Mancare de post cu ardei 

Mancare de post cu ardei din: ceapa, dovlecei, ardei, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: o ceapă 2 dovlecei mici un ardei gras roşu 2 roşii foarte coapte 3 linguri ulei 1/2 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit. Se presară cu sare, se adaugă ardeiul tăiat […]

Falafel cu cuscus

Falafel aromat

Falafel aromat din: naut, ceapa, patrunjel, chimion, boia, sare, usturoi, faina. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul este o […]

Supa de rosii de post

Supa de rosii de post

Supa de rosii de post din: ceapa, morcov, ardei, dovlecel, suc de rosii, paste, ulei, sare. Ingrediente: o ceapă un morcov un ardei gras un dovlecel 2 litri suc de roşii paste fără ou 2 linguriţe ulei 1/2 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Se pun la fiert în apă ceapa tăiată mărunt şi […]

Frunze de stevie aromate

Frunze de stevie aromate

Frunze de stevie aromate din: stevie, ardei, apa, sare, mamaliga. Stevia (Stevia rebaudiana) este o plantă erbacee perenă din familia Asteraceae, originară din America de Sud. Este cultivată pentru frunzele sale dulci, care conțin compuși numiți steviozide, care sunt de aproximativ 150-300 de ori mai dulci decât zaharul obișnuit. Stevia este o alternativă populară la […]

Retete pentru post

Supa de post cu legume

Supa de post cu legume din: ceapa, morcov, ardei, dovlecel, suc de rosii, paste, ulei. Ingrediente: o ceapă un morcov un ardei gras un dovlecel 2 l suc de roşii paste 2 linguriţe ulei 1/2 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Se pun la fiert ceapa tăiată mărunt şi morcovul rondele. Se călesc fâşii de […]

Supă-cremă de morcovi şi ghimbir

Supa de post cu rosii

Supa de post cu rosii din: ceapa, morcov, ardei, dovlecel, suc de rosii, paste, ulei, sare. Ingrediente: o ceapă un morcov un ardei gras un dovlecel 2 litri suc de roşii paste 2 linguriţe ulei 1/2 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Se pun la fiert în apă ceapa tăiată mărunt şi morcovul rondele. Separat, […]

Falafel clasic

Falafel clasic

Falafel clasic din: naut, ceapa, patrunjel, chimion, boia, sare, usturoi. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul este o opțiune preferată […]

Mancarica picanta de naut

Mancare de naut cu bulion

Mancare de naut cu bulion din: naut, ceapa, morcov, rosii, bulion, ulei, verdeata, sare. Ingrediente: 200 g năut o ceapă un morcov 2-3 roşii foarte bine coapte o lingură bulion o lingură ulei verdeaţă, după gust sare   Mod de preparare: Mancare de naut cu bulion: Cu o seară înainte, se pune năutul la înmuiat […]

Suc de spanac

Suc de spanac

Suc de spanac din: rosii, apio, spanac, sare, piper.  Spanacul este o legumă verde cu frunze, cu un conținut bogat de nutrienți și beneficii pentru sănătate.  Acesta este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina K, vitamina A, vitamina C, fier, calciu și magneziu. Spanacul are, de asemenea, un conținut ridicat de antioxidanți, […]

Mancare bielorusa

Reteta zilei: Mancare de linte rosie

Mancare de linte rosie din: ceapa, usturoi, ghimbir, ardei, morcovi, paprika, coriandru, supa, linte rosie, lapte de cocos, pasta de tomate, rosii.   Ingrediente:  1 ceapă 3 catei usturoi, tocat 1 lingură de ghimbir proaspăt, tocat 1 lingurita ardei, tocat 2 morcovi, decojiți și tocați 2 linguri de coriandru 1 lingurita de paprika 8 căni […]

Pizza de post cu zucchini

Pizza de post cu zucchini

Pizza de post cu zucchini din: faina, sare, piper, zucchini, ciuperci, usturoi. Zucchini este o legumă săracă în calorii și bogată în nutrienți. Este o sursă bună de fibre, vitamina C, vitamina A, potasiu și antioxidanți. Consumul regulat de zucchini poate sprijini sănătatea digestivă, poate îmbunătăți sistemul imunitar, poate promova sănătatea inimii și poate contribui […]

Suc de spanac si apio

Suc de spanac si apio

Suc de spanac si apio din: rosii, apio, spanac, sare, piper. Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina K, vitamina A, vitamina C, fier, calciu și magneziu. Spanacul poate fi consumat crud sau gătit și poate fi adăugat la salate, supe, tocane, smoothie-uri sau alte preparate. Este important să spălați bine spanacul […]

Falafel cu chimen

Falafel cu chimen din: naut, usturoi, ceapa, bicarbonat, susan, chimen, boia, ulei, sare.   Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. […]

Cuscus cu sos de legume

Cuscus cu sos de legume din: cuscus, ceapa, dovlecel, vanata, rosii, morcov, mazare, gulie, telina, unt, chimen, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g cuşcuş o ceapă un dovlecel o vânătă 3 roşii un morcov 150 g mazăre congelată 150 g dovleac o gulie 2 fire ţelină 100 g unt 1/2 linguriţă chimen măcinat un praf […]

Falafel cu cuscus

Falafel traditional

Falafel traditional din: naut, usturoi, ceapa, susan, patrunjel, chimen, coriandru, boia, ulei, sare, piper. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. […]

Supa de post cu dovleac

Supa de post cu dovleac din: dovleac, cartofi, ceapa, usturoi, dafin, sare, piper, crutoane. Ingrediente: un dovleac nu foarte mare 2 cartofi 2 cepe 3 căţei usturoi un cub concentrat legume o foaie dafin sare piper crutoane, pentru servit 200 g margarina pătrunjel   Mod de preparare: Supa de post cu dovleac: curăţă dovleacul de […]

Vinete prajite cu susan

Reteta zilei: Vinete prajite

Vinete prajite din: vinete, sare, ardei iute, ulei de arahide, usturoi, ceapa verde, sherry, sos de soia, zahar, otet, ulei de susan.   Ingrediente:  2 vinete 1 lingurita sare 3 ardei iuti, rosii ulei de arahide 3-4 catei de usturoi, tocat 1cm radacina de ghimbir, tocata 4 fire ceapa verde, maruntita 1 lingura sherry 1 […]

Sote de ciuperci si fasole 

Reteta zilei: Sote de fasole verde cu ghimbir

Sote de fasole verde cu ghimbir din: fasole verde, ulei de masline, ulei de susan, usturoi, ghimbir, sos de soia.   Ingrediente:  450gr fasole verde 1 lingura ulei de masline 1 lingurita ulei de susan 2 catei de usturoi 2.5cm radacina de ghimbir, tocata 2 linguri sos de soia     Mod de preparare: Fierbeti […]

Reteta zilei: Legume cu ghimbir si coriandru

Legume cu ghimbir si coriandru din: cartofi noi, conopida, fasole verde, mazare, ghimbir, ulei, seminte de chimen, seminte de mustar, lamaie, sare, piper, coriandru.   Ingrediente:  675gr cartofi noi 1 conopida mica 175gr fasole verde 115gr mazare congelata 1 bucatica radacina ghimbir 2 linguri ulei 2 lingurite seminte de chimen 2 lingurite seminte de mustar […]

Shake de fructe

Reteta zilei: Shake de fructe de padure

Shake de fructe de padure din: lapte degresat, iaurt, fructe de padure, miere.   Ingrediente:  250ml lapte degresat, rece 250ml iaurt 115gr mix de fructe de padure miere, dupa gust       Mod de preparare: Adaugati la blender laptele, iaurtul si fructele si procesati pana se omogenizeaza. Incorporati miere, dupa gust si omogenizati din […]

Chiftele de naut cu verdeata

Chiftele de naut cu verdeata din: naut, pesmet, faina, ceapa, usturoi, patrunjel, bicarbonat, boia, ou, ulei, sare, piper, lamaie.   Ingrediente: 400 g năut fiert 3 linguri pesmet 1 lingură făină 1 ceapă 4 căţei de usturoi 1/2 legătură de pătrunjel 1 linguriţă bicarbonat 1/2 linguriţă boia iute 1 ou ulei sare piper zeamă de lămâie […]

Reteta zilei: Terci de ovaz cu piure de curmale si fistic

Terci de ovaz cu piure de curmale si fistic din: curmale, fulgi de ovaz, lapte, sare, fistic.   Ingrediente:  250gr curmale 225gr fulgi de ovaz 475ml lapte 1 praf sare 50gr fistic, maruntit       Mod de preparare: Taiati curmalele si indepartati samburele. Adaugati intr-o cratita si acoperiti cu apa calda. Pastrati deoparte 30 […]

Reteta de post: Chiftelute din naut cu legume

Chiftelute din naut cu legume din: naut, ceapa, ceapa verde, ardei, porumb, ciuperci, patrunjel, usturoi, uei, pesmet, sumac, turmeric, malai. Ingrediente: 400 g năut fiert 1 ceapă uscată 1 legătură ceapă verde 1 ardei roşu 100 g porumb fiert 200 g ciuperci proaspete pătrunjel verde 2-3 căţei usturoi ulei de măsline 100 g pesmet de […]

Supa crema de post

Supa crema de post din: ciuperci, cartofi, ceapa, margarina, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 2 cartofi o ceapă 100 g margarina sare si piper     Mod de preparare: In oala de fiert se topeşte margarina şi se pun ceapa şi ciupercile tocate la călit. Se opreşte o ciupercă, se taie felii şi […]

Reteta zilei: Tocanita de bame pe pat de orez

Tocanita de bame pe pat de orez din: usturoi, ghimbir, ardei iute, apa, ulei, coriandru, chimen, cardamom, turmeric, rosii, ciuperci, bame, orez, mango, ceapa, sare, piper.   Ingrediente:  4 catei de usturoi, tocat 2.5cm radacina ghimbir, tocat 1-2 ardei iuti, fara seminte, tocati 175ml apa rece 1 lingura ulei 1 lingura seminte de coriandru 1 […]

Tocanita din cuburi de soia

Tocanita rapida cu soia

Tocanita rapida cu soia din: granule de soia, condiment, dafin, ceapa, ardei, morcovi, usturoi, ulei, cimbru, chimen, sare, verdeata. Ingrediente: 100 g granule de soia condiment din legume uscate 1 foaie de dafin 1 ceapă mică 1 ardei gras roşu 2 morcovi 2 căţei de usturoi 2-3 linguri ulei câte 1 vârf de cuţit cimbru […]

Salata Boueuf de post

Salata Boueuf de post

Salata Boueuf de post din: morcovi, ceapa, telina, pastarnac, patrunjel, cartofi rosii, castraveti murati, fasole, lamaie, sare, mustar, ulei. Ingrediente: 500 g morcovi carote 2 cepe roşii 1 ţelină mare 200 g păstârnac 200 g pătrunjel 500 g cartofi roşii 5 castraveţi muraţi 250 g fasole albă 1 lămâie sare muştar ulei   Mod de […]

Falafel

Falafel cu naut

Falafel cu naut din: naut, ceapa, usturoi, faina, praf de copt, tahini, ulei, chimion, coriandru, sare, piper.   Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), […]

Reteta supa crema de linte

Reteta supa crema de linte

Reteta supa crema de linte din: linte, morcovi, telina, ceapa, chimen, boia, unt, sare, piper. Ingrediente: 500 g linte 3 morcovi potriviţi 1 ţelină mică 2 cepe 1 lingură chimen 1 linguriţă boia iute 100 g unt sare piper zeamă de lămâie, opţional   Mod de preparare: Cureţi legumele şi le speli. Ceapa o crestezi puţin […]

Cartofi la cuptor cu ceapa verde

Cartofi cu soia la cuptor

Cartofi cu soia la cuptor din: cartofi, ciuperci, soia, usturoi, ardei, ulei, sare, piper. Ingrediente: 5 cartofi mari 6 ciuperci mari 200 g soia cuburi 4 căţei usturoi 2 ardei graşi roşii 1 ardei iute 4 linguri pastă de tomate 50 ml ulei piper busuioc sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă şi […]

Rulouri de vinete cu porumb

Rulouri de vinete albe

Rulouri de vinete albe din: vinete albe, porumb, cuscus, ardei iute, morcovi, ciuperci, rosii, ardei capia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 vinete albe 200 g boabe de porumb 100 g cuşcuş 1 ardei iute 100 g morcovi carote 100 g ciuperci din conservă 3 roşii 2 ardei capia 100 ml ulei sare şi piper 1 […]