Salată de spanac a la sevillane

Salata de spanac cu piersici

Salata de spanac cu piersici din: spanac, sare, seminte, brie, piersici, lamaie, piper, nucsoara, ulei. Ingrediente: 500 g frunze proaspete de spanac (sau 450 g spanac congelat) sare 2 linguri de seminţe de susan 200 g brie 2 piersici 3 linguri de zeamă de lămâie piper nucşoară proaspăt rasă 8 linguri de ulei de rapiţă […]

Cum se Prepara Tocanita de naut (VIDEO)

Cum se Prepara Tocanita de naut – un preparat consistent și savuros. Tocănița de năut este o rețetă sănătoasă, bogată în proteine și arome, perfectă pentru un prânz sățios sau o cină reconfortantă. Este ideală atât pentru vegetarieni, cât și pentru cei care doresc să adauge mai multe leguminoase în dieta lor. Ingrediente (pentru 4 […]

Suc de morcovi – usor de preparat

Suc de morcovi din: morcovi. Sucul de morcovi are un conținut deosebit de ridicat de beta caroten, o sursă de vitamina A , dar este, de asemenea, bogat în vitamine din complexul B, cum ar fi acidul folic , și multe minerale, inclusiv calciu , cupru , magneziu , potasiu , fosfor și fier . […]

Suc de rodii si portocale

Suc de rodii si portocale

Suc de rodii si portocale din: rodii, portocale. Ingrediente: două rodii trei portocale               Mod de preparare: Desfaceţi ambele rodii şi scoateţi-seminţele cu o lingură. Cojiţi portocalele Treceţi portocalele şi seminţele de rodii, prin aparatul de suc. Serviţi peste gheaţă.   Pofta buna!         poate iti […]

Cabbage and fennel juice

Suc din verdeturi cu pere

Suc din verdeturi cu pere din: pere, suc de lamaie, apa, salata verde, menta.   Ingrediente: patru ceşti de pere, tăiate sase linguri de suc de lămâie două ceşti de apă o ceaşcă de frunze mărunţite de salată verde o linguriţă de mentă (facultativ)       Mod de preparare: Puneţi perele, sucul de lămâie […]

Smoothie de castravete cu ghimbir

Reteta zilei: Smoothie de castravete cu mar si telina

Smoothie de castravete cu mar si telina din: castreavete, mar, salata verde, telina apio, ghimbir. Poate te intereseaza si: Smoothie de spanac cu pere Smoothie de banane cu lapte de migdale Smoothie de mango cu ovaz     Ingrediente:  1 castravete, feliat 1 kiwi feliat 1 mar, fără sâmburi și feliat 2 cani salata verde […]

Legume_la_grill

Legume la grill

Legume la grill din: ardei, rosii, zucchini, ulei, usturoi. Ingrediente: câte 1 ardei gras roşu şi verde, fără coajă 4 roşii mici fără coajă 2 zucchini mici ulei pentru uns 2 căţei de usturoi 3 linguri de ulei   Mod de preparare: Ardeilor fără coajă li se îndepărtează seminţele, apoi se taie cubuleţe. Roşiile decojite […]

Ardei umpluţi cu legume

Ardei umpluti cu legume si busuioc

Ardei umpluti cu legume si busuioc din: ardei grasi, vanata, dovlecei, telina, ceapa, usturoi, busuioc, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi galbeni 1 vânătă 2 dovlecei 1 tulpină ţelină 1 ceapă 2 căţei usturoi busuioc proaspăt 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Speli toate legumele. Cureţi vânătă […]

Tocanita ungureasca

Tocanita de naut cu ciuperci

Tocanita de naut cu ciuperci din: naut, bulion, morcov, ardei, ceapa, usturoi, margarina, ciuperci de padure, piper, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 conservă de năut (400 g) 300 g bulion 1 morcov 1/2 ardei capia 1 ceapă căţel de usturoi linguri de margarină 2 linguri (30 g) mix de ciuperci de pădure 1 linguriţă de […]

Vinete cu rosii, ardei si usturoi

Vinete cu rosii, ardei si usturoi

Vinete cu rosii, ardei si usturoi din: vinete, rosii, ardei, usturoi, piper mozaic, ulei, sare, patrunjel. Ingrediente: 3 vinete mari 150 g roşii 1 ardei capia 3 căţei de usturoi 1 linguriţă de piper mozaic ulei sare pătrunjel   Mod de preparare: Taie vinetele pe lung. Dă-le cu sare şi lasă-le o jumătate de oră. […]

Ciuperci cu costita

Supa crema de ciuperci cu smantana vegetala

Supa crema de ciuperci cu smantana vegetala din: ciuperci, cartof, ceapa, telina, patrunjel, smantana vegetala, sare. Ingrediente: 300 g ciuperci champignon 1 cartof 1 ceapă mică 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 200 ml smântână vegetală sare   Mod de preparare: Pune ingredientele, mai puţin ciupercile, la fiert în doi litri de apă cu adaos […]

Pizza de post cu zucchini

Pizza de post cu ciuperci

Pizza de post cu ciuperci din: faina, apa, sare, bicarbonat, cascaval vegetal, galbiori, ceapa verde, patrunjel, oregano, sare, piper. Ingrediente: 300 g făină de grâu integrală 150 ml apă 1/2 linguriţă de sare 1/2 linguriţă de bicarbonat 150 g caşcaval vegetal 1 borcănel de gălbiori muraţi ceapă verde pătrunjel oregano sare piper   Mod de […]

Lasagna cu legume proaspete

Lasagna cu legume proaspete din: foi de lasagna, ciuperci, dovlecel, morcovi, telina, ceapa, ardei, rosii in bulion, suc de rosii, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 pachet foi de lasagna 500 g ciuperci 1 dovlecel 3 morcovi 1 ţelină mică 3 cepe 1 ardei roşu 1 ardei galben 1 cutie de roşii în bulion 1 cană […]

Reteta ardei umpluti cu cuscus

Reteta ardei umpluti cu cuscus

Reteta ardei umpluti cu cuscus din: ardei, cuscus, ceapa, stafide, ulei, suc de rosii, sare, piper, menta. Ingrediente: 4 ardei roşii 100 g cuşcuş 1 ceapă 2 linguri stafide 6 linguri ulei de măsline 150 ml suc de roşii piper negru măcinat sare 1 linguriţă mentă   Mod de preparare: Speli ardeii, le tai căpăcele […]

Briose_de_post

Briose de post

Briose de post din: lapte de soia, fructe uscate, faina, amidon, ulei, zahar, miere, praf de copt, sare. Ingrediente: 200 ml lapte de soia 100 g fructe uscate (caise, banane, merişoare) 200 g făină 100 g amidon 120 ml ulei 100 g zahăr 30 g miere 1/2 plic praf de copt 1 praf de sare […]

Chiftele de morcovi in pesmet

Chiftele de morcovi

Chiftele de morcovi din: cartofi, dovlecei, morcovi, pesmet, ceapa, faina, usturoi, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 2 cartofi 1 dovlecei 6 morcovi pesmet 1 ceapă 3 linguri făină 2-3 căţei usturoi ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, morcovii şi dovlecelul de coajă. Cartofii şi dovlecelul îi dai prin râzătoare, iar morcovii îi […]

Dovlecei la cuptor

Dovlecei la cuptor cu menta si usturoi

Dovlecei la cuptor cu menta si usturoi din: dovlecei, ulei, otet, sare, usturoi, menta, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 1 lingura ulei 2 linguri otet sare usturoi menta piper   Mod de preparare: Speli dovleceii şi îi tai felii subtiri, de maximum 1 cm. Le ungi cu puţin ulei, presari sare şi piper şi le aşezi […]

Fasole scazuta

Fasole scazuta

Fasole scazuta din: fasole boabe, ceapa, ardei, morcov, pasta de ardei, rosii in bulion, telina apio, ulei, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 cepe 1 ardei capia 1 morcov 1 lingură cu pastă de ardei (iute sau dulce) 300 ml roşii în bulion 1 ţelină apio ulei sare piper verdeaţă   Mod […]

Tortulete cu capsuni si lichior de oua

Tortulete de post

Tortulete de post din: cacao, bicarbonat, faina, zahar vanilat, zahar, lapte de soia, ulei, zmeura, miere, ornamente. Ingrediente: blat: 2 linguri cacao o linguriţă rasă bicarbonat de sodiu 270 g făină un plic zahăr vanilat 130 g zahăr 400 ml lapte de soia 100 ml ulei umplutură: restul de blat 100 g zmeură 2 linguriţe […]

Negresa de post

Desert de post: Negresa moale

Negresa moale din: faina, apa carbogazoasa, zahar, ulei, nuca, cacao, gem, praf de copt. Ingrediente: 400 g făină 200 ml apă carbogazoasă 100 g zahăr 100 ml ulei 50 g nucă măcinată 50 g cacao + 20 g pentru pudrat 1 lingură de gem (caise, vişine) 1/2 plic de praf de copt   Mod de preparare: […]

Supa de legume cu smantana

Supa de legume cu smantana vegetala

Supa de legume cu smantana vegetala din: morcovi, telina, pastarnac, praz, ceapa, cartofi, usturoi, smantana vegetala, ceapa verde, patrunjel. Ingrediente: 2 morcovi 1/2 ţelină 1 păstârnac 1 fir de praz 1 ceapă 3 cartofi 2 căţei de usturoi 100 ml smântână vegetală 1 ceapă verde 1 legătură mică de pătrunjel   Mod de preparare: Curăţă […]

Dovlecei cu sos dulce

Dovlecei si vinete cu sos dulce

Dovlecei si vinete cu sos dulce din: dovlecel, vanata, ulei, otet, zahar, sos de rosii, amidon, sare, piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vânătă 2 linguri de ulei 100 ml oţet 5 linguri de zahăr 3 linguri de sos de roşii 2 linguriţe de amidon sare piper   Mod de preparare: Taie vânata şi dovlecelul in […]

Pilaf cu praz si cartofi

Pilaf de primavara

Pilaf de primavara din: orez, urzici, leurda, ceapa, marar, morcov, ardei, ulei, sare. Ingrediente: 200 g orez de preferinţă integral 200 g urzici 200 g leurdă 3 cepe verzi 1 legătură mărar 1 morcov 1 ardei 2-3 linguri ulei pentru prăjit sare   Mod de preparare: Alegi orezul şi îl speli, apoifîl laşi să se […]

Ardei umpluţi cu fasole batută

Reteta de ardei umpluti cu orez

Ardei umpluti cu orez din: ardei, orez, ceapa verde, ceapa uscata, morcov, ulei, bors, sare, piper. Ingrediente: 8 ardei graşi 8 linguri orez 2 legături ceapă verde o ceapă uscată un morcov 2 linguri ulei 500 ml borş sare piper   Mod de preparare: Ceapa uscată se taie mărunt, morcovul se trece prin răzătoarea cu […]

Ardei umpluti cu ciuperci

Reteta ardei umpluti cu hribi

Reteta ardei umpluti cu hribi din: ardei, hribi, orez, ceapa, morcovi, bulion, ulei, gris, faina, patrunjel, smantana, sare, piper. Ingrediente: 12 ardei graşi roşii 600 g hribi 250 g orez 2 cepe mari 2 morcovi 150 g bulion 100 ml ulei 2 ouă 1 lingură griş 2 frunze de dafin 50 g făină 1 legătură […]

Soia_in_sos_dulce_acrisor

Soia in sos dulce-acrisor

Soia in sos dulce-acrisor din: ardei, soia, sare, piper, ulei, zahar, sos de tomate, otet, sos de soia. Ingrediente: 2 ardei graşi coloraţi 200 g soia felii sare piper ulei pentru prăjit 1 cub concentrat legume Pentru sos: 3/4 cană de zahăr 4 linguri de sos de tomate 1/2 cană de oţet 1 lingură de sos […]

Tofu_in_sos_picant

Tofu in sos picant

Tofu in sos picant din: tofu, orez, sare, piper, pasta de tomate, pasta de chili, sos worcester, sos de soia, ulei de susan, amidon. Ingrediente: 200 g tofu cuburi 100 g de orez cu bob lung sare piper Pentru sos: 1 lingură de pastă de tomate 1 linguriţă de pastă de chili 3 linguri de […]

Naut fin cu legume

Naut fin cu legume

Naut fin cu legume din: rosii decojite, mirodenii, piper Cayenne, curcuma, ghimbir, ulei, ardei iute, salote, supa de legume, naut, lamaie, ceapa, sare. Ingrediente: 120 g roşii descojite (la conservă) 1 linguri de amestec de mirodenii garam maşala 1 linguriţă de piper Cayenne 1 linguriţă de praf de curcuma 2 linguri de ghimbir ras 4 linguri […]

Snitele de tofu cu spanac

Snitele de tofu cu spanac

Snitele de tofu cu spanac din: spanac, ceapa, ulei, sare, piper, nucsoara, tofu, pesmet, lamaie, faina, lapte.   Ingrediente: 400 g spanac 1 ceapă 3 linguri de ulei vegetal sare piper nucşoară proaspăt rasă 600 g tofu afumat 100 g pesmet coaja rasă de la 1 lămâie netratată 50 g făină 100 ml lapte   […]

Varza creata cu orez la cuptor

Reteta varza cu orez

Reteta varza cu orez din: varza, ceapa, morcovi, usturoi, orez, rosii, bulion, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1/2 varză acră mică o ceapă 2 morcovi un căţel usturoi 200 g orez cu bob rotund 2 linguri cuburi de roşii 2 linguri bulion 2 linguri ulei pătrunjel sare piper   Mod de preparare: In ulei se […]

Salata_cu_taitei_de_orez

Salata cu taitei de orez

Salata cu taitei de orez din: taitei, dovlecei, ardei, ulei, masline, sare.   Ingrediente: 200 g tăiţei de orez 2 dovlecei mici 1 ardei capia 1 ardei gras galben 1 lingură de ulei de măsline câteva măsline verzi sare   Mod de preparare: Pune la fiert apă cu sare, ca pentru paste. Când începe să […]

Smoothie de papaya cu lapte

Reteta zilei: Smoothie de papaya cu lapte

Smoothie de papaya cu lapte din: papaya, zahar, miere, lapte.   Ingrediente:  2 cani papaya cuburi zahar sau miere, dupa gust 2 cani lapte rece             Mod de preparare: Adăugați toate ingredientele într-un blender. Procesati pana se omogenizeaza. Se toarnă în pahare și se servește imediat. Smoothie de papaya cu […]