Telina cu naut

Reteta telina a la grec

Reteta telina a la grec din: telina, ceapa, arpagic, mazare, verdeata, ulei, faina, masline, lamaie, sare. Ingrediente: 2 kg ţelină 250 g ceapă 400 g arpagic 200 g mazăre 2 legături verdeaţă 100 ml ulei 1 lingură făină 150 g măsline zeamă de lămâie sare   Mod de preparare: Se curăţă ţelina şi se taie […]

Chiftele de năut cu busuioc

Mancare de naut cu ton si rosii cherry

Mancare de naut cu ton si rosii cherry din: naut, ton, ceapa, usturoi, vin, pasta de tomate, rosii cherry, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 conserve de năut 1 cutie de ton 1 ceapă roşie 2 căţei de usturoi 50 ml vin rose 2-3 linguri pastă de tomate 5-6 roşii cherry pătrunjel proaspăt ulei de […]

Bors de crap

Reteta de post: Bors de crap

Bors de crap din: apa, bors, crap, zarzavat, orez, verdeata, sare. Ingrediente: 2 l apă 1 I borş 6 bucăţi de crap (cam 600 g) zarzavat – morcov, pătrunjel, ceapă 3 linguri de orez verdeaţă sare   Mod de preparare: Se taie mărunt un morcov, un pătrunjel şi o ceapă. Se pun să fiarbă în […]

Gris pargalit cu prune uscate

Spuma de gris in sirop de visine

Spuma de gris in sirop de visine din: sirop de visine sau de zmeura, apa, gris, zahar vanilat. Ingrediente: 400 ml sirop de vişine sau zmeură 600 ml apă 100 g griş 1 pachet zahăr vanilat Mod de preparare: Se amestecă siropul cu apa şi se pune la fiert; când clocoteşte, se toarnă grisul sub […]

Salata de fructe mic-dejun

Salata de fructe mic-dejun

Salata de fructe mic-dejun din: mere, pere, piersici, nuci, stafide, banane, miere. Ingrediente: 4 mere 4 pere 8 piersici 8 nuci mărunţite 50 g stafide 2 banane 2 linguriţe miere Mod de preparare: Merele, perele şi piersicile se curăţă de cotor şi se taie cubuleţe mici sau se dau pe răzătoarea mare. Bananele se curăţă […]

Beef a la mode

Prajitura cu nuca si coniac

Prajitura cu nuca si coniac din: biscuiti simpli, margarina, nuci, esenta de rom sau coniac, cacao, apa, stafide, zahar pudra. Ingrediente: 500 g biscuiţi simpli 1 1/2 pachet margarină 200 g nuci măcinate 1 lingură esenţă de rom sau coniac 6 linguri cacao 4 linguri apă 200 g stafide 1 ceaşcă zahăr pudră Mod de preparare: […]

Prajitura cu banane si ciocolata

Prajitura cu banane si ciocolata

Prajitura cu banane si ciocolata din: banane, ciocolata, faina, apa minerala, ulei, praf de copt, gem de prune, zahar, otet sau zeama de lamaie. Ingrediente: Blat: 5 banane (550 g fără coajă) 300 g ciocolată amăruie 280 g făină 75 ml apă minerală 2 linguri ulei 1 linguriţă rasă praf de copt (opţional)a Umplutură (opţional): […]

Fasole batuta cu ardei capia

Fasole batuta cu ardei capia din: fasole, usturoi, ceapa, ardei, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 500 g fasole uscată 1-2 căpăţâni usturoi 1 kg ceapă 2-3 ardei kapia copţi sare piper ulei   Mod de preparare: Fasole batuta cu ardei capia: Fasolea se alege de eventualele impurităţi, se spală în câteva ape şi se lasă […]

Gulas de ciuperci

Gulas de ciuperci

Gulas de ciuperci din: ciuperci, cartofi, ceapa, ulei, boia, coriandru, faina, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete 4 cartofi 2  cepe 100 ml ulei 1 lingură boia dulce 1 linguriţă coriandru 1 linguriţă făină sare piper   Mod de preparare: Incepem prin a tăia ciupercile în patru, după care le punem la călit în ulei […]

Mancare de fasole verde cu leurda

Mancare de fasole verde cu leurda

Mancare de fasole verde cu leurda din: fasole, rosii, ceapa, leurda, ulei, vegeta, sare, piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde 6 roşii ceapă 2 legături leurdă 3 linguri ulei vegeta sare piper     Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Fasolea se curăţă, se spală şi se rupe bucăţi […]

Chiftelute de varza cu usturoi

Reteta chiftelute de varza

Reteta chiftelute de varza din: varza, cartofi, morcov, pesmet, ceapa, marar, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g varză 500 g cartofi 150 g morcov 2 linguri pesmet 1 ceapă mare 1 legătura de mărar proaspăt sare piper proaspăt măcinat 2-3 linguri făină ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Varza se toacă fideluţă şi […]

Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci cu oregano

Ciulama de ciuperci cu oregano din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, amidon, apa, oregano, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon 1 ceapă 3 căţei de usturoi 3 linguri ulei 1 lingură amidon 150 ml apă sare piper puţin oregano uscat   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală, se scurg şi se taie fâşii. […]

Ghiveci de legume la cuptor

Ghiveci de legume la cuptor

Ghiveci de legume la cuptor din: morcovi, cartofi, ceapa, dovlecel, praz, fasole, mazare, ardei, varza, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 morcovi 3 cartofi 1 dovlecel 3 cepe 1 fir praz 100 g fasole păstăi 100 g mazăre 1 ardei gras 1/4 varză 3 linguri bulion 50 ml ulei sare piper dafin   Mod de […]

Chiftelute de legume in pesmet

Chiftelute din legume

Chiftelute din legume din: cartofi, dovlecei, morcov, usturoi, ceapa, marar, ulei, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 3 cartofi 1 dovlecel 1 morcov 1 ceapă 2 căţei usturoi 1 legătură mărar ulei sare piper pesmet   Mod de preparare: Cartofii se spală de pământ şi se pun la fiert cu tot cu coajă în apă rece. Dovlecelul […]

Chiftele de năut cu busuioc

Chiftelute din naut

Chiftelute din naut din: naut, paine, faina, ceapa, usturoi, patrunjel, coriandru, chimion, boia, chilli, sare, piper, ulei, bicarbonat, seminte de susan.   Ingrediente: 200 g năut 3 felii franzelă (fără coajă) 11/2 lingură făină 1 ceapă mare 4-5 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel 11/2 linguriţă rasă coriandru boabe măcinat 1/4 linguriţă chimion măcinat 1 vârf […]

Conopida cu paste si broccoli

Conopida la cuptor cu marar

Conopida la cuptor cu marar din: conopida, cartofi, bulion, pesmet, marar, tofu, sare, piper.   Ingrediente: 1 conopidă (1 kg) 5 cartofi 3 linguri bulion ardei 3 linguri pesmet 2 legături mărar 100 g tofu sare piper   Mod de preparare: Conopida se desface bucheţele, se spală şi se pune la fiert în apă cu […]

Fasole verde cu legume

Fasole verde cu legume

Fasole verde cu legume din: fasole, ceapa, morcovi, patrunjel, pstarnac, telina, ardei, rosii, usturoi, ulei, marar, piper, sare, cimbru, mix de legume. Ingrediente: 1,5 kg fasole verde, proaspătă sau congelată 2 cepe potrivite ca mărime 4 morcovi mai măricei 2 rădăcini pătrunjel 1 rădăcină păstărnac 1 ţelină mică 1 ardei mare galben 1 cutie (450 […]

Iahnie de dovlecei cu usturoi

Iahnie de dovlecei cu verdeata

Iahnie de dovlecei cu verdeata din: dovlecei, ceapa, ulei, bulion, marar, patrunjel, cimbru, usturoi, sare, piper.   Ingrediente: 5 dovlecei 3 cepe 100 ml ulei 50 g bulion 1 legătură de mărar verde 1 legătură de pătrunjel verde 1 foaie de dafin 1 linguriţă cimbru 5 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: […]

Pastai scazute cu usturoi si verdeata

Pastai scazute cu usturoi si verdeata

Pastai scazute cu usturoi si verdeata din: pastai, usturoi, boia, patrunjel, marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g păstăi 5 căţei mari de usturoi 1 linguriţă boia dulce pătrunjel mărar sare piper ulei   Mod de preparare: Păstăile se spală, se curăţă de capete şi se rup în 2-3 bucăţi. Se taie 3 căţei de […]

Crochete din carne de miel

Parjoale din cartofi cu pesmet

Parjoale din cartofi cu pesmet din: cartofi, ceapa, usturoi, margarina, marar, patrunjel, pesmet, sare, piper. Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina B6, potasiu, fier și fibre alimentare. De asemenea, conțin cantități semnificative de magneziu, fosfor, cupru și niacină. Cartofii conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina C și compușii fenolici, care pot ajuta […]

Zacusca

Zacusca de cod cu usturoi

Zacusca de cod cu usturoi din: cod, morcovi, telina, albitura, usturoi verde, praz, masline, rosii in bulion, ulei, sare, piper, apa, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cod 3 morcovi 1 telină 1 albitură 1 legătură usturoi verde 1 fir de praz 100 g măsline 250 g roşii în bulion 3 linguri ulei sare piper 100 ml […]

Gulii călite

Gulii umplute cu ciuperci

Gulii umplute cu ciuperci din: gulii, ciuperci, ceapa, ulei, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 gulii 100 g ciuperci ceapă ulei pătrunjel sare   Mod de preparare: Guliile se curăţă de coajă, se taie un capac şi se sco­besc. Se toarnă apă clocotită în ele ca să se opărească şi se pun într-o formă unsă cu ulei. […]

Iahnie de fasole

Iahnie de fasole cu sos

Iahnie de fasole cu sos din: fasole, sos, ceapa, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g fasole albă cu bobul lung 1 borcan de 400 de g cu sos de ardei şi roşii 6 cepe 1 legătură mărar 60 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Fasolea se pune în apă de seară, să […]

Mix de legume

Mix de legume

Mix de legume din: ardei, morcov, ceapa, fasole, porumb, mazare, sare, piper, vegeta, ulei. Ingrediente: 1/2 ardei gras verde 1/2 ardei gras roşu 1 morcov 1 ceapă mică roşie 240 g fasole (fiartă) 140 g porumb dulce 270 g mazăre (fiartă) sare piper vegeta ulei   Mod de preparare: Fasolea, mazărea şi porumbul dulce din […]

Garnitură de orez

Orez cu praz si masline

Orez cu praz si masline din: praz, ceapa, ulei de masline, orez, masline, morcovi, zahar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 fire de praz 2 cepe 70 ml ulei de măsline 150 g orez rotund 200 g măsline 2 morcovi 2 linguri de zahăr pătrunjel tocat sare piper   Mod de preparare: Orez cu praz si […]

Placinta de post cu ceapa

Placinta de post cu ceapa

Placinta de post cu ceapa din: faina, drojdie, zahar, sare, ulei de masline, ceapa, ulei, ketchup. Ingrediente: 250 g făină albă 1/2 plic drojdie uscată 1 linguriţă rasă zahăr 1/2 linguriţă sare 170 ml apă călduţă 1 lingură ulei de măsline Pentru umplutură: 2 cepe mici albe 2 cepe mici roşii 2 linguri ulei pentru […]

Cum se prepara Sardine prajite cu midii

Sardine cu usturoi la cuptor

Sardine cu usturoi la cuptor din: sardine, pesmet, usturoi, ulei de masline, patrunjel, sare. Ingrediente: 500 sardine 200 g pesmet 1 căpăţână mică de usturoi ulei de măsline cât este nevoie 3-4 fire pătrunjel verde sare Mod de preparare: Se curăţă şi se sparlă sardinele. Se taie usturoiul şi pă­trunjelul mărunt. Intr-un castron se pun […]

Mancare de prune uscate sau afumate

Mancare de prune uscate sau afumate

Mancare de prune uscate sau afumate din: prune, zahar, faina, ulei. Ingrediente: 500 g prune 6 linguri de zahăr 1 linguriţă de făină ulei   Mod de preparare: Se spală bine prunele, se ţin într-un castron cu apă rece 30- 50 de minute, după care se pun într-o cratiţă şi se lasă să fiarbă la […]

Telina cu masline negre

Mancare de telina cu masline

Mancare de telina cu masline din: telina, ceapa, bulion, zahar, malsine, ulei, sare, patrunjel, apa. Ingredinete: 3-4 ţeline de mărime mijlocie 2 cepe de mărime mijlocie 1 lingură de bulion sau 3 linguriţe pastă de tomate 1 linguriţă zahăr 20 de măsline ulei sare 1 legătură de pătrunjel verde apă   Mod de preparare: Se curăţă […]

Mancare de vinete cu naut

Mancare de vinete cu naut din: naut, vanata, ceapa, rosii, usturoi, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 conservă de năut (400 g) 1 vânătă medie 1 ceapă mare 1 cutie de roşii tăiate în suc 6 căţei de usturoi ulei 1 legătură pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Spălăm bine vânăta şi o […]

Salată de orez

Orez cu stevie

Orez cu stevie din: orez, stevie, ceapa, ulei de masline, sare, piper, rosie. Ingrediente: • 4 linguri orez • 2 legături de ştevie • 1 legătură ceapă verde • 3 linguri ulei de măsline • sare • piper • 1 roşie pentru ornat   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă […]

Pilaf taranesc cu legume

Pilaf cu spanac

Pilaf cu spanac din: spanac, orez, ceapa, ulei, apa. Ingrediente: 1 kg de spanac 1 ceaşcă cu orez 2 cepe de mărime mijlocie 3-4 linguri de ulei apă     Mod de preparare Pilaf cu spanac: Se curăţă spanacul de frunzele veştede şi de rădăcini, se spală bine, în mai multe ape, până rămâne ultima […]