Dovlecei - chiftele

Chiftele de dovlecei cu nucsoara

Chiftele de dovlecei cu nucsoara din: cartofi, dovlecei, nucsoara, sare, piper, ulei. Ingrediente: 750 g cartofi sare piper 250 g dovlecei 1 priză de nucşoară măcinată 1/2 de linguriţă de oregano uscat 4 linguri de ulei   Mod de preparare: Cu o zi înainte, se fierb cartofii circa 20 de minute în apă clocotită cu sare, […]

Curry_cu_tofu

Curry cu tofu

Curry cu tofu din: tofu, usturoi, ulei, cartofi, rosii, ceapa, mazare, ardei, broccoli, ciuperci, curry, sare, piper. Ingrediente: 250 g brânză tofu 2 căţei usturoi 2 linguri ulei 500 g cartofi 400 g roşii în bulion o ceapă 100 ml supă de legume 150 g mazăre congelată un ardei 150 g broccoli 4-5 ciuperci proaspete […]

Vinete_umplute_cu_tofu

Vinete umplute cu tofu

Vinete umplute cu tofu din: branza tofu, vinete, dovlecei, ardei, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 250 g brânză tofu afumată 2 vinete mari un dovlecei un ardei gras 2 linguri ulei 2-3 crenguţe cimbru sare piper   Mod de preparare: Vinetele se taie în două pe lung şi cu o linguriţă se golesc de miez. Dovlecelul […]

Tocana arabeasca

Tocana cu soia

Tocana cu soia din: soia, ceapa, ardei, rosii, cartofi, boia, ulei, sare, piper. Ingrediente: o pungă granule de soia 2 cepe 2 arde graşi 5 roşii în bulio 4 cartofi o linguriţă boia 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Granulele de soia se pun la hidratat o oră, în apă clocotită. In […]

Sarmale in foi de varza dulce

Sarmale cu legume

Sarmale cu legume din: varza murata, ceapa, morcovi, praz, telina, ulei, ardei gras, bulion, orez, vin, ulei, sare. Ingrediente:   frunzele de la o varză murată 3 cepe 4 morcovi fir de praz 1 tijă de ţelină olandeză 1 ceaşcă de ulei 1 ardei gras roşu 1 linguriţă cu bulion 4 linguri cu orez 1 […]

Tocanita_din_boabe_de_soia

Tocanita din boabe de soia

Tocanita din boabe de soia din: boabe de soia, cartofi, ceapa, ulei, gogosar, boia, cimbru, patrunjel, suc de rosii, sare, piper.   Ingrediente: 1 cană boabe de soia 4 cartofi 2 cepe mari 2 linguri ulei 100 g gogoşar roşu sau 1 ardei gras 1 linguriţă boia dulce 1 foaie de dafin cimbru uscat 1 linguriţă […]

Ciorbă de perişoare din pasăre, acrită cu corcoduşe

Ciorba de pastarnac cu perisoare de nuci

Ciorba de pastarnac cu perisoare de nuci din: morcov, arei, pastarnac, telina, zeama de varza, sare, piper, rosie, verdeata, orez, ceapa, nuca. Ingrediente: Pentru ciorbă: 1 morcov 1 ardei roşu 2 rădăcini de păstârnac 1/2 ţelină mică 500 ml zeamă de varză acră sare piper 1 roşie 1 lingură verdeaţă tocată (leuştean şi pătrunjel verde) […]

Chiftele_cu_dovlecei_rosii_uscate_si_quinoa

Chiftele cu dovlecei, rosii uscate si quinoa

Chiftele cu dovlecei, rosii uscate si quinoa din: dovlecei, rosii, quinoa, oua, gris, cimbru, busuioc, sare, piper.   Ingrediente: 1 kg dovlecei 200 g roşii uscate 50 g quinoa neagră 3 ouă 2 linguri griş cimbru busuioc sare de mare piper   Mod de preparare: Dovleceii spălaţi şi curăţaţi îi dai pe râzătoare, îi sărezi […]

Supa crema de urzici cu hrean

Supa crema din urzici

Supa crema din urzici din: urzici, ceapa, cartofi, morcovi, telina, pastarnac, ardei, ulei, margarina, smantana vegetala, sare, piper. Ingrediente: 1 kg urzici 4 cepe potrivite 1-2 cartofi 2 morcovi 1/2 ţelină 1 păstârnac 1 ardei gras 3 linguri cu ulei de măsline 1 lingură cu margarină 1 ceaşcă cu smântână vegetală sare piper   Mod de […]

Carnaciori vegetali din naut

Carnaciori vegetali

Carnaciori vegetali din: naut, orez, pesmet, ceapa, rosii, busuioc, oregano, sos de soia, ulei, patrunjel. Ingrediente: 2 ceşti năut 1 cană orez 1 ceaşcă pesmet 1 ceapa 1/2 ceaşcă roşii decojite conservate în bulion 1/2 linguriţă busuioc uscat 1 linguriţă oregano uscat mărunţit 2 linguri sos de soia 1/2 legătură pătrunjel 1 lingură ulei   Mod […]

Ciorba deasa cu fasole boabe

Ciorba deasa cu fasole boabe din: fasole, ceapa, praz, morcov, patrunjel, teline, rosii in bulion, suc de rosii, telina, sare, piper, bors, cartof. Ingrediente: 200 g fasole albă boabe 1 ceapă 1 fir praz 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 cutie roşii în bulion 250 ml suc de roşii pătrunjel verde frunze de […]

Cartofi umpluţi cu ciuperci si carne

Cartofi umpluti cu piure de urzici

Cartofi umpluti cu piure de urzici din: urzici, ceapa, ulei, margarina, usturoi, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 6-8 grămăjoare de urzici 1 ceapă 1 lingură cu ulei 2 linguri cu margarină 3-4 căţei de usturoi 4 cartofi mari sare piper   Mod de preparare: Opăreşte ceapa şi urzicile în apă clocotită cu sare. Scoate-le cu spumiera şi scurge-le, […]

Mancare_de_telina_cu_mazare

Mancare de telina cu mazare

Mancare de telina cu mazare din: telina, ceapa, morcovi, arpagic, mazare, masline, ulei, zeama de lamaie, sare, piper, marar, faina. Ingrediente: 1 rădăcină de ţelină 1 ceapă mare 3-4 morcovi 200 g arpagic 400 g mazăre congelată sau din conservă 100 g măsline negre 100 ml ulei zeama de la 1 lămâie piper sare 1 […]

Melcisori cu nuca

Melcisori cu nuca si stafide

Melcisori cu nuca si stafide din: zahar, apa, drojdie, faina, sare, margarina, lamaie, stafide, nuca, zahar pudra. Ingrediente: Aluat: 1 ceaşcă zahăr 3/4 ceaşcă apă caldă 4 linguriţe drojdie uscată 500 g făină un praf de sare 100 g margarină coaja rasă de la o jumătate de lămâie Umplutură: 2/3 ceaşcă stafide albe 2/3 ceaşcă nucă […]

Salată de cartofi noi

Salata cu cartofi si masline

Salata cu cartofi si masline din: cartofi, gogosari, ceapa, masline, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 10 cartofi 3 gogoşari muraţi în saramură 3 cepe roşii 2-3 linguri măsline tăiate sare piper ulei de măsline   Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă în apă cu sare. Apoi se curăţă, se taie rondele şi […]

Gogosi de post cu miere

Gogosi de post cu miere din: faina, zahar, miere, scortisoara, drojdie, ulei.   Ingrediente: 400 g făină zahăr miere scorţişoară 20 g drojdie ulei Mod de preparare: Gogosi de post cu miere: Drojdia se dizolvă într-o linguriţă de zahăr şi o ceaşcă de apă, se adaugă 2-3 linguri de făină, se amestecă bine şi se […]

Fasole facaluita servita cu castraveti murati si vin alb

Fasole facaluita

Fasole facaluita din: fasole, sare, patrunjel, ceapa, usturoi, ulei, bulion.   Ingrediente: 500 g fasole sare  pătrunjel verde 5 cepe potrivite 1 căpăţână de usturoi ulei pentru călit ceapa 200 g suc  de roşii/bulion   Mod de preparare: Se pune fasolea la fiert într-o oală de 4 litri, având gri­jă să înlocuim apa cel puţin […]

Reteta cu nuci

Reteta cu nuci

Reteta cu nuci din: cartofi, nuci, zahar, sare. Ingrediente: 4 cartofi 250 g nuci măcinate 1 pahar zahăr (200 g) 1 vârf de cuţit de sare       Mod de preparare: Se pun cartofii la copt, după care se curăţă de coajă, fierbinţi, şi se pasează bine amestecându-se cu zahărul şi cu foarte puţină […]

Salată de banane şi fructe de pădure

Salata de mere si banane

Salata de mere si banane din: mere, banane, lamaie, miere. Ingrediente: 100 g mere 100 g banane sucul de la o lămâie 10 g miere Mod de preparare: Se curăţă banana, mărul se taie în felii subţiri şi se aşază într-un castron de sticlă. Sucul de lămâie se amestecă cu mierea şi se toarnă deasupra. […]

Cartofi copti cu mustar

Cartofi copti cu mustar din: cartofi, usturoi, mustar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 căpăţână de usturoi 2 linguri muştar ulei piper sare   Mod de preparare: Cartofi copti cu mustar: curăţă usturoiul, se pisează cu sare şi se freacă cu ulei până devine o pastă. adaugă piperul, muştarul şi se amestecă până […]

Chiftelute pe pat de orez

Chiftelute de ghebe

Chiftelute de ghebe din: ghebe, cartofi, sare, piper, patrunjel, usturoi, marar, faina, ulei. Ingrediente: 500 g  ghebe 8 cartofi medii sare piper 4-5 fire de pătrunjel 4-5 căţei de usturoi mărar uscat 4-5 linguri de făină ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Ghebele decongelate se storc bine de zeamă şi se toacă în robotul […]

Ciuperci delicioase cu verdeata

Ciuperci delicioase cu verdeata

Ciuperci delicioase cu verdeata din: ciuperci, ceapa, marar, patrunjel, ulei, faina, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 1-2 cepe 1 legătură de mărar verde 1 legătură pătrunjel verde 3 linguri de ulei • 1 lingură de făină sare piper   Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt, după care se […]

Mancare de ardei cu ouă si branză

Reteta mancare de ardei gras

Reteta mancare de ardei gras din: ardei, ceapa, ulei, usturoi, pasta de tomate, patrunjel, sare.   Ingrediente: ardei ceapă ulei apă 4 căţei de usturoi 1-2 linguriţe pastă de tomate sare 1 legătură de pătrunjel verde   Mod de preparare: Se spală ardeii, se scot cotoarele şi seminţele şi se taie în bucăţi mici. Se […]

Salată de fasole verde cu usturoi

Fasole pastai cu ceapa si usturoi

Fasole pastai cu ceapa si usturoi din: fasole, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc, patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg fasole păstăi 1 ceapă albă 3 căţei de usturoi ulei de măsline sare piper busuioc pătrunjel proaspăt   Mod de preparare: Fasolea păstăi se curăţă de capete, se rupe în bucăţi potrivite şi se spală. […]

Salata simpla de linte

Tocanita de linte cu cartofi

Tocanita de linte cu cartofi din: linte, cartofi, morcovi, suc de rosii, maghiran, usturoi, ceapa, boia, sare, patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg linte 3 cartofi tăiaţi cuburi 3 morcovi tăiaţi mărunt 2 căni suc de roşii 1 linguriţă măghiran 1/4 linguriţă cimbru 3 căţei de usturoi 2 cepe tăiate mărunt 1 linguriţă boia sare 1 foaie […]

Reteta zilei: Sote de dovlecei cu sos de rosii si ciuperci

Sote de dovlecei cu sos de rosii si ciuperci din: ulei de masline, ciuperci, morcov, telina, ceapa, usturoi, sare, piper, pasta de tomate, rosii, oregano, piper cayenne, busuioc, dovlecei.   Ingrediente:  3 linguri ulei de măsline 6 ciuperci, tocate ½ ceasca morcov tocat ½ ceasca țelină tocata ½ ceasca ceapa tocata 3 catei de usturoi, […]

Compot de mere cu stafide

Salata de fructe din compot

Salata de fructe din compot din: mere, portocale, banane, grapefruit, cirese, compot de caise, suc de mere sau suc de struguri. Ingrediente: 4-5 mere 2 portocale 2 banane 1 grapefruit 1/2 cană cireşe roşii sau din compot 1 borcan mic de compot de caise 1 cană suc de mere sau suc de struguri Mod de […]

Salata de fructe cu frisca si stafide

Salata de fructe cu frisca si stafide – un desert delicios și sănătos, perfect pentru zilele călduroase de vară sau pentru orice ocazie specială. Această combinație de fructe proaspete, frișcă ușoară și stafide adaugă un contrast perfect de texturi și gusturi. Este o rețetă rapidă și ușor de preparat, care poate fi personalizată cu fructele […]

Salata de fasole rosie boabe cu porumb

Tocanita de fasole cu masline

Tocanita de fasole cu masline din: fasole, ceapa, usturoi, malsine, cimbru, foi de dafin, boia, bulion, patrunjel. Ingrediente: 500 g fasole 2 cepe 3 căţei de usturoi zdrobiţi 250 g măsline negre 1 linguriţă de cimbru 4 foi de dafin 1 linguriţă boia dulce sau iute 2 linguri bulion pătrunjel   Mod de preparare: Ceapa […]

Salata de cartofi cu tarhon si marar

Salata de cartofi cu tarhon si marar

Salata de cartofi cu tarhon si marar din: cartofi, mustar, zahar, ulei, zeama de lamaie, sare, tarhon, marar, patrunjel. Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, potasiu, fier și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități semnificative de magneziu, fosfor, cupru și niacină. Cartofii conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina C și compușii […]

Varza acra cu masline

Varza cu masline

Varza cu masline din: varza, ulei, masline, ceapa, boia. Ingrediente: 1 varză mare murată 100 g ulei 200 g măsline 1 ceapă de mărime mijlocie 1 linguriţă boia de ardei   Mod de preparare: Se spală varza şi, dafă este prea acră, se lasă 30 mi­nute în apă călduţă. Se scurge bine de apă şi […]

Unt de mere

Unt de mere din: mere, curmale, apa, orez. Ingrediente: mere curmale apă 1 căniţă de orez fiert Mod de preparare: Se taie şi se curăţă de sâmburi, se spală şi se taie în bucăţi 2 mere mici; se fierb cu 1/2 ceaşcă curmale fără sâmburi şi 1/2 ceaşcă apă, până ce merele devin moi. Apoi […]