Ingrediente proaspete

Ingrediente proaspete

Dovleceii – Indiferent că sunt albi, galbeni sau verzi, numiţi de italieni şi zuc- chini, dovleceii fac parte dintre acele legume care merită toată atenţia noastră. Aduşi în spaţiul european acum câteva sute de ani, dovleceii au o mulţime de proprietăţi nutritive şi terapeu­tice. Bogaţi în hidraţi de carbon, potasiu, magneziu şi vitamine, dar săraci […]

Salată Caesar dietetică

Salată Caesar dietetică

Se încinge cuptorul la 220° c/gaz 7. Se taie coaja de la 2 felii de pâine integrală şi se rupe în bucăţele. Se combină cu 1 lingură ulei de măsline, sare şi piper, apoi se împrăştie pe o tavă şi se dau la cuptor 10-12 minute până devin aurii şi crocante. Se lasă la răcit. […]

Fara sare

Fara sare

Vara, e bine să eviţi consumul de sare pentru a preîntâmpina retenţia de apă. Deşi sunt recomandate 7 g de sare pe zi, acestea nu se socotesc ca provenind doar din solniţă, ca adaos în mâncare. Toate alimentele, chiar şi legumele, conţin sare în mod natural. Dacă suferi de afecţiuni cardiace, cu atât mai mult […]

Mâncarea sănătoasă

Mâncarea sănătoasă şi meniurile exotice, printre tendinţele verii în România şi în lume – studiu

Mâncarea sănătoasă şi meniurile exotice, comandate la restaurant pe baza a cât mai multe informaţii cerute înainte, sunt tendinţele acestei veri în consumul alimentar, potrivit unor studii realizate la nivel global şi în România de Unilever Food Solutions, informează un comunicat. Mâncarea sănătoasă şi meniurile exotice, comandate la restaurant pe baza a cât mai multe […]

Alimente

Lista alimentelor care nu trebuie să-ţi lipsească de pe masă atunci cand eşti la cură de slăbire

Consumul de alimente sănătoase în cantităţi mari este estenţial atunci când vine vorba de menţinerea în formă. Aceasta este concluzia oamenilor de ştiinţă de la Harvard School of Public Health, informează bbc.co.uk. Echipa de cercetători americani a constatat că persoanele care au mâncat alimente bogate în fibre, precum alunele, fructele, iaurtul şi legumele, au pierdut […]

Musli cu fructe

Musli cu mango

Am plecat de la reteta asta. Se înmoaie fulgii de ovăz în lapte bătut în loc de lapte. Chiar înainte de servire, se amestecă 25 g de migdale si 20 g seminţe de floarea-soarelui, ambele toca­te, apoi se adaugă 1 banană zdrobită şi 1 mango tăiat bucăţi. Se serveşte cu iaurt biodegresat Alunele sunt o […]

Musli cu fructe

Musli cu fructe

O reteta simpla de musli cu fructe din: fulgi de ovaz, stafide, mar, zeama de lamaie, alune, seminte de dovleac, seminte de susan, capsuni, iaurt degresat si miere.     Ingrediente: 115 g fulgi de ovăz 115 g sultanine (stafide mari) 250 ml lapte degresat 1 măr 2 linguriţe zeamă de lămâie 25 g alune […]

Milkshake revitalizant

Milkshake revitalizant

Milkshake revitalizant din: lapte degresat, iaurt degresat, zeama de portocala, banana, miere si germeni de grau.  Acest mic dejun la pahar gustos este un început revigorant pentru o zi. Este ideal pentru cei care iau micul dejun pe fugă sau pentru cei care nu obişnuiesc să mănânce deloc dimineaţa. Ingrediente: 350 ml lapte degresat rece 225 […]

Turte delicioase din legume

Lista REMEDIILOR NATURALE impotriva ALERGIILOR

Specialiştii în alergologie precizează că puful de la copaci, praful şi polenul sunt doar câteva dintre cauzele apariţiei alergiilor. Primăvara este sezonul în care multe persoane acuză iritaţii la nivelul căilor respiratorii, strănută sau le curge nasul – semne ale alergiei, spun medicii. Potrivit statisticilor de specialitate, 25 la sută din populaţia Europei suferă de […]

Porridge cu zmeura

Porridge cu zmeura

O reteta simpla si delicioasa de porridge cu zmeura din: zmeura sau mure, zahar, sare, gris si iaurt degresat. Un griş pufos, de culoare roşu-purpuriu la care se adaugă fructe pentru a da o notă proaspătă acestei gustări calde. Ingrediente: 125 g zmeură sau mure, decongelate, dacă au fost congelate 1 lingură zahăr sare 50 […]

Primavara, anotimpul ideal pentru slabit. Cum poti scapa rapid de kilograme

 Primăvara este sezonul ideal pentru o cură de slăbire, deoarece acum apar fructele şi legumele bogate în vitamina C, ce au rolul de a accelera procesul de slăbire şi de a topi grăsimea Medicii nutriţionişti sunt de părere că efortul depus pentru a slăbi în acest sezon este mult diminuat, comparativ cu toamna sau iarna. […]

Nucile previn aparitia bolilor cardiovasculare si a diabetului

Nucile previn aparitia bolilor cardiovasculare si a diabetului

Un grup de cercetători de la Universitatea Scranton din Pennsylvania susţine că şapte nuci pe zi protejează inima, iar riscul bolilor cardiovasculare scade considerabil. Potrivit experţilor, aceste fructe oferă mai multe beneficii organismului decât arahidele, migdalele şi fisticul, deoarece conţin de două ori mai mulţi antioxidanţi, fibre, vitamine, minerale şi proteine. Oamenii de ştiinţă americani […]

Dieta de 3 zile

Fara diete draconice. Cum sa slabesti apeland la cateva trucuri simple

La finalul sezonului rece acul cântarului arată cu cel puţin două-trei kilograme mai mult, susţin nutriţioniştii. Motivul? Dieta urmată în timpul iermii este bogată în grăsimi, proteine de origine animală şi carbohidraţi. Pentru că în scurt timp va începe sezonul estival, specialiştii în nutriţie citaţi de site-ul msnbc.com oferă câteva ponturi pentru a slăbi şapte […]

Reteta zilei: Legume cu tapioca

Legume cu tapioca din: legume mexicane, conopida, faina de tapioca, unt, usturoi, patrunjel, sare, vegeta si piper alb. Ingrediente: 400 gr legume mexicane 200 gr conopidă 100 gr faină de tapioca 50 gr unt 4 căţei de usturoi 4 fire de pătrunjel 10 gr sare 10 gr bază pentru mâncăruri (ex. Vegeta) 2 gr piper […]

Ciorbă de lobodă

Ciorba de loboda cu orez si leustean

O reteta aboslut delicioasa de ciorba de loboda cu orez si leustean din: ceapa, morcov, telina, albitura, orez, loboda, bors, sare, knorr si patrunjel sau leustean. Poate te intereseaza si: Ciorbă de lobodă delicioasă Ciorba de loboda cu ciolan afumat Ciorba de loboda cu tarhon Ciorba de loboda si stevie Ciorbă de lobodă Ingrediente: ceapă […]

Dieta

Cum sa slabesti combinand inteligent alimentele

Peştele cu o porţie de cartofi natur şi lămâie, brânza cu pâine, friptura cu legume sau cu o salată de varză sunt considerate de nutriţionişti asocieri potrivite pentru a scădea în greutate Pierderea în greutate nu presupune doar o restricţie calorică şi intensificarea programului de fitness, susţin medicii nutriţionişti. Potrivit experţilor, atunci când vrem să […]

Paine Montignac

Reteta zilei: Paine Montignac

Paine Montignac – este inspirată de principiile dietei Montignac, care promovează alimente cu indice glicemic scăzut pentru menținerea unei greutăți sănătoase și a unei alimentații echilibrate. Această pâine se prepară cu ingrediente de bază: făină integrală de grâu, apă minerală, drojdie și sare, fiind o alegere excelentă pentru cei care doresc un produs natural, fără […]

Musaca de dovlecei

Musaca de dovlecei cu soia granule

Musaca de dovlecei cu soia granule din: dovlecei, soia, rosii, oua, smantana, marar, patrunjel, sare, ulei, vegeta. Ingrediente: 5 dovlecei 100 g soia granule 500 g roşii pentru gătit 2 ouă 100 g smântână degresată 1 legătură mărar şi pătrunjel sare 3-4 linguri ulei 1 linguriţă vegeta   Mod de preparare: Dovleceii se taie rondele […]

Smoothie de banane si unt de arahide

Reteta zilei: Smoothie de banane si unt de arahide

Smoothie de banane si unt de arahide din: banana, unt de arahide, ciocolata neagra, miere, esenta de vanilie, sare de mare, migdale, kefir, ulei de nuca de cocos.     Ingrediente: 1 banana 2 linguri de unt de arahide 1 lingurita de ciocolata neagra, rasa 1 lingurita miere 1/2 linguriță esenta de vanilie 1/2 linguriță […]

Retete de Smoothie

Reteta zilei: Smoothie de portocale cu lapte de cocos

Smoothie de portocale cu lapte de cocos din: lapte de cocos, portocale, coaja de portocala, estenta de vanilie. Poate te intereseaza si: Smoothie de fructe de padure Smoothie cu scortisoara   Ingrediente:  1 cutie lapte de cocos 6 portocale, decojite 2 linguri de coaja de portocala 1 lingura esenta de vanilie         […]

Salată de crudităţi cu maioneză dietetică

Salată de crudităţi cu maioneză dietetică

Salată de crudităţi cu maioneză dietetică din: morcov, telina, lapte, faina, margarina, ulei, iaurt. Ingrediente: 1 mor­cov 1/2 rădăcină de ţelină 150-200 ml lapte 1 lingură rasă de făină 1/2 linguriţă de mar­garina 100 ml ulei 2-3 lin­guri de iaurt   Mod de preparare: Intâi faci sosul, pentru care desfaci făina în puţin lapte, iar […]

Mancare de stevie

Mancare de stevie

Mancare de stevie din: stevie, ceapa verde, pasta de tomate, usturoi, boia dulce, faina, condimente, ulei, sare.   Ingrediente: 8-10 legături ştevie 2 legături ceapă ver­de 2 linguri pastă de tomate 2 legă­turi usturoi 1 lingură boia dulce 2 linguri făină condimente ulei sare   Mod de preparare: Pui la fiert o oală cu apă […]

Mancarică de linte

Mancarică de linte

Mancarică de linte din: linte, ceapa, morcovi, rosii, usturoi, boia iute, condiment, ulei. Ingrediente: 1 kg linte 2 cepe 2 morcovi 3 roşii 3 căţei de usturoi 1 linguriţă boia iute condi­ment ulei   Mod de preparare: Speli lintea şi o pui la înmuiat în apă rece de seara până dimineaţa (trebuie să stea astfel […]

Sarmale cu ficat si orez

Sarmale in foi de gulii

Sarmale in foi de gulii din: orez, ceapa, marar, ulei, sare, piper si frunze de gulii. Ingrediente: 200 g orez o ceapă tocată mărunt o legătură mărar ulei sare piper frunze de gulii   Mod de preparare: Alegi bine orezul, îl speli şi-l laşi să se scurgă bine. Intre timp, cureţi ceapa, o tai mărunt […]

Riscurile la care este supus organismul după o dietă drastică

Riscurile la care este supus organismul după o dietă drastică

Regimurile alimentare drastice au la bază instalarea rapidă a senzaţiei de saţietate, spun medicii nutriţionişti Sezonul estival începe în aproximativ trei luni şi fiecare dintre noi se gândeşte cum să scape repede de surplusul de kilograme acumulat de-a lungul iernii. Suntem tentaţi de cele mai multe ori să apelăm la diete drastice, care ne “ajută” […]

Piure de urzici cu usturoi

Piure de urzici cu leurda

Opăreşti urzicile şi separat leurda. Le tai mărunt şi le amesteci. Intr-o tigaie pui 2 linguri de ulei să se incingă, adaugi 2 linguri de făină să se rumenească puţin şi le stingi cu lapte, amestcând să nu se formeze cocoloaşe. Când laptele e încorporat adaugi urzicile şi leurda, sare, piper şi 2 căţei de […]

Aditivi

Dieta cu carne fiarta sau gratar

Dieta cu carne fiarta sau gratar   Alimente nepermise: pâine cartofi mazăre fasole boabe grăsimi paste făinoase făină zahăr dulciuri sare condimente   Dimineaţa: o cană de ceai diuretic cu o felie de parizer sau un iaurt cu brânză de vaci degresată sau o cană de lapte cu un ou fiert moale Ora 10: 2 […]

Aditivi

Zece ponturi pentru a slăbi rapid

Fără efort şi la îndemâna tuturor. De la sucuri naturale, până la plimbările în timp ce vorbim la telefon 1. Sucuri naturale făcute în casă – nutriţioniştii recomandă să combinăm fructele preferate într-un cocktail, peste care să turnăm apă, pentru a mai diminua cantitatea de fructoză. Fructele au capacitatea de a arde grăsimile. Portocalele, lămâile, […]

Beneficiile ciocolatei

Gustarea ideală: ciocolata care conţine apă şi nu grăsimi

Un grup de cercetători britanici de la Universitatea din Birmingham au inventat ciocolata care are un conţinut scăzut de grăsimi şi are în componenţa ei aproape două treimi apă. Oamenii de ştiinţă susţin că noul produs are un gust identic cu alimentul obişnuit. Mai mult, noua ciocolată oferă senzaţia de saţietate imediat, dând posibilitatea gurmanzilor […]

Berea ţine la distanţă bolile de inimă

Berea ţine la distanţă bolile de inimă

Vitamina B6 este responsabilă de menţinerea normală a nivelului homocisteinei sangvine, substanţă cunoscută pentru efectele benefice în afecţiunile cardiovasculare Berea este bogată în multe dintre vitaminele de tip B, precum niacin, riboflavin (B2), pyridoxine (B6), acid folic (B9) şi Cobalamin (B12). Biodisponibilitatea acestor vitamine a fost confirmată prin cercetări care au demonstrat o absorbţie ridicată […]

Rubarba

Rubarba

Rubarba, rabarbura sau reventul este o plantă foarte veche cunoscută de greci, romani şi chinezi pentru virtuţile ei curative.   Se cultivă şi acum în Franţa pentru rizom, care este folosit în scopuri medicinale.     Există două feluri de rubarbă: Rheum officinale, folosit în medicină, şi Rheum rhaponticum, cultivat în grădini pentru scopuri alimentare. […]

Ecler dietetic cu crema de vanilie

Ecler dietetic cu crema de vanilie Ingrediente: 250 ml apa 150 g faina 70 g ulei 5 oua 1 g sare 50 g zahar pentru pudrat   Mod de preparare: Ecler dietetic cu crema de vanilie: fierbe apa cu uleiul si sarea. Cand clocoteste se adauga faina si se amesteca bine sa nu apara cocoloase, […]