Reteta zilei: Orez in lapte de cocos

Orez in lapte de cocos din: orez, lapte de cocos, usturoi, sare, apa, ceapa verde. Ingrediente:  1½ căni orez 1 cutie lapte de cocos 1 cățel de usturoi ¾ linguriță de sare 1 cană cu apă ceapa verde, pentru servire     Mod de preparare: Adaugati orezul intr-o cratita. Se adaugă apă rece astfel incat […]

Reteta zilei: Sote de broccoli cu parmezan

Sote de broccoli cu parmezan din: broccoli, lamaie, ulei de masline, usturoi, parmezan, sare, piper. Ingrediente:  2 tulpini broccoli 1 lamaie 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 1 lingura parmezan ras sare si piper proaspat macinat, dupa gust       Mod de preparare: Rupeti broccoli in buchetele. Radeti coaja de la […]

Reteta zilei: Sparanghel la cuptor cu aroma de portocala

Sparanghel la cuptor cu aroma de portocala din: sparanghel, portocala, nuci pecan, ceapa, ulei de masline, sare, piper, coaja de portocala, mustar dijon, otet, ulei de masline.   Ingrediente:  1 buchet sparanghel 1 portocala 1/4 cană de nuci pecan tocate 1 ceapa, felii subțiri 2 linguri de ulei de masline sare si piper dupa gust […]

Fructe sarace in carbohidrati

Fructe sarace in carbohidrati

Cele mai sanatoase fructe sarace in carbohidrati sunt recomandate in orice dieta echilibrata, avand o valoare nutritionala ridicata prin vitaminele, fibrele si mineralele pe care le contin. In plus, aceasta categorie de fructe se remarca prin continutul bogat de antioxidanti si alti fitonutrienti care previn numeroase boli, adresandu-se totodata persoanelor care doresc sa consume alimente […]

Fructele de păducel (Medicament in bolile cardiovasculare)

Fructele de păducel (Medicament in bolile cardiovasculare). Au fost supranumite “fructele inimii”, deoarece sunt unul dintre cele mai bune medicamente din lume pentru bolile cardiovasculare. Au maximul forţei terapeutice chiar acum, la început de toamnă, iar efectul lor vindecător este atât de intens, încât se pot “lupta” de la egal la egal, cu cele mai […]

Ce schimbări se produc în corpul unei femei însărcinate

Cum să-ţi pregăteşti tenul pentru iarnă

Cum să-ţi pregăteşti tenul pentru iarnă. Dacă vara, la putere sunt cremele şi cosmeticele cu factor de protecţie ridicat, care să ne protejeze pielea de radiaţiile solare, iarna trebuie să punem accent pe produsele de ingrijire intens hidratante. Scăderea temperaturilor ne influenţează într-un mod neplăcut sănătatea pielii. Frigul, gerul, vântul ne poate usca excesiv tenul […]

Bautura_de_fructe_goji

Bautura de fructe goji

Studii ştiinţifice recente au demonstrat că fructele Goji pot stopa mutaţiile genetice susceptibile de distrugerea sistemului de apărare a organsimului. De asemenea, cresc imunitatea şi scad colesterolul.   Ca orice fruct, Goji poate fi consumat şi sub formă lichidă: suc, ceai, alcool sau lichior. Sucul este foarte concentrat şi nu este nevoie să consumi cantităţi […]

Desert vegan

Mic dejun cu fructe goji

Cel mai indicat este să consumi Goji dimineaţa, la micul dejun. Ai mai multe variante, la alegere. Fie îl pui la înmuiat în lapte, cu cereale, muesli sau fructe, fie îl consumi cu iaurt. E suficientă o lingură cu vârf (cam 20-30 g de fructe uscate sau un pumn). Le mai poţi adăuga în salatele […]

Reteta zilei: Legume la tigaie cu sos de mustar

Legume la tigaie cu sos de mustar din: ceapa rosie, ulei, sare, fasole verde, ceapa, cimbru, unt, suc de portoicale, seminte de mustar dijon, miere, coaja de portocala.   Ingrediente:  4 cepe rosii, decojite și tăiate felii subțiri 1 ceasca ulei de canola (pentru prajit) 1 linguriță sare 500gr fasole verde 300gr ceapa mica, alba, […]

Goji – cel mai puternic antioxidant din lume

Fructele Goji sunt cunoscute şi folosite de mii de ani în China, Tibet sau India. In zilele noastre, studiile ştiinţifice au demonstrat efectele benefice nenumărate pe care aceste fructe le au asupra organismului uman. Dintre nutrientii care se regăsesc în aceste fructe cei mai importanţi sunt cei 19 acizi aminaţi care constituie un bloc de […]

Smoothie de banană cu caramel

Reteta zilei: Smoothie de spanac cu banana si mango

Smoothie de spanac cu banana si mango din: spanac, banana, mango, cirese, iaurt, apa.   Ingrediente:  ½ ceasca spanac ½ banana, congelata ½ ceasca bucati de mango, congelate ¼ ceasca cireșe, congelate ¼ cană iaurt cu aroma de vanilie ½-1 cană cu apă     Mod de preparare: Pregatiti ingredientele. Adaugati spanac, banane, mango, cirese, […]

Mancarica taraneasca

Mancarica de naut cu fasole

Mancarica de naut cu fasole din: naut, dasole boabe, porumb, rosii, pasta de tomate, morcovi, ardei grasi, ardei capia, praz. Ingrediente: 150 g năut 100 g fasole albă boabe 200 g porumb din conservă 6 roşii 40 g pastă de tomate doi morcovi doi ardei graşi un ardei capia un fir de praz o ceapă […]

Reteta zilei: Smoothie de cirese cu banane si lapte de migdale

Smoothie de cirese cu banane si lapte de migdale din: cirese, cacao, banana, lapte de migdale, gheata, frisca.   Ingrediente:  1 cană cireșe congelate 2 linguri cacao 1 banana, feliata 1 cana de lapte de migdale neîndulcit 4 cuburi de gheata frisca si cirese, pentru servire     Mod de preparare: Puneti ciresele in blender. […]

Salata cu linte si smantana

Salata de linte cu legume si busuioc

Salata de linte cu legume si busuioc din: linte, usturi, morcovi, telina, ceapa, ciuperci, ardei iute, ulei, otet, mustar. Ingrediente: 200 g linte verde usturoi doi morcovi o ţelină mică două cepe roşii 80 g ciuperci uscate un ardei iute 80 ml ulei 30 ml oţet 15 g muştar cu seminţe 5 g busuioc verde […]

Cremă de linte cu scoici

Crema rapida de linte

Crema rapida de linte din: linte, ceapa, morcov, usturoi, lamaie, sare, piper, ulei. Lintea este o sursă foarte bună de proteine vegetale. Aproximativ 25-30% din conținutul de calorii al linte este reprezentat de proteine. Acest lucru o face o alegere excelentă pentru vegetarieni și vegani, care pot obține astfel proteine esențiale pentru construirea și repararea […]

Reteta zilei: Smoothie de banane cu aroma de cocos

Smoothie de banane cu aroma de cocos din: banane, lapte de cocos, vanilei, ghimbir, gheata.   Ingrediente:  3 banane 1 cana de lapte de nucă de cocos 1 cană cu apă de nucă de cocos ½ pastaie de vanilie 30 gr ghimbir 1-2 cani cuburi de gheata       Mod de preparare: Adaugati toate […]

Reteta zilei: Salata de rosii cu castraveti si coriandru

Salata de rosii cu castraveti si coriandru din: farro, ulei de masline, suc de lamaie, sare, pipaer, castravete, rosii cherry, avocado, coriandru.   Ingrediente:  1/4 ceasca farro 1 lingurita ulei de masline 2 lingurite suc de lamaie sare si piper, dupa gust 2 cesti castravete, cuburi 15 rosii cherry 1/2-1 avocado 1/4 cana coriandru   […]

Fructe sarace in carbohidrati

Budinca de quinoa cu fructe rosii

Budinca de quinoa cu fructe rosii din: quinoa, apa, zahar brun, baton de vanilie, fructe rosii. Ingrediente: 100 g quinoa roşie 200 ml apă 150 g zahăr brun + 2 linguri 1/2 baton de vanilie 400 g fructe roşii     Mod de preparare: Clăteşte quinoa în mai multe ape reci. Pune pe foc apa […]

Lamaie_beneficii_si_proprietati_medicinale

Lamaie – beneficii si proprietati medicinale

Lamaie – beneficii si proprietati medicinale. Proprietăţi: lămâia este bogată în vitamina C, care întăreşte sistemul imunitar, este un bun antioxidant, protejând celulele de vătămări radicale. Are efect antiinflamator şi ajută la dezinfectarea corpului prin stimularea transpiraţiei. în plus, acţionează ca un diuretic natural. Sucul şi coaja de lămâie au efect antiseptic. Fructul are un […]

Reteta mancare de ceapa

Ceapa – beneficii si proprietati medicinale

Ceapa – beneficii si proprietati medicinale. Ceapa (Allium cepa) este o legumă rădăcinoasă care face parte din familia Amaryllidaceae. Ea este folosită pe scară largă în bucătărie pentru aroma și gustul său caracteristice, dar are și numeroase beneficii pentru sănătate. Proprietăţi: e bogată în uleiuri eterice puternic mirositoare, acizi, vitamine. Are un conţinut ridicat de […]

Catina – beneficii si proprietati medicinale

Catina – beneficii si proprietati medicinale. Catina (Hippophae rhamnoides) este o planta cu frunze subtiri si ascutite care produce fructe mici, de culoare portocalie sau galben stralucitor. Fructele de catina sunt cunoscute pentru proprietatile lor nutritive si medicinale si sunt folosite in numeroase culturi din intreaga lume. Acestea sunt adesea utilizate pentru a produce ulei […]

Sos de hrean

Hreanul – beneficii si proprietati medicinale

Hreanul – beneficii si proprietati medicinale. Proprietăţi hrean: rădăcina de hrean este foarte bogată în vitamine (în special C şi din complexul B), minerale, substanţe antibiotice naturale, enzime, fitohormoni etc… In plus, conţine ulei volatil, dar şi componenţi sulfuraţi care, atunci când razi hreanul, dau naştere unei substanţe iritante (mirosină). Are efect descongestionant şi expectorant, […]

Reteta zilei: Smoothie de dovleac cu scortisoara

Smoothie de dovleac cu scortisoara din: piure de dovleac, banana, seminte de in, miere, condimente, scortisoara, lapte de soia.   Ingrediente:  ⅓ ceașcă piure de dovleac 1 banana 1 lingura seminte de in 1 lingura de miere ¼ linguriță condimente placinta de dovleac ¼ linguriță scorțișoară 1 cană lapte de soia cu aroma de vanilie […]

Sfecla rosie – beneficii si proprietati medicinale

Sfecla rosie – beneficii si proprietati medicinale – Sfecla roșie este una dintre legumele cele mai nutritive și sănătoase, cunoscută nu doar pentru culoarea sa vibrantă, dar și pentru multitudinea de beneficii pe care le aduce sănătății. În ultima perioadă, sfecla roșie a câștigat popularitate ca superaliment datorită valorii sale nutriționale remarcabile și a proprietăților […]

Ridichi negre cu lamaie

Ridichea neagra – beneficii si proprietati medicinale

Ridichea neagra – beneficii si proprietati medicinale Proprietăţi: conţine vitaminele A, B, C, P, potasiu, calciu, iod, magneziu, sulf, enzime şi un ulei volatil sulfurat (rafanolul), care ajută la vindecarea bolilor respiratorii. Are proprietăţi antiscorbutice, antialergice, antitusive, stimulează ficatul, provoacă golirea vezicii biliare şi menţine nivelul de hormoni în echilibru. Este recomandat în special copiilor. […]

Usturoi – beneficii si proprietati naturiste

Usturoi – beneficii si proprietati naturiste. Ce face: alicina, principala substanţă activă din usturoi, are efecte antimicrobiene (de aceea este considerat antibiotic natural) şi cardioprotective. Are proprietăţi antifungice şi un puternic efect antioxidant, întărind sistemul imunitar. Ajută la digestie şi păstrează mucoasa stomacală-sănătoasă. Imbunătăţeşte circulaţia sângelui şi are un recunoscut efect afrodiziac. Cum se ia: […]

Salată de dovleac, portocală şi orz

Reteta zilei: Salata de bulgur cu dovleac si mar

Salata de bulgur cu dovleac si mar din: dovleac, ulei de masline, sare, piper, bulgur, mere, patrunjel, feta, suc de lamaie, miere, praf de usturoi. Bulgurul este o excelentă sursă de fibre dietetice, care sprijină sănătatea digestivă, menține senzația de sațietate și poate ajuta la gestionarea greutății corporale. Bulgurul conține o serie de vitamine și […]

Ce schimbări se produc în corpul unei femei însărcinate

Preparat pentru raceala

Preparat pentru raceala din: ghimbir, scortisoara, lapte. În fața unei răceli sau a unei gripe, o soluție naturală și eficientă poate fi găsită chiar în propriul cămin.   Ingrediente: 2 linguriţe ghimbir proaspat ras 2 scorţişoară măcinată 250ml lapte       Mod de preparare: Se pune laptele la fiert şi când începe să clocotească se […]

Ce schimbări se produc în corpul unei femei însărcinate

Ce schimbări se produc în corpul unei femei însărcinate

Ce schimbări se produc în corpul unei femei însărcinate. Creşterea abdomenului, picioarele umflate sau greţurile sunt doar câteva dintre simptomele cu care vine la pachet o sarcină. Pentru a nu vă lua prin suprindere şi chiar speria anumite schimbări ale organismului dumneavoastră, înainte de a vă pregăti să concepeţi un copil informaţi-vă temeinic în legătură […]

Tinctura de cardamom

Tinctura de cardamom

Tinctura de cardamom din: seminte de cardamom, rachiu dublu rafinat. Ingrediente: 4 linguri seminţe de cardamom măcinate fin 1400ml rachiu dublu rafinat           Mod de preparare: Se toarnă rachiul cald peste pulberea de seminţe şi se lasă la loc întunecos 1 săptămână, apoi se strecoară şi se depozitează în sticle de […]

Ghimbir - beneficii si proprietati medicinale

Sirop de ghimbir

Sirop de ghimbir: Siropul de ghimbir, cu aroma sa picantă și dulceața subtilă, este un adaos perfect pentru a îmbogăți gustul băuturilor, deserturilor și chiar a mâncărurilor. Mod de preparare: Speli bine o radacina de ghimbir dupa care o dai pe razatoarea mica iar apoi, repede perntru a nu oxida, o pui in borcan si […]

Sirop_de_usturoi

Sirop de usturoi

Sirop de Usturoi: Remediul Naturist cu Beneficii Surprinzătoare din: usturoi, apa, miere, lamai. De-a lungul timpului, usturoiul a fost nu doar un aliment de bază în bucătăriile de pretutindeni, dar și un adevărat aliat în lupta cu diverse afecțiuni. În acest articol, vom explora cum se poate transforma usturoiul într-un sirop puternic, capabil să întărească […]