Supa crema de sfecla cu feta

Supa crema de sfecla rosie

Supa crema de sfecla rosie din: sfecla, cartof, iaurt, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 sfecle roşii 1 cartof 120 g iaurt 1 ceapă roşie 1 lingură ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se curăţă legumele, se taie cubuleţe şi se pun la fiert cu 600 ml de apă şi un cub […]

Dieta

Dieta vegetariana

Dieta vegetariana – O dieta vegetariana, bine echilibrata, ofera numeroase beneficii pentru sanatate, inclusiv o reducere a riscului de boli cronice, mentinerea unei greutati corporale sanatoase si o imbunatatire generala a starii de bine. Pe langa mesele mentionate, aceasta dieta poate include o varietate de alimente bogate in nutrienti esentiali. Mic dejun 1 kg de […]

Suc de orz verde

Dieta cu suc de orz verde

Dieta cu suc de orz verde – Se pare că orzul a fost cultivat înaintea altor cereale, fiind cea mai veche cereală despre care s-au găsit însemnări şi urme arheologice. S-a descoperit acţiunea de a întârzia îmbătrânirea celulară şi rolul puternic antioxidant, de eliminare a radicalilor liberi, al sucului de orz verde. Comparativ cu alte […]

Dieta cu Fructe: O Abordare Detaliată pentru o Sănătate Optimizată

Dieta cu Fructe: O Abordare Detaliată pentru o Sănătate Optimizată – Dieta cu fructe este o metodă populară și eficientă pentru a îmbunătăți sănătatea generală, a pierde în greutate și a detoxifica organismul. Această dietă se bazează pe consumul predominant de fructe, care sunt bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre. Fructele oferă o gamă […]

Dieta cu fructe si legume

Dieta cu fructe si legume

Mic dejun 1 kg de papaya Prânz shake preparat la blender, din 1 kg de banane şi 450 g de salata creaţa Cină supă de ţelină şi ardei gras roşu Mixează în blender ţelina (450 g) şi ardeii (450 g), apoi taie roşiile (450 g) cubuleţe şi presară-le deasupra supei.   Dieta cu fructe si legume […]

Supa de rosii cu bulgur si chili

Supa picanta cu rosii

Supa picanta cu rosii din: rosii, ceapa, ardei, usturoi, ulei, iaurt, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg roşii 1 ceapă 1 ardei iute 2 căţei de usturoi 1 lingură ulei de măsline 120 g iaurt obişnuit 3 fire pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţe şi se […]

Dieta cu fistic

Dieta cu Fistic: Beneficii și Moderație – Fisticul, care ne este recomandat în toate dietele, însă cu un apăsat “a se consuma cu moderație”, nu are până la urmă atât de multe calorii pe cât am fost avertizați. Sau mai bine spus are, dar organismul uman nu absoarbe decât o parte din conținutul gras al […]

Oua Umplute

Ouale – proprietati antioxidante

Ouale – proprietati antioxidante – Ouale sunt recunoscute ca o sursă esențială de nutrienți, oferind proteine de înaltă calitate, lipide, vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea umană. Pe lângă aceste beneficii nutriționale, ouăle au proprietăți antioxidante semnificative, care pot juca un rol crucial în protecția împotriva bolilor cardiovasculare și a cancerului. Cu toate acestea, metodele […]

suc de rosii natural

Suc de rosii natural

Suc de rosii natural din: rosii, sare, frunze de telina, frunze de busuioc, frunze de patrunjel, miere.   Ingrediente: 20 kg rosii sare frunze de patrunjel frunze de busuioc frunze de telina miere   Mod de preparare: Se taie 20 kg de roşii în două sau în trei şi se scoate partea moale cu seminţe. […]

Sirop de menta

Sirop de menta

Sirop de menta din: zahar, apa, menta proaspata, sare de lamaie, lamaie.   Ingrediente: 2 kg zahăr 5 I apă 2 legături mentă proaspătă 2 linguriţe sare de lămâie 2 lămâi mari     Mod de preparare: Se fierbe apa cu zahăr, sare de lămâie şi coajă de lămâie. Când zahărul s-a topit, se adaugă […]

Alimente pentru o silueta de invidiat

Alimente pentru o silueta de invidiat. Legumele sunt o excelentă sursă de fibre, care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la prevenirea constipației. Castravetele Poţi să te bazezi pe el în orice dietă, dat fiind că 95% din compoziţia sa este apă. Este un aliat bun şi în procesul activ de pierdere a […]

Ciuperci umplute cu branza tofu

Reteta zilei: Ciuperci umplute cu tofu si porumb

Ciuperci umplute cu tofu si porumb din: ciuperci, ceapa verde, usturoi, sos de ciuperci, tofu, porumb, ulei de susan, sare, piper.   Ingrediente:  8 ciuperci mari 3 cepe verzi, tocate 1 catel de usturoi 2 linguri sos de ciuperci 275gr tofu marinat, tocat 200gr porumb din conserva 2 linguri ulei de susan sare si piper […]

Tocanita de hribi cu mamaliga

Tocanita de hribi cu mamaliga

Tocanita de hribi cu mamaliga din: hribi, ceapa, cartofi, morcovi, ulei, sare, bulion, piper. Aport bogat de nutrienți: Hribii conțin o varietate de nutrienți esențiali, printre care se numără vitaminele (cum ar fi vitamina B2, B3, B5, B6, B9, D și E), mineralele (precum potasiu, fosfor, zinc, seleniu și magneziu) și fibre dietetice. Conținut scăzut […]

Orez grecesc

Reteta zilei: Orez cu seminte de susan

Orez cu seminte de susan din: ulei,turmeric, cardamom, seminte de coriandru, usturoi, orez basmati, supa, iaurt, seminte de floarea soarelui, seminte de susan, sare, piper, coriandru. Ingrediente:  1 lingura ulei 1/2 lingurita turmeric 6 pastai cardamom 1 lingurita seminte de coriandru, zdrobite 1 catel de usturoi, zdrobit 200gr orez basmati 400ml supa 115gr iaurt 1 […]

Suc de castraveti cu sfecla

Suc de castraveti cu sfecla

Suc de castraveti cu sfecla din: castraveti, sfecla, morcov, lamaie.   Ingrediente: 2 castraveti 1 sfecla 1 morcov 1/2 lamaie     Mod de preparare: Se curăţă castraveţii, sfecla şi morcovul, se taie bucăţele, se pun în storcătorul de fructe şi se storc. Se obţin 150 ml de suc care se amestecă cu zeama de […]

Bacon and tomato cups

Reteta zilei: Salata greceasca cu branza feta

Salata greceasca cu branza feta – Această salată este perfectă pentru zilele călduroase de vară, dar poate fi savurată în orice sezon. Combinând legume proaspete, brânză feta și ulei de măsline de calitate, salata grecească oferă nu doar un aspect atrăgător, ci și o explozie de arome și nutrienți. Ingrediente Pentru salată: 3 roșii mari, […]

Castraveti cu ansoa

Reteta zilei: Salata de castraveti marinati

Salata de castraveti marinati din: castraveti, sare, zahar, cidru, otet, marar, piper.   Ingrediente:  2 castraveti 1 lingura sare 90gr zahar 175ml cidru 1 lingura otet 3 linguri marar, tocat piper marar, pentru servire     Mod de preparare: Taiati castravetii in felii subtiri, puneti intr-o strecuratoare, presarati cu sare si pastrati deoparte o ora. […]

Reteta zilei: Salata de couscous cu ardei iute

Salata de couscous cu ardei iute din: ulei de masline, ceapa verde, usturoi, chimion, supa de legume, rosii, couscous, patrunjel, menta, ardei iute, suc de lamaie, sare, piper, salata creata, nuci de pin, coaja de lamaie.   Ingrediente:  3 linguri ulei de masline 5 fire ceapa verde, tocata 1 catel usturoi, zdrobit 1 lingurite chimion […]

Aditivi

Diete pentru detoxifiere

Diete pentru detoxifiere. Detoxifierea este un proces prin care organismul încearcă să elimine toxinele și substanțele nocive acumulate în corp. Cu toate acestea, este important să înțelegem că detoxifierea este un proces natural și continuu care are loc în organismul nostru datorită funcției organelor precum ficatul, rinichii, plămânii și pielea. Înainte de a începe orice program […]

Retete Smoothie

Bauturi pentru detoxifiere

Bauturi pentru detoxifiere Reteta zilei: Smoothie de ananas cu spanac si menta Reteta zilei: Smoothie de castravete cu mar si telina Reteta zilei: Smoothie de papaya cu lapte Reteta zilei: Smoothie de banana cu fructe de padure Reteta zilei: Smoothie detoxifiant

Retete usoare pentru detoxifiere

Retete usoare pentru detoxifiere. Detoxifierea este un proces prin care organismul încearcă să elimine toxinele și substanțele nocive acumulate în corp. Reducerea sau evitarea consumului de alcool, tutun, droguri și alimente procesate poate ajuta la reducerea expunerii organismului la toxine. Consumul moderat de alcool și evitarea fumatului sunt alegeri sănătoase pentru ficat și plămâni. Metode […]

Supe si salate pentru detoxifiere

Supe si salate pentru detoxifiere: Rețete Sănătoase pentru Corpul Tău. Într-o lume plină de alimente procesate și substanțe chimice, corpul nostru poate ajunge să acumuleze toxine. Detoxifierea este un proces natural pe care organismul îl realizează prin ficat, rinichi, plămâni și sistemul limfatic. Cu toate acestea, un stil de viață nesănătos poate suprasolicita aceste mecanisme […]

Ciorba de gogosari cu smantana

Ciorbe pentru detoxifierea organismului

Ciorbe pentru detoxifierea organismului. Metodele de detoxifiere variază, și ce funcționează pentru o persoană poate să nu fie potrivit pentru alta. Este important să consultați un profesionist medical sau un nutriționist pentru a vă personaliza planul de detoxifiere în funcție de nevoile și starea dumneavoastră de sănătate. Dacă doriți să sprijiniți procesul de detoxifiere, optați […]

supe

Supe pentru detoxifierea organismului

Supe pentru detoxifierea organismului. Metodele de detoxifiere variază, și ce funcționează pentru o persoană poate să nu fie potrivit pentru alta. Este important să consultați un profesionist medical sau un nutriționist pentru a vă personaliza planul de detoxifiere în funcție de nevoile și starea dumneavoastră de sănătate. Dacă doriți să sprijiniți procesul de detoxifiere, optați […]

Salata simpla cu nuci

Salate pentru detoxifierea organismului

Salate pentru detoxifierea organismului. Metodele de detoxifiere variază, și ce funcționează pentru o persoană poate să nu fie potrivit pentru alta. Este important să consultați un profesionist medical sau un nutriționist pentru a vă personaliza planul de detoxifiere în funcție de nevoile și starea dumneavoastră de sănătate. Dacă doriți să sprijiniți procesul de detoxifiere, optați […]

Condimente aromate

Condimente aromate: O Călătorie în Lumea Aromelor și Gusturilor. Condimentele aromate sunt esențiale în bucătărie, adăugând nu doar gust și savoare, ci și profunzime și caracter preparatelor. De-a lungul istoriei, condimentele au fost folosite nu doar pentru a îmbunătăți gustul mâncărurilor, ci și pentru a conserva alimentele, a trata diverse afecțiuni și chiar pentru a […]

retete

Condimente pentru silueta

Ardei iute Ardeiul iute conţine o substanţă numită capsaicină, renumită pentru capacitatea sa de a arde grăsimile. In plus, ea are proprietăţi termogene, adică stimulează sistemul nervos să producă o anumită căldură în corp, fapt ce sporeşte arderea caloriilor. Ardeiul iute are efect şi asupra poftei de mâncare, reducând apetitul. Anason Stimulează secreţia pancreatică, favorizând […]

Uleiul de masline, prietenul ficatului

Uleiul de masline, prietenul ficatului – Uleiul de măsline scade nivelul LDL (colesterolul rău) şi creşte HDL (colesterolul bun) din sânge. Prin urmare, pereţii vaselor de sânge sunt protejaţi împotriva depunerilor de LDL, scăzând riscul de afecţiuni cardiovasculare. Consumul moderat, dar constant de ulei de măsline atenuează disfuncţiile generate de diabetul zaharat, previne cancerul la […]

Rosiile - legume miraculoase

Rosiile – legume miraculoase

O porţie de roşii conţine 28 mg de vitamina C, adică jumătate din doza zilnică recomandată. Poţi consuma roşiile sub diferite forme, de la cea proaspătă până la variantele conservate, însă roşiile proaspete sunt cele mai bogate în nutrienţi esenţiali pentru sănătatea umană. De multe ori, legumele la conservă, cumpărate de-a gata, conţin şi alte […]

Mituri despre diete

Plante medicinale

Rostopasca Unii dintre alcaloizii pe care-i conţine planta au acţiune sedativă şi narcotică asupra centrilor nervoşi superiori, de tipul papaverinei. Extractele apoase sau hidroalco-olice au efect coleretic-colagog, fiind recomandate în afecţiunile hepatice cronice şi în ciroză. Uz intern: Sub formă de infuzie, obţinută din două linguriţe de plantă la o cană cu apă. Se bea […]

Legume miraculoase

Legume Miraculoase: Superalimente pentru Sănătate și Vitalitate. Legumele sunt esențiale pentru o dietă echilibrată și sănătoasă, fiind surse bogate de vitamine, minerale, antioxidanți și fibre. Unele legume sunt considerate “miraculoase” datorită beneficiilor lor extraordinare pentru sănătate. Broccoli: Regele Nutrienților Beneficii: Antioxidant: Broccoli conține sulforafan, un compus cu proprietăți antioxidante puternice care ajută la combaterea radicalilor […]

Contraindicatii in cazul unor plante

Contraindicatii in cazul unor plante – Plantele au fost folosite de secole pentru a trata diverse afecțiuni și pentru a promova sănătatea generală. Cu toate acestea, nu toate plantele sunt sigure pentru toată lumea. Contraindicațiile în cazul unor plante reprezintă situațiile sau condițiile în care utilizarea acestora poate fi periculoasă sau poate provoca efecte adverse. […]