritive: Pepene rosu: Foarte multe persoane aşteaptă sosirea verii tocmai pentru a se bucura din plin de minunatul pepene. Şi bine fac, pentru că o cură cu pepene roşu dezintoxică organismul ca la carte. Este bun pentru afecţiunile renale, pentru curăţarea rinichilor de toxine şi nisip Are o concentraţie mare de antioxidanţi, care neutralizează […]

Dulciuri cu zmeura

Fructe nutritive: Zmeura

Fructe nutritive: Zmeura: De la zmeură, medicina naturistă foloseşte atât fructele (proaspete sau sub formă de sirop ori infuzie de fructe uscate), cât şi frunzele. De asemenea, se pot face cure cu 300-500 g de fructe proaspete pe zi, deoarece au efecte diuretice şi depurative. Imbunătăţeşte tranzitul intestinal, eliminând constipaţia Pentru stările febrile, se bea […]

Fructe nutritive: Strugurii

Fructe nutritive: Strugurii

Flavonoidele sunt un grup de compuşi aflaţi în plante care au un puternic rol antioxidant în organism, reducând riscul apariţiei anumitor forme de cancer. Este bine de ştiut că strugurii negri sau roşii conţin mai multe substanţe active decât cei albi. Cura cu struguri proaspeţi, dar şi mustul nefermen:at sunt bune pentru remineralizarea organismului la […]

Shake de fructe

Reteta zilei: Shake de fructe de padure

Shake de fructe de padure din: lapte degresat, iaurt, fructe de padure, miere.   Ingrediente:  250ml lapte degresat, rece 250ml iaurt 115gr mix de fructe de padure miere, dupa gust       Mod de preparare: Adaugati la blender laptele, iaurtul si fructele si procesati pana se omogenizeaza. Incorporati miere, dupa gust si omogenizati din […]

Fructe nutritive: Coacazele

Fructe nutritive: Coacazele

Coacăzele, mai ales cele negre, sunt un întăritor al imunităţii datorită cantităţii de vitamine şi minerale pe care le conţin. Iar în caz de anemie, stimulează formarea hematiilor, compensând chiar deficitul de fier pe care-l are organismul. Cura cu coacăze se ţine 3 zile, vremeîn care se consumă 500-1.000 g de bobiţe pe zi, şi […]

Fructe nutritive: Perele

Aceste fructe aromate sunt sănătoase şi au un risc hipoalergenic scăzut, fapt care le recomandă chiar şi pentru copiii mici. Au un conţinut ridicat de vitamine şi minerale, dar şi de zahăr, ceea ce nu le face variante alimentare prietenoase în cadrul unor diete. Cuprul şi vitamina C din compoziţie, care sunt antioxidanţi puternici, le […]

Reteta zilei: Terci de ovaz cu piure de curmale si fistic

Terci de ovaz cu piure de curmale si fistic din: curmale, fulgi de ovaz, lapte, sare, fistic.   Ingrediente:  250gr curmale 225gr fulgi de ovaz 475ml lapte 1 praf sare 50gr fistic, maruntit       Mod de preparare: Taiati curmalele si indepartati samburele. Adaugati intr-o cratita si acoperiti cu apa calda. Pastrati deoparte 30 […]