Tofu_in_sos_picant

Tofu in sos picant

Tofu in sos picant din: tofu, orez, sare, piper, pasta de tomate, pasta de chili, sos worcester, sos de soia, ulei de susan, amidon. Ingrediente: 200 g tofu cuburi 100 g de orez cu bob lung sare piper Pentru sos: 1 lingură de pastă de tomate 1 linguriţă de pastă de chili 3 linguri de […]

Naut fin cu legume

Naut fin cu legume

Naut fin cu legume din: rosii decojite, mirodenii, piper Cayenne, curcuma, ghimbir, ulei, ardei iute, salote, supa de legume, naut, lamaie, ceapa, sare. Ingrediente: 120 g roşii descojite (la conservă) 1 linguri de amestec de mirodenii garam maşala 1 linguriţă de piper Cayenne 1 linguriţă de praf de curcuma 2 linguri de ghimbir ras 4 linguri […]

Snitele de tofu cu spanac

Snitele de tofu cu spanac

Snitele de tofu cu spanac din: spanac, ceapa, ulei, sare, piper, nucsoara, tofu, pesmet, lamaie, faina, lapte.   Ingrediente: 400 g spanac 1 ceapă 3 linguri de ulei vegetal sare piper nucşoară proaspăt rasă 600 g tofu afumat 100 g pesmet coaja rasă de la 1 lămâie netratată 50 g făină 100 ml lapte   […]

Varza creata cu orez la cuptor

Reteta varza cu orez

Reteta varza cu orez din: varza, ceapa, morcovi, usturoi, orez, rosii, bulion, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1/2 varză acră mică o ceapă 2 morcovi un căţel usturoi 200 g orez cu bob rotund 2 linguri cuburi de roşii 2 linguri bulion 2 linguri ulei pătrunjel sare piper   Mod de preparare: In ulei se […]

Salata_cu_taitei_de_orez

Salata cu taitei de orez

Salata cu taitei de orez din: taitei, dovlecei, ardei, ulei, masline, sare.   Ingrediente: 200 g tăiţei de orez 2 dovlecei mici 1 ardei capia 1 ardei gras galben 1 lingură de ulei de măsline câteva măsline verzi sare   Mod de preparare: Pune la fiert apă cu sare, ca pentru paste. Când începe să […]

Smoothie de papaya cu lapte

Reteta zilei: Smoothie de papaya cu lapte

Smoothie de papaya cu lapte din: papaya, zahar, miere, lapte.   Ingrediente:  2 cani papaya cuburi zahar sau miere, dupa gust 2 cani lapte rece             Mod de preparare: Adăugați toate ingredientele într-un blender. Procesati pana se omogenizeaza. Se toarnă în pahare și se servește imediat. Smoothie de papaya cu […]

Dovlecei - chiftele

Chiftele de dovlecei cu nucsoara

Chiftele de dovlecei cu nucsoara din: cartofi, dovlecei, nucsoara, sare, piper, ulei. Ingrediente: 750 g cartofi sare piper 250 g dovlecei 1 priză de nucşoară măcinată 1/2 de linguriţă de oregano uscat 4 linguri de ulei   Mod de preparare: Cu o zi înainte, se fierb cartofii circa 20 de minute în apă clocotită cu sare, […]

Curry_cu_tofu

Curry cu tofu

Curry cu tofu din: tofu, usturoi, ulei, cartofi, rosii, ceapa, mazare, ardei, broccoli, ciuperci, curry, sare, piper. Ingrediente: 250 g brânză tofu 2 căţei usturoi 2 linguri ulei 500 g cartofi 400 g roşii în bulion o ceapă 100 ml supă de legume 150 g mazăre congelată un ardei 150 g broccoli 4-5 ciuperci proaspete […]

Vinete_umplute_cu_tofu

Vinete umplute cu tofu

Vinete umplute cu tofu din: branza tofu, vinete, dovlecei, ardei, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 250 g brânză tofu afumată 2 vinete mari un dovlecei un ardei gras 2 linguri ulei 2-3 crenguţe cimbru sare piper   Mod de preparare: Vinetele se taie în două pe lung şi cu o linguriţă se golesc de miez. Dovlecelul […]

Tocana arabeasca

Tocana cu soia

Tocana cu soia din: soia, ceapa, ardei, rosii, cartofi, boia, ulei, sare, piper. Ingrediente: o pungă granule de soia 2 cepe 2 arde graşi 5 roşii în bulio 4 cartofi o linguriţă boia 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Granulele de soia se pun la hidratat o oră, în apă clocotită. In […]

Sarmale in foi de varza dulce

Sarmale cu legume

Sarmale cu legume din: varza murata, ceapa, morcovi, praz, telina, ulei, ardei gras, bulion, orez, vin, ulei, sare. Ingrediente:   frunzele de la o varză murată 3 cepe 4 morcovi fir de praz 1 tijă de ţelină olandeză 1 ceaşcă de ulei 1 ardei gras roşu 1 linguriţă cu bulion 4 linguri cu orez 1 […]

Tocanita_din_boabe_de_soia

Tocanita din boabe de soia

Tocanita din boabe de soia din: boabe de soia, cartofi, ceapa, ulei, gogosar, boia, cimbru, patrunjel, suc de rosii, sare, piper.   Ingrediente: 1 cană boabe de soia 4 cartofi 2 cepe mari 2 linguri ulei 100 g gogoşar roşu sau 1 ardei gras 1 linguriţă boia dulce 1 foaie de dafin cimbru uscat 1 linguriţă […]

Ciorbă de perişoare din pasăre, acrită cu corcoduşe

Ciorba de pastarnac cu perisoare de nuci

Ciorba de pastarnac cu perisoare de nuci din: morcov, arei, pastarnac, telina, zeama de varza, sare, piper, rosie, verdeata, orez, ceapa, nuca. Ingrediente: Pentru ciorbă: 1 morcov 1 ardei roşu 2 rădăcini de păstârnac 1/2 ţelină mică 500 ml zeamă de varză acră sare piper 1 roşie 1 lingură verdeaţă tocată (leuştean şi pătrunjel verde) […]

Chiftele_cu_dovlecei_rosii_uscate_si_quinoa

Chiftele cu dovlecei, rosii uscate si quinoa

Chiftele cu dovlecei, rosii uscate si quinoa din: dovlecei, rosii, quinoa, oua, gris, cimbru, busuioc, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg dovlecei 200 g roşii uscate 50 g quinoa neagră 3 ouă 2 linguri griş cimbru busuioc sare de mare piper   Mod de preparare: Dovleceii spălaţi şi curăţaţi îi dai pe râzătoare, îi sărezi […]

Supa crema de urzici cu hrean

Supa crema din urzici

Supa crema din urzici din: urzici, ceapa, cartofi, morcovi, telina, pastarnac, ardei, ulei, margarina, smantana vegetala, sare, piper. Ingrediente: 1 kg urzici 4 cepe potrivite 1-2 cartofi 2 morcovi 1/2 ţelină 1 păstârnac 1 ardei gras 3 linguri cu ulei de măsline 1 lingură cu margarină 1 ceaşcă cu smântână vegetală sare piper   Mod de […]

Carnaciori vegetali din naut

Carnaciori vegetali

Carnaciori vegetali din: naut, orez, pesmet, ceapa, rosii, busuioc, oregano, sos de soia, ulei, patrunjel. Ingrediente: 2 ceşti năut 1 cană orez 1 ceaşcă pesmet 1 ceapa 1/2 ceaşcă roşii decojite conservate în bulion 1/2 linguriţă busuioc uscat 1 linguriţă oregano uscat mărunţit 2 linguri sos de soia 1/2 legătură pătrunjel 1 lingură ulei   Mod […]

Ciorba de fasole verde cu oua

Ciorba deasa cu fasole boabe

Ciorba deasa cu fasole boabe din: fasole, ceapa, praz, morcov, patrunjel, teline, rosii in bulion, suc de rosii, telina, sare, piper, bors, cartof. Ingrediente: 200 g fasole albă boabe 1 ceapă 1 fir praz 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 cutie roşii în bulion 250 ml suc de roşii pătrunjel verde frunze de […]

Cartofi umpluţi cu ciuperci si carne

Cartofi umpluti cu piure de urzici

Cartofi umpluti cu piure de urzici din: urzici, ceapa, ulei, margarina, usturoi, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 6-8 grămăjoare de urzici 1 ceapă 1 lingură cu ulei 2 linguri cu margarină 3-4 căţei de usturoi 4 cartofi mari sare piper   Mod de preparare: Opăreşte ceapa şi urzicile în apă clocotită cu sare. Scoate-le cu spumiera şi scurge-le, […]

Mancare_de_telina_cu_mazare

Mancare de telina cu mazare

Mancare de telina cu mazare din: telina, ceapa, morcovi, arpagic, mazare, masline, ulei, zeama de lamaie, sare, piper, marar, faina. Ingrediente: 1 rădăcină de ţelină 1 ceapă mare 3-4 morcovi 200 g arpagic 400 g mazăre congelată sau din conservă 100 g măsline negre 100 ml ulei zeama de la 1 lămâie piper sare 1 […]

Melcisori cu nuca

Melcisori cu nuca si stafide

Melcisori cu nuca si stafide din: zahar, apa, drojdie, faina, sare, margarina, lamaie, stafide, nuca, zahar pudra. Ingrediente: Aluat: 1 ceaşcă zahăr 3/4 ceaşcă apă caldă 4 linguriţe drojdie uscată 500 g făină un praf de sare 100 g margarină coaja rasă de la o jumătate de lămâie Umplutură: 2/3 ceaşcă stafide albe 2/3 ceaşcă nucă […]

Salată de cartofi noi

Salata cu cartofi si masline

Salata cu cartofi si masline din: cartofi, gogosari, ceapa, masline, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 10 cartofi 3 gogoşari muraţi în saramură 3 cepe roşii 2-3 linguri măsline tăiate sare piper ulei de măsline   Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă în apă cu sare. Apoi se curăţă, se taie rondele şi […]

Gogosi de post cu miere

Gogosi de post cu miere din: faina, zahar, miere, scortisoara, drojdie, ulei.   Ingrediente: 400 g făină zahăr miere scorţişoară 20 g drojdie ulei Mod de preparare: Gogosi de post cu miere: Drojdia se dizolvă într-o linguriţă de zahăr şi o ceaşcă de apă, se adaugă 2-3 linguri de făină, se amestecă bine şi se […]

Fasole facaluita servita cu castraveti murati si vin alb

Fasole facaluita

Fasole facaluita din: fasole, sare, patrunjel, ceapa, usturoi, ulei, bulion.   Ingrediente: 500 g fasole sare  pătrunjel verde 5 cepe potrivite 1 căpăţână de usturoi ulei pentru călit ceapa 200 g suc  de roşii/bulion   Mod de preparare: Se pune fasolea la fiert într-o oală de 4 litri, având gri­jă să înlocuim apa cel puţin […]

Reteta cu nuci

Reteta cu nuci

Reteta cu nuci din: cartofi, nuci, zahar, sare. Ingrediente: 4 cartofi 250 g nuci măcinate 1 pahar zahăr (200 g) 1 vârf de cuţit de sare       Mod de preparare: Se pun cartofii la copt, după care se curăţă de coajă, fierbinţi, şi se pasează bine amestecându-se cu zahărul şi cu foarte puţină […]

Salată de banane şi fructe de pădure

Salata de mere si banane

Salata de mere si banane din: mere, banane, lamaie, miere. Ingrediente: 100 g mere 100 g banane sucul de la o lămâie 10 g miere Mod de preparare: Se curăţă banana, mărul se taie în felii subţiri şi se aşază într-un castron de sticlă. Sucul de lămâie se amestecă cu mierea şi se toarnă deasupra. […]

Cartofi umpluti cu piept de pui

Cartofi copti cu mustar

Cartofi copti cu mustar din: cartofi, usturoi, mustar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 căpăţână de usturoi 2 linguri muştar ulei piper sare   Mod de preparare: Se curăţă usturoiul, se pisează cu sare şi se freacă cu ulei până devine o pastă. Se adaugă piperul, muştarul şi se amestecă până se omogenizează. Se […]

Chiftelute pe pat de orez

Chiftelute de ghebe

Chiftelute de ghebe din: ghebe, cartofi, sare, piper, patrunjel, usturoi, marar, faina, ulei. Ingrediente: 500 g  ghebe 8 cartofi medii sare piper 4-5 fire de pătrunjel 4-5 căţei de usturoi mărar uscat 4-5 linguri de făină ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Ghebele decongelate se storc bine de zeamă şi se toacă în robotul […]

Ciuperci delicioase cu verdeata

Ciuperci delicioase cu verdeata

Ciuperci delicioase cu verdeata din: ciuperci, ceapa, marar, patrunjel, ulei, faina, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 1-2 cepe 1 legătură de mărar verde 1 legătură pătrunjel verde 3 linguri de ulei • 1 lingură de făină sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt, după care se […]

Mancare de ardei cu ouă si branză

Reteta mancare de ardei gras

Reteta mancare de ardei gras din: ardei, ceapa, ulei, usturoi, pasta de tomate, patrunjel, sare.   Ingrediente: ardei ceapă ulei apă 4 căţei de usturoi 1-2 linguriţe pastă de tomate sare 1 legătură de pătrunjel verde   Mod de preparare: Se spală ardeii, se scot cotoarele şi seminţele şi se taie în bucăţi mici. Se […]

Salată de fasole verde cu usturoi

Fasole pastai cu ceapa si usturoi

Fasole pastai cu ceapa si usturoi din: fasole, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc, patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg fasole păstăi 1 ceapă albă 3 căţei de usturoi ulei de măsline sare piper busuioc pătrunjel proaspăt   Mod de preparare: Fasolea păstăi se curăţă de capete, se rupe în bucăţi potrivite şi se spală. […]

Salata simpla de linte

Tocanita de linte cu cartofi

Tocanita de linte cu cartofi din: linte, cartofi, morcovi, suc de rosii, maghiran, usturoi, ceapa, boia, sare, patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg linte 3 cartofi tăiaţi cuburi 3 morcovi tăiaţi mărunt 2 căni suc de roşii 1 linguriţă măghiran 1/4 linguriţă cimbru 3 căţei de usturoi 2 cepe tăiate mărunt 1 linguriţă boia sare 1 foaie […]

Reteta zilei: Sote de dovlecei cu sos de rosii si ciuperci

Sote de dovlecei cu sos de rosii si ciuperci din: ulei de masline, ciuperci, morcov, telina, ceapa, usturoi, sare, piper, pasta de tomate, rosii, oregano, piper cayenne, busuioc, dovlecei.   Ingrediente:  3 linguri ulei de măsline 6 ciuperci, tocate ½ ceasca morcov tocat ½ ceasca țelină tocata ½ ceasca ceapa tocata 3 catei de usturoi, […]