retete

Copiii romani beau sucuri de fructe… fără fructe!

“De struguri”, “de portocale” etc. sunt băuturile care n-au văzut în viaţa lor fructul. Eticheta ne arată portocala, iar la ingrediente lipseşte complet Cea mai tare aberaţie în materie de alimentaţie: pe eticheta unui cunoscut suc vândut în România scrie cuvântul “STRUGURI”, iar pe partea cealaltă a sticlei, la ingrediente, lipseşte cu desăvârşire elementul esenţial […]

Usturoi marinat

Beneficiile usturoiului

Beneficiile usturoiului. Usturoiul este un superaliment care ajută la scăderea colesterolului şi la încetinirea arterosclerozei. Un factor extrem de important este modul în care îl pregăteşti pentru a obţine maximum din beneficiile sale nutritive. Pentru mai mult gust şi aromă, zdrobeşte-l sau toacă-l cu 10 minute înainte de a-l prepara şi adaugă-l în mâncare după […]

Reteta zilei: Inghetata de capsuni cu continut scazut de calorii

O reteta de Inghetata de capsuni cu continut scazut de calorii din: capsuni, zahar si iaurt.   Ingrediente: 2 cesti de căpsuni proaspete, curatate, taiate in jumatati sau sferturi 1/2 cană de zahăr 2 cesti de iaurt 0% grăsime     Mod de preparare: Se spală căpsunile, se pun in procesorul de alimente si se […]

retete

LISTA alimentelor care sunt ADEVĂRATE BOMBE pe caniculă. Chiar și unele legume trebuie evitate

Sarea, dulciurile, câteva fructe şi legume, sucurile şi alcoolul duc la încălzirea excesivă a corpului. Pe timpul verii, când se ating temperaturi caniculare, aparatul cardiovascular şi cel respirator sunt suprasolicitate. Pentru a se evita stările de leşin sau alte probleme de sănătate, este important să nu încărcăm și sistemul digestiv cu alimente grele. Sarea este […]

5 obiceiuri sănătoase cu impact neaşteptat

Periajul după fi ecare masă, dezinfectarea excesivă a mâinilor şi consumul apei la sticlă pot avea şi efecte adverse. Paradoxal, lucrurile pe care le facem pentru a fi mai sănătoşi pot fi uneori dăunătoare. Mai jos, câteva obiceiuri cu impact surprinzător. 1. Consumul exclusiv de apă îmbuteliată Cei mai mulţi evită apa de la robinet […]

Supa crema combinata

Supa crema combinata din: mazare, spanac, ceapa, oase, salata verde, cartofi, lapte, unt, telina, patrunjel, morcovi, pastarnac, oua, orez si sare. Este o supă bogată în vitamine şi hrănitoare. Ingrediente: 500 g mazare 100 g spanac 100 g ceapa 800 g oase 100 g salata verde 100 g cartofi 200 ml lapte 100 g unt […]

Falafel cu sos tahini

Falafel cu sos tahini

Falafel cu sos tahinidin: naut, sare de mare, menta, chimion, coriandru, bicarbonat de sodiu, coaja de lamaie, usturoi, ceapa, frunze de coriandru, ulei de arahide, tahini, iaurt, zeama de lamaie si miere. Falafelul este relativ simplu de preparat şi mult mai gustos decât ciudatele versiuni gata preparate din supermarketuri sau fast-fooduri. Pentru a obţine consistenţa […]

Alimente

5 combinaţii alimentare periculoase. Cand sunt lactatele cancerigene

Nu amestecaţi carnea sau mezelurile cu lactatele, dar nici soia cu proteine animale (lapte, ouă, carne). Nu este indicat nici să puneţi lapte în cafea. Când alimentele “incompatibile” sunt consumate împreună, există riscul ca nutrienţii să nu se mai asimileze corect. Mai mult, din această combinaţie pot să rezulte substanţe care provoacă diaree, toxiinfecţii şi […]

Orez cu sofran

Reteta zilei: Orez cu sofran

Orez cu sofran din: sofran, ulei de masline extravirgin, ceapa, orez basmati, supa de pui si sare. Șofranul este un condiment prețios obținut din stigmatele florii de șofran (Crocus sativus). Este cunoscut pentru aroma sa distinctă, gustul ușor amărui și culoarea intensă galben-portocalie pe care o oferă preparatelor culinare. Șofranul este folosit în multe bucătării […]

Cum se prepara milkshake de fructe cu continut redus de grasimi

Cum se prepara milkshake de fructe cu continut redus de grasimi (video)

Cum se prepara milkshake de fructe cu continut redus de grasimi – Un milkshake de fructe cu conținut redus de grăsimi este o băutură răcoritoare și sănătoasă, perfectă pentru cei care doresc să se bucure de un desert delicios fără să adauge prea multe grăsimi în dietă. Această rețetă simplă și rapidă utilizează ingrediente ușor […]

Cum sa slabesti

Detoxifierea după Paşte, fără INFOMETARE

Chiar dacă ai mâncat mult de sărbători există câteva trucuri pentru a te simţi din nou energică. Unul dintre acestea este să începi o dietă de detoxifiere! Poţi urma dieta formată în totalitate din lichide, ceaiuri de plante, sucuri de legume, sucuri de fructe, sau dieta pe bază de crudităţi, unde toate mesele sunt formate […]

Falafel cu cuscus

Falafel cu cuscus

Falafel cu cuscus din: boabe de naut, frunze de spanac, branza feta, chimen, faina, lei, cuscus, menta, lamaie, ceapa verde, ulei de masline, sare si piper. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din […]

Alimente

Alimente minune anti-imbatranire

Cele mai bune produse pentru sănătate sunt cuprinse în câteva grupe alimentare care încetinesc efectele trecerii timpului. Sănătatea se menţine cu o combinaţie de alimente, nu doar cu proteine sau crudităţi. Aflaţi ce nu ar trebui să vă lipsească din dietă pentru a trăi mult şi bine. Bazaţi-vă pe legume şi fructe cât mai colorate […]

Salata de mango

Reteta zilei: Salata de mango

Salata de mango din: mango, coriandru, ulei de susan si sare. Mango este o sursă bogată de vitamine, minerale și antioxidanți esențiali. O porție de mango (aproximativ 165 g) conține în mod obișnuit: Calorii: 60-70 kcal Carbohidrați: 15-20 g Fibre: 1-3 g Vitamina C: Aport semnificativ, sprijinind sistemul imunitar Vitamina A: În special în forma […]

Cele Mai Bune și Cele Mai Rele Sucuri

Cele Mai Bune și Cele Mai Rele Sucuri: O Analiză Detaliată. Sucurile sunt o parte integrantă a dietei multora dintre noi, oferind o sursă rapidă de nutrienți și energie. Cu toate acestea, nu toate sucurile sunt create egale. Unele pot aduce beneficii semnificative sănătății, în timp ce altele pot avea efecte adverse. Cele Mai Bune […]

Indicatii terapeutice ale mustarului

Indicatii terapeutice ale mustarului

Indicatii terapeutice ale mustarului: Utilizari si Beneficii – Mustarul, cunoscut nu doar ca un condiment savuros, dar si ca un remediu natural, a fost folosit de secole in medicina traditionala pentru tratarea unei game largi de afectiuni. Semintele de mustar, atat cele de mustar alb cat si cele de mustar negru, contin compusi activi care […]

Sirop de soc, lămâie şi vanilie

Sirop de hrean

Se da prin razatoare o radacina de hrean, se adauga 4 linguri de miere, se amesteca bine si se lasa cateva minute la macerat. Se strecoara, presand continutul cu un tifon. Se obtine siropul crud. Resturile care raman in tifon se pun la fiert cu putina apa (cat sa le acopere). Dupa fierbere, se strecoara […]

Ciulama de urzici

Ciulama de loboda verde

10 legaturi de loboda verde se fierb in apa cu sare, se strecoara si se bat cu mixerul. Se incalzeste o lingura de unt, se adauga 2-3 linguri de faina, apoi laptele fierbinte. Se adauga loboda, sare si mararul. Ciulama de loboda verde Pofta buna!  

Retete cu pui

Tempura de ceapă

O reteta de tempura de ceapa din: ceapa, zeama de lime, ulei de arahide, faina de naut, boia iute, bicarbonat, curcuma, apa si sare. Ingrediente: 2 cepe 1/2 lime (zeama) ulei de arahide (sau de floarea-şoarelui) pentru aluat: 130 g faină de năut 1 linguriţă boia iute 1 linguriţă bicarbonat 1/2 linguriţă curcuma 1 ceaşcă […]

Suc de struguri negri şi pere

Suc de struguri negri şi pere –  o băutură naturală și sănătoasă, plină de antioxidanți și vitamine esențiale. Această combinație de fructe oferă o explozie de arome dulci și revigorante, fiind perfectă pentru a te răsfăța în orice moment al zilei. Pregătirea ingredientelor: 10 minute Prepararea sucului: 5 minute Total: Aproximativ 15 minute   Ingrediente: […]

Imunitatea pentru iarnă se pregăteşte din toamnă

  Puneţi în cămară multe fructe de pădure uscate, murături şi magiunuri pe care să le consumaţi constant în sezonul rece.A rămas mai puţin de o lună până la sezonul virozelor obişnuite, iar pericolul gripei porcine nu a dispărut nici el, aşa că nu strică să fiţi prevăzători şi să vă puneţi imunitatea la punct. […]

Fructele de pădure pregătesc imunitatea pentru vreme rece

Fructele de pădure pregătesc imunitatea pentru vreme rece

Sistemul imunitar slăbit, problemele digestive, dar şi cancerul pot fi ameliorate şi chiar tratate cu ajutorul fructelor de pădure. Încălzirea la 40 de grade C le scade însă din beneficii. Gustoase, colorate şi parfumate, fructele de pădure aduc un plus de savoare deserturilor, dar şi foarte multe beneficii pentru sănătate. Specialiştii oferă o listă cu […]

Paste montignac

Reteta zilei: Paste montignac

O reteta de paste mantignac din: paste montignac, ciuperci, rosii, fasole rosie, ceapa rosie, usturoi, sare, piper, busuioc, rozmarin, pasta de ardei iute, ulei de masline si bulion. Un preparat simplu care poate fi mancat atat in faza I, cat si in faza a II-a a Dietei Montignac.     Ingrediente: 1 punga paste montignac […]

Ulei de catina

Ulei de catina din: fructe de catina si ulei de floarea soarelui. Uleiul de cătină este indicat în trata­rea acneei, a bolilor de piele, a iritaţii- lor provocate de arsuri, a insolaţiilor. Rănile se acoperă cu cataplasme înmu­iate în acest ulei. Mai mult, el este fo­losit şi pentru producerea unor creme şi a unor preparate […]

Care sunt secretele unei alimentaţii echilibrate

Care sunt secretele unei alimentaţii echilibrate

Un stil de viaţă sănătos include înainte de orice o alimentaţie echilibrată şi diversificată, alături de activitatea fizică regulată, un program de somn de aproximativ 7-8 ore la adult, precum şi de limitarea factorilor de stres. Alimentaţia echilibrată presupune un aport optim între nutrienţi, explică dr. Mihaela Gologan, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice […]

Ce mancăm după ce trecem de 30 de ani

Ce mancăm după ce trecem de 30 de ani

Simţul gustului şi nevoia de a bea apă scad o dată cu vârsta, iar aceasta duce la greşeli de alimentaţie. Bananele, broccoli, uleiul de soia şi de canola ar trebui să facă parte frecvent din dieta celor trecuţi de prima tinereţe. Pe măsură ce organismul îmbătrâneşte, regulile de dietă se schimbă sau devin mai stricte. […]

Dovlecei scăzuţi

Dovleceii – beneficii pentru sănătate

Dovleceii – beneficii pentru sănătate. Sunt o sursă excelentă de vitamina A şi C, luteină, acid folic şi potasiu, toate atât de necesare bunei funcţionări a organismului. Totodată, un dovlecel mediu are doar 25 de calorii şi nu conţine deloc colesterol sau grăsimi saturate, ca e o opţiune perfectă pentru cei care ţin cură de […]

Ingrediente proaspete

Ingrediente proaspete

Dovleceii – Indiferent că sunt albi, galbeni sau verzi, numiţi de italieni şi zuc- chini, dovleceii fac parte dintre acele legume care merită toată atenţia noastră. Aduşi în spaţiul european acum câteva sute de ani, dovleceii au o mulţime de proprietăţi nutritive şi terapeu­tice. Bogaţi în hidraţi de carbon, potasiu, magneziu şi vitamine, dar săraci […]

Salată Caesar dietetică

Salată Caesar dietetică

Se încinge cuptorul la 220° c/gaz 7. Se taie coaja de la 2 felii de pâine integrală şi se rupe în bucăţele. Se combină cu 1 lingură ulei de măsline, sare şi piper, apoi se împrăştie pe o tavă şi se dau la cuptor 10-12 minute până devin aurii şi crocante. Se lasă la răcit. […]

Fara sare

Fara sare

Vara, e bine să eviţi consumul de sare pentru a preîntâmpina retenţia de apă. Deşi sunt recomandate 7 g de sare pe zi, acestea nu se socotesc ca provenind doar din solniţă, ca adaos în mâncare. Toate alimentele, chiar şi legumele, conţin sare în mod natural. Dacă suferi de afecţiuni cardiace, cu atât mai mult […]

Mâncarea sănătoasă

Mâncarea sănătoasă şi meniurile exotice, printre tendinţele verii în România şi în lume – studiu

Mâncarea sănătoasă şi meniurile exotice, comandate la restaurant pe baza a cât mai multe informaţii cerute înainte, sunt tendinţele acestei veri în consumul alimentar, potrivit unor studii realizate la nivel global şi în România de Unilever Food Solutions, informează un comunicat. Mâncarea sănătoasă şi meniurile exotice, comandate la restaurant pe baza a cât mai multe […]

Alimente

Lista alimentelor care nu trebuie să-ţi lipsească de pe masă atunci cand eşti la cură de slăbire

Consumul de alimente sănătoase în cantităţi mari este estenţial atunci când vine vorba de menţinerea în formă. Aceasta este concluzia oamenilor de ştiinţă de la Harvard School of Public Health, informează bbc.co.uk. Echipa de cercetători americani a constatat că persoanele care au mâncat alimente bogate în fibre, precum alunele, fructele, iaurtul şi legumele, au pierdut […]