Sirop_de_catina

Sirop de catina natural

Sirop de catina natural din: baobe de catina, miere. Catina: are un conţinut bogat în vitamina C (ajută ia fortificarea sistemului imunitar), complexul de vitamine B (ceea ce face din cătină un remediu excelent în bolile hepatice), vitamina P (puternic antioxidantă, pune în valoare vitamina C), vitamina E (vitamina tinereţii). Preparatele din cătină asociate cu […]

Sirop de sfecla rosie

Sfecla roșie este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina C, vitamina K, acid folic, potasiu și fier. De asemenea, conține antioxidanți precum betalaina, care oferă culoarea caracteristică sfelei și au potențial de protecție împotriva stresului oxidativ. Consumul de sfeclă roșie poate ajuta la menținerea sănătății inimii și a sistemului […]

Malaies cu fructe

Bautura revigoranta

Bautura revigoranta din: ou, miere, rachiu, whiskey, cardamom. Ingrediente: 2 gălbenuşuri proaspete 2 linguri miere 100 ml rachiu dublu distilat de fructe (se poate înlocui cu whiskey) 5 seminţe de cardamom     Mod de preparare: Măcinaţi cât mai fin seminţele şi amestecaţi pulberea cu mierea şi gălbenuşurile bătute. Când amestecul este omo­gen turnaţi în el […]

Proprietatile ghimbirului

Tinctura de ghimbir

Tinctura de ghimbir din: ghimbir, chimen, rachiu.   Ingrediente: 250g rădăcină rasă de ghimbir 1 lingură seminţe de chimen măcinate 1 litru rachiu de cereale sau fructe dublu rafinat     Mod de preparare: Se toarnă rachiul peste ghimbirul ras, se acoperă vasul şi se lasă la întuneric 10 zile. In acest timp se agită […]

Sirop_de_hrean

Sirop de hrean

Mod de preparare: Dai pe râzătoare o rădăcină de hrean la care adaugi patru linguri cu miere. Amesteci până la omogenizare şi laşi câteva minute la macerat. Strecori în 1 săculeţ de tifon, presând bine conţinutul. Pui la fiert în apă cât să acopere resturile rămase în tifon si lasi cinci minute. Când s-au răcorit, amesteci […]

Salata de ridichi negre

Sirop de ridiche neagra

Sirop de ridiche neagra din ridiche neagra, miere   Ingrediente: ridiche neagra miere   Mod de preparare: Amesteci, până la omogenizare o jumătate de pahar de suc de ridiche cu o jumătate de pahar de miere. Păstrezi amestecul la frigider. Varianta scurtă: tai o ridiche pe jumătate, o scobeşti şi pui miere înăuntru. Laşi la […]

Suc de portocale aromat

Reteta zilei: Suc de portocale cu ananas

Suc de portocale cu ananas din: portocale, ananas, morcovi baby.   Ingrediente:  4 portocale 1/2 ananas 1 cană de morcovi baby           Mod de preparare: Curatati portocalele si ananasul. La fel si morcovii. Asezati in storcatorul de fructe si stoarceti pana obtineti suc. Se toarnă în pahare, dati la rece si […]

Smoothie de visine si mar

Smoothie de visine si mar din: visine, mar, menta, miere.   Ingrediente: 2 ceşti vişine (congelate) 1 măr golden 2-3 frunze de mentă proaspătă 1 lingură miere de salcâm       Mod de preparare: Speli fructele şi le mixezi 2-3 minute. Adaugi miere de salcâm şi asezonezi cu frunze de mentă.   Pofta buna! […]

Diete celebre

Crema naturala care topeste kilogramele in plus!

Renunta la dietele stricte si la infometare! Poti slabi sanatos si rapid cu ajutorul unei creme naturale, din cafea si lamaie, care are rezultate super-rapide. Aceasta se aplica pe zonele adipoase si te scapa rapid de surplusul de kilograme. Iata cum se prepara:  Pregateste o jumatate de litru de cafea, vars-o intr-o sticla si adauga […]

Reteta zilei: Sote de legume cu usturoi la tigaie

Sote de legume cu usturoi la tigaie din: ulei de masline, mazare, morcovi, ceapa, broccoli, usturoi, supa de pui. Legumele sunt o excelentă sursă de fibre, care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la prevenirea constipației. Legumele oferă o gamă variată de vitamine (cum ar fi vitamina A, vitamina C și vitamina K) […]

Tinctura de cardamom

Tinctura pentru ficat

Remedii pentru afectiuni hepatice: Este o combinatie extraordinara pentru ficat, facuta din plante proaspete. 60 ml de tinctura din brusture proaspat si 60 ml de tinctura din radacina de papadie. Cum se face: se combina cele doua tincturi intr-un recipient de 120 ml. Cum se foloseste: pentru hepatite cronice se ia cate o jumatate de […]

Smoothie de pere si nectarine

Smoothie de pere si nectarine

Smoothie de pere si nectarine din: pere, nectarina. Ingrediente: 3 pere mari coapte 1 nectarină         Mod de preparare: Cureţi fructele de coajă şi sâmburi şi le tai bucăţi. Pui fructele în blender şi le mixezi până capătă consistenţa dorită.   Pofta buna!           poate iti place si: […]

Fasole verde cu masline negre

Ciuperci cu fasole verde si tarhon

Ciuperci cu fasole verde si tarhon din: ciuperci, fasole verde, usturoi, supa de legume, sare, tarhon.   Ingrediente: 500 g ciuperci 500 g fasole verde 5-6 căţei de usturoi 2-3 linguri supă de legume sare tarhon tocat   Mod de preparare: Rupi capetele de la fasole şi le tai în bucăţi mai mici, apoi le […]

Gutuile

Gutuile sunt unul din fructele asociate anotimpului de toamnă. Frumoasele şi pufoasele gutui sunt nu doar fructe delicioase, ci şi adevărate comori în ceea ce priveşte întrebuinţările lor terapeutice. Vom vedea aceasta în cele ce urmează.  Gutuiul este un pom fructifer înrudit cu mărul şi părul. Fructele sale, gutuile, precum şi frunzele şi seminţele acestora, […]

Ce este aciditatea stomacală? Remedii naturiste contra acidității stomacale

Aciditatea stomacală sau arsura stomacală este o senzație neplăcută cu care se confruntă multe persoane. În aproape toate cazurile, această tulburare apare atunci când acidul gastric se deplasează în sus prin sfincterul care separă stomacul de esofag, datorită faptului că acesta nu este închis complet sau deoarece există un anumit tip de presiune în stomac. […]

Ce schimbări se produc în corpul unei femei însărcinate

Alimente verzi pentru o sănătate de fier

Alimente verzi pentru o sănătate de fier. Clorofila este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi existenţi în natură şi doar una dintre componentele benefice din legumele verzi, dar şi cea mai eficientă în lupta cu toate formele de cancer. Mai mult, legumele şi fructele verzi sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale şi fibre solubile, acestea din […]

catina

Ceaiul de catina, un remediu naturist exceptional

Ceaiul de catina este un remediu naturist de care organismul tau are mare nevoie, atat pentru refacerea nivelului de energie, cat si pentru tratarea sau prevenirea unor afectiuni. Cu numeroase beneficii pentru sanatate, catina, supranumita “ginsengul romanesc”, isi merita pe deplin titlul de cel mai bun antioxidant al organismului. Ce substante iti furnizeaza ceaiul de […]

catina

Cura cu catina

CE CONȚIN FRUCTELE DE CĂTINĂ ȘI CUM NE AJUTĂ ACESTEA ORGANISMUL? Cura cu catina. Fructele de cătină sunt cele mai bogate în vitamina C naturală, precum și în vitamina E, vitamina A, K, F, P, complexul de vitamine B, proteine, calciu, magneziu, fier, sodiu, potasiu, betacaroten, ulei, celuloză. Cum ne ajută acestea organismul? Prin simpla […]

Smoothie de afine, mere verzi şi kiwi

Reteta zilei: Smoothie de capsuni cu afine si papaya

Smoothie de capsuni cu afine si papaya din: capsuni, afine, portocala, papaya, lapte de soia, gheata.   Ingrediente:  1 cană de căpșuni felii ½ ceasca afine 1 portocala felii ½ papaya curățata și curatata de seminte 1 cană lapte de soia ½ ceasca de gheata cuburi       Mod de preparare: Adăugați toate fructele […]

Legume care pun în pericol silueta

Legume care pun în pericol silueta – În general, legumele sunt considerate esențiale într-o dietă sănătoasă și echilibrată, având un conținut bogat de vitamine, minerale și fibre. Cu toate acestea, există anumite legume care, dacă sunt consumate în cantități mari sau pregătite în moduri nesănătoase, pot contribui la creșterea în greutate sau la dificultăți în […]

Mâncarea sănătoasă

Zahărul hrăneşte cancerul de pancreas

Pe măsură ce obezitatea capătă proporţiile unei pandemii, zahărul are o „reputaţie” tot mai proastă. Dar acesta nu este singura acuzaţie. Mai nou, cercetătorii au descifrat mecanismul prin care zahărul hrăneşte celulele canceroase ale pancreasului. Consumat în cantităţi prea mari, zahărul conduce în mod evident la creşterea greutăţii corporale. Or, obezitatea este unul dintre factorii […]

Sucul de sfeclă roșie: Secretul pentru creșterea forței musculare

Sucul de sfeclă roșie: Secretul pentru creșterea forței musculare – În lumea nutriției și a fitness-ului, se caută constant modalități naturale de a îmbunătăți performanța fizică și de a crește forța musculară. Unul dintre aceste secrete nutriționale este sucul de sfeclă roșie, recunoscut pentru beneficiile sale remarcabile asupra sănătății și performanței fizice. Compoziția nutrițională a […]

Despre albirea dintilor (plusuri si minusuri)

Cu siguranţă ai fost măcar o dată în viaţa gelos pe dantura impecabilă a unei starlete de cinema şi ţi-a trecut prin minte ideea că o albire a dinţilor ar putea să-ţi aducă şi ţie un zâmbet de Hollywood. Posibil, dar nu neapărat. Pentru a-ţi fi permisă o procedură de albire dentară, doar de către […]

Supa de spanac cu usturoi

Reteta zilei: Supa crema de spanac

Supa crema de spanac din: spanac, dovleac, cartofi dulci, ardei iute, usturoi, sare, ulei de masline, praz, ceapa, sofran, cimbru, piper, lapte de cocos, apa, suc de lamaie, bame.   Ingrediente:  6-8 cesti de spanac tocat 2 cesti dovleac cuburi 1 1/2 cani cartofi dulci cuburi 1/4 ardei iute 4 catei de usturoi 1/3 linguriță […]

Dietă de 2.000 de calorii pe zi

Pentru a ne pastra in forma, corpul nostru are nevoie de aproximativ 2000 de calorii/zi. Astfel ca, Business Insider ne prezinta in urmatorul filmulet ce inseamna sa consumi aproximativ 2000 de calorii/zi.  

Pilaf cu urzici

Pilaf de praz

Pilaf de praz din: praz, orez, ulei, bulion, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 legatura de praz 150 g orez 4 linguri ulei 2 linguri bulion 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Se curăţă prazul, păstrând doar partea albă, se spală bine şi se taie rondele, care se prăjesc, pe ambele părţi, în […]

Placinta cu ciuperci si soia

Placinta cu soia

Placinta cu soia din: boabe de soia, ceapa, ciuperci ulei, pesmet, bulion, marar, sare.   Ingrediente: 4 foi de placinta (din comert) 200 g boabe de soia 200 g ceapa 200 g ciuperci 100 ml ulei 1 lingura pesmet 1 lingura bulion 1 leg marar sare   Mod de preparare: Boabele de soia se pun […]

Alimente

De cate proteine aveti nevoie zilnic

Proteinele sunt elemente de baza ale fiecarei celule din organism, regasindu-se la nivelul pielii, muschilor, organelor, glandelor si fluidelor corpului, cu exceptia bilei si a urinei. Acesti macronutrienti esentiali contribuie la regenerarea celulara, dezvoltarea masei musculare, mentinerea sanatatii cardiace si stimularea sistemului imunitar. Un aport zilnic optim de proteine constituie baza unei stari de sanatate […]

Budinca cu spanac si usturoi

Budinca cu spanac si usturoi

Budinca cu spanac si usturoi din: spanac, bulion, faina, lamaie, pesmet, margarina, ceapa, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 kg spanac 2 linguri bulion 1 lingura faina 1 lamaie 100 g pesmet 25 g margarina 1 ceapa 4 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Se curăţă spanacul, se spală, apoi se fierbe în apă […]

Alimente gustoase si sanatoase

Alimente sanatoase care va ajuta sa castigati in greutate

Alimente sanatoase care va ajuta sa castigati in greutate: Greutatea este un factor important pentru oricine isi doreste o silueta frumoasa si cu siguranta ca o silueta nu va fi perfecta, daca greutatea nu se va afla in conformitate cu necesitatile unei persoane. Este esential ca orice persoana sa se bucure de nutrientii de care […]

Stufat dietetic

Stufat dietetic

Stufat dietetic din: vita, ulei, ceapa, ceapa verde, bulion, usturoi verde, marar. Ingrediente: 200 g carne slaba de vita 60 ml ulei 1 ceapa uscata 1 fir ceapa verde 1 lingurita bulion 4-5 fire usturoi verde marar   Mod de preparare: Stufat dietetic:  fierbe bine carnea, tăiată bucăţi. Ceapa şi usturoiul fie toacă şi se […]

Plachie de crap cu morcovi

Plachie de crap dietetica

Plachie de crap dietetica din: file de crap, ceapa, rosii, vin alb, patrunjel, ulei, foi de dafin. Ingrediente: 750 g file de crap 2-3 cepe 2-3 rosii 200 ml vin alb patrunjel 2 linguri ulei 1 foaie dafin   Mod de preparare: Peştele, tăiat bucăţi, se pune într-o cratiţă cu uleiul, ceapa tăiata peştişori, roşiile […]