Reteta zilei: Muesli cu capsuni si fructe uscate

Muesli cu capsuni si fructe uscate din: migdale, caise uscate, cereale, stafide, seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, lapte, iaurt, fructe proaspete.     Ingrediente:  50 gr migdale 115 gr caise uscate 200 gr cereale 50 gr stafide 40 gr seminte de dovleac 40 gr seminte de floarea soarelui lapte, iaurt, suc de fucte […]

Mancarica cu ghimbir

Brusturele curata sangele

Un scaiete prăpădit, ar zice unii, un adevărat panaceu, spuneau romanii. Creşte oriunde, e foarte rezistent atât la ger, cât şi la secetă, la câmpie sau la munte. Rădăcina şi frunzele sunt pline de calităţi terapeutice şi te scot din aproape orice încurcătură, de la chelit la guta, în afară de obezitate şi diabet! Are […]

Sanatate

Plante medicinale: coada calului

Plante medicinale: coada calului. Planta medicinală cunoscută sub numele de “coada calului” (Equisetum arvense) este recunoscută pentru proprietățile sale terapeutice. Nordicii spun despre coada-calului că vine din împărăţia Elfilor ca să vestească oamenilor încălzirea vremii şi schimbarea anotimpurilor. Datorită conţinutului de siliciu organic asimilat prin cura cu pulbere, planta măreşte colagenul din epidermă şi din […]

retete

Plante medicinale: salvia

Planta care salvează, asta înseamnă salvia! Pentru că pare mai degrabă o plantă decorativă, frumoasă doar, surpriza pe care ţi-o produc multiplele ei funcţiuni este cu atât mai mare. Salvia îmbunătăţeşte activitatea ficatului, înlătură balonările şi celelalte indispoziţii legate de o proastă funcţionare a ficatului. Are acţiune depurativă, elimină mucozităţile prea abundente din aparatul respirator […]

Beneficiile socului

Plante medicinale: coada-soricelului

Plante medicinale: coada-soricelului: Cariera farmaceutică a acestei fiori în Carpaţii româneşti a început cu mai bine de 4.000 de ani în urmă. Vindecătorii o foloseau, asemenea altor multe plante medicinale, atât în scopuri terapeutice, cât şi în scopuri rituale. Infuzie: bila devine mai activâ (se evacuează mai uşor) cu ajutorul acestei infuzii combinate de coada-şoricelului. […]

Semintele de telina

Mesteacanul arde colesterolul

Parcă veşnic tânăr, cu frunzele verzi şi coaja netedă şi albă, este numit şi copacul vieţii pentru multiplele lui calităţi. Mesteacănul se află de foarte multă vreme în farmacia verde. Frunzele au puternic efect diuretic şi ajută la eliminarea acidului uric şi a colesterolului din corp, iar seva de mesteacăn conţine un amestec uşor asimilabil […]

Plante medicinale: splinuta

Plante medicinale: splinuta

La îndemâna ţăranilor, splinuţa este o floare fără mare istorie consemnată, dar cu mare eficienţâ în curăţarea rinichilor. Are proprietăţi diuretice, colagoge, antiinfecţioase şi calmante, conţine principii amare şi uleiuri ce o fac bună nu numai pentru rinichi, ci şi pentru ficat şi bilă. Splinuta protejează eficient organele de pătrunderea germenilor, ciupercilor, bacteriilor, virusurilor, ceea […]

Socul, cel mai complet detoxifiant

Socul, cel mai complet detoxifiant – Socul, folosit de ciobani pentru confecţionarea fluierelor şi diverselor unelte de fineţe, este un medicament din… cap până-n picioare. Pe vremuri, se spunea că socul nu ţine de leac decât dacă acela care-l culege are inimă bună. Are efecte diuretice şi depurative, puternic sudorifice, laxative, purgative. Este cel mai […]

Sfaturi alimentare

Sfaturi alimentare – 300-350 de calorii, nu mai puţin ar trebui să conţină o masă şi 200 de calorii o gustare, ca să ţină de foame şi să te energizeze, asigurându-ţi o stare optimă de concentrare pentru o zi lungă de lucru. Sfatul nutriţioniştilor este să mănânci la 2-3 ore. Dacă sari peste mese, metabolismul […]

Leacuri naturale

Leacuri naturale

Durerea provocata de inflamarea articulaţiilor poate fi alinată cu ajutorul remediilor naturale. Tinctură de păpădie Frunzele de păpădie sunt bogate în vitaminele A şi C şi au proprietăţi antiinflamatoare dovedite datorită acidului linolenic din compoziţie. In artrită este recomandată tinctura, întrucât este uşor asimilabilă şi efectele ei apar în scurt timp. Ia câte o linguriţă […]

Regimuri mai mici de 1000 de calorii

Regimuri mai mici de 1000 de calorii (Diete)

Indiferent ce tip de regim de slăbit adoptaţi, el nu are voie să treacă de (maximum!) 1000 de ca­lorii. Cele “radi­cale” se opresc la 600 de calorii pe zi. Cele “medii” se o­presc la 800 de calorii pe zi. La care se adaugă obligatoriu mul­te lichide (apă şi ceaiuri) şi mişcare zilnică. Regim radical 300 […]

Dieta cu mere

Merele mici pe care le găseşti în piaţă sunt cele mai sănătoase. Mâncate cu tot cu coajă, ele au complexe beneficii pentru sănătate. Varianta I: timp de patru săptămâni, cu 20 de minute înaintea fiecărei mese, mănânci 1-3 mere. Varianta II: timp de 1-3 zile, consumi exclusiv mere. Varianta I este foarte eficientă în combaterea […]

Dieta cu prune

Dieta cu prune – Prunele sunt bogate în glucide (fructoză şi levuloză), alţi hidraţi de carbon, acizi organici, vitaminele A şi B, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier. Consumate crude, prunele fortifică sistemul nervos, combat stările de oboseală, stimulează tranzitul intestinal, normalizează volumul ficatului. Cura cu prune se recomandă reumaticilor şi hipertensivilor datorită puternicului efect diuretic. […]

Dieta cu rosii

Dieta cu rosii – Crude, mâncate ca atare, în mâncăruri sau salate, suc sau pastă, uscate sau bulion, roşiile sunt gustoase oricum. Sunt si o adevărată sursă de sănătate. Conţin, pe lângă zaharuri, apă (94%), vitamine şi săruri minerale, celebrul licopen, un antioxidant puternic ce reduce semnificativ riscul aterosclerozei, iar incidenţa infarctului miocardic scade cu […]

Dieta cu struguri

Dieta cu struguri

In Antichitate, medicii Galenus şi Dioscoride aduceau elogii curei de struguri, susţinând în tratatele lor cât de sânătoşi sunt strugurii pentru bolile aparatului digestiv, dar şi ca remediu anti-îmbătrânire. Pe lângă vitaminele şi mineralele specifice, strugurii au un alt atu: în coaja celor negri în mod special, există cel mai puternic antioxidant, resveratrolul. Substanţa are, […]

Tort cu mango

Beneficiile ananasului

Beneficiile ananasului Sprijină sistemul imunitar Conţine vitaminele A şi C, calciu, fosfor şi potasiu, dar substanţa pentru care e faimos se numeşte bromelaină, o enzimă capabilă să reducă inflamaţiile, să combată simptomele răcelii şi gripei şi să îmbunătăţească absorbţia antibioticelor. Intăreste oasele Manganul menţine în formă structura osoasă. O cană cu bucăţele de ananas proaspăt […]

Aditivi

Vitaminele

Cu cât sunt mai bogate în vitamine, cu atât alimentele sunt mai sănătoase. Există două tipuri de vitamine: unele solubile în grăsime, iar altele în apă. Când consumăm alimente care conţin vitamine solubile în grăsimi, ele vor fi stocate în ţesutul adipos şi în ficat şi aşteaptă acolo de la câteva zile la şase luni, […]

Dieta cu dovlecei

Dieta cu dovlecei

Dieta cu dovlecei – Sărac în glucide şi calorii (15 kcal/100 g), dovlecelul este aproape nelipsit din dietele de menţinere/scădere a greutăţii. Pe lângă apă (95%), conţine fibre de bună calitate, cantităţi mari de potasiu şi fosfor, vitaminele A, Bl, B3 şi B6. Aproximativ 300 de grame de dovlecel asigură necesarul zilnic de fosfor şi […]

Cerealele – sursa de fibre

Cerealele – sursa de fibre. Un consum frecvent de cereale te ajută să ai o inimă sănătoasă şi scade riscul de accident vascular, prevenind depunerile colesterolului pe artere. Cerealele care încântă cel mai tare privirea şi papilele gustative sunt fie expandate, fie cu ciocolată, miere, fructe confiate sau zahăr adăugat şi pot deveni bombe calorice, […]

Aperitiv de morcovi si costita in spanac

Reteta zilei: Crochete de pastarnac si castane

Crochete de pastarnac si castane din: pastarnac, castane, unt, usturoi, coriandru, ou, pesmet, ulei, sare, piper, coriandru.   Ingrediente:  450gr radacina de pastarnac, taiata felii 115gr castane congelate 2 linguri unt 1 catel de usturoi, zdrobit 1 lingura coriandru, tocat 1 ou batut 40-50gr pesmet ulei, pentru prajit sare si piper coriandru, pentru servire   […]

Carbohidrații Sănătoși

Carbohidrații Sănătoși: Ce Să Consumi Zilnic pentru o Dietă Echilibrată – Carbohidrații au fost adesea demonizați în dietele moderne, dar adevărul este că nu toți carbohidrații sunt creați egali. Carbohidrații sănătoși sunt esențiali pentru funcționarea optimă a organismului, oferindu-ne energia necesară pentru activitățile zilnice și contribuind la menținerea sănătății generale. Ce Sunt Carbohidrații? Carbohidrații sunt […]

Salată rapidă din legume asortate

Salata calda cu legume

Salata calda cu legume din: ardei, mazare, ceapa, morcovi, ulei, sare, piper, rozmarin, patrunjel. Ingrediente: 1 ardei roşu 1 ardei galben 1 ardei portocaliu 400 g mazăre 2 cepe roşii 2 morcovi 3 linguri cu ulei 150 ml apă sare piper rozmarin pătrunjel   Mod de preparare: Taie în cuburi mari ardeii coloraţi. Cu cât […]

Ce mancăm după ce trecem de 30 de ani

Combaterea respiratiei urat mirositoare

Respiratia urat mirositoare sau halitoza, asa cum este ea denumita medical, afecteaza una din patru persoane. Bacteriile din cavitatea bucala, tulburari intestinale sau un sistem digestiv slab functional, consumul de tutun si alcool sunt cateva dintre cauze. Exista insa remedii pentru halitoza. Cele mai multe dintre persoanele care sufera de halitoza nu stiu ca au […]

Falafel

Falafel cu naut

Falafel cu naut din: naut, ceapa, usturoi, faina, praf de copt, tahini, ulei, chimion, coriandru, sare, piper.   Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), […]

Dieta cu ceai

Dieta cu Ceai: Beneficii, Planuri și Recomandări – este o abordare populară pentru pierderea în greutate și detoxifiere, bazată pe consumul regulat de ceaiuri de diferite tipuri. Ceaiurile sunt bogate în antioxidanți și au numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv stimularea metabolismului, reducerea inflamației și îmbunătățirea digestiei. Tipuri de Ceaiuri și Beneficiile Lor Ceai Verde Beneficii: […]

Detoxifierea fara carne

Detoxifierea fara carne. Putem începe încă de pe acum o cură uşoară, care să aibă un scop dublu: atât pierderea ţesutului adipos excedentar, cât şi detoxifierea organismului obosit de regimul bogat în grăsimi, dulciuri şi carne. Adoptati o dietă fără carne, echilibrată în nutrienţi şi uşor de respectat, care să poată fi urmată fără probleme […]

Dieta nordica

Dieta Dukan

Dieta Dukan promite o despărţire iremediabilă şi definitivă de kilogramele în plus. Doctorul Dukan şi a sa dietă minune te vor ajuta să laşi în trecut kilogramele. Dukan, o filozofie aplicabilă Părintele acestui regim este un renumit medic francez, ce vreme de mai bine de treizeci de ani a tratat cu succes pacienţi supraponderali, cărora […]

Medicamente din flori de soc

Florile de soc sunt printre cele mai puternice plante de primăvară din flora noastră medicinală. Acum, în mai, le găsim în toate zonele ţării, încântându-ne cu dantela albă a inflorescenţelor şi cu aroma lor. În cele ce urmează, vă descriem modul lor de preparare, pentru a obţine medicamente 100% naturale, pe care să le utilizaţi […]

Paste fara gluten cu masline

Paste fara gluten cu legume

Paste fara gluten cu legume din: paste fara gluten, ulei, mozzarella, rosii, masline, anghinare, rucola.   Ingrediente: 150 g paste fără gluten 2 linguri ulei de măsline 8 mini bile de mozzarella sau caş proaspăt 100 g roşii deshidratate 3 linguri măsline negre 75 g inimi de anghinare din conservă tăiate in două o mână […]

Aditivi

Dieta pentru diabetici

Dieta pentru diabetici este susţinută de cercetări amănunţite care au demonstrat că anumiţi nutrienţi din alimente sunt esenţiali în reglarea glicemiei şi pierderea kilogramelor. Iar eficienţa lor creşte atunci când sunt consumate împreună. Grăsimea în exces, în special cea de pe abdomen, determină inflamarea celulelor, făcându-le şi mai rezistente la insulină şi crescând nivelul glucozei […]

Dieta vegetariana cu fructe

Dieta vegetariana cu fructe

Mic dejun shake preparat la blender, din 500 g banane şi puţină apă plată Prânz 450 g prune Cină 200 g prune salată de roşii şi fenicul Pentru salata: Amestecă 450 g varză roşie, 450 g roşii şi utilizează puţin fenicul pentru garnitura şi aromă.   Dieta vegetariana cu fructe  

Aditivi

Dieta vegetariana Douglas Graham

Dieta vegetariană a doctorului american Douglas Graham presupune un meniu zilnic compus din 80% carbohidraţi, 10% proteine şi 10% grăsimi, fiind un regim puternic de dezintoxicare şi chiar un stil de viaţă pentru adepţii raw food (un tip de alimentaţie bazat numai pe ingrediente proaspete, fără a fi procesate sau preparate pe foc). Meniul zilnic […]