retete

Suc natural de legume

Suc natural de legume din: morcovi, spanac, castravete, ceapa rosie, rosii, ardei roşu, ardei verde, varza. Sucurile naturale sunt băuturi obținute din fructe sau legume proaspete, fără adăugarea de zahăr, conservanți sau coloranți. Ele sunt bogate în nutrienți esențiali, cum ar fi vitaminele, mineralele și antioxidanții, și sunt o modalitate ușoară și delicioasă de a-ți asigura aportul zilnic […]

Ghiveci de legume cu boia si verdeata

Ghiveci de legume cu boia si verdeata din: fasole păstăi, gogosar, dovlecel, morcov, usturoi, ulei, piper boabe si macinat, sare, boia dulce si iute, verdeaţă Ingrediente: fasole păstăi 1 gogoşar mare dovlecel morcov usturoi ulei piper boabe şi măcinat sare boia dulce şi iute verdeaţă (cantităţile sunt în funcţie de plăcerea şi de necesarul fiecărei familii).   […]

Suc de piersici si patrunjel

Suc natural de piersici cu lamaie

Suc natural de piersici cu lamaie din: piersici, apa, zahar, lamaie.   Ingrediente: 1 kg piersici 600 ml apă 300 gr zahăr 1/2 lămâie (doar sucul)       Mod de preparare: Punem pe foc mic apa amestecată cu zahărul şi lăsăm să fiarbă până ce zahărul este complet dizolvat. Curăţăm piersicile de coajă şi le […]

Reteta zilei: Sote de salata creata

Sote de salata creata din: salata creata, ulei de masline, usturoi, sare, piper, lamaie. Poate te intereseaza si Sote de varza murata cu mere   Ingrediente: 1 salata mare creata 2 linguri ulei de măsline 5 catei de usturoi, tocat sare si piper, dupa gust 1/2 lamaie   Mod de preparare: Spalati bine salata, rupeti […]

Reteta zilei: Legume coapte

Legume coapte din: cartofi rosii, usturoi, ceapa, ardei gras, ulei de masline, unt, sare condimentata, piper cayenne, sare, piper. Poate te intereseaza si Legume coapte cu aroma de usturoi   Ingrediente: 2 kg cartofi rosii, cuburi 4 căței de usturoi, tocat 2 cepe tocate 2 ardei grasi verzi, curatati si tocati 2 ardei grasi rosii, […]

Tocăniţă de linte cu soia cuburi

Reteta zilei: Tocanita de linte

Tocanita de linte din: ulei de masline, usturoi, ceapa, morcovi, linte maro, pudra de curry, sos de rosii, sare, coriandru. Poate te intereseaza si Salata de linte cu crema de avocado   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi 1 ceapa 3 morcovi 1 cană linte maro 2 linguri pudra de curry […]

Reteta zilei: Supa-crema de dovleac cu linte rosie

Supa-crema de dovleac cu linte rosie din: ulei de masline, usturoi, morcovi, telina, ceapa, chimen, piper rosu, sare de mare, dovleac, sare de mare, piper, supa de legume, linte rosie, patrunjel, suc de lamaie boia de ardei.     Ingrediente: ¼ cană ulei de măsline 4 catei de usturoi, tocat 4 morcovi, cuburi 2 tulpini […]

Reteta zilei: Salata de naut

Salata de naut din: naut, ulei de masline, sare de mare, menta, lamaie, suc de lamaie. Poate te intereseaza si Salata cu naut si bulgur Ingrediente: 3 căni năut fiert 3 linguri ulei de masline 3/4 linguriță sare de mare 3 linguri frunze de menta, tocata coaja rasa de la 1 lamaie 2 lingurite suc […]

Salata de sfecla rosie cruda cu ceapa

Salata de varza rosie picanta si sfecla rosie

Salata de varza rosie picanta si sfecla rosie din: varză roşie, sfeclă roşie, usturoi, ghimbir proaspăt, cuişoare, scorţişoară, piper negru, unt, zahăr brun, oţet de vin roşu, Porto sau vin roşu fructat. Ingrediente: 1 varză roşie, tocată 250 g sfeclă roşie, curăţată şi tăiată bucăţi 1 ceapă roşie, tocată 2 căţei de usturoi, tăiaţi felii subţiri 2,5 cm ghimbir proaspăt, răzuit 1/4 linguriţă cuişoare mâcinate 1/4 linguriţă […]

retete

Supa de legume pentru slabit

Supa de legume pentru slabit din: vaza, praz, telina, morcovi, rosii, ceapa, ardei, usturoi, verdeata, cartof, sare, piper. Ingrediente: 1 varză 3 bucăţi de praz 1 ţelină 2 morcovi 6 roşii 3 cepe 3 ardei 3 căţei de usturoi 1 legătură de verdeaţe 1 cartof sare piper   Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai […]

Salata de mazare cu dressing de otet balsamic

Salata de mazare cu dressing de otet balsamic din: otet balsamic, ulei de masline, usturoi, patrunjel, menta, salata verde, mazare. Mazarea este o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre dietetice, vitamine și minerale. Conține vitaminele A, C, K, B1, B2, B3, B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc. Beneficii pentru sănătate: Mazărea […]

Orez cu ciuperci, ardei gras si mazare

Orez cu ciuperci, ardei gras si mazare din: ciuperci, ardei gras rosu, mazare, orez, ulei, sare. Ingrediente:  o conservă mică ciuperci  un ardei gras roşu  100g mazăre  150 g orez  2 linguri ulei  sare   Mod de preparare: Ciupercile trecute sub un jet de apă si bine scurse se pun în cratiţa încinsă fără ulei. Se lasă […]

retete

Orez cu fructe

Orez cu fructe: apa, zahar, piersici, mere, gutui, orez, stafide, zahar vanilat.   Ingrediente: 500 ml apă 4 linguri zahăr fructe tăiate cubuleţe (piersici, mere, gutui sau orice alte fructe) 100 g orez stafide zahăr vanilat (suplimentar)   Mod de preparare: Pui apa la fiert cu circa 4 linguri zahăr, apoi adaugi fructele spălate şi […]

Legume cu lamaie

Reteta zilei: Salata de legume cu grau si dressing de lamaie

Salata de legume cu grau si dressing de lamaie din: grau, nuci, sirop de artar, sare, piper rosu, morcovi, dovlecel, ceapa rosie, ridichi, salata verde, lamaie, ulei de masline.     Ingrediente: ½ ceasca grau ½ ceașcă nuci crude 2 lingurite sirop de arțar sare piper roșu 2 morcovi, rasi 1 dovlecel mic, ras ½ […]

Reteta zilei: Smoothie de kiwi

Smoothie de kiwi din: kiwi, mango, lapte de nuca de cocos, banana, spanac, seminte de chia. Poate te intereseaza si Smoothie de capsuni cu banane si ananas   Ingrediente: 1 Kiwi, decojit și feliat 1 Mango, tocat 1 1/2 cani lapte de nucă de cocos 1/2 banana, feliat 1 1/2 cani de spanac proaspăt seminte […]

Desert cu fructe si scortisoara

Muesli

Muesli din: fulgi de ovaz, suc de mere, iaurt, mere, caise uscate, mix de nuci, miere.   Ingrediente: 200gr fulgi de ovaz 150ml suc de mere 250gr iaurt 2 mere, rase 100gr caise uscate, tocate 100gr mix de nuci iaurt, nuci si miere pentru servire   Mod de preparare: Amestecă fulgii de ovăz cu suc […]

Despre afine

Despre afine Afinele sunt un pachet de antioxidanţi, numiţi antocianine, care previn acţiunea radicalilor liberi de la nivelul matricei celulelor de colagen, prevenind lezarea ţesuturilor care pot conduce la apariţia cataractei, glaucomului, varicelor, hemoroizilor, afecţiunilor cardiovasculare şi cancerului. Antocianina, pigmentul roşu-albastru din afine, îmbunătăţeşte integritatea structurii venelor, dar şi a întregului sistem vascular. Protejează împotriva […]

Salata pentru diabetici

Salata pentru diabetici din: ardei, rosii, cascaval emmentaler, sunca de casa, frunze de rucola, frunze de busuioc, ou, seminte de alac, seminte de canepa, ulei de masline, lamaie, bagheta. Ingrediente: 1 ardei 2 rosii mici sau mijlocii 2 felii cascaval emmentaler 2 felii sunca de casa 1 mana frunze de rucola 2-3 frunze de busuioc […]

Mancare de legume cu verdeata

Mancare de legume cu verdeata din: ardei gras, ceapa, ceapa rosie, praz, rosii, oua, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 3 ardei graşi roşii 3 ardei galbeni 1 ceapă 1 ceapă roşie 1 praz 6 roşii coapte 4 ouă 2 linguri ulei sare piper pătrunjel verde   Mod de preparare: Mancare de legume cu verdeata: Toci […]

Reteta zilei: Salata de pui cu sote de legume si quinoa

Salata de pui cu sote de legume si quinoa din: quinoa, apa, piept de pui, broccoli, morcov, ciuperci, ardei gras, ceapa verde, ulei de masline, sos iute, condimente.   Ingrediente: 1 cană quinoa nefiarta 1 2/3 cesti de apa 500gr piept de pui, maruntit 1 cană broccoli 1 cană morcov, tocat 1 cană de ciuperci […]

Aperitiv cu vinete si branza

Aperitiv cu vinete si usturoi

Aperitiv cu vinete si usturoi din: vanata, usturoi, ulei de floarea soarelui, paine, patrunjel verde, sare.   Ingrediente: 1 vanata 4-5 catei de usturoi ulei de floarea soarelui 8 felii de paine 2-3 fire patrunjel verde sare     Mod de preparare: Tai vânătă felii nu foarte groase şi le fierbi 5 minute în apă […]

retete

Cum se prepara Salată grecească de vinete (video)

Cum se prepara Salată grecească de vinete. Este o delicioasă salată grecească de vinete, care face parte din bucătăria tradițională mediteraneană. Această salată este bogată în arome și are o textură cremoasă, fiind foarte populară în Grecia și în alte țări din regiune. Salată grecească de vinete: Cum se prepara Salată grecească de vinete:   […]

Reteta zilei: Sote de legume la cuptor

Sote de legume la cuptor din: ulei de masline, ceapa, rosii, dovlecei, cartofi, sare de mare, piper, cimbru, parmezan.   Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 1-2 cepe, tăiate felii subțiri 2 rosii medii, felii 2 dovlecei, feliati 2 cartofi, feliati Sare de mare și piper proaspăt măcinat 1 lingura frunze de cimbru proaspat […]

retete

Despre indicele glicemic

Despre indicele glicemic CE ÎNSEAMNĂ IG SCĂZUT? Abrevierea este pentru Indice Glicemic – rata la care organismul transformă carbohidraţii din mâncare în energie, sub formă de glucoză. Alimentele cu un IG scăzut, precum lintea, fasolea, pastele, cerealele integrale, nucile şi seminţele, eliberează energie mai lent, ceea ce previne creşterile sau scăderile bruşte ale zahărului din […]

Salata de legume sote cu branza feta

Reteta zilei: Salata de legume sote cu branza feta

Salata de legume sote cu branza feta din: cartofi, ciuperci, morcovi, dovlecei, ceapa rosie, ardei gras, usturoi, ulei de masline, rozmarin, oregano, otet balsamic, sare, piper, branza feta.   Ingrediente: 12 cartofi rosii mici, nedecojiti, taiati sferturi 3 cesti ciuperci întregi 2 morcovi, curatati si tocati 2 dovlecei mijlocii, cuburi 1 ceapa rosie, felii 1 […]

Reteta zilei: Smoothie de piersici cu lapte de cocos

Smoothie de piersici cu lapte de cocos din: piersici, iaurt, miere, lapte de cocos, gheata.   Ingrediente: 2 piersici 180gr iaurt 1 lingura miere 1/4 cana lapte de cocos 2 cuburi de gheata     Mod de preparare: Se taie fiecare piersica in jumatate pe lungime, indepartati samburele, adaugati la blender impreuna cu restul de […]

Smoothie de banane cu migdale

Smoothie de banane cu migdale din: banana, capsuni, iaurt degresat, lapte degresat, migdale. Ingrediente:  1 banană mică 7 căpşuni, fără codiţe 3 linguri de iaurt degresat 3 linguri de lapte degresat 2 linguri de migdale măcinate       Mod de preparare: Feliază banana în bolul robotului de bucătărie sau într-o carafă, în cazul în […]

Sfaturi alimentare

Beneficiile fructelor si legumelor

Beneficiile fructelor si legumelor Să mănânci şapte porţii de fructe şi legume zilnic poate părea complicat, însă exista soluţii. In nesfârşitul flux de sfaturi privind dieta şi sănătatea, un mesaj rămâne constant. Toţi experţii sunt de acord că un regim alimentar bogat în fructe şi legume este benefic. Proaspete, congelate, din conservă – în orice […]

retete

5 uleiuri rare care fac minuni pentru piele

5 uleiuri rare care fac minuni pentru piele: Despre uleiul de măsline, cel de migdale sau cel de argan a auzit toată lumea, fiind unele dintre cele mai populare uleiuri folosite pentru îmbunătăţirea aspectului pielii şi cel al părului. Însă, pe piaţa fito-dermatocosmeticelor au câştigat teren, în ultima vreme, uleiuri pe cât de rare, pe […]

Mic dejun sanatos cu fulgi de ovaz si fructe

Mic dejun sanatos cu fulgi de ovaz si fructe din: para rosie, fulgi de ovaz, iaurt degresat, lapte degresat, seminte de dovleac, afine. Cu toate că micul dejun nu este una intre priorităţile multora dintre noi odată ce ziua a luat startul, noi vă sfătuim să nu săriţi peste cea mai importantă masă a zilei. […]

Reteta zilei: Legume aromate la tava

Legume aromate la tava din: broccoli, ciuperci, dovleac, dovlecel, ardei gras, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, cimbru, sare, piper.   Ingrediente: 2 cesti de broccoli 2 cesti de ciuperci 2 cesti de dovleac, tocat 1 dovlecel, taiat bucati 1 dovlecel galben, taiat bucati 1 ardei gras rosu, tocat 1 ceapa rosie, tocata […]

retete

Dovlecei umpluţi cu varză si cimbru

Dovlecei umpluţi cu varză si cimbru: dovlecei, varza, ceapa, rosii, cimbru, marar verde, ulei, sare. Ingrediente: 10 dovlecei 1 varză mică 1 ceapă 3 roşii cimbru mărar verde ulei sare   Mod de preparare: Dovleceii îi speli, îi cureţi de coajă şi îi tai pe lung, apoi îi goleşti de seminţe. Varza o toci mărunt, […]