Cabbage and fennel juice

Suc de verdeturi

Suc de verdeturi – este o alegere excelentă pentru cei care doresc să-și îmbunătățească sănătatea și să-și detoxifice organismul. Această băutură este bogată în vitamine, minerale și antioxidanți, având un impact pozitiv asupra energiei și stării generale de sănătate. Verdețurile folosite în acest suc pot varia, dar combinația de frunze verzi, legume și, uneori, fructe, […]

Garnitură de orez

Reteta zilei: Garnitura de orez cu aroma de usturoi

Garnitura de orez cu aroma de usturoi din: ulei, usturoi, orez, apa, supa de pui.   Ingrediente:  1/4 ceasca ulei 2 linguri de usturoi tocat 2 cesti orez 2 1/2 cani de apa supa de pui         Mod de preparare: Puneti ulei într-o tigaie mare, se adauga usturoiul și se rumeneste. Spalati […]

Sote de ciuperci cu spanac si ceapa

Reteta zilei: Sote de ciuperci cu spanac si ceapa

Sote de ciuperci cu spanac si ceapa din: spanac, ciuperci, ceapa, ulei de masline, sare, piper, lamaie.   Ingrediente:  4 cesti spanac 5-6 ciuperci feliate 1 ceapa feliata 1 lingura ulei de masline sare si piper felii de lamaie     Mod de preparare: Splati si uscati spanacul. Se încălzește tigaiasi se adauga ulei. Incorporati […]

Reteta zilei: Mix de ovaz cu migdale si lapte

Mix de ovaz cu migdale si lapte din: ovaz, tarate de ovaz, migdale, melasa, zahar brun, ulei de canola, apa, pudra de ghimbir, scortisoara, cuisoare, sare, stafide, lapte.   Ingrediente:  4 cesti de ovaz 1 cană tarate de ovăz 1 cană migdale tăiate ¼ ceasca melasă ⅓ ceașcă de zahăr brun ¼ cană de ulei […]

Ciuperci cu urda

Reteta zilei: Ciuperci umplute cu unt si usturoi

Ciuperci umplute cu unt si usturoi din: ciuperci, usturoi, unt, pesmet, sare, piper.   Ingrediente:  400 g ciuperci 4-5 catei de usturoi tocat 4 linguri unt 4 linguri de pesmet sare și piper negru dupa gust       Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Se adauga usturoiul tocat impreuna cu […]

Piure de cartofi si morcovi

Reteta zilei: Piure de cartofi dulci

Piure de cartofi dulci din: cartofi dulci, unt, sare de mare, smantana, lapte. Cartoful dulce este o sursă bogată de carotenoizi, vitamina C, vitamina B6, potasiu și fibre. De asemenea, conține antioxidanți, cum ar fi antocianinele, care îi conferă culoarea portocalie sau violetă și care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Cartofii dulci […]

Mix de miere, nuca si lamaie

Reteta zilei: Sirop cu miere infuzat cu cimbru

Sirop cu miere infuzat cu cimbru din: zahar, miere, apa, cimbru.   Ingrediente:  1/2 cană zahar 1/2 cana miere 1 cană apă 10 crengute de cimbru proaspat         Mod de preparare: Într-o cratiță mică, combinati zahăr, miere și apă. Fierbeti la foc mediu, amestecand ocazional, până când zahărul se dizolvă. Legati crengutele […]

Reteta zilei: Sote de broccoli cu ulei de masline

Sote de broccoli cu ulei de masline din: broccoli, sare, piper, ulei de masline.   Ingrediente:  2 broccoli, rupt buchetele sare si piper ulei de masline         Mod de preparare: Spalati foarte bine broccoli. Intr-o oala incalziti apa si adaugati putina sare. Cand clocoteste incorporati broccoli si gatiti 3-4 minute. Scurgeti si […]

Biscuiţi cu branza si verdeaţa

Biscuiti cu tarate de grau

Biscuiti cu tarate de grau din: faina alba, faina neagra, tarate, unt,  oua, zahar brun, sare, praf de copt. Ingrediente: 1 cană făină albă 1 cană făină neagra 1 cană tărâţe de grâu 200 g unt 2 ouă 1 cană zahăr brun 1 praf de sare 1 linguriţă praf de copt   Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Sirop de ghimbir

Sirop de ghimbir din: zahar, apa, ghimbir, suc de lamaie.   Ingredinte:  1 cana zahar 1 cana apa 1/2 cana ghimbir proaspat tocat 2 linguri suc de lamaie         Mod de preparare: Faceti un sirop simplu, se amesteca zaharul cu apă, aduceti la fierbere. Se fierbe ușor până când se dizolvă zahărul. […]

Cozonac cu nuca (corn cu nuca)

Calitatea cozonacilor de pe piață: Hrană sănătoasă – o investiție pe termen lung în sănătatea noastră

Studiul privind calitatea cozonacului face parte din campania națională de informare și educare: „Hrană sănătoasă – o investiție pe termen lung în sănătatea noastră“. Prin această campanie, Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România) își dorește să promoveze un stil de viață sănătos și să tragă un semnal de alarmă în privința unor produse […]

Reteta zilei: Orez in lapte de cocos

Orez in lapte de cocos din: orez, lapte de cocos, usturoi, sare, apa, ceapa verde. Ingrediente:  1½ căni orez 1 cutie lapte de cocos 1 cățel de usturoi ¾ linguriță de sare 1 cană cu apă ceapa verde, pentru servire     Mod de preparare: Adaugati orezul intr-o cratita. Se adaugă apă rece astfel incat […]

Reteta zilei: Sote de broccoli cu parmezan

Sote de broccoli cu parmezan din: broccoli, lamaie, ulei de masline, usturoi, parmezan, sare, piper. Ingrediente:  2 tulpini broccoli 1 lamaie 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 1 lingura parmezan ras sare si piper proaspat macinat, dupa gust       Mod de preparare: Rupeti broccoli in buchetele. Radeti coaja de la […]

Reteta zilei: Sparanghel la cuptor cu aroma de portocala

Sparanghel la cuptor cu aroma de portocala din: sparanghel, portocala, nuci pecan, ceapa, ulei de masline, sare, piper, coaja de portocala, mustar dijon, otet, ulei de masline.   Ingrediente:  1 buchet sparanghel 1 portocala 1/4 cană de nuci pecan tocate 1 ceapa, felii subțiri 2 linguri de ulei de masline sare si piper dupa gust […]

Fructe sarace in carbohidrati

Fructe sarace in carbohidrati

Cele mai sanatoase fructe sarace in carbohidrati sunt recomandate in orice dieta echilibrata, avand o valoare nutritionala ridicata prin vitaminele, fibrele si mineralele pe care le contin. In plus, aceasta categorie de fructe se remarca prin continutul bogat de antioxidanti si alti fitonutrienti care previn numeroase boli, adresandu-se totodata persoanelor care doresc sa consume alimente […]

Fructele de păducel (Medicament in bolile cardiovasculare)

Fructele de păducel (Medicament in bolile cardiovasculare). Au fost supranumite “fructele inimii”, deoarece sunt unul dintre cele mai bune medicamente din lume pentru bolile cardiovasculare. Au maximul forţei terapeutice chiar acum, la început de toamnă, iar efectul lor vindecător este atât de intens, încât se pot “lupta” de la egal la egal, cu cele mai […]

Ce schimbări se produc în corpul unei femei însărcinate

Cum să-ţi pregăteşti tenul pentru iarnă

Cum să-ţi pregăteşti tenul pentru iarnă. Dacă vara, la putere sunt cremele şi cosmeticele cu factor de protecţie ridicat, care să ne protejeze pielea de radiaţiile solare, iarna trebuie să punem accent pe produsele de ingrijire intens hidratante. Scăderea temperaturilor ne influenţează într-un mod neplăcut sănătatea pielii. Frigul, gerul, vântul ne poate usca excesiv tenul […]

Bautura_de_fructe_goji

Bautura de fructe goji

Studii ştiinţifice recente au demonstrat că fructele Goji pot stopa mutaţiile genetice susceptibile de distrugerea sistemului de apărare a organsimului. De asemenea, cresc imunitatea şi scad colesterolul.   Ca orice fruct, Goji poate fi consumat şi sub formă lichidă: suc, ceai, alcool sau lichior. Sucul este foarte concentrat şi nu este nevoie să consumi cantităţi […]

Desert vegan

Mic dejun cu fructe goji

Cel mai indicat este să consumi Goji dimineaţa, la micul dejun. Ai mai multe variante, la alegere. Fie îl pui la înmuiat în lapte, cu cereale, muesli sau fructe, fie îl consumi cu iaurt. E suficientă o lingură cu vârf (cam 20-30 g de fructe uscate sau un pumn). Le mai poţi adăuga în salatele […]

Reteta zilei: Legume la tigaie cu sos de mustar

Legume la tigaie cu sos de mustar din: ceapa rosie, ulei, sare, fasole verde, ceapa, cimbru, unt, suc de portoicale, seminte de mustar dijon, miere, coaja de portocala.   Ingrediente:  4 cepe rosii, decojite și tăiate felii subțiri 1 ceasca ulei de canola (pentru prajit) 1 linguriță sare 500gr fasole verde 300gr ceapa mica, alba, […]

Goji – cel mai puternic antioxidant din lume

Fructele Goji sunt cunoscute şi folosite de mii de ani în China, Tibet sau India. In zilele noastre, studiile ştiinţifice au demonstrat efectele benefice nenumărate pe care aceste fructe le au asupra organismului uman. Dintre nutrientii care se regăsesc în aceste fructe cei mai importanţi sunt cei 19 acizi aminaţi care constituie un bloc de […]

Smoothie de banană cu caramel

Reteta zilei: Smoothie de spanac cu banana si mango

Smoothie de spanac cu banana si mango din: spanac, banana, mango, cirese, iaurt, apa.   Ingrediente:  ½ ceasca spanac ½ banana, congelata ½ ceasca bucati de mango, congelate ¼ ceasca cireșe, congelate ¼ cană iaurt cu aroma de vanilie ½-1 cană cu apă     Mod de preparare: Pregatiti ingredientele. Adaugati spanac, banane, mango, cirese, […]

Mancarica taraneasca

Mancarica de naut cu fasole

Mancarica de naut cu fasole din: naut, dasole boabe, porumb, rosii, pasta de tomate, morcovi, ardei grasi, ardei capia, praz. Ingrediente: 150 g năut 100 g fasole albă boabe 200 g porumb din conservă 6 roşii 40 g pastă de tomate doi morcovi doi ardei graşi un ardei capia un fir de praz o ceapă […]

Reteta zilei: Smoothie de cirese cu banane si lapte de migdale

Smoothie de cirese cu banane si lapte de migdale din: cirese, cacao, banana, lapte de migdale, gheata, frisca.   Ingrediente:  1 cană cireșe congelate 2 linguri cacao 1 banana, feliata 1 cana de lapte de migdale neîndulcit 4 cuburi de gheata frisca si cirese, pentru servire     Mod de preparare: Puneti ciresele in blender. […]

Salata cu linte si smantana

Salata de linte cu legume si busuioc

Salata de linte cu legume si busuioc din: linte, usturi, morcovi, telina, ceapa, ciuperci, ardei iute, ulei, otet, mustar. Ingrediente: 200 g linte verde usturoi doi morcovi o ţelină mică două cepe roşii 80 g ciuperci uscate un ardei iute 80 ml ulei 30 ml oţet 15 g muştar cu seminţe 5 g busuioc verde […]

Cremă de linte cu scoici

Crema rapida de linte

Crema rapida de linte din: linte, ceapa, morcov, usturoi, lamaie, sare, piper, ulei. Lintea este o sursă foarte bună de proteine vegetale. Aproximativ 25-30% din conținutul de calorii al linte este reprezentat de proteine. Acest lucru o face o alegere excelentă pentru vegetarieni și vegani, care pot obține astfel proteine esențiale pentru construirea și repararea […]

Reteta zilei: Smoothie de banane cu aroma de cocos

Smoothie de banane cu aroma de cocos din: banane, lapte de cocos, vanilei, ghimbir, gheata.   Ingrediente:  3 banane 1 cana de lapte de nucă de cocos 1 cană cu apă de nucă de cocos ½ pastaie de vanilie 30 gr ghimbir 1-2 cani cuburi de gheata       Mod de preparare: Adaugati toate […]

Reteta zilei: Salata de rosii cu castraveti si coriandru

Salata de rosii cu castraveti si coriandru din: farro, ulei de masline, suc de lamaie, sare, pipaer, castravete, rosii cherry, avocado, coriandru.   Ingrediente:  1/4 ceasca farro 1 lingurita ulei de masline 2 lingurite suc de lamaie sare si piper, dupa gust 2 cesti castravete, cuburi 15 rosii cherry 1/2-1 avocado 1/4 cana coriandru   […]

Fructe sarace in carbohidrati

Budinca de quinoa cu fructe rosii

Budinca de quinoa cu fructe rosii din: quinoa, apa, zahar brun, baton de vanilie, fructe rosii. Ingrediente: 100 g quinoa roşie 200 ml apă 150 g zahăr brun + 2 linguri 1/2 baton de vanilie 400 g fructe roşii     Mod de preparare: Clăteşte quinoa în mai multe ape reci. Pune pe foc apa […]

Lamaie_beneficii_si_proprietati_medicinale

Lamaie – beneficii si proprietati medicinale

Lamaie – beneficii si proprietati medicinale. Proprietăţi: lămâia este bogată în vitamina C, care întăreşte sistemul imunitar, este un bun antioxidant, protejând celulele de vătămări radicale. Are efect antiinflamator şi ajută la dezinfectarea corpului prin stimularea transpiraţiei. în plus, acţionează ca un diuretic natural. Sucul şi coaja de lămâie au efect antiseptic. Fructul are un […]

Reteta mancare de ceapa

Ceapa – beneficii si proprietati medicinale

Ceapa – beneficii si proprietati medicinale. Ceapa (Allium cepa) este o legumă rădăcinoasă care face parte din familia Amaryllidaceae. Ea este folosită pe scară largă în bucătărie pentru aroma și gustul său caracteristice, dar are și numeroase beneficii pentru sănătate. Proprietăţi: e bogată în uleiuri eterice puternic mirositoare, acizi, vitamine. Are un conţinut ridicat de […]

Catina – beneficii si proprietati medicinale

Catina – beneficii si proprietati medicinale. Catina (Hippophae rhamnoides) este o planta cu frunze subtiri si ascutite care produce fructe mici, de culoare portocalie sau galben stralucitor. Fructele de catina sunt cunoscute pentru proprietatile lor nutritive si medicinale si sunt folosite in numeroase culturi din intreaga lume. Acestea sunt adesea utilizate pentru a produce ulei […]