Plăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoi

Reteta placinta cu cartofi

Reteta placinta cu cartofi din: faina, drojdie, ulei, cartofi, sare, zahar, usturoi. Ingrediente: 1 kg făină 1 cub drojdie proaspătă 500 ml ulei 1 linguriţă sare 1 lingură zahăr 1,5 kg cartofi 2 căţei de usturoi   Mod de preparare: Se pune făina într-un castron, se face cu mâna o adân­citură în care se pun […]

Saramura de platica cu ardei iute

Saramura de crap cu usturoi

Saramura de crap cu usturoi din: peste, ulei, usturoi, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 peşte mare (crap, somn) ulei 2 căpăţâni de usturoi câteva frunze de pătrunjel sare Mod de preparare: Capul şi coada se pun la fiert cu sare. Restul de peşte se taie bucăţi şi bucăţile se prăjesc în ulei sau se fac pe […]

Bors calugaresc

Reteta de post: Bors calugaresc

Bors calugaresc din: cartofi, ceapa, bors, dovlecel, morcovi, telina, fasole verde, ardei, rosii, varza, sare, leustean, patrunjel, piper, ulei. Poate te intereseaza si: Bors calugaresc cu rosii Bors calugaresc asezonat cu leustean si patrunjel Bors calugaresc   Ingrediente: 2 cartofi 1 ceapă albă 500 ml borş 1 dovlecel 2 morcovi 1 ţelină 100 g fasole […]

Placinta cu ghebe

Placinta cu ghebe

Placinta cu ghebe din: faina, drojdie, zahar, ulei, sare, ghebe, ceapa, morcov, sare, piper, usturoi, susan. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 130 ml apă minerală 15 g drojdie 1 linguriţă zahăr 2 linguri ulei un praf de sare Pentru umplutură: 1 borcan cu ghebe în sare (800 g) 1 ceapă 1 morcov mic 3 […]

Cum se prepara pui cu Curry

Saramura de peste cu rosii

Saramura de peste cu rosii din: peste, lamaie, apa, ardei iuti, rosii, ardei gras, usturoi, verdeata, sare. Ingrediente: 2 kg peşte (caras sau novac) 2 linguri suc de lămâie 1 l apă 2 ardei iuţi 2 roşii bine coapte 1 ardei gras 1 căpăţână usturoi verdeţuri (pătrunjei, ţelină, leuştean, mărar), 2 căni sare grunjoasă Mod […]

Paste fainoase cu varza

Paste fainoase cu varza

Paste fainoase cu varza din: paste, ceapa, varza, vegeta, apa, ulei, sare. Ingrediente: 500 g paste făinoase fierte (melcişori) 2-3 cepe tăiate mărunt 1 varză mică 1 linguriţă vegeta 1 cană apă 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se înăbuşă ceapa cu puţină apă, ulei şi sare. Se adau­gă varza tăiată mărunt şi […]

Pilaf iranian din carne de gaina

Reteta pilaf de dovlecei

Reteta pilaf de dovlecei din: dovlecei, orez, ceapa, ulei, piper. Ingrediente: 6-7 dovlecei 100 g orez 1 ceapă sare ulei piper boabe apă   Mod de preparare: Se curăţă dovleceii, se spală şi se taie fie în felii ro­tunde, fie în cubuleţe. Se pune ulei într-o cratiţă şi se lasă pe foc până se încinge. […]

Peşte alb (cod) cu ciuperci si sos de rosii

Somn cu legume la cuptor

Somn cu legume la cuptor din: peste, morcovi, telina, ceapa, ardei, gogosari, rosii, sare, ulei. Ingrediente: 1 peşte de 2-3 kg (somn sau crap) 2 morcovi 1 telină 2 cepe 2 ardei sau gogoşari 4-5 roşii sare ulei   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală legumele, se taie rondele, gogo- şarii, roşiile (curăţate […]

Sote de dovlecei cu marar verde

Sote de dovlecei cu menta

Sote de dovlecei cu menta din: dovlecel, zucchini, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, lamaie, menta. Ingrediente: 1 dovlecel 1 zucchini 1 ceapă mică 3 căţei de usturoi 3 linguri ulei de măsline sare piper zeama de la o jumătate de lămâie mentă proaspătă   Mod de preparare: Punem uleiul de măsline într-o tigaie […]

Salata cu ton in ulei

Salata cu ton in ulei

Salata cu ton in ulei din: salata verde, ton, ardei gras, rosii, ceapa, ulei, sare. Ingrediente: 1 salată verde 1 cutie cu ton în ulei 1 ardei gras verde 1 ardei gras roşu 300 g roşii cherry 1 ceapă 6 linguri cu ulei sare Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se taie julien. Se […]

Arpagic cu masline

Arpagic cu masline

Arpagic cu masline din: arpagic, ulei, pasta de tomate, masline, lamaie, sare. Ingrediente: 500 g  arpagic 2-3 linguri de ulei 1 lingură pastă de tomate 100 g de măsline câteva feliuţe de lămâie sare apă   Mod de preparare: Se curăţă arpagicul, se spală şi se pune la prăjit, în­treg, într-o cratiţă cu ulei. După […]

Cozonac de post cu rom

Cozonac de post cu rom

Cozonac de post cu rom din: faina, margarina, zahar, drojdie, vanilie, rom, lamaie, gem, nuci, stafide, ulei, flori de tei. Ingrediente: 1 kg făină 1 pachet de margarină 1/2 kg zahăr 50 g drojdie vanilie rom coajă de lămâie 100 g gem 100 g nuci măcinate stafide 200 ml ulei flori de tei Mod de […]

Rosii prajite cu usturoi

Chiftele din rosii

Chiftele din rosii din: rosii, marar, faina, ceapa, patrunjel, zahar, sare, piper.   Ingrediente: 6 roşii mari 1 ceaşcă de mărar 2 ceşti de făină sare piper 5-6 fire de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel 1 linguriţă de zahăr   Mod de preparare: Roşiile se decojese, se storc de zeamă şi se zbrobesc în […]

Fasole mozaic

Fasole mozaic din: fasole, ceapa, morcov, sare, piper, ulei, boabe de mustar, marar. Ingrediente: 1 conservă boabe de fasole roşie 1 conservă boabe de fasole albă 1 ceapă 1 morcov sare piper fulgi de chilli 3 linguri ulei 1/2 linguriţă boabe de muştar mărar verde proaspăt tocat   Mod de preparare: curăţă ceapa şi morcovul […]

Ghiveci de legume cu busuioc

Ghiveci de legume cu busuioc

Ghiveci de legume cu busuioc din: ceapa, morcov, ardei, pastai, rosii, sos de legume, marar, pasta de tomate, ulei, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 1 ceapă morcov ardei galbeni ardei kapia cepe verzi 150 g păstăi galbene congelate 15 roşii cherry 2 linguri sos de legume 5 crenguţe mărar verde sare piper 1 lingură pastă de […]

Iahnie de mazare

Iahnie de mazare

Iahnie de mazare din: mazare, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, marar, sare, piper, ulei. Mazarea ste o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre dietetice, vitamine și minerale. Conține vitaminele A, C, K, B1, B2, B3, B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.   Ingrediente: 1 kg mazăre congelată 2 cepe potrivite ca mărime […]

Mancare de mazare cu tofu

Mancare de soia cu ciuperci

Mancare de soia cu ciuperci din: ciuperci, soia, mazare, sare, piper, oregano, apa, boia. Ingrediente: 5 ciuperci 100 g soia 400 g mazăre piper oregano 1 cană cu apă 1 lingură boia dulce sare   Mod de preparare: Intr-o oală punem soia, turnăm deasupra 1 l de apă. Se pune la foc mediu până fierbe […]

Mancare rapida de post

Mancare de ardei copti cu cimbru

Mancare de ardei copti cu cimbru din: ardei, ceapa, usturoi, rosie, suc de rosii, apa, sare, piper, zahar, cimbru. Ingrediente: 12-14 ardei copţi 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 roşie mare 300 ml suc sau pastă de roşii 100 ml apă sare piper zahăr cimbru o foaie de dafin   Mod de preparare: Se […]

Mancare de linte cu suc de rosii

Mancare de linte cu suc de rosii

Mancare de linte cu suc de rosii din: linte, ulei, ceapa, suc de rosii, morcov, sare. Ingrediente: 1 pahar linte 2-3 linguri ulei 2 cepe 3-4 linguri suc de roşii 1 morcov sare     Mod de preparare: Se alege lintea, se spală bine şi se pune la înmuiat câ­teva ore. Apoi se scurge şi […]

Mancare de morcovi si ardei gras

Mancare de morcovi cu nuca

Mancare de morcovi cu nuca din: fasole, morcovi, nuca, ulei, usturoi, seminte de in, busuioc, sare, piper.   Ingrediente: 1 borcan fasole verde (800 g) 4 morcovi mari 50 g nucă măcinată 4 linguri de ulei 6-7 căţei de usturoi 3 linguri seminţe de in busuioc uscat sare piper   Mod de preparare: Curăţăm şi […]

Andive inabusite cu unt

Reteta andive cu pesmet

Reteta andive cu pesmet din: andive, pesmet, ulei, suc de lamaie. Andivele sunt o sursă bună de vitamina K, vitamina A, vitamina C, vitamina E și fibre alimentare. Aceste substanțe nutritive contribuie la menținerea sănătății sistemului imunitar, a vederii, a pielii și a sistemului cardiovascular. Andivele au un conținut caloric redus, făcându-le o alegere excelentă […]

Piure de cartofi cu ceapa

Cartofi brutaresti cu ceapa

Cartofi brutaresti cu ceapa din: cartofi, ceapa, ulei, patrunjel, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g ceapă 50 ml ulei 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală’şi se taie în felii cât mai subţiri. Ceapa se curăţă, se spală şi se […]

Mancare de linte

Mancare de linte cu condimente

Mancare de linte cu condimente din: ceapa, albitura, morcov, ardei, cartofi, linte, patrunjel, ulei de masline, condimente, usturoi. Ingrediente: 1 ceapă roşie 1 ceapă aibă 1 albitură 1 morcov 2 ardei graşi 1-2 cartofi 1 cană de linte roşie pătrunjel ulei măsline condimente: curry, boia, coriandru câţiva căţei de usturoi   Mod de preparare: Tocăm […]

Reteta mancare de prune uscate

Reteta mancare de prune uscate

Reteta mancare de prune uscate din: prune, apa, vin, faina, zahar, ulei, ceapa, sare. Ingrediente: 1 kg prune uscate 400 ml apă 50 ml vin alb 2 linguri făină 6 linguri zahăr 50 ml ulei 1 ceapă 1 vârf de cutit de sare 1 linguriţă rasă pudră de vanilie   Mod de preparare: Este obligatoriu […]

Ardei umpluti cu ciuperci si dovlecei in sos alb

Ardei umpluti cu dovlecel si ciuperci

Ardei umpluti cu dovlecel si ciuperci din: ardei, dovlecel, ciuperci, ghimbir, ulei de masline, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 ardei graşi, tăiaţi în jumătăţi 1 dovlecel mic, curăţat 200 g de ciuperci 3-4 feliuţe de ghimbir proaspăt sau uscat 3 linguri cu ulei de măsline 1 legătură de pătrunjel sare piper proaspăt măcinat   Mod […]

Broccoli la tigaie

Broccoli la tigaie

Broccoli la tigaie din: broccoli, ardei, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 broccoli 3 ardei graşi roşii 2 cepe roşii sare piper 2 linguri ulei   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală legumele. Ceapa se taie rondele groase şi se pune la sotat într-o tigaie în 2 linguri de ulei. Ardeiul se taie […]

Cartofi copti cu rozmarin si usturoi

Cartofi copti cu rozmarin si usturoi

Cartofi copti cu rozmarin si usturoi din: cartofi, rosii, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 500 g roşii 8 căţei de usturoi 2 linguri de rozmarin 100 ml ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se taie pe lung. Usturoiul se curăţă. […]

Cartofi cu usturoi si praz

Cartofi cu usturoi si praz

Cartofi cu usturoi si praz din: cartofi, ceapa, ardei, usturoi, rosii, praz, ulei, boia, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 3 cepe 1 ardei 3 căţei de usturoi 300 g roşii 1 fir de praz 100 ml ulei 1 linguriţă boia sare piper   Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe şi se […]

Mancare cu mazare

Mazare cu marar

Mazare cu marar din: mazare, ceapa, faina, bulion, ulei, marar, zahar, sare, piper. Este o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre dietetice, vitamine și minerale. Conține vitaminele A, C, K, B1, B2, B3, B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc. Beneficii pentru sănătate: Mazărea este benefică pentru digestie datorită conținutului său ridicat […]

Morcovi cu fructe

Mancare cu morcovi

Mancare cu morcovi din: morcovi, ceapa, patrunjel, faina, ulei, sare. Ingrediente: 5 morcovi 1 ceapă 1 legătură de pătrunjel 1 lin­gură de făină ulei sare   Mod de preparare: Morcovii se curăţă, se dau pe răzătoarea ma­re, apoi se înăbuşă în ulei. Ceapa se curăţă, se taie solzişori, se căleşte în ulei, se adaugă făina […]

Pilaf taranesc cu legume

Reteta pilaf

Reteta pilaf din: orez, ceapa, ulei, sare, patrunjel, piper. Ingrediente: 350 g orez 2 cepe 2 linguri de ulei 1 legătură de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Orezul se spală în mai multe ape. Ceapa se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se înăbuşă în ulei. Se adaugă orezul, piperul, sarea, o […]

Reteta zilei: Sote de dovlecei cu naut si rosii uscate

Sote de dovlecei cu naut si rosii uscate din: ulei de masline, suc de lamaie, otet balsamic, ceapa verde, oregano, sare, piper, usturoi, dovlecei, naut, feta, rosii uscate.   Ingrediente:  ¼ cana + 1 lingura ulei de masline ¼ cana de suc de lămâie 2 linguri de otet balsamic 1 lingura ceapa verde feliata ½ […]