Sarmale de varza cu orez si ciuperci

Sarmale de varza cu orez si ciuperci din: varza, ceapa, orez, verdeata, bulion, ulei, ciuperci, sare. Ingrediente: 1 varză (crudă sau acră) 2 cepe 1 cană orez 1 legătură verdeaţă 1 lingură bulion 4-5 linguri ulei 4 linguri ciuperci tocate sare   Mod de preparare: Varza acră se spală în prealabil şi se foloseşte ca atare. […]

Varza rosie cu portocale si nuci

Varza rosie fiarta cu vin

Varza rosie fiarta cu vin din: varza rosie, vin rosu sec, ulei, faina, piper, sare, mirodenii. Ingrediente: 1 kg varză roşie 2 cepe 1 pahar vin roşu sec 2 linguri ulei 1/2 lingură făină piper sare opţional: mirodenii (piper, foi de dafin, nucşoară)   Mod de preparare: Varza roşie se taie în fâşii cât mai […]

Salata de spanac si sfecla

Salata de spanac si sfecla

Salata de spanac si sfecla din: spanac, sfecla, portocala, nuci, ulei, otet, mustar, sare, piper, boia, zahar. Ingrediente: 300 g frunze de spanac 200 g frunze mici de sfeclă roşie 1 portocală mare 1/4 cană nuci 3 linguri ulei de măsline 1 lingură oţet 2 linguriţă muştar de Dijon boia iute sare piper 2 linguri […]

Vinete umplute cu orez si branza

Reteta zilei: Vinete umplute cu orez

Vinete umplute cu orez din: vinete, orez, rosii uscate in ulei, masline, branza, ulei de masline, busuioc, dressing de iaurt si menta, salata verde.   Ingrediente:  4 vinete 225g orez cu bobul lung 75g roșii uscate in ulei 50g masline negre 60gr brânză 30ml ulei de masline 1 lingura de busuioc tocat, plus crengute proaspete […]

Supa de post cu orez

Supa de post cu orez

Supa de post cu orez din: ceapa, telina, nap, morcovi, praz, varza, orez, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1 ceapă mai mare 1 rădăcină de telină sau frunze de telină 1 nap doi morcovi 1-2 bucăţi de praz 1/2 varză 1 lingură plină de orez 2-3 linguri ulei piper şi sare, după gust   Mod de preparare: […]

Ciulama de cartofi (reteta de post)

Ciulama de cartofi (reteta de post) din: cartofi, ulei, faina, sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 lingură ulei 2 linguri făină sare   Mod de preparare: Ciulama de cartofi (reteta de post): curăţă cartofii şi se taie în cubulete. Se pun apoi la fiert cu sare, urmărind să fie păstraţi cât mai întregi. Separat se face […]

Sarmale cu ciuperci

Sarmale cu orez si ciuperci

Sarmale cu orez si ciuperci din: varza, ulei, ceapa, orez, marar, cimbru, ciuperci, bulion, sare, piper, bors. Ingrediente: 15-20 frunze de varză dulce 2 linguri ulei 1 ceapă 200 g orez 1 lingură mărar, tocat 1 linguriţă cimbru 200 g ciuperci 2 linguri bulion sare piper borş 1/2 varză, pentru tocat   Mod de preparare: […]

Reteta clasica: Ardei umpluti

Ardei umpluti din: ardei, rosii, orez, untdelemn, verdeata, piper, sare. Ingrediente: 12 ardei 6-7 roşii mari pentru sos un pahar orez un pahar untdelemn 5 linguri verdeaţă o lin­guriţă piper 8 cepe sare după gust   Mod de preparare: Se spală ardeii, se taie căpăcelul, li se scot seminţele şi se umplu cu următoarea compoziţie: […]

Aperitiv cu vinete si branza

Vinete impanate cu rosii si usturoi

Vinete impanate cu rosii si usturoi din: vinete, usturoi, rosii, sare, untdelemn, verdeata. Ingrediente: 6 vinete 3 căpăţâni usturoi sare un pahar untdelemn 10 roşii 5 legături verdeaţă   Mod de preparare: Se coc vinete pe jumătate, se curăţă de coajă, se împănează cu usturoiul curăţat şi se aşează în tavă peste un rând de […]

Ciorba de post cu cartofi

Ciorba de post cu cartofi din: cartofi, rosii, ardei, ceapa, ulei, maghiran, sare, piper, zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g cartofi 3 roşii 1 felie ardei sau 1 lingură paştă de ardei 1 ceapă puţin ulei sare piper maghiran zeamă de lămâie sau zeamă de varză acră   Mod de preparare: Ciorba de post cu […]

Paste_cu_sos_de_rosii_si_busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc din: paste, rosii, ceapa, usturoi, zahar, sare, busuioc, ulei. Ingrediente: 300 g paste fară ouă 400 g conservă de roşii mărunţite sau întregi 1 ceapă 4-5 căţei de usturoi sare zahăr busuioc puţin ulei   Mod de preparare: Ceapa mărunţită se căleşte în ulei, se adaugă usturoiul pisat, […]

Placinta_de_post_cu_cartofi

Placinta de post cu cartofi

Placinta de post cu cartofi din: faina, drojdie, apa, ulei, cartofi, sare.   Ingrediente: 250 g faină 25 g drojdie apă 120 ml apă călduţă 3-4 linguri ulei 5 cartofi de mărime medie sare   Mod de preparare: Se cerne faina şi se face o adâncitură în mijloc. Se sfarâmiţează drojdia, se toarnă 50 ml […]

Taietei cu mac

Taietei cu mac si miere

Taietei cu mac si miere din: taietei, mac, miere, ulei, sare. Ingrediente: 250 g tăieţei laţi de post 100 g mac măcinat miere ulei sare   Mod de preparare: Tăieţeii se fierb în apă cu sare după instrucţiunile de pe ambalaj, apoi se strecoară şi se amestecă cu 1-2 linguri de ulei. Se împart pe […]

Vinete picante

Vinete picante

Vinete picante din: vinete, ardei, rosii, ceapa, usturoi, sare, untdelemn. Ingrediente: 2-3 vinete 5-6 ardei graşi 500 g roşii 3-4 cepe usturoi sare untdelemn   Mod de preparare: Se coc vinetele pe jar sau pe flacără şi se curăţă de coajă, se desfac felii şi se pun, pe un fund înclinat, să se scurgă. Ardeii […]

Ciorba_de_post_cu_legume

Ciorba de post cu legume

Ciorba de post cu legume din: cartofi, morcovi, ceapa, gogosar, gulie, orez, prune, ulei, sare, patrunjel, piper, otet. Ingrediente: 4-5 cartofi 2 morcovi 1 ceapă 1 gogoşar murat 1 gulie 2-3 linguri orez 1 pumn de prune uscate ulei sare piper frunze de pătrunjel verde otet   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală […]

Bulete_de_naut_cu_ceapa_verde

Bulete de naut cu ceapa verde

Bulete de naut cu ceapa verde din: naut, ceapa, usturoi, patrunjel, chimen, faina, sare, piper, boia, ulei. Ingrediente: 250 g năut uscat 2 cepe verzi 2 fire usturoi verde frunze de pătrunjel verde 1 linguriţă chimen măcinat 3 linguri făină de năut sare piper boia iute ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Năutul se […]

Vinete cu roşii şi lactate la cuptor

Reteta zilei: Vinete gratinate cu rosii si sos pesto

Vinete gratinate cu rosii si sos pesto din: vinete, ulei de masline, usturoi, cimbru, rozmarin, salvie, sare de mare, mozzarella, rosii cherry, nuci de pin, usturoi, piper parmezan, bsuioc.   Ingrediente:  2 vinete, felii 3 linguri de ulei de măsline 1 cățel de usturoi, tocat 1 lingura amestec de cimbru, rozmarin și salvie ½ lingurita […]

Salata de cartofi cu sos de cartofi

Reteta maioneza de post din pufuleti

Reteta maioneza de post din pufuleti din: pufuleti, ulei, mustar, lamaie. Ingrediente: jumătate de pungă de pufuleti cu sare 150 ml ulei o lingură de muştar zeamă de lămâie     Mod de preparare: Foloseşte jumătate de pungă de pufuleti cu sare, 150 ml ulei şi o lingură de muştar. Pune pufuleţii într-o sită mare […]

Hummus cu legume

Hummus cu susan

Hummus cu susan din: naut, usturoi, pasta de susan, lamaie, ulei de masline, chimen, boia, patrunjel, sare. Ingrediente: o conservă mică năut fiert 2 căţei usturoi 2 linguri pastă de susan sucul unei jumătăţi de lămâie 1/2 legătura pătrunjel ulei de măsline chimen şi boia pentru servit sare   Mod de preparare: Se trec boabele […]

Mancare de varza rosie cu stafide

Reteta zilei: Mancare de varza rosie cu stafide

Mancare de varza rosie cu stafide din: ulei de masline, varza rosie, ceapa, stafide, supa de legume, seminte de chimen, otet de mere, zahar.   Poate te intereseaza si: Mancare de varza rosie cu costita si mere 15 Retete cu varza Mancare de varza cu pulpe de rata   Ingrediente:  2 linguri de ulei de […]

Sarmalute de post in foi de vita

Sarmalute de post in foi de vita

Sarmalute de post in foi de vita din: ceapa, orez, ulei, menta, marar, lamaie, sare, piper, iaurt. Ingrediente: 20 foi de viţă (plus 4-5 foi) 1 ceapă 2 legături de ceapă verde 200 g orez cu bob rotund 100 ml ulei de măsline 15 g mentă proaspătă 1 legătură de mărar 1 lămâie sare piper […]

Chiftele

Chiftele din naut cu chimen si coriandru

Chiftele din naut cu chimen si coriandru din: naut, ceapa, dovlecel, morcov, faina, pesmet, condimente, sare, piper. Ingrediente: 250 g năut fiert 1 ceapă albă 1 dovlecel 1 morcov 50 g făină de năut 3-4 linguri de pesmet 1 linguriţă de condimente în amestec (chimen, coriandru) sare piper   Mod de preparare: Chiftele din naut […]

Sote de fasole verde cu suc de lamaie

Reteta zilei: Sote de fasole verde cu suc de lamaie

Sote de fasole verde cu suc de lamaie din: fasole verde, uli de masline, suc de lamaie, sare, piper, branza. Fasolea verde este o sursă excelentă de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic și minerale precum potasiu, fier și calciu. De asemenea, este o sursă importantă […]

Ghiveci de legume cu rozmarin

Ghiveci de legume cu rozmarin

Ghiveci de legume cu rozmarin din: vinete, dovlecei, ardei, ceapa, rosii, morcovi, pastai, cimbru, rozmarin, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 vinete 3 dovlecei 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi o ceapă 4 roşii mari 2 morcovi câteva păstăi de fasole cimbru rozmarin 2 căţei usturoi 2-3 linguri ulei sare piper   Mod […]

Lapte de migdale

Reteta zilei: Lapte de migdale

Lapte de migdale din: migdale, apa, miere, sare.     Ingrediente:  1 cană migdale nesarate 4 căni de apă 1 1/2 linguriță de miere sare       Mod de preparare: Se pun migdale într-un castron și se acoperă cu apă rece. Se lasă să se înmoaie peste noapte, apoi se scurg și se clătesc. […]

Chiftele aromate din fasole

Chiftele din fasole cu usturoi

Chiftele din fasole cu usturoi din: fasole, pesmet, cartof, morcov, pastarnac, ceapa, usturoi, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g fasole boabe (roşie sau pestriţă) 4 linguri de pesmet 1 cartof 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 1 linguriţă de usturoi praf 3 linguri de făină 3 linguri de ulei sare piper   Mod de preparare: […]

Humus cu lipie

Humus – reteta de post

Humus din: naut, pasta de susan, lamaie, usturoi, ulei, sare, biscuiti de tarate. Ingrediente: o conservă mare năut gata fiert 2-3 linguri pastă de susan sucul de la o jumătate de lămâie un căţel usturoi ulei sare Pentru servit: biscuiţi de tărâţe   Mod de preparare: 1. Năutul se puneîntr-o strecurătoare, se trece sub un […]

Vinete coapte cu usturoi

Vinete coapte cu rosii si usturoi

Vinete coapte cu rosii si usturoi din: vinete, rosii, usturoi, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 2 roşii 1 căţel de usturoi 4 fire cimbru sare piper   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 150°C. Se spală vinetele şi se taie în două pe lung. Roşiile se taie felii subţiri, cu un cuţit cu […]

Chiftelute cu stafide

Chiftelute cu bulgur

Chiftelute cu bulgur din: bulgur, vinete, usturoi, ardei, amidon, ceapa, ienibahar, coriandru, sare, ulei, patrunjel. Bulgurul este o sursă excelentă de carbohidrați complecși, proteine, fibre și vitamine din complexul B. De asemenea, conține minerale importante, cum ar fi fierul, magneziul și zincul. Consumul regulat de bulgur poate avea multiple beneficii pentru sănătate. Datorită conținutului său […]

Tocanita_de_naut_cu_usturoi

Tocanita de naut cu usturoi

Tocanita de naut cu usturoi din: naut, usturoi, ceapa, supa de pui, rosii, cartofi, boia, oregano, patrunjel. Ingrediente: 500 g naut  2 căţei de usturoi 1 ceapă 250 ml supă de pui 3 roşii 2 cartofi 1 lingură boia dulce 2 fire oregano 2-3 fire pătrunjel   Mod de preparare: Speli năutul şi îl pui […]

Mancare_de_orez_cu_masline

Mancare de orez cu masline

Mancare de orez cu masline din: orez, morcovi, zeama de lamaie, masline, ciuperci, ulei, sare, piper, oregano. Ingrediente: 50 g orez 2 morcovi mari zeama de la 1 lămâie 100 g măsline negre, fără sâmburi 1 cutie ciuperci sau 100 g ciuperci fierte ulei de măsline sare piper oregano   Mod de preparare: Fierbi separat […]

Ciuperci umplute cu quinoa

Ciuperci umplute cu bulgur si quinoa

Ciuperci umplute cu bulgur si quinoa din: ciuperci, quinoa, bulgur, ardei gras, ceapa, rodie, tofu, menta, fistic, mustar, otet, ulei, sare, piper.       Ingrediente: 6 ciuperci champignon jumbo 300 g quinoa 100 g bulgur 3 cepe 1 ardei gras galben 1 rodie 150 g tofu 1 legătură mentă verde 2 linguri fistic 1 […]