Smoothie de banane cu miere

Smoothie de banane cu miere: o băutură delicioasă, ușor de preparat și plină de nutrienți. Acesta combină dulceața naturală a bananei cu beneficiile mierii și o textură cremoasă, fiind perfect pentru un mic dejun rapid sau o gustare sănătoasă între mese. Bogat în potasiu, vitamine și antioxidanți, acest smoothie este ideal pentru a începe ziua […]

Ciorba de verdeturi cu bors

Ciorba de verdeturi cu bors din: apa, bors, verdeturi, loboda, frunze de sfecla, stevie, ceapa verde, marar, patrunjel, leustean, orez, zahar, sare, galbenus, smantana. Ingrediente: 2 1 apa 1 1 bors o farfurie adanca plina cu verdeturi (loboda, frunze de sfecla, stevie, cozi de ceapa verde, marar, patrunjel si leustean) 3 linguri de orez 1 […]

Supa de urzici

Reteta de post: Supa crema de urzici

Supa crema de urzici din: urzici, cartofi, ceapa, lapte de soia, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg urzici 2 cartofi 1 ceapa 100 ml lapte de soia 2 catei de usturoi ulei de masline   Mod de preparare: Taie mărunt ceapa şi căleşte-o în ulei împreună § cu usturoiul tocat. Adaugă sj morcovul ras […]

Leacuri traditionale cu ceapa

Leacuri traditionale cu ceapa Ceapa este un stimulent general al sistemelor: nervos, hepatic, renal si circulator. Este un bun digestiv si puternic diuretic, ajutand la eliminarea apei acumulate in sesuturi si a edemelor cardiace. Are proprietati antiseptice, antiinfectioase, vermifuge si usor hipnotice. Este vitaminizanta si are efect afrodisiac. Bogata in minerale (calciu, potasiu, sodiu, fosfor, […]

Salata de avocado cu broccoli si iaurt

Salata de avocado cu broccoli si iaurt din: fructe de avocado, morcovi, broccoli, lamaie verde, ulei de masline, frunze de rucola, iaurt degresat, sare. Ingrediente: 2 fructe de avocado 3 morcovi 200 g broccoli 1 lamaie, de preferinta verde 1 lingura ulei de masline 10 frunze de rucola 2 linguri iaurt degresat sare   Mod […]

Cocktail Annabella

Sirop de ceapa cu lapte si miere

Sirop de ceapa cu lapte si miere din: ceapa, lapte, miere. Ingrediente: 2 cepe 500ml lapte 100gr miere     Mod de preparare: Doua cepe taiate marunt se fierb in 500 ml lapte. Se strecoara si, dupa ce s-a racit, se amesteca bine cu 100g miere. Acesta este un bun tratament contra teniei. Copiii pot […]

Beneficiile dovlecelului

Beneficiile dovlecelului Dovlecelul este o leguma bogata in hidrati de carbon, magneziu, potasiu, amidon, fosfor, folaţt, calciu. Contine vitaminele A, B, C, E. Toate varietatile de dovleac sunt sarace in calorii si glucide. Bogat in fibre de calitate, in potasiu si apa, dar cu resurse modeste de sodiu, dovlecelul este bine tolerat si de persoanele […]

Salată de fenel cu năut

Salată de fenel cu năut din: naut, fenel, ceapa rosie, otet balsamic, patrunjel, ulei de masline, zahar, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 250 g naut 1 bulb fenel mai mare 2 cepe rosii mari 2 linguri otet balsamic sau lamaie 1 legatura patrunjel 50 ml ulei de masline 2 lingurite zahar 1 ardei iute sare […]

Reteta zilei: Smoothie de capsuni cu banane si ananas

Smoothie de capsuni cu banane si ananas din: lapte de cocos, capsuni, banana, ananas.     Ingrediente: 1 cana lapte de nuca de cocos 1 cana de capsuni 1 banana 1 cana ananas, inghetat     Mod de preparare: Combinati toate ingredientele la blender. Procesati pana se omogenizeaza si serviti cu felii de capsuni si […]

Suc cu sfecla rosie

Suc de sfecla cu morcovi

Suc de sfecla cu morcovi din: sfecla coapta, morcovi, sare, piper. Ingrediente: 2 bucati sfecle coapte 6 bucati morcovi 1 praf sare 1 praf piper     Mod de preparare: Sfeclele se curăţă de coajă şi se taie bucăţi. Morcovii se curăţă de coajă şi se taie rondele. Ingredientele se pun în blender şi se mărunţesc, se adaugă sare […]

Reteta zilei: Hummus cu spanac si patrunjel

Hummus cu spanac si patrunjel din: naut, usturoi, tahini, spanac, anghinare, lamaie, ulei de masline, ardei gras, patrunjel.   Ingrediente: 1 cutie naut 2 catei de usturoi 2 linguri de tahini 1 cana de spanac ½ ceasca anghinare 1 lamaie ¼ ceasca ulei de masline 4-8 ardei gras verde Patrunjel verde   Mod de preparare: Adaugati […]

Sparanghel la gratar cu ulei de masline

Sparanghel la gratar din: sparanghel, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg de sparanghel, curatat 3 linguri de ulei de masline sare si piper     Mod de preparare: Incalzeste gratarul. Asaza sparanghelul intr-o tava de copt. Stropeste-l cu uleiul de masline. Pune legumele intr-un singur strat. Condimenteaza cu sare si piper negru […]

Broccoli cu fasole si ardei iute

Broccoli cu fasole si ardei iute din: broccoli, muguri de pin, ulei de masline, ceapa murata, usturoi, ardei iute, boabe de fasole, lamaie, sare de mare, piper, tarhon.   Ingrediente: 400 g broccoli 100 g muguri de pin 2 linguri de ulei de masline 2 cepe mici murate 2 catei de usturoi 2 ardei iuti […]

Salata de spanac cu suc de lamaie

Salata de spanac cu suc de lamaie din: spanac, ulei, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de spanac ulei suc de lamaie sare piper   Mod de preparare: Cureti spanacul, il speli si il oparesti de doua ori, apoi tai frunzele de spanac fideluta. Intr-un castron pui uleiul, sucul de lamaie, sare si […]

Reteta zilei: Quinoa cu cartofi si coriandru

Quinoa cu cartofi si coriandru din: ulei, seminte de mustar, ardei iute, ceapa, cartofi, quinoa, apa, sare, nuca de cocos, suc de lamaie, coriandru.     Ingrediente: 2 lingurite ulei ¼ lingurita seminte de mustar 1-2 ardei iuti ½ cana ceapa, tocata ½ cana cartofi, cuburi ½ cana quinoa 2 cesti apa Sare, dupa gust […]

Musaca de mazare si soia

Musaca de mazare si soia din: cartofi, mazare, soia granule, ceapa, margarina, pesmet, supa de legume, patrunjel, marar, sare, piper, boia. Ingrediente: 3 cartofi 400 g mazare 100 g soia granule 1 ceapa 1 lingura cu margarina 1 lingura cu pesmet 1 cescuta cu supa de legume patrunjel marar sare piper boia   Mod de […]

6 beneficii ale ananasului

6 beneficii ale ananasului. Ananasul are proprietăţi de luptă împotriva unor afecţiuni grave şi foarte grave, de la inflamaţii şi indigestie până osteoporoză. În plus, studiile îl clasează în topul alimentelor anticancerigene. 1. Ananasul tratează inflamaţiile şi indigestia Ananasul conţine bromelaină, o enzimă digestivă, care favorizează digestia şi împiedică balonarea. Bromelaina se regăseşte doar în […]

Cuscus cu legume si patrunjel

Cuscus cu legume si patrunjel din: cuscus, rosii, castravete, patrunjel, lamai, ardei rosu, ardei galben, ulei de masline. Ingrediente: 250gr cuscus 2 rosii 1 castravete 1 legatura patrunjel proaspat 2 lamai 1/2 ardei rosu 1/2 ardei galben 2 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Cuscusul se pune intr-un castron mare, se toarna apa […]

Spirulina, grâul, orzul sau broccoli pentru o tinereţe fără bătrâneţe şi o sănătate de fier

Este cunoscut faptul că un consum continuu de carne şi alimente rafinate, asociat cu stagnarea toxinelor în organism, creează un mediu acid, care favorizează apariţia celor mai diverse afecţiuni. Deşi corpul uman este reglat automat de mecanismele sale, echilibrul acido-bazic poate fi dereglat şi de alţi factori externi, precum alimentaţia bogată în produse de origine […]

Ghiveci calugaresc cu conopida

Ghiveci calugaresc cu conopida din: ceapa, varza, sfecla, morcovi, masline, pastai fasole, mazare, vanata, dovlecei, rosii, ulei, patrunjel, conopida, boabe piper, foi de dafin, sare. Ingrediente: 2-3 cepe 1 varza  (cruda sau murata) 2-3 sfecle 2-4 morcovi 10-15 masline intregi 10-12 pastai fasole 1 cana mazare boabe 1 vanata 2 dovlecei 4-5 rosii mari sau […]

Cartofi noi cu marar si usturoi

Cartofi noi cu marar si usturoi din: cartofi noi, marar, usturoi, sare, pesmet, unt. Ingrediente: un kg cartofi noi mici 1-2 legaturi marar 3-4 catei de usturoi sare 3-4 linguri pesmet 100 g unt   Mod de preparare: Se lasă cartofii aproximativ două-trei ore să se înmoaie suficient de bine în apă rece. Cu ajutorul […]

Musaca cu linte

Musaca vegetariana cu rosii si linte

Musaca vegetariana cu rosii si linte din: linte verde, ceapa, usturoi, frunze de dafin, roegano, scortisoara, ienibahar, rosii, supa de legume, cartofi dulci, vanata, branza de vaci, ou, branza feta, rosii.   Ingrediente: 140 g linte verde uscata 2 cepe, taiate in jumatati si feliate 2 catei de usturoi, tocati 2 frunze de dafin 1 […]

Pilaf de hrisca si legume

Pilaf de hrisca si legume din: hrisca, ceapa, morcov, dovlecel, ardei gras, radacina de telina, unt, ulei, sare, patrunjel verde. Ingrediente: 200 g hrisca 1 ceapa 1 morcov 1 dovlecel 1 ardei gras rosu 1/4 radacina de telina de dimensiune medie 25 g unt 2 linguri ulei sare 3-4 fire de patrunjel verde   Mod […]

Dieta cu proteine

Se mananca timp de o saptamana numai carne fiarta, iaurt dietetic, branza dulce, oua. Se consuma in orice cantitate si combinatie. In tot acest timp se bea cate o cana de ceai verde pe zi. Eficienta: Slabesti 3-4 kg in 7 zile. Parerea specialistului: Dieta hiperproteica are rezultate rapide, dar care nu se mentin.   […]

Dieta cu supa de pui si compot

Are la baza apa plata, compotul de mere fara zahar si supa de pui cu mai multe feluri de legume: telina, ardei, gogosar, morcovi, dar niciodata cartofi, orez sau paste. Regimul alimentar trebuie combinat, zilnic, cu 10 minute de exerciţii fizice.   ZILNIC Mic dejun: Se bea o cana mare de compot. Gustare: La doua […]

Ciupercute cu spanac si praz

Ciupercute cu spanac si usturoi

Ciupercute cu spanac si usturoi din: spanac, ciuperci, usturoi, ceapa, patrunjel, sunculita, unt, ulei, sare, piper, nucsoara, smantana, parmezan.   Ingrediente: 200 g spanac congelat sau conservat in apa cu sare 12 ciuperci champignon mari 2 catei de usturoi 1 ceapa 1 legatura patrunjel 50 g sunculita 2 linguri unt 1 lingura ulei sare piper […]

Legume cu secară

Legume cu secară din: boabe de secara, sfecla rosie, dovlecei, morcovi, struguri, smantana, iaurt, mustar dulce, otet de mere cu ghimbir, sare, piper, ulei de masline, busuioc, paine, usturoi. Ingrediente: 150 g boabe de secara doua sfecle rosii mici doi dovlecei 4 morcovi 200 g struguri negri 200 ml smantana 125 ml iaurt mustar dulce […]

Dieta cu apa

In fiecare dimineata, in loc de mic dejun se bea un pahar de apa, a doua zi doua pahare, a treia zi trei pahare si tot asa pana la cinci pahare. Dupa aceea, incepi sa scazi cate un pahar pe zi, pana ajungi iar la un pahar. In rest, se consuma alimente usoare, gatite la […]

Dieta cu orez si apa

Se mananca trei zile numai orez fiert in apa, fara sare sau alte condimente si se beau doi litri de apa. Se poate bea cafea neindulcita. Urmatoarele trei zile se consuma fructe: mere, portocale, ananas, grepfrut. Ultimele trei zile se mananca legume crude sau fierte, mai putin cartofi.   Eficienta: Slabesti un kg la 2-3 […]

Dieta cu biscuiti digestivi

PRIMA, A TREIA SI A CINCEA ZI Mic dejun: Iaurt degresat, un fruct. Gustare: Un ceai verde cu trei biscuiţi digestivi. Pranz: Peste la gratar, 50 g orez fiert, o salata verde, doi biscuti digestivi. Gustare: Doi biscuiţi digestivi. Cina: Doua oua fierte, o salata mixta si patru biscuiti digestivi. A DOUA, A PATRA SI […]

Reteta zilei: Limonada cu aroma de vanilie

Limonada cu aroma de vanilie din: zahar, apa, coaja de lamaie, baton vanilie, sare, lamai.   Ingrediente pentru sirop: 1 cana de zahar 1 cana de apa Coaja de lamaie 1 baton vanilie 1 varf de cutit sare Ingrediente pentru limonada: 6-8 lamai 8-10 cesti de apa 1 cana de sirop de vanilie Felii de […]

Salata de quinoa cu ceapa rosie si dovleac

Salata de quinoa cu ceapa rosie si dovleac din: ulei, ceapa rosie, usturoi, dovleac, broccoli, frunze de cimbru, quinoa, patrunjel, merisoare, seminte de dovleac, otet balsamic, branza feta. Ingrediente: 1 lingurite ulei 1 ceapa rosie, taiata in doua si feliata 2 catei de usturoi, feliati 175 g dovleac congelat, taiat in bucati 140 g broccoli, […]