Ciuperci umplute cu branza tofu

Reteta zilei: Ciuperci umplute cu tofu si porumb

Ciuperci umplute cu tofu si porumb din: ciuperci, ceapa verde, usturoi, sos de ciuperci, tofu, porumb, ulei de susan, sare, piper.   Ingrediente:  8 ciuperci mari 3 cepe verzi, tocate 1 catel de usturoi 2 linguri sos de ciuperci 275gr tofu marinat, tocat 200gr porumb din conserva 2 linguri ulei de susan sare si piper […]

Sarmale de post in foi de varza

Sarmale de post in foi de varza din: orez, ceapa, morcovi, pastarnac, varza, telina, patrunjel, ulei, bulion, sare, menta. Ingrediente: 250 g orez 2 cepe 3-4 morcovi 1 păstărnac 1 varză mare murată 1 telina 2 rădăcini de pătrunjel 1 ceaşcă mare cu ulei 1 lingură cu bulion sare menta măcinată   Mod de preparare: […]

Sote de maruntaie

Reteta zilei: Sote de ceapa dulce acrisor

Sote de ceapa dulce acrisor din: ceapa, otet, ulei de masline, zahar, dafin, pasta de tomate, patrunjel, stafide, sare, piper.   Ingrediente:  450 gr cepe, mici, curatate 1/4 ceasca otet 3 linguri ulei de masline 3 linguri zahar 1 frunza de dafin 3 linguri pasta de tomate patrunjel 1/2 ceasca stafide sare si piper   […]

Suc de castraveti cu sfecla

Suc de castraveti cu sfecla

Suc de castraveti cu sfecla din: castraveti, sfecla, morcov, lamaie.   Ingrediente: 2 castraveti 1 sfecla 1 morcov 1/2 lamaie     Mod de preparare: Se curăţă castraveţii, sfecla şi morcovul, se taie bucăţele, se pun în storcătorul de fructe şi se storc. Se obţin 150 ml de suc care se amestecă cu zeama de […]

Castraveti cu ansoa

Reteta zilei: Salata de castraveti marinati

Salata de castraveti marinati din: castraveti, sare, zahar, cidru, otet, marar, piper.   Ingrediente:  2 castraveti 1 lingura sare 90gr zahar 175ml cidru 1 lingura otet 3 linguri marar, tocat piper marar, pentru servire     Mod de preparare: Taiati castravetii in felii subtiri, puneti intr-o strecuratoare, presarati cu sare si pastrati deoparte o ora. […]

Salata cu fasole si masline

Salata cu fulgi de porumb

Salata cu fulgi de porumb din: fasole, ceapa, otet, ulei, fulgi de porumb, marar, sare. Ingrediente: 1 kg fasole albă 500 g ceapă 75 ml oţet 150 ml ulei 200 g fulgi de porumb 2 legături mărar sare   Mod de preparare: Fasolea fiartă se limpezeşte cu apă rece. La fel şi ceapa tăiată felii. […]

Conopida la cuptor cu suc de rosii

Conopida la cuptor cu suc de rosii

Conopida la cuptor cu suc de rosii din: conopida, sare, pesmet, ulei, usturoi, suc de rosii, zahar, condimente. Ingrediente: 1 conopidă sare 2 linguri cu pesmet 3-4 linguri cu ulei sau margarină 2-3 căţei de usturoi 1 cană cu suc de roşii sau 2 linguri cu bulion 1 lingură cu zahăr condimente   Mod de […]

Spanac cu rosii la cuptor

Spanac la cuptor cu usturoi

Spanac la cuptor cu usturoi din: spanac, lamaie, usturoi, sare, rosii, faina, ulei. Ingrediente: 1,5 kg frunze de spanac alese de pe tulpină 1/2 lămâie 3 căţei de usturoi sare 2 rosii 1 linguriţă cu făină 4 linguri cu ulei   Mod de preparare: Curăţaţi 1,5 kg de spanac, opriţi frunzele sănătoase, puneţi-le într-o oală […]

Tocanita de ciupercute

Tocanita de ghebe cu patrunjel

Tocanita de ghebe cu patrunjel din: ghebe, ceapa, ulei, faina, rosii, cartofi, patrunjel, sare. Ingrediente: 500 g ghebe sau hribi de pădure 3 cepe 4 linguri cu ulei 1 lingură cu făină 2-3 roşii 2-3 cartofi pătrunjel tocat sare   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile de frunze şi de nisip, separaţi codiţele şi tăiaţi-le partea […]

Supa de varza cruda

Supa de varza cruda din: varza, rosii, ceapa, cimbru, sare, ulei, condimente. Ingrediente: 1 varză 2-3 roşii 2 cepe 1 crenguţă de cimbru sare 1 lingură cu ulei 1 lingură cu condimente pentru supă   Mod de preparare: Curăţaţi varza de foile veştede, spălaţi-o, tăiaţi-o sferturi şi tocaţi-o fâşii subţiri. Acoperiţi-o cu sare, stoarceţi-o până […]

Conopida in aluat cu usturoi

Conopida in aluat cu usturoi

Conopida in aluat cu usturoi din: conopida, usturoi, faina, sifon, sare, ulei, ketchup. Ingrediente: 1 conopidă 4-6 căţei de usturoi 4 linguri cu făină 1 pahar cu sifon sare 1 cană ulei ketchup   Mod de preparare: Desfaceţi conopida în buchete mari, puneţi-o la fiert în apă care clocoteşte si săraţi. Fierbeţi-o 15 min, scurgeţi-o […]

Supă cremă de ceapă albă

Supa aromata de ceapa

Supa aromata de ceapa din: ceapa, margarina, faina, paine, sare, piper. Ingrediente: 4 cepe marii 4 linguri cu margarina  1 lingură cu făină 2 l supă limpede de legume sau zeamă de fasole albă 6 felii de pâine aurită în ulei fin sau în margarină sare piper măcinat   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o […]

Vinete si ardei cu orez

Vinete si ardei cu orez din: orez, vinete, ardei, ulei, lamaie, dafin, telina, coriandru, sare, piper, rosii. Ingrediente: 1 ceaşcă mare cu orez 6 vinete mijlocii 1 ardei capia 3 linguri cu ulei 1 lămâie 1 foaie de dafin 2-3 frunze de telină boabe de coriandru sare piper 2 roşii   Mod de preparare: Spălaţi […]

Sarmale cu carne tocata si slanina 

Sarmale de post cu aroma de menta

Sarmale de post cu aroma de menta din: orez, ceapa, morcovi, telina, bulion, piper, sare, menta, varza murata, ulei, cimbru. Ingrediente: 1/4 kg orez 2 cepe 2 morcovi 1 ţelină 3 linguri cu bulion piper boabe sare mentă uscată şi fărâmiţată (1 lingură plină) 1 varză murată mare 1 ceaşcă plină cu ulei 2 crenguţe […]

Chiftele de cartofi in malai

Chiftele din fasole boabe

Chiftele din fasole boabe din: fasole boabe, cartof, pastarnac, ceapa, morcovi, usturoi, sare, piper, faina, ulei. Ingrediente: 1/4 kg fasole boabe – albă sau pestriţă 1 cartof 1 păstărnac 1 ceapă 2 morcovi 6-7 căţei de usturoi sare piper măcinat 3 linguri cu făină 1 cană cu ulei   Mod de preparare: Alegeţi fasolea bob […]

Reteta zilei: Chiftele de naut cu sos picant de maioneza

Chiftele de naut cu sos picant de maioneza din: naut, ceapa verde, ou, turmeric, usturoi, chimion, coriandru, ulei ardei iute, maioneza, sare, piper.   Ingrediente:  400gr naut din conserva 6 fire ceapa verde tocata 1 ou 1/2 lingurita turmeric 1 catel de usturoi zdrobit 1 lingurita chimion 4 linguri coriandru ulei, pentru prajit 1 ardei […]

Chiftele de post

Chiftele de zarzavat

Chiftele de zarzavat din: cartofi, morcovi, telina, verdeata, ceapa, paine, condimente, faina, ulei. Ingrediente: 3 cartofi 3 morcovi 1 telină verdeaţă 1 ceapă 1 felie de pâine condimente 3 linguri cu făină 1 cană cu ulei   Mod de preparare: Fierbeţi cartofii în coajă, îi curăţaţi, îi fărâmaţi cu furculiţa şi-i amestecaţi cu morcovii şi […]

Arpacas cu mazare si parmezan

Arpacas cu prune afumate

Arpacas cu prune afumate din: prune, arpacas, ceapa, zahar, sare. Ingrediente: 1/4 kg prune 1/4 kg arpacaş 1 ceapă 1 lingură cu zahăr sare   Mod de preparare: Alegeţi arpacaşul ca pe orez, îl spălaţi în 2-3 ape, îl lăsaţi în apă rece. Curăţaţi prunele de codiţe, le spălaţi, le lăsaţi în apă rece 1 […]

Casoleta vegetariana

Casoleta vegetariana

Casoleta vegetariana din: morcovi mari, napi, ciuperci, cartofi, ceapa, fasole, bulion, dafin, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 5- 6 morcovi mari 2-3 napi 6-8 ciuperci proaspete sau 200 g hribi uscaţi 1/2 kg cartofi 10-12 cepe mici (arpagic) 100 g fasole boabe fiartă şi scursă 3 linguri de bulion dafin 5-6 căţei de usturoi […]

Chiftele de vită la cuptor

Chiftele din varza alba

Chiftele din varza alba din: varza, cartofi, ceapa, rosie, soia granule, faina, marar, sare, ulei. Ingrediente: 1 varză albă de 1 kg 2 cartofi 2 cepe 1 roşie mare 100 g soia granule 3 linguri cu făină 2 linguri cu mărar tocat sare 1 cană cu ulei   Mod de preparare: Chiftele din varza alba: […]

Pilaf de dovlecei cu sos de roşii

Pilaf cu legume calite

Pilaf cu legume calite din: orez, ceapa, telina, dovlecel, gogosar, ardei, vanata, rosii, ulei, usturoi, sare, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: 1 cană cu orez (300 g) 2 cepe 1 morcov 1 ţelină 1 dovlecel 1 gogoşar 1 ardei gras verde sau galben 1 vânătă 2 roşii 1 pahar mic cu ulei (4-5 linguri) 4 căţei […]

Taitei cu pesto de migdale

Taitei picanti

Taitei picanti din: faina, margarina, apa, sare, taitei, varza murata, ceapa, ulei, bulion, piper. Ingrediente: 1/4 kg faină 100 g margarină apă sare – pentru tăiţei 200 g tăiţei 1/2 varză murată 1 ceapă 1 ceaşcă de ulei 1 lingură cu bulion de roşii sare piper măcinat   Mod de preparare: Cemeţi faina într-un castron […]

Varza cu smantana cu rozmarin

Budinca de varza cu tocatura de soia

Budinca de varza cu tocatura de soia din: varza murata, ceapa, ulei, granule de soia, morcovi, ardei iute, bulion, sare, cimbru. Ingrediente: 1 varză murată 2 cepe 1 pahar cu ulei 200 g granule de soia 2 morcovi 1 tardei iute tocat 2-3 linguri cu bulion de roşii sare cimbru   Mod de preparare Budinca […]

Chiftele de soia si legume

Chiftele de soia si legume

Chiftele de soia si legume din: soia granule, cartofi, morcovi, telina, verdeata, faina, paina, pesmet, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 100 grame de soia granule 2 cartofi 2 morcovi 1 telină verdeaţă tocată 1 lingură cu faină sau 2 felii de pâine 3 linguri cu pesmet 1 ceaşcă mare cu ulei sare piper măcinat sau […]

Fasole facaluita servita cu castraveti murati si vin alb

Fasole facaluita servita cu castraveti murati si vin alb

Fasole facaluita servita cu castraveti murati si vin alb din: fasole, morcovi, pastarnac, usturoi, ceapa, telina, sare, ceapa, ulei, bulion, sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe albă sau pestriţă 2 morcovi 1 păstâmac usturoi 1 ceapă 1 ţelină sare 2 cepe 4 linguri cu ulei 2 linguri cu bulion sare   Mod de preparare: Alegeţi […]

Musaca cu legume si mozzarella

Musaca de cartofi cu soia granule

Musaca de cartofi cu soia granule din: cartofi, ulei, suc de rosii, menta, sare, soia granule, ceapa. Ingrediente: 1 kg de cartofi 6 linguri cu ulei 1 cană cu suc de roşii mentă sare 100g de soia granule 1 ceapă mare   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi cartofii, îi fierbeţi în apă caldă cu […]

Bors rapid cu fasole

Spuma de fasole boabe

Spuma de fasole boabe din: fasole alba, ulei, ceapa, gogosar murat, pastarnac, morcov, masline, sare, piper. Ingrediente: 1/4 kg fasole albă 4 linguri cu ulei 1 ceapă 1 gogoşar murat 1 păstârnac 1 morcov 10 măsline sare piper   Mod de preparare: Spălaţi fasolea, o acoperiţi cu apă rece, daţi în câteva clocote şi aruncaţi […]

Chiftele din legume

Chiftele de legume cu tocatura de soia

Chiftele de legume cu tocatura de soia din: cartofi, soia, paine,morcov, bulion, verdeata, sare, piper, ulei, pesmet. Ingrediente: 3 cartofi fierţi 100 g tocătură de soia 1 felie de pâine veche 1 morcov crud 2 linguri cu bulion de roşii verdeaţă tocată congelată sare piper măcinat 1 cană cu ulei 2-3 linguri cu pesmet   […]

Sarmale de post cu varza

Sarmale de post cu varza

Sarmale de post cu varza din: varza, orez, untdelemn, rosii, untdelemn, ceapa, stafide, bulion, sare, piper. Ingrediente: 1 kg varză 200 g orez 200 ml untdelemn 500 g roşii 200 g untdelemn o ceapă mare 100 g stafide 100 ml bulion de roşii sare piper   Mod de preparare: In untdelemnul bine încins, se pune […]

Sarmale de post cu varza si stafide

Sarmale de post cu varza si stafide

Sarmale de post cu varza si stafide din: varza, orez, untdelemn, rosii, ceapa, stafide, bulion, sare, piper. Ingrediente: 1 kg varză 200 g orez 200 ml untdelemn 500g roşii 200 g untdelemn o ceapă mare 100 g stafide 100 ml bulion de roşii sare piper   Mod de preparare: In untdelemnul bine încins, se pune […]

Sarmale de post din varza acra cu orez

Sarmale de post din varza acra cu orez

Sarmale de post din varza acra cu orez din: orez, ceapa, untdelemn, sare, piper, varza, bulion de rosii. Ingrediente: 50 g orez o linguriţă ceapă tocată 100 ml untdelemn sare piper o varză bulion de roşii   Mod de preparare: Ceapa se pune în jumătate din untdelemnul încins; când s-a îngălbenit puţin, se adaugă orezul, […]

Mancare de marar verde

Mancare de marar verde

Mancare de marar verde din: marar crud, ceapa, bulion, ulei, sare, usturoi verde. Ingrediente: 2 castroane mărar crud (cam 20-30 legături) 2 cepe 2 linguri bulion (sau 4 roşii) 2 linguri ulei sare opţional: usturoi verde   Mod de preparare: Intr-o cratită de 2-3 I se pune la prăjit ceapa tocată în puţin ulei. Când […]